2013 bästa stunder i bilder

 

Utvärdering tävlingsåret 2013

Första tävlingen 2013?

Första tävlingen 2013 var på Täby Ryttarsällskap den 17Februari. Startade en LA:1 på Braven och vann på 70,78%.
 

Bästa tävlingen 2013?

När jag och Braven vann LA:P1 överlägset med 75,52% den 17mars på Rånäs Ridklubb. +När jag och Braven vann FEI Lagtävlan på Segersta den 6juni med 69,14%. Hade inte världens bästa känsla men jag älskade att vi slog vårt personbästa. 
 
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du under 2013?

Jag tävlade självklart Roxelina & Brave Heart.
 
Vad för klasser tävlade du?
 
LA:1 - FEI 
 
 
Hur många vinster?
3st vinster iår.
 

Hur många placeringar?
 
11st placeringar, startade dock inte så många tävlingar iår. 
 
 
Vann du något täcke?
 
Endast ett (lite dåligt att alla tävlingar inte har vinsttäcken).


Vad hade du för mål 2013?
 
Minns inte riktigt vad jag hade för mål 2013.. Men tror det var att tävla Nationellt med Roxi, få stadiga ritter i FEI klasser med Braven, höja mina kval och starta SM med Braven.

 
Uppnådde du dem?
 
Ja, i det stora hela så har jag uppnått mina mål. Jag startade Roxi Nationellt i Maj, slog mitt och Bravens personbästa i Maj och höjde våra kval till SM. Braven och jag startade SM igen i Augusti. Dock så var resultaten med Braven väldigt upp och ner, det blev aldrig "stadigt".
  
 
Vad är målen för 2014?
 
Roxi - Tävla Nationellt
Braven - Höja våra kval och komma till finalen på SM.
 
Men främst vill jag bara njuta och ha roligt med mina hästar. Det är ju ändå mitt sista ponnyår. 
 

Bästa tävlings arrangören 2013?
Helt klart Sällskapet Segersta sportryttare!
 
 
Varför?
ÄLSKAR anläggningen! Bra underlag på banorna, bra cafeteria, trevliga funktionärer och en otroligt välplanerad tävling. 
 

Något speciellt minne från 2013?
 
När jag och Braven red på Adelinde Cornelissens clinic. Det var en helt otrolig upplevelse att få rida för henne och inför 700pers!
 

Vilken klubb tävlade du för 2013?
 
Rånäs Ridklubb
 

Vilken klubb kommer du tävla för 2014?

Sällskapet Segersta Sportryttare
 
 
 
Har du ridit i något lag 2013?
 
Yes, Eliten!
 
 
Ska du rida i något lag 2014?
 
Förhoppningsvis blir det lagtävling iår igen.


Vilken/vilka tränade du för 2013?

Ulrika Jonsson, Birgitta Kjellin, Siv Birgersson och Adelinde Cornelissen.
 
 
Ska du fortsätta med det 2014? 

Nja, iaf Ulrika & Birgitta. Sen vill jag gärna börja träna för Mads Hendeliowitz igen!
 
 
Första tävlingen 2014?
 
Första tävlingen blir på Katrineholms Ryttarförening den 2Februari. Då startar jag och Braven LA:P1 (står dock fortfarande som reserv) och FEI Inledande.
 
 
Vad har du för förväntningar på året 2014?

Eftersom det är mitt sista ponnyår vill jag bara som sagt njuta och ha roligt. Vill inte förvänta mig så mycket men hoppas på lite med framgångar än motgångar iår. Nån vinst hade inte satt fel heller. :p
 
 

Skidåkning i Åre idag!

 

Beauty is not in the Face.. Beauty is a light in the heart.


första dagen i fjällen

Nu har nästan första dagen i fjällen gått. När vi kom hit igår var det verkligen storm, när vi gick upp till vårt hus så såg vi att två stycken 15meter höga träd hade fallit ner precis utanför huset (dock tror jag de hade ramlat för några veckor sedan då en hemsk storm var här uppe). Det är bara tur att ingen av träden har lyckats träffa huset, för då hade det inte varit så roligt att komma upp hit. Sedan låg det lite saker runt om huset som blåst från boden vi har lite längre bort.. 
 
Hur som helst började dagen med att jag och pappa var tvunga att såga av en del av ett träd som fallit för att vi skulle kunna få ut skotern ur skoterboden. När vi hade gjort det så åkte vi en sväng på skotern. Vi åkte förbi Storlien också (dock med bil) och köpte lite grejer på Coop och besin till skotern. Man såg att skidbackarna var riktigt dåliga iår pga för lite snö, speciellt i Storlien. Så iår åker vi nog i Åre istället. För några timmar sedan åkte vi en runda på längdskidor och sedan ut på skotern igen. Nu sitter jag inne i stugan, framför brasan och kollar på film. 
 
Älskar att vara här uppe!

svar frågestund del 1

 
Hur ligger planerna om storhäst? 
 
Jag kommer skaffa en stor häst när jag har sålt båda mina hästar, annars har vi inte råd. Så det är ju ett dilemma.. jag vill inte sälja varken Braven eller Roxi men ska jag fortsätta utvecklas och köpa en stor häst så måste jag sälja mina underbara ponnysar först. 
 
Förhoppningsvis får jag rida och tävla Fosse lite redan nästa år (skulle gjort det nu i höstas men jag blev ju väldigt sjuk).
 
 
 
 
Din förebild inom ridsporten? 
 
Jag har främst mina egna tränare som förebilder, annars skulle jag inte träna för dem. De har så mycket kunskap och erfarenhet, de är allt man som dressyrryttare strävar efter. Det brukar bli så att när jag lär känna en person som jag tycker är inspirerande så får jag den som förebild.
 
 
Varför började du rida? 
 
Tro det eller ej, så var det faktiskt Elina som övertala mig att börja rida. Hon hade börjat rida på ridskola och tyckte det var roligt, men jag tyckte det var typ "töntigt". Men till slut gav jag ridning ett försök och blev helt fast. Tack Elina!
 
 
Varför dressyr?
 
Dressyren handlar mycket om känslaharmoni och samspel. Dressyr är när hästen bär sig rätt, när hästens energi strömmar genom kroppen och den får en sådan "power", när hästen är uppmärksam och lydig för ryttarens hjälper och är villig att göra exakt allt man ber den om. Låter inte det som en helt otrolig känsla? Att känna sig som ett med hästen? Jag har aldrig fått det där fulländade sampelet mellan mig och mina hästar, bara fått en glimt av den som fått mig att vilja sträva efter mer. Däför rider jag dressyr. (texten kopierad från en text jag skrev för ett tag sedan)
 
 

Åre here I come

Nu sitter jag, mamma och pappa i bilen på väg upp till fjällen. Vi åkte typ 8.30 i morse och vi är redan i Järvsö så det har gått väldigt snabbt. Har mest lyssnat på musik och kollat på en film nu när internet suger på mobilen. Sitter just nu och leker lite med Photo Booth på min Mac, haha! 
 
Nu när jag är i Åre och nu när jag har lite tid att skriva längre inlägg (har ju inga hästar att ta hand om i några dagar) så tänkte jag sammanfatta mina tävlingar iår, mål inför nästa år, nyårslöften och massa annat roligt. Så håll utkik! :)
 
 

Fjällen imorgon

Igår så lastade vi hästarna och åkte med dem till Ulrika. Dom kommer stå där under tiden jag är uppe i fjällen. När vi ändå var där så passade jag på att träna Braven, vilket gick väldigt bra! En tjej som heter Jennifer, som står i Ulrikas stall, red Roxi. Hon och hennes lillasyster kommer rida Roxan medans jag är borta. Ulrika kommer rida Braven så mycket som hon hinner med. 

På kvällen igår åkte jag hem till Kalle och hade myskväll med killarna.

Idag på morgonen så har jag varit hos Joanna eftersom hon åker tillbaka till Skottland på söndag och jag kommer inte hinna se henne imorgon då jag åker till fjällen då. Resten av dagen ska jag packa mest.. :)Såhär ser det ut i det jätte mysiga stallet som Braven & Roxi står i just nu :)


God Jul

Vill önska mina underbara bloggläsare en riktigt God Jul! ♥
 
 

Mina hästar på julafton...

.. Är ute i stora sommarhagen och njuter! 
Mys tur med becka
På väg till stallet
FRÅGESTUND

En bloggläsare vid namn Emma tyckte att det var dags för en frågestund här på bloggen, och jag kan inget annat än att hålla med. Fråga vad ni vill och undrar över! Puss o kram ♥
 

önskelista

Min önskelista för julen iår:
 
1. Ridstövlar
 
 
2. Halsband infinity
 
 
3. Our moment parfym
 
 
4. The mortal instruments böckerna
 
 
Sen har jag nog inte önskat mig så mycket mer. Stövlarna är ju riktigt dyra.. men de vet jag att jag ska få hihi för vi ska åka iväg och måttbetälla dem snart. ^^

Julen

Äntligen är granen inne och pyntad, nu börjar det kännas som jul. Alla mina julklappar är inköpta och inslagna så det är jätte skönt. Älskar verkligen julen, allt krims krams, glitteret, julklapparna, julgranen, glädjen och sammanhållningen i familjen. Det ger en sådan varm och härlig känsla! Det är helt klart den bästa dagen på hela året. Håller ni inte med? :)
Träning med fluffiga fjordingen
Jag älskar julen

 

Joanna är tillbaka!

Vet inte längre vad jag ska blogga om, allt står bara still i huvudet på mig. Skulle kunna skriva ett mental tränings inlägg om ni skulle vilja det? 
 
Idag var en av det bästa dagen på länge, vet ni varför? För ungefär ett halvår sedan åkte min allra bästa vän Joanna ner till Skottland för att bo och gå i skolan där i ett år. Trodde inte jag skulle se henne på 365dagar, men jag hade fel. När jag kom ut från duschen idag och skulle iväg och julhandla, gissa vem som satt i min soffa? Nämligen Joanna själv. Var så chockad och lycklig att jag börja gråta haha. Så dagen har spenderats med bara henne (var i stallet på morgonen och red ut på båda hästarna). 
 
Imorgon blir det träning för Ulrika med hästarna på morgonen och på eftermiddagen ska jag till stan med Anna och julhandla då det inte blev av idag. 
 
 
 
 

Starbucks

Statistiken sjunker verkligen när jag är dålig på att uppdatera, men jag får nog skylla mig själv som nästan inte bloggar någonting. Idag har det varit en jäkla bra dag, julavslutning i skolan, lunch och julklappshandling med Kline, Julia, Sofia, Kalle och Ossi. Vi gick förbi Starbucks vid centralstationen och jag fick äntligen mitt efterlängtade kaffe (det har precis öppnat i Stockholm).
 
Nu på kvällen har jag varit och tränat med Braven för Ulrika, det gick ganska bra. Orkar inte gå mer in på det. Början av lovet ska nog mest spenderas med hästarna och kompisarna. Den 28december åker jag och min familj upp till vår fjällstuga i Åre/Storlien. Ska bli otroligt skönt att få en paus från livet här hemma, dock måste jag plugga mycket ändå pga att jag blev underkänd i matte det här terminen.. så måste göra ett omprov i början av nästa termin för att komplitera det. Har aldrig fått F i en kurs förut, har aldrig behövt anstränga mig för att få godkänt men den här gången måste jag nog lägga manken till. Jag har inte höga krav att jag ska få bra betyg i alla ämnen, men iaf få godkänt i allt. Om jag ville satsa i skolan skulle jag inte ha tid att satsa på ridningen. Det är ett val jag gjort. 
 
Frappuccino mocca ♥

snart jul lov

Snart jul lov! Tre dagar kvar och sedan ledighet i nästan 3veckor, måste först ta mig förbi morgondagen då jag har engelska boksamtal och läxförhör i historia. På torsdag gör jag min sista läxa för iår. Hatar att precis alla lärare planerar in så många saker inför jul samtidigt, dock är det skönt att få massa håltimmar hela tiden. T.ex. idag började jag skolan vid 11.50 och slutade 1,5timma senare. Så himla skönt! Imorgon är min mental tränings lektion insälld så det blir sovmorgon för min del. ^^
 
Joggade Braven på ridbanan idag och skrittade ut en sväng. Roxi fick en lååång skritt tur på över en timma, hade sällskap med min kompis Anna så det drog ut på tiden lite. 
 
Såhär ser hästarnas träningsschema ut för resten av veckan:
 
Onsdag:
Braven - Rida ut
Roxi - Dressyrpass 
 
Torsdag:
Braven - Joggning på ridbanan
Roxi - Rida ut
 
Fredag:
Braven - Träning för Ulrika 
Roxi - Träning för Ulrika
 
Lördag:
Braven - Skritta ut
Roxi - Skritta ut
 
Söndag:
Braven - Träning för Ulrika
Roxi - Träning för Ulrika
 


luciashow

Har suttit hela dagen framför datorn och skrivit en inlämning som ska in idag. Är äntligen klar så nu ska jag ta det lugnt en kort stund och sedan ska jag iväg och kolla på en Lucia show på Äppelvikens ridskola (hästar med i den såklart) med Sofia. Min kompis Julia är med i detta så det är en av anledningarna till jag är där, men det ska bli roligt +man får mkt lussebullar. 
 
Senare ikväll blir det träning med båda hästarna! :D
 

Lucia

Idag är det Lucia och fredag den trettonde. Har varit en ganska bra dag med studiebesök i skolan och mys med kompisarna. Ingen otur än om man inte räknar med att tunnelbananorna i Stockholm är lite försenade och går inte till tc pga att den tunnelbana började brinna? Iaf var jag hört.

Är snart hemma så då blir det direkt till stallet. Roxi ska ridas ordentligt och Braven ska antingen skrittas eller vila. 

Senare ikväll blir det bio med Kline, Kalle, Morger, Rickard, Felix, Julia, Hanna och Eric. Sover troligen hos Julia då bion går sent och jag inte orkar åka ända hem till Ekerö mitt i natten. Imorgon förmiddag ska jag och Julia julhandla! :)
Dagens inspo


ponilovers.blogg.se

Jag och Elina bestämde oss för att lämna ponilovers.horseworld.se och gå tillbaka till PONILOVERS.BLOGG.SE där vi har all vår historia. Det känns mer som "hemma" trots att det kändes konstigt att gå in på blogg.se och inte logga in här. 
 
Som vanligt har jag ju kvar den här bloggen så sluta inte följa mig här underbara bloggläsare. :*
 
Bild på mig & Elinas ponny Solero 33 (som hennes lilla syster har tagit över nu)
 
 

Sönder stressad och ångest

De här sista 2veckorna innan jullovet är förjävliga rent ut sagt, hade matte nationella idag och det gick inte speciellt bra.. Ber och hoppas att jag får godkänt på kursen så jag slipper ett kursprov senare. Imorgon har jag muntligt engelska prov och ett stort franskaprov. Nu på söndag ska en mental tränings uppsats in och nästa vecka har jag en historieinlämning och historieprov. Som ni hör har jag mycket att göra och mycket att vara stressad för, hästarna måste ridas varje dag och jag får ångest för att jag inte är där så mkt som jag egentligen vill.

Välj inte Naturlinjen på gymnasiet kära bloggläsare. Bara ett råd haha :p
Kyras clinic

Jag som trodde Adelindes clinic inte gick att slå men jag hade fel. Kyras clinic tog priset (dock fick jag rida på Adelindes - once in a life time). När jag kom hem hade jag så inspirerad och hade så många nya tankar och idéer. Allt jag vill göra nu är att rida rida rida. Temat för dagen var samling och det är så underbart att se att alla ryttare och hästar tränar på exakt samma saker trots vilken nivå man rider på,  LC till Grand-Prix. All grund är så viktig och enligt Kyrkas koncept så menar hon att: kan du grunden är det inte problematiskt att rida de allra svåraste rörelserna.
 
Under hela clinicen så pratade hon mycket om ryttarens sits. Hon visade tydligt hur man skulle sitta i en korrekt sits, vilket jag tyckte var väldigt intressant och bra för mig som har lite smått problem sitsen. Dock är det ett livstidsverk att få en bra sits som man slutar aldrig jobba med men man ska alltid sträva efter idealsitsen. Kyra sa att hur man sitter på hästen kan jämföras med hur man studsar en studboll, med mer kraft vid nedslaget. Det kan kännas skumpigt men blir lätt när man sitter rätt och avspänt. Armbågarna ska var böjda och ligga mot sidorna, magen ska vara spänd, fotsulorna ska bara ha stöd av stigbyglarna och benen ska inte klämma mot hästen.
 
Vad är samling? Den frågan ställde Kyra till en ryttare. Samling för mig är högre bärighet. För att förstå vad samling är menar Kyra att man förstå hur hästen är byggd. Bakbenen är fästa vid ryggen via höftbenen. Framdelen sitter bara på plats tack vare muskler. När hästen trampar under sig bakbenen så blir framdelen lättare. 
 
Det var så roligt att se alla de olika ekipagen och hur hon arbetade med dem utifrån vilken nivå de var på. En gång tog de in en 4åring och en GP-häst och man såg solklar skilland på graden samling. Det är så otroligt egentligen att vi kan bygga upp strykan hos en häst så mycket att den kan göra helt fantastiska rörelser.
 
Jag visste inte så mycket om Kyra innan clinicen men nu efteråt kan jag definitivt säga att jag ska sätta hennes ord på minnet och ha henne som förebild. Hon bjuder på sig själv, förklarar genom metaforer och är sjävklart en fenomenal ryttare.
 
 
 
Jag har så mycket information att ta in och bearbeta. Så jag kanske skriver skriver en uppföljare till detta inlägg.
 

Kyra Kyrklund clinic
Dag 20 - Fem bilder från olika minnen 2013

Dagar jag minns ♥
 
 
 
 

går inte bra med pluggandet

Har nu tagit en alldeles för lång paus från plugganadet.. ajabaja. Tror ni känner igen känslan man får när man pluggar och tycker att man kan göra allt senare. Hur som helst, den känslan har jag just nu och jag bara skjuter upp saker till sista sekund istället för att få allt gjort. Det är så svårt att göra något man verkligen inte vill men som man måste göra.
 
Hade morgonfodring imorse och sen åkte vi iväg med hästarna till ridhuset. Finns inte så mycket att säga förutom att det gick vädigt bra. Jag lyckades ramla av också haha! Braven tyckte det var lite jobbigt när satte höga krav på honom och sa ifrån genom att göra ett stort bocksprång/luftsprång. Han brukar göra det ibland (dock mest när han tycker något är roligt) men den här gången var jag inte beredd, han skalla mig och trampa på mig lite men annars gick det bra. Man såg på honom att han skämdes efter det och gjorde allt som matte bad om. Han har lite humör den där hästen ;)
 
 

Dag 19 - Staden där jag bor..

Sotckholm i mitt ♥
 
Jag tycker seriöst att Stockholm är en av de finaste städerna jag varit i. Det är otroligt vackert och jag älskar att vara där. 
 

Dag 18 - Hit vill jag åka innan jag dör

Jag skulle jätte gärna vilja åka till Australien!
 

fredag + helgen

Gud vilken lång dag det har varit, hade dock sovmorgon imorse och tog det ganska lugn i skolan (arbetade inte så intensivt). När jag kom hem så däcka jag i soffan och när jag vakna åkte jag och pappa iväg till stallet. Tränade med Braven för Ulrika och det gick grymt bra! Han var verkligen framme för skänkeln och hans kropp var som gummi. Tränade i slutet på början till lite passage och då var han väldigt duktig. Hade en hälig känsla under hela passet!
 
Imorgonbitti blir det morgonfodring och ridning i ridhuset med båda hästarna. Resten av dagen måste jag plugga stenhårt.
 
På söndag ska jag, pappa och min tränare Ulrika på Kyra Kyrklunds clinic på Strömsholm. Jag känner att jag absolut inte har tid med det egentligen... men det ska bli roligt och intressant. 
 

Braven 3år tillsammans <3

Idag är det en väldigt speciell dag eftersom Braven varit min i hela 3år. Shit... vad tiden går snabbt. Minns att jag året innan han blev min att jag visa en bild på honom för min mamma på Linns bdb och sa "Jag önskar att den här hästen var min för det är hästen i mina drömmar". Ett år efter det hitta min pappa en annons på honom och jag var typ i chock, haha. Att provrida honom var typ det läskigaste jag någonsin gjort och jag tror jag aldrig varit så nervös som jag var då. Tankarna som snurra i mitt huvud var ungefär "tänk om han och jag inte matchar tillsammans". Första gången jag såg honom var jag helt blowed my mind för jag var såld efter första anblicken på honom. Provred honom 4gånger och två av dem gick skit bra och de andra två inte så bra. Men den 4december 2010 blev han min och jag kommer ihåg att jag var så jäkla lycklig den dagen.
 
Jag kan erkänna att jag var osäker ibörjan om vi var den perfekta matchen. Idag kan jag säga med säkerhet att jag aldrig skulle hittat en ponny som passat mig bättre. Braven är en otroligt fin ponny med en stark och speciellt personlighet, har aldrig träffat på en häst som är så unik. Jag är så tacksam att jag har Braven i mitt liv, han lyser upp mina dagar. 
 
Tänkt att för några år sedan var han min drömhäst som jag aldrig trodde skulle bli min, och nu är han min min min. Varje dag väntar världens finaste häst på mig i stallet, det är jag som får rida honom och det är jag som fått lära känna honom. Jag tror jag fortfarande har svårt att smälta det, drömmar slår faktiskt in.
 
2010
<3
Idag fick jag min andra ponny, Brave Heart! :) <3
Hämtade honom idag i karlskoga. Tog oss 3½ timma att åka dit och lite mer tillbaka eftersom vi hade Braven bak i släpet. Jag har provridigt honom 4gånger och varit där en till gång på besiktning, och hämtat honom, så sammanlagt varit där 6gånger, 300mil, som från Stockholm till Barcelona! men det har varit värt det!
Braven var väldigt nöjd när vi kom fram, han knökte på nacken och trippa, haha söööt, sen fick han gå in i sin box och han rulla sig 5gånger :D . Efter det fick han hö och jag borsta honom lite och satt på ett innetäcke som jag fick med. :)
Finns det något annat som jag glömt att berätta? :P
Provridningen
 
 
2013
 

Dag 17 - Två saker jag längtar efter

1. Julafton
 
 
2. Sommaren 2014
 
 
 

Dag 16 - Någonting jag vill göra just i denna sekund

TÄVLA!
 
 

Dag 15 - Fem bloggar jag läser dagligen

Frida Hallgren - Fridahallgren.se
 
Elina Mellberg Elinamellberg.blogg.se
 
Jossan & Annie Aujm.blogg.se
 
Joanna Backelin Capirossin.blogg.se
 
Linn & Ingrid Dressyrmupparna.se
 
 
 
 

Hårdpluggning

.. med citronmuffins och cola som mutning. 😁Satsare


Jag måste verkligen koncentrera mig på skolan den här veckan. Har massor av prov nu innan jul lovet, bland annat matte nationella. Så mina päron bestämde sig för att skaffa mig en privatlärare i matte och fysik. ( som om jag inte har nog med saker att göra haha) Jag tycker det är jätte snällt av dem att fixa lite extra hjälp åt mig för det  är välbehövligt. Så varje måndag från o med nu så är det 2timmar till hårt plugg för mig.
Dag 14 - Bästa resan

När jag, min mamma och syster var i Ayia Napa i somras!
 
 

Tagga KÜR #sihs13
Birgitta träning 31/11

Birgittta Kejllin träningen igår finns det bara ett ord för - Wow. Vilken ponny jag har! Direkt när jag kom in i ridhuset så säger Birgitta att han har blivit jätte fint musklad och att det syns en positiv skillnad i ridningen också. Blev jätte glad när hon sa det eftersom jag har känt en förändring hos honom de senaste veckorna. Han har blivit skit rolig att rida VARJE DAG, det är verkligen dagens höjdpunkt att få sitta på hans rygg.
 
Vi började i trav och jag skulle göra öppna - förvänd sluta - öppna på trekvartslinjen. Det var viktigt att han gick på tre spår och var stadig i kroppen när jag ställde över honom. Det gick super så vi gick vidare till en annan övning, vilket var att jag skulle rida några steg öppna och sedan vända över på en diagonal och göra en travökning. Han har svårt för ökningar (blir lätt springig) så det här var för att skaffa en signal till honom att det är dags att öka. Ibörjan var det lite kaos men när han förstod vad det var jag var ute efter så fick vi till några riktigt fina ökningar, jag kunde bara sitta där, hålla om och njuta av färden. I slutet gjorde jag några skänkelvikningar och serpentinbågar i galopp. Jag måste få en stadigare ytterhand i vänster varv för jag vill gärna låta tygeln glappa. När jag har en stadig hand så får han ett mycket bättre svung och allt blir lättare. 
 
Birgitta tycker det är dags för mig att sätta lite mer krav på honom att han verkligen tar ut steget och blir lite "flashig", för han har bra kvalitéer i alla gångarter. Jag har tränat upp hans styrka så det känns som allt är lätt för honom men det är just denna pusselbit som fattas för att få de höga poängen. 
 
Jag älskar att komma till de här träningarna, för det första är det väl arrangerat, Birgitta är grym och alla på anläggningen är förtjusta i Braven. 
 
 

Dag 13 - Detta gör mig arg

(Jag hoppade över Dag 12 - mitt rum - För mitt rum håller på att göras om och är kaos)
 
Något som gör mig extremt arg är folk dömer någon utan att ens känna en. Det finns en skillnad på bedöma och döma. Man får ett intryck och skaffar en uppfattning första gången man träffar en person eller läser en blogg, men  jag tycker ingen har rätt att döma en person utan att känna till alla fakta eller ens känna personen i fråga. Detta har hänt mig både i bloggen och i verkliga livet. Detta gör mig både ledsen och upprörd. 
 
Men det bästa är att många av dessa personer har sedan skrivit/sagt till mig att de ångrar sig att de sa som de sa och säger förlåt. En tjej skrev till mig en gång "Förlåt mig Victoria. Jag dömde dig innan jag lärde känna dig och jag är väldigt ledsen för det. Du har bevisat för mig att du är exakt motsattsen till vad jag trodde om dig". Ni förtår inte hur underbart det var att höra. 
 
Du har rätt att skaffa dig en bedömning men aldrig att döma en person.
 
 
 

RSS 2.0