Litte Bilder från idag

Vet att jag sa imorse att det snöade och blåste, men när jag väl gick ut så blev det sol och vindstilla! Det var sjukt skönt, hela +2 grader men det var inte så mkt snö så man kunde inte åka skoter överallt.. Pappa och jag tog en sväng på skotrarna, sen på längdskidor och sedan åkte vi iväg till Storlien. Där handlade vi mat och fyverkerier och sedan kollade vi in skidbackarna. Det fanns knappt någon snö i backarna, bara en backe var öppen. Jätte tråkigt verkligen men vi kommer nog köra där ändå imorgon eftermiddag.


framme

Nu är vi uppe i fjällstugan vid Åre! När jag kom hit i går kväll så orkade jag inte blogga någonting utan somnade på direkten. Pappa och jag ska försöka få ut skotrarna ur boden och kanske köra en liten sväng, det blåser och snöar mkt så vi får se hur det går. Det är förresten mindre snö här än i Stockholm, och varmare, så det känns lite weird. Hahah men vi hörs senare!
 

GAAASH

Snyggaste ridbyxorna jag sett! De kommer jag förhoppningsvis köpa (när jag ha samlat ihop tillräckligt med pengar) och bli mina nya tävlingsridbyxor! Vad tycker ni?
 
 

svar från frågestunden del 2

Vem tror du att du kommer sälja först, Braven eller Roxi? 
Svar: Roxi kommer jag antagligen sälja efter sommaren 2013, trots att jag egentligen inte vill det och att det verkligen tar i hjärtat, så kan inte min familj ekonomiskt ha två hästar längre. 
 
Var det pinsamt att tävla med Tretorn på dressyrtävling? 
Svar: Jag tänkte inte på det så mycket, förr tävlade jag alltid i mina tretorn och tyckte att det var hur coolt och vågat som helst.. Men nu vill jag helst tävla i mina Cavallo ridstövlar, som tyvärr är på lagning nere i Tyskland.
 

Vem är din drömtränare?
Svar: Om jag får vara lite realistisk så skulle det vara en dröm att få träna för Jan Brink. Men om jag får vara lite orealistisk så skulle jag mer än gärna vilja träna för Edward Gal eller någon världsberömd tränare (vem vill inte det liksom?)
 
Kan du komma till södertälje ridklubb och bara köra en dressyr tävling eller en hopp tävling? Skulle vara kul att se dig och en av dina hästar:)
Svar: Om det finns någon dressyr/hopp tävling där som passar så kommer jag dit och tävlar! Har tävlat där två gånger tidigare, för typ 2år sedan. Älskar anläggningen!
 
Hur tänker du kring övergången till häst? Kommer du köpa en grön häst, en läromästare eller ta en paus? :)
Svar: Som jag berättade i tidigare svaren från frågestunden så är jag osäker på om jag kommer fortsätta med ridningen efter ponnytiden. En del av mig säker att jag kommer tröttna när jag går över till stor häst, ponnytiden är så rolig och speciell. Fast jag tror det här är en ganska vanligt problem för de ponnyryttare som ska gå över till häst, och de som haft det problemet har alltid slutat med att köpa stor häst ändå. Om jag köper en häst så kommer det vara en läromästare, vill lära mig så mycket jag kan och vänja mig vid stor häst innan jag köper en grön. 
I vår kommer jag få rida och tävla min tränares jätte fina häst! Så då får vi se om jag tycker att det är något för mig eller inte. Är helt förälskad i Fosse, så han kommer vara svår att slå om jag sedan köper en häst.
 
 
Kommer du sälja Braven? 
Svar: Någon gång säkert, men inte på ett BRA tag.

Kommer du sälja Roxi? 
Svar: Hon kommer vara till salu efter sommaren 2013.

Kommer du sattsa på ridningen? 
Svar: Om jag fortsätter med ridningen efter ponnytiden, så ja, då kommer jag satsa!
 
Hur lång är du? :)
Svar: Jag är 166cm lång. :)

Åre här kommer vi!

Nu har vi åkt i ett par timmar och beräknas vara i vårt fjällhus vid kl 9. Finns inte så mycket att göra när man sitter i bilen i över 8tim.. Så passar på att uppdatera lite nu :)
Lite mer svar från frågestunden kommer komma ikväll.

Kram


Rånäs Ridklubb

År 2013 kommer jag inte tävla för Täby Ryttarsällskap längre, utan jag har löst medlemskap för Rånäs Ridklubb. Jag valde den klubben för jag känner några därifrån, det är en bra klubb med laganda och väldigt duktiga ryttare. Känns som det var rätt val att byta, hoppas jag kommer trivas där. 
 
 

The typical Brave Heart

Checkar in sig själv i spegeln
 

Nu drar vi!

Nu är hästarna lämnade hos Ulrika. Imorn drar jag och familjen upp till Åre/Enafors och är där i 8dagar, sjukt taggad! Ska bli så roligt att åka skidor, längdskidor och skoter. Den här gången har jag också bestämt mig för att lära mig åka snowboard. Hoppas verkligen inte jag bryter någonting.. höhö
 

svaren från frågestunden del 1 (ponilovers)

1. Vad är den största skillnaden mellan att rida Roxi och att rida Braven? 

2. Har du tävlat fler grenar än dressyr eller har du alltid varit dressyrryttare? 

3. Vad är det bästa hästminnet du har? Vad som helst, med vilken häst som helst. 

4. Snyggaste färgen du vet på hästar? 

5. Har du ngn förebild inom ridsporten? Vem och varför just han/hon isf?

 

Svar: 1. Roxi och Braven är två olika hästar, de är varandras motsattser i princip. Braven är mjuk i handen, extremt känslig, lätt i fram och har alltid en god framåtbjudning. Roxi är sjukt stark, ibland nästan "skänkeldöd" (fast hon är oftast bara lite lat och tar skänkeln bra och sen finns det ju stunder då hon är galnare än Braven), lite framtung och har inte alltid en så bra framåtbjudning. Fast Roxis ridkänsla slår Bravens när hon går som bäst.

2. Jag har tävlat både hoppning och fälttävlan också. Jag började som hoppryttare men blev efter att tag biten av dressyren, dels för att Roxi var mer lämpad åt dressyr än hoppning och för att jag var lite höjdrädd och visste att jag inte skulle kunna nå högre höjder i hoppningen.

3. Det omöjligt för mig att välja ut ett minne, för jag har delat så många fina med mina hästar. Men några som betyder extra mycket för mig är Svenska Mästerskapen 2012, min och Bravens första vinst i Nationellt (2012), Prisutdelningen på Fjord-SM 2011, Fjord-NM 2011, min och Roxis bästa tävling tsm (Stockholms Fältrittklubb, hösten 2010).

4. Svart, fast är lite svag för skäckar också.

5. Jag har många förebilder inom ridsporten som inspirerar mig. Några exempel är Jan Brink, Birgitta Kejllin, Ulrika Jonsson, Mads Hendeliowitz. De är otroligt skickliga ryttare men har också en väldigt god hästhållning. Det finns många bra förebilder runt om mig, det spelar ingen roll om de tävlar Grand Prix eller inget alls. 

 

Kommer du sälja Braven när du blir för gammal/för lång?

Svar: Jag är 166cm lång. Jag har vuxit klart och borde egentligen inte vara för stor för Braven, men mina ben är så jävla långa så att jag ibland kan tycka att jag ser lite lång ut. Men kommer inte sälja honom pga min längd. Jag tror att jag inte kommer kunna sälja Braven när jag fyllt 18år så antagligen har jag kvar honom ett litet tag till. Roxi har vi haft planer på att sälja ett flertal gånger men jag har aldrig lyckats klara av att göra det. Mina hästar betyder så sjukt mycket för mig, jag kan ju inte sälja mina bästa vänner.

 

Hur gammal är du?  

Svar: Jag fyllde 16år i Augusti.

 

Har du planer på att köpa storhäst längre fram? 

Svar: Iband blir jag sugen på att köpa stor häst men en del av mig säger att jag kommer tröttna på hästar efter ponnytiden. Ponnytiden är så rolig och speciell, man ska verkligen ta tillvara på den. Vi får se vad som händer med tiden!

 

 

 

Vad är ditt mål inom ridningen?  

Svar: Mitt mål är att finna den perfeka harmonin mellan mig och hästen. Att inverka med så små mängder som möjligt.Jag ska bli så bra som jag kan och både jag och hästen ska ha roligt under resans gång.

 

Vad gör du om 10 år? 

Svar: Gud vet vad jag gör då.

 

Vad vill du plugga och/eller jobba med i framtiden?

Svar: Har ingen aning, har ju valt Natur linjen på gymnasiet för att få en bred utbildning. Jag hoppas på att kunna räkna ut vad jag vill göra med tiden.

 


Sammanfattning tävlingar 2012

Katrineholms Ryttarförening - 21 Januari
Brave Heart:
LA:1 - 64,73% (Debut Regionalt)
LA:P1 - 62,63% (första kvalet till Nationellt)
 
 
Täby Ryttarsällskap - 19 Februari
Brave Heart:
LA:P1 - 66,31% och placerad 5:a! (kvalad till Nationellt)
 
 
 
Köpings Ridklubb - 11 Mars
Brave Heart:
LA:1 - 70,78% och Vinst!
LA:P1 - 63,94%
 
Roxelina:
LA:1 - 64,21%
LA:P1 - 62,89% och placerad 2:a! (första kvalet till Nationellt)
 
 
Gripens Ryttarförening - 24 Mars
Brave Heart:
LA:1 - 68,68% och placerad 2:a!
LA:P1 - 62,63% och placerad 4:a!
 
Roxelina:
LA:1 - 64,47%
LA:P1 - 57,63%
 
 
 
 
 
Ryttarsällskapet Grums - 6-7 April
Brave Heart:
LA:P1 - 65,78% och placerad 3:a!
FEI Lagtävlan - 61,62% (Debut Nationellt)
FEI Lagtävlan - 64,70% och placerad 5:a! (första SM kvalet)
FEI Mästerskap - 61,70%
 
 
 
 
Täby Ryttarsällskap - 15 April
Brave Heart:
Lagtävlan för ponnyallsvenskan - 69,71% och Vinst! (Laget kom 3:a också!)
 
 
Aros Ryttarsällskap - 21 April
Brava Heart:
FEI Lagtävlan - 64,1% och placerad 6:a! (kvalad till SM)
 
 
Färingsö Rididrott - 30 April
Brave Heart:
80cm - 0fel Clear Round
85cm - 0fel 
 
 
Sundby Ridklubb - 6 Maj
Brave Heart:
Lagtävlan för ponnyallsvenskan - 67,71%
 
 
Sällskapet Segersta Sportryttare - 13 Maj
Brave Heart:
FEI Lagtävlan - 67,60% och placerad 2:a! 
 
 
Föreningen Mantorps Ryttarna - 18-19 Maj
Brave Heart:
FEI Lagtävlan - 60,17%
FEI Mästerskap - 60,56%
FEI Mästerskap - 63,90%
FEI Lagtävlan - 66,23% och placerad 5:a!
 
 
 
Årsta Runstens Sportryttare - 27 Maj
Brave Heart:
LA:P1 - 65,52% och placerad 5:a! (Laget kom 3:a)
 
 
Gripens Ryttarförening - 29-30 Juni
Brave Heart:
FEI Lagtävlan - 67% och placerad 2:a!
 
Roxelina:
LB:1 - 65,86%
LA:1 - 63,68%
 
 
 
Rånäs Ridklubb - 14-15 Juli
Brave Heart: 
FEI Mästerskap - 66,09%
FEI Mästerskap - 67,07%
 
 
 
Fjord-SM - 11-14 Juli
Roxelina:
LA:1 - 64% (dock sämsta starten vi gjort pga att hon var brunstig)
80cm - 0fel/ute (som sagt brunstig)
 
 
 
 
Svenska Mästerskapen - 10-12 Augusti
Brave Heart:
FEI Lagtävlan - 60,08%
FEI Mästerskap - 60,97%
FEI Mästerskap - 62,27%
 
 
Bälinge Ryttarförening - 9 September
Roxelina:
LA:P1 - 60% och placerad 3:a!
 
 
Sällskapet Segersta Sportryttare - 22 September
Brave Heart:
FEI Lagtävlan - 67,77% och Vinst!
 
 
Täby Ryttarsällskap - 30 September
Brave Heart:
FEI Inledande - 60,5% (han flippa ur totalt)
 
 
 
Gripens Ryttaförening - 7 Oktober
Roxelina:
LA:P1 - 65% (kvalade till Nationellt)
 
 
Täby Ryttarsällskap - 8 December
Brave Heart:
LB:1 70,35% och Vinst!
LA:1 70,26% och Vinst!
 
 

God Jul älskade läsare <3


long time no see

Länge sedan jag skrev här nu! Mycket har hänt.. bland annat jordens undergång 21december 2012 men den hände ju aldrig. Var ärligt talat lite rädd den dagen. Fick också ett sånt där sms "om jorden går under idag så vill jag att du ska veta att jag älskar dig" från en kompis, det var lite awkward/jobbigt eftersom jag inte kände samma sak.
 
Har även haft en väldig otur de senaste dagarna, blev biten av Braven i fingret i torsdags och nu är det typ ur led, fick en hästspark på benet och i magen igår. Haha vilket flyt jag har!
 
Idag är det iaf Julafton! Älskar julen, seriöst den bästa dagen på året. 
 

hej

hej alla fina! victorias ascoola kompis anna här. passar på att gäsatblogga lite när vicky ändå bara sitter och leker med sin mobil, facebook du vet. dagen har i allafall spenderats i kista med vickan. vi slösade lite pengar på julklappar och pratade skit. vicky fick även med en söt pyjamas från gina till sig själv. vi tog även ett stopp på espresso house och fastnade där några timmar. vi var även med om ett riktigt äventyr i garaget då vi var tvungna att anropa ordningsvakterna för att vår bil var för maffig för att kunna komma ut ur garaget. hela bilkön stoppades och som tack för vakternas fina jobb sa vicky att de var väldigt stiliga. oj vad de blev glada!
hur som helst, nu sitter vi och dreglar i vickys soffa. vi ska kolla på narnia och dricka oss fulla på julmust.
 
här kommer lite bilder från dagen, vicky är lika charmig som alltid. 
 

Härmar Elina lite

Jag fick:
 
*LOVE
*BEAUTY
*SUCCESS
 
 
Vad fick ni?
 

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.


vinterbilder


Min önskelista

  • Aprikos Blus från Weekday 
  • Svart Skjorta
  • Ljusblåa jeansleggins från Salt 
  • Blå klänning från Vero Moda
  • Vanlij parfym
  • Halsband (ett kors, det jag har nu har typ rostat..)
  • Mattes sadelgjord med lammull från Horsemeup.se
  • Ett schabrak från Eskadron platinum edition
  • Animo ridbyxor
Jag är en sån person som egentligen inte vill önska mig saker utan jag vill bli överraskad med vad jag får. Jag älskar att köpa julklappar, det är typ det bästa på året. Att få se hur glada de blir när de öppnar packeten gör att jag blir så obeskrivligt lycklig, älskar det!
 
Följ mig på instagram @victoriaavellanryd

KM

Förklassen

På framridningen var han väldigt lugn och avslappnad. Koncenterade mig på mycket på takten och lösgjordheten.   Red i en relativt låg form i ett lugnt tempo, gjorde massa serpentinbågar och volter och var noga med att böja igenom honom och ställa båda utåt och inåt. Han var dock lite ouppmärksam på mina signaler så jag gjorde massor av övergångar speciellt trav-galopp-trav-galopp.
På banan var han fortfarande avsplappnad och "väntade på mig". Dock var han fortfarande lite ouppmärksam men bätte än på framridningen. Eftersom att det var "bara" LB:1 så hade jag inte så höga krav, ville bara att han skulle vara lydig och att jag skulle rida bra vägar. Resultatet blev 70,345% och vinst.
 
 
KM (LA:1)

Red inte fram så länge eftersom jag hade nyligen startat förklassen. Satte mer energi och hade högre form än första klassen. Gjorde några ryggningar, skänkelvikningar, halter och tempoväxlingar i galoppen .
På banan var han jätte fin! Avslappnad, energisk, uppmärksam och lyssnade verkligen på mig. Jag tror faktiskt att det är en av de bästa ritterna vi gjort på tävling. Kan leva på den känslan ett bra tag framöver! Resultatet blev 70,263% och vinst! Vi blev alltså klubbmästare.
 
Tankar:
 
Är så glad att jag kunde avsluta tävlingsåret 2012 så bra som vi gjorde. Är så stolt över honom att han var så otroligt lugn och avslappnad, han har så lätt för att bli spänd och stressad. Ska ha kvar den känslan jag hade i sista klassen och sträva efter samma känsla på tävlingarna 2013. 
 
Det är även roligt att jämföra med vad jag fick på den här tävlingen förra året, då fick vi 65% i båda klasserna. Nu hade vi över 70% i båda. Så vi har blivit lite bättre på ett år.
 
Btw skulle inte valt att tävla dressyr med mina tretorn om det inte var så att mina cavallo ridstövlar är på reparation i tyskland och mina moutain horse gick sönder på förra tävlingen.
 

Så jävla grym!


träningsmotivation

 

2 år tillsammans

Idag firar jag och Braven 2år tillsammans! För nästan exakt 3år sedan var då jag klickade in på Linns bdb och såg bilder på Braven, och önskade att jag någon dag skulle få en sådan fin häst. Ett år senare gick min dröm i uppfyllelse och jag fick inte vilken ponny som helst, utan den absolut finaste jag visste. Allt kändes så overkligt!
 
Vi hade inget flyt i början.. Sadlar som han fick ont av trots att de var utprovade bara för honom och så blev han opererad i bihålan (de trodde han hade en tumör men det visade sig vara en tand som tryckt upp i bihålan). Det första året hade vi inget flyt alls, var tvungen att tömköra honom honom i 6månader pga ryggen och fick rida 1gång/veckan (dock ökade det med tiden), han var omöjlig att rida ut på ibörjan och de få tävlingar vi startade det året var katastrofala. De ständiga besöken på Ultuna var inte så roliga heller.
 
Vintern 2011 och våren 2012 var han helt frisk och vi tränade för fullt. Vi debuterade regionalt och lyckades kvala till nationellt på de första försöken. Vi debuterade nationellt i mars och blev placerade i en av klasserna och fick ett kval till SM. Resten av året har vi haft en vinst och massor av placeringar på nationell nivå, vi kom även med till SM! Att vi hör till en av de bästa i Sverige.. är helt otroligt. Kan fortfarande inte tro det.
 
Vi har gått i genom så mycket tillsammans och jag ångrar inte en sekund. Han och jag är en team, han är min bästavän och jag kunde aldrig ha fått en bättre häst än Brave Heart. Han är den mest personliga häst jag träffat och han kan verkligen lysa upp min dag. Min kärlek till honom är obeskrivlig, sättet han kollar på en när han är nyfiken, att han alltid kommer springandes till en i hagen, sättet han är på när han är busig, de läten han gör när jag hoppar upp barbacka, hans glädjeskutt när han får galoppera lite snabbare, att han alltid ska hålla på med mitt hår när jag ska ta av täcket, när han lägger sitt huvud i min famn och vill gosa och att han alltid ska ta jätte små tuggor när han äter nått gott. Han är så speciell och våran kärlek betyder allt för mig.
 

❝If you don't dream big, there's no use of dreaming. If you don't have faith, there's nothing worth believing.


You´re braver than you believe, stronger than you seem and smarter than you think.


Julkänslor!


RSS 2.0