Saknar mina älsklingar <3

 
 

frågestund del 1

Hur länge är det du har hållit på med att skjuta pilbåge? 
 
Svar: Bara ett litet tag.. jag och syrran har självlärt oss här hemma och sen har jag tagit några lektioner. Det är super roligt att göra något annat utanför ridningen, men även lite jobbigt eftersom när man börjar med något nytt så är man ju en nybörjare/amatör så nu måste jag träna upp mig att bli bra i bågskytte.
 

Vad vill du jobba med då du går ut gymnasiet? 
 
Svar: Jag har faktiskt ingen aning.. Jag valde linjen Natur för att det är en bred linje, så att jag kan ha möjligheterna att välja i princip vad som helst att jobba med i framtiden. Jag funderar ändå på att jobba med någonting inom ridningen, eftersom det är den enda som intresserar mig. 
 

~hur många timmare/dag spenderar du i stallet? 
 
Svar: På vardagarna, när jag gå i skolan så är jag i stallet 1-4tim per dag, oftast ca 2,5tim.  Pappa hjälper mig med mockningen, hästarnas mat osv. jag behöver bara ta hand om och rida mina fina hästar. Tack pappa! Men på helger är det träningar och tävlingar så då är det betydligt längre tid! Kan vara upp till 14timmar.
 

Vilken är din favoritfärg? 
 
Svar: Mina favortifärger är vinröd och marinblå.
 

Har du andra djur än hästar? 
 
Svar: Ja det har jag! Jag har en kanin som heter Skutte och två katter som heter Dixi och Pixi. 
 

Har du bott i samma hus hela ditt liv? :)
 
Svar: Nej det har jag inte.. Jag har bott i Funäsdalen, Enafors, Bromma, Östersund (två gånger) och Ekerö. :)
 

Pappa gästbloggar

Hej alla bloggläsare, jag har fått den stora äran att skriva ett inlägg. Vicky och jag sitter i fjällstugan och tittar på film, läser och har tagit en långfärdstur på skidor tidigare i dag. Vi skulle åka slalom men vicky har skadat en tå så hon får inte på sig pjäxan men skoter går också bra. I morgon bär det av till Åre för lite shopping. Vi funderar en del på tävlingssäsongen och att vi inte skall missa någon anmälan igen, det är lätt hänt när platserna ryker iväg på några minuter dessutom är det ju inte många tävlingar som finns i närheten nu när hon inte kan tävla lokalt längre. Kanske det blir någon hopptävling som omväxlig vi får se. Victoria och jag umgås mycket pga alla
tävlingar och träningar vi kan ha ett ganska tufft språk i bilen spec när vi är hungriga då blir vi som galna men sen snälla som lamm när vi har ätit, slutsats ät i god tid, sist tog vi med oss en rejäl matsäck och det skall vi fortsätta med. Jag ser fram emot sommaren med alla tävlingar speciellt Fjording SM för 5e gången, vickis vill verkligen få revanch efter förra året när dom ställde Roxelina bredvid en hingst och hon började brunsta och blev oridbar, men nu vet vi det så vi kan vara uppmärksamma om det händer igen. Årets SM med Braven borde också gå bättre han är mycket mer stabil i kropp (behöver mycket mat äter upp till 10 kg hö om dagen vilket har gjort att han inte tappar muskler på vintern, får även kraft grov 90) och psyke, så den här säsongen blir nog toppen om han håller sig frisk och inte skadar sig, han kan ju fara runt som en tok i hagen, det är ju alltid den biten som kan sätta käppar i hjulet. Vi fundera på varför vissa släpper propositionerna ganska sent inpå anmälan det blir att man måste hålla koll ofta, vet ni om det finns någon regel för detta? 
Tack för ordet
Mikael
Ponnypappan som bär, mockar, kör och betalar kalaset.
 

Lite busbilder

Här kommer några bus bilder från några veckor sedan, både Roxi och Braven blir helt till sig när det är snö och gör bocksprång, luftsprång, sparkar osv. De blir helt galna!
 

So close.. yet so far. I can touch your hand.. but not your heart.


Enafors

I söndags åkte jag och pappa upp till vårt fjällhus i Enafors (en bit från Åre). Igår åkte vi skidor i Storlien, åkte lite med Rickard (en kille i min klass) och ibland med pappa. När vi kom hem tog vi ut skotrarna och åkte en sväng i det underbara vädret, det var strålande sol och vindstilla.  
 
Idag är det däremot snöstorm och plusgrader. Jag och pappa tvingade ut oss själva på längskidor i 5km och sen tog vi en skotertur. Usch jag går inte ut mer idag... det är riktigt äckligt väder. Ska nog plugga resten av dagen och kolla på film framför en brasa. Myyys!
 
Åh vad jag älskar de här bilderna jag tog igår -  Tack min älskade Nikon D3100

Victorias stil - zalando.se


Siv träning

Träningen igår för Siv Birgersson gick så galet bra! En av de bästa träningarna någonsin faktiskt. Han var lugn och avspänd redan från början. Efter jag ridit fram i låg och rund form i alla gångarter så plockade jag upp formen till tävlingsform och satte ganska mycket samling i honom direkt.. WOW vilken häst jag fick, hans gångarter var stora och luftiga, alla rörelser var stadiga och hade bra flyt. Vi fick även till alla ökningar i trav och galopp. Siv hade inget direkt att klaga på, allt såg fint och prydligt ut.

Hon sa att Braven var den enda ponnyn hon sett som hade tre riktigt bra och stadiga gångarter. Siv gav mig även mycket beröm för min sits och inverkan. En domare kollade när vi red också, hon sa att hon hade dömt mig och Braven på en tävling en gång, vi var tydligen ett ekipage som var svår förglömligt.
 
Han är verkligen i toppform just nu! Har aldrig sett honom så krallig och han har aldrig varit så maffig att rida förut. Han blir bara mer och mer rolig att rida för varje gång, shit vad jag vill ut på tävlingar och visa upp oss nu!
 

Jag & Roxi och Sofia & Roxi


Sofia & Gino och Jag & Gino

Vet att ni kommer tycka jag är oansvarsfull när jag rider utan hjälm, men sofias hjälm passa inte.. och om man blir erbjuden att rida tackar man ju inte nej. ;)

Storlien here I come


Sugna på bilder?

Är nu på väg till Ulrikas stall med Braven. Vi tränade för Siv tidigare idag också, som gick så sjukt bra!
Red Roxi imorse och Sofia fotade, jag fotade även henne på Gino, vi bytte hästar en stund också. Vill ni ha massa bilder? :)


Träningen och morgondagen

Träningen med Braven nu ikväll gick super! Ibörjan var han väldigt stressad och spänd, pga att det var lite väl många i ridhuset och musiken var på hög volym. Det är ju självklart jätte bra träning för honom eftersom det kan vara rörigt på tävlingar också. 
Under träningen tränade vi på lite allt möjligt, som öppnor & slutor i trav och galopp, skänkelvikningar, förvänd galopp, enkla byten m.m. Han var mjuk och allert, riktigt trevlig att rida.
 
Imorgon är det träning för Siv Birgersson kl 16 på Lejondal. Min tränare Ulrika ska också träna så ska kolla och fota henne och Fosse. Roxi ska även ridas innan träningen och på kvällen åker vi och lämnar Braven hos Ulrika för hon ska ta hand om honom när jag är i fjällen. 
 
Jag och Fosse :)

SPORTLOV!


Resa

Är så sugen att åka utomlands nu! 3år sedan sist.. om man inte räknar med Finland. Skulle gärna vilja åka till Rom, Costa Rica, Maldiverna, Amsterdam, London och många andra ställen. Förhoppningsvis kan jag övertala mina päron att åka någonstans nu i vår, bara över en helg, en vecka eller nått. Hästarna tar så mycket av min tid och pengar, så vi får se hur det blir med att resa.
 Min stil - Nelly.com


Tack!

Många underbara kommentarer har rullat in på bloggen de senaste dagarna, det känns så otroligt bra och ni ska veta att det värmer verkligen! Tack :*
 
Ibland kan bloggen vara lite död på kommentarer om jag får vara riktigt ärlig.. men det är nog för att jag inte alltid skriver så jätte intressanta inlägg. När ni kommenterar blir jag taggad till att blogga och skriva bra och intressanta inlägg. 
 

Dagens inspiration

 

Bloggtävling?

Jag hade tänkt ha en bloggtävling här på bloggen! Men den stora frågan är vad ni vill tävla om.. Schabrak & Benlindor? Pannband? Ska det vara av något märke? Brainstorma lite och kom med förslag, för det är ju faktiskt någon av er som kommer få priset. ;)
 

Utvärdering av tävlingen i Söndags

Roxelina
LA:1 - På framridningen kändes hon stark och okoncentrerad. Hon var mer koncentrerad på vad som hände uppe på läktaren än att lyssna på mig. Hennes form var rätt öppen men hon hade en bra energi. På banan så var hon i princip likadan men hon blev mer koncenterad på mig ju längre vi kom in i programmet. Resultatet för ritten blev 62,50%. Jag var inte nöjd men inte helt onöjd heller.. Hon var energisk under hela programmet vilket är väldigt ovanligt för att vara hon.
 
LA:P1 - Den här klassen var hon mycket mer uppmärksam och lösgjord än första klassen. På framridningen satte jag ganska mycket tryck i henne och gjorde många övergångar, var noga med att hon skulle ta i med bakbenen och inte lägga sig i handen. På banan så var hon faktiskt inte så stark och energin var bra, som ni vet brukar hon vara sjukt stark och dö inne på banan. Resultatet blev 62,50% och vi blev placerade 2:a. Var faktiskt rätt nöjd över Roxis prestation under ritten.
 
Brave Heart
LA:1 - Framridningen var rätt kort med fokus på att han skulle slappna av, bli lösgjord och lydig. Gjorde massor av övergångar och rörelserna som ingick i programmet. På banan spände jag inte bågen så mycket som jag vet att jag kan men jag ville rida lugnt och komma igenom programmet utan några större missar (när jag sätter tryck i honom så är det lätt få massa missar). Var nöjd i det stora hela och resultatet blev 70,78%. Den klassen vann vi!
 
LA:P1 - Valde att rida fram längre den här klassen för att få honom ännu mer lögjord och nu sätta tryck i honom. Gjorde som vanligt massa övergångar och rörelserna som ingick i programmet. På banan försvann energin lite.. jag antar att han var lite trött och det förstår jag. I traven gjorde han rörelserna bra men saknade energi, galoppdelen var va riktigt bra faktiskt. Både galopp och travökningarna var super! Jag var dock inte jätte nöjd över den här ritten för jag vet att vi kan göra det hundra gånger bättre.. Resultatet blev 70,56% och vi blev placerade 2:a. Domaren gav oss riktigt fina kommentarer i båda klasserna, vilket känns underbart.
 

Planering av ripass de kommande dagarna

Planering av ripass de kommande dagarna. På fredag får jag sportlov(!) så på söndag åker jag till Åre. Kommer vara borta i en vecka.. så Braven kommer ridas och skötas av Ulrika och Roxi kommer Becka ta hand om.
 
Braven:
Onsdag - Dressyrpass i sommarhagen
Torsdag - Skrittas / ridas ut
Fredag - Träning för Ulrika
Lördag - Träning för Siv
 
Roxi:
Onsdag - Becka rider
Torsdag - Ridas ut
Fredag - Träning för Ulrika
Lördag - Ridas ut / Dressyrpass i sommarhagen
 
 

LOL, That´s me


ny hjälm, kavaj och ridbyxor?

Börjar fundera på att skaffa ny hjälm, kavaj och tävlingsridbyxor. Ridbyxorna är ett måste för de jag har nu är riktigt slitna och har svarta fläckar.. Min kavaj är lite liten och ser inte inte så bra ut på mig om jag får vara riktigt ärlig. Min hjälm är för stor för mig.. Så när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar ska jag köpe en Uvex hjälm, en ny kavaj (kanske en spooks eller pikeur?) och gärna ett par Animo ridbyxor. Det är ju sjukt mkt pengar att köpa allt men något av detta ska jag nog till slut ha råd med! :D
 
 
 
 
VS 
 

Lyckad tävling!


tävling imorgon

Är så sjukt taggad inför Tävlingen imorgon, 2013´s första tävling. Var i stallet för ett litet tag sedan och klippte hovskägg, manen, tvättade svansen, putsade utrustningen och packade grejer. Allt är iordning inför imorgon så ska nog sova nu för jag måste upp vid kl 5, första starten är kl 08.30.
 
Uppdaterar er under tävlingens gång, hörs imorn. :)

Braven riden & Roxi tömkörd!


Lördag & Söndag

Morgondagen kommer det vara mycket fokus på hästar och ridning. På förmiddagen blir det träning med båda hästarna, Braven ska gå ett dressyrpass och Roxan ska tömköras. 
 
Vid kl 15 ska jag vara på Rånäs och rida två av Pytts ungponnysar, Duc Tho och Angelo. På kvällen måste jag fixa och packa allt inför tävlingen på söndag! Då startar jag LA:1 och LA:P1 på båda hästarna på Täby Ryttarcenter (min gamla ridklubb).
 

Dagens träning

Idag var det som vanligt träning för Ulrika med hästarna. Träningen gick sjukt bra! Började med att rida Braven, värmde upp som vanligt och sedan red jag LA:1 programmet. Han var otroligt lugn men ändå allert och energisk.  Det har verkligen blivit stor skillnad på honom på bara 3veckor, han är mycket starkare och hans form har blivit stadigare. Ganska sjukt hur snabbt han har utvecklats på sån kort tid, min fina ponny <3
 
Därefter tömkörde jag Roxan, hon var galet fin! Började med att tömköra på en volt och göra många övergångar trav-galopp-trav-galopp och sedan gick jag ut på spåret och gjorde öppnor på långsidorna. Trots att hon inte blivit riden så mycket så har hon nog aldrig varit finare. Hon var mjuk i munnen, energisk och hade ett jäkla undertramp. 
 

Alla <3 dag

Usch dagen har varit full med otur men den har också varit väldigt bra.. det började med att det var broöppning så jag kom försent till sista lektionen. Därefter åkte hela klassen skridskor, kan inte påstå att det är en av min begåvningar direkt så jag ramla ett antal gånger haha så har rejält ont i rumpan! När skolan var slut så åkte jag, Julia och Kline till mattecentret på Norra real och pluggade massa matte. Den riktiga oturen började när jag skulle ta mig hem ensam, jag tappade bort mig i stan.. tror att jag gick runt i 35min innan jag hitta tunnelbanan (haha hur lyckas man?), mitt busskort slutade gå vid kl 19 så jag hann in på tb i sista minuten. Problemet var att jag inte skulle kunna ta bussen hem sedan för att mitt kort inte fungera, min mobil kan inte skicka sms biljett heller och jag hade ingen bussremsa. Min pappa svarade inte och mobilen hade nästan slut på batteri. Hemsk var det! Men min pappa ringde mig när jag hade 1% batteri kvar och sen hämtade han mig i bromma till slut. På vägen hem var det broöppning igen.. Kom hem fett sent och jag var tvungen att plugga, så pappa åkte till stallet och fixade allt. 
 
Som ni förstår blev inte min alla hjärtans dag precis som planerat. :P
 

Alla hjärtans dag

Jo då var det alla hjärtans dag igen. Det får man självklart fira ensam.. nä men jag ska faktiskt umgås med mina underbara kompisar och de bästa hästarna i världen. Ska också ha en trevlig stund med mina boyz, Ben & Jerry.
 
Det är klart att man tror att den här dagen ska bli speciell och hoppas på att man hittar den där perfekta killen, men hur ofta händer det? Får istället drömma vidare haha! Ska iaf utnyttja dagen till att visa min kärlek till alla som jag tycker om och älskar.
 
Den enda killen för mig ♥

Lite inspiration

 
inspiration, smile, text

Tråk

Har just nu en sjukt tråkig lektion i matte, sen har jag biologi och franska.. Slutar 16.15 så idag är en lång och jobbig dag. Kommer inte hem förrän sent och då bär det av direkt till stallet för jag ska träna med Bravis.

Hörs senare :)


Sommar 2011 & 2012


Kingsland sommar 2013

Checkade nyss in Kingslands sommar kollektion 2013, vissa grejer var faktiskt ganska fina men påminde mig om de gamla kollektionerna. Men seriöst.. några kläder var absurt fula. Vem kom på att sätta blommor och fjärilar på kingslands kläder? Nej usch det föll mig inte alls i smaken.
 
  
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 

One direction - Heart Attack - Mitt liv just nu

 
 

Reklam

Jag heter Rebecca, och för er som inte läst tidigare inlägg så är jag Victorias syster. När jag började tredje året i gymnasiet bestämde jag och fyra andra tjejer i klassen att vi skulle starta ett uf-företag. Det är som ett prova-på företag som man driver under ett år. Vi är alla fem väldigt nagelintresserade så vi bestämde oss för att börja designa egna lösnaglar. Designen på våra naglar har vi själva skapat, vilket gör våra naglar unika. Ingen nagel är den andra lik. Nagelträden kostar 90 kr st och 11% av betalnigen går till UNICEF. Detta för att vi vill bidra till att barn runt om i världen får någonstans att bo, få mat för dagen och få chansen att utbilda sig. 
Besök oss på vår hemsida www.ufcreatecolour.se för att handla och se ett större utbud. Om du bor i Stockholm kan du även kontakta oss och få handla av oss personligen.
 
 
/Rebecca

Dirac

Träning för Pytt Hamberg
Victoria & Dirac
2/2-13


Uppdate

Uppdateringen idag har varit riktigt dålig.. jag vet. Har varit upptagen hela dagen, vaknade hos mira och skyndade mig hem på morgonen för jag skulle träna båda hästarna för Ulrika. Träningen gick superbra och hästarna var skit fina (det får mig sjukt taggad inför första tävlingen för iår nästa helg!). När jag kom hem så städade jag mitt rum, vilket var välbehövligt eftersom det var kaos där inne. Därefter pluggade jag lite och nu är jag på väg till Julia för en tjejkväll, ska sova där också.

Får se om jag bloggar något mer idag, annars får ni stå ut tills imorn. Kommer lägga upp videon från när jag red Dirac imorgon, det vill ni inte missa så kika in här då :)


Inspiration


Hästfri dag

Idag hade vi idrottsdag i skolan och jag o några kompisar valde att klättra på ett klättercenter i Solna. Usch vad läskigt det var.. Jag har aldrig klättrat förut. Lyckades iaf klättra en vägg på 12metet så jag ät stolt!

Idag har jag en hästfri dag så jag ska umgås med kompisarna lite grann! :D


Frågestund

Eftersom jag aldrig haft en frågestund på den här bloggen än så kan jag väl passa på att ha en när min uppdatering inte är på topp. Fråga mig om allt möjligt, gärna om saker utanför hästvärlden. :)
 

Mads träning

Träning för Mads
Sommaren 2012
Victoria & Brave Heart


Torsdag kväll

Idag var jag på masage igen, som jag gjorde förra veckan också. Som sagt är det ingen skön masage direkt utan jag är där för att få bort spänningar. Det gör så sjukt ont! Var nära på att börja gråta, haha. Blev inte lika död efteråt den här gången iaf. 
 
Direkt efter åkte jag och pappa till stallet och jag red båda i sommarhagen. Hästarna skötte sig fin fint men var dock lite allmänt galna, fast det är ju inget ovanligt. :)
 

Braven är inte till salu

 
Jaa.. då var Braven till salu. NÄ MEN VERKLIGEN INTE! DET ÄR INTE JAG SOM LAGT UT DEN. Det här är verkligen inte okej, riktigt dumt gjort. Han är absolut inte till salu och kommer inte vara det på några år. Annonsen är anmäld och kommer vara borta från hästnet inom en snar framtid.
 
Berättade nyss det här för pappa och det här var vår dialog:
Pappa - Vad har det lagt ut för pris på honom då?
Jag - 80 000kr, vadå då?
Pappa - Jo det var ju ett jäkla bra pris! Ska vi passa på?
 
 

Ryser

 
 
 

Be strong, things will get better. It might be stormy now, but rain doesn´t last forever.


Sisters

Jag heter Rebecca Avellan Ryd och fick äran att gästblogga här på Victorias blogg. Jag kan väl börja med att berätta att jag är hennes syster, stora syster för att vara mer exakt. Jag är arton år gammal och går mitt tredje år på gymnasiet (Klara norra gymnasium, samhälle med inriktning ekonomi och juridik). Innan ni får för stora förväntningar borde jag nog också berätta att jag inte är någon hästtjej, även jag brukar följa med till stallet och till några tävlingar ibland.  Det har funnits tillfällen då jag funderat på att börja rida men det har tyvärr aldrig blivit av. Jag brukade rida lite på Vicis första ponny pompeji, men som ni kanske förstår så var det otroligt lång tid sedan. Men jag trivs ändå väldigt bra med att stå vid sidan av ridbanan, och titta på, peppa och kanske knäppa några bilder. 
 
Om jag inte håller på med hästar, vad håller jag då på med? Jo, jag är intresserad av fjällvandring, måleri, mode, resor, arkitektur och naturfotografering. Jag lägger till exempel upp foton på instagram varje vecka. Mina framtidplaner är att bli arkitekt och att se många nya intressanta platser. Just nu drömmer jag om att få åka till Island eller Maldiverna. Jag skulle även vilja åka tillbaka till Santorini, en oförglömligt vacker ö i Grekland.
 
Jag skulle inte kunna tänka mig en bättre syster än Victoria. Hon är en rolig, livfull och positiv person. Hon har tydliga mål men hon är också väldigt envis.Vi är väldigt olika men samtidigt väldigt lika. Det kan bero på att jag brås på mamma och Vici brås på vår pappa. Vicis finns alltid där för mig och kan muntra upp mig i svåra stunder. Även om vi har syskonbråk och irriterar oss på varandra då och då, så har vi ett band som jag aldrig skulle vilja byta ut. Inte mot någonting i hela världen.
 
Tack så mycket att jag fick dela med mig av det här, vi lär höras igen.
 
 
Navyblueocean @Instagram

Det börjar närma sig!


krossat hjärta

Usch jag har aldrig känt den känslan att få sitt hjärta krossat, förrän nu. När ens känslor inte är besvarade för den underbaraste killen man känner. Det är seriöst det hemskaste som finns och självförtroendet sjunker som en sten. För tillfället känner jag mig tom och förstörd men jag ska inte låta en en kille förstöra min självkänsla. Den här killen är fortfarande min bästavän och jag hoppas inte det här förstör vår vänskap. Försöker vara stark och övertala mig om att det finns andra fina killar därute, men det känns omöjligt för tillfället.
 
 

Boxgardin!

Nu har den äntligen kommit! Vad tycker ni? :D


träna!

Var nyss och sprang i en halvtimma på löpbandet och gjorde lite styrketräning. Det var typ över en vecka sedan jag tränade senast, så det var verkligen välbehövligt! Ska börja träna minst 2ggr i veckan för nu jäklar ska jag bli vältränad och nöjd med min kropp. Beach 2013 here I come!
 

Halloj!


Måndag


Frågan som ni ställt er

Hur kommer det sig att du har ridit lite andra hästar på senaste tiden? - Den frågan har jag fått av många senaste veckan.
 
Jo så här är det, när jag bytte klubb till Rånäs fick jag ett erbjudande att vara med i deras "Ungponnyteam". Det går ut på att Pytt väljer ut några duktiga ponnyryttare i klubben för att rida och tävla hennes ungponnysar. Självklart kan man ju inte tacka nej till en sån möjlighet! Just nu provrider jag några av hennes hästar för att se om någon passar mig, Pytt vill ju ha en så bra match mellan häst och ryttare som möjligt. Så förhoppningsvis kommer jag få en ungponny att tävla i vår! Hur spännande är inte det? :D
 

Dagens ridpass

Dirac
Idag red jag inte lektion för Pytt utan red runt lite själv. Tränade ungefär på samma saker som igår, fast idag var han jätte mjuk från början. Fick till galoppen och öppnorna lite bättre idag. Dock red det runt rätt många i ridhuset, jag måste ju ta hänsyn till dem eftersom de rider lektion, så ridpasset fick inget riktigt flyt. Försökte tänka på min sits idag men jag tror nog inte jag lyckades så jätte bra. Men han är så rolig att rida och man vill verkligen inte hoppa av honom.
 
 
Brave Heart
Började med att rida fram som jag vanligtvis gör, lögöra i skritt, trava på trekvartlinjerna och ställa utåt och inåt, göra serpentinbågar, volter, galoppera i ett varierat tempo på en stor volt och massa övergångar osv. När träningen börja fick jag göra lite piafftänk i traven. Vi koncentrerade oss länge på ökningarna i traven, för i upptaget så blir han en "symaskin", detta gjorde vi genom att jag inte fick ta i honom alls och bara luta mig tillbaka och hålla om honom med benen. Det sättet gjorde att vi faktiskt lyckades göra några ökningar utan att han blev springig. Därefter gjorde vi samma sak i galopp, men även enkla byten och förvänd galopp. 
 
Han visade inte upp sin bästa sida idag, han var lite trög och grinig. Men arbetade på bra ändå tycker jag så jag är nöjd. Nu taggar vi till Birgitta träningarna nästa helg! :D
 

Gabby stalkar Braven

Min syrras kompis Gabby gick förbi Braven o Roxis sommarhage i somras och knäppte lite foton på min snygga ponny! Tack för bilderna! :D

Finaste ❤


On our way

Då är vi på väg till Rånäs igen! Kommer träna med Braven lite senare i eftermiddag men ska rida Dirac innan :)

Har egentligen så sjukt mkt att plugga, så borde vara hemma och plugga.. Göra franska uppsatsen, matteläxan och plugga till samhällskunskaps provet! Men satsar man på ridningen så gör man. ;) haha men får plugga en del på vägen till Rånäs ändå..


svårt att rida ut

 
Din önskan är min lag! 
 
Det du säger är alldeles riktigt, jag hade stora problem med att rida ut på Braven i ett halvår. Alla mina uteritter under första tiden med Braven slutade alltid med kaos, han stegrade, sparkade, bockade, gjorde luftsprång meterhögt rakt upp i luften och vägrade att gå framåt. Jag kunde sitta i 40-45min och bråka med honom, han var ganska svårhanterlig när man skulle gå promenader också. Anledningarna till detta var nog att han ville "ta över" och troligtvis för att han var ung och dum. Jag var rädd varje gång jag skulle rida ut på honom för att jag visste att samma sak skulle hända, jag skämdes nog en del för att jag inte hade kontroll över honom. 
 
Hur fick jag bort det här då? Ibörjan fick min pappa leda runt mig eller så fick jag ha draghjälp av någon annan häst. Men när jag var ensam och skulle rida ut så hade jag ju inget annat val än att ta tjuren i hornen och då lät jag honom aldrig vinna, jag skulle alltid ha sista ordet. När han väl gjorde rätt fick han massor av beröm. Så där höll vi på under 6månaders tid, men till slut fick han faktiskt respekt för mig. Kommer ihåg hur glad jag var när jag red ut barbacka för första gången och kunde skritta på långa tyglar hela vägen, det var en sådan underbar känsla.
 
Idag skulle de där olaterna aldrig komma på fråga. Han är alltid kontrollerbar och lydig. Visst han kan bli lite galen och göra glädjesprång när jag taggar upp honom eller när vi hoppar terränghinder men jag har alltid kontroll. Nu är han också äldre (snart 10år!) och han litar på mig och har respekt för mig. Jag är lite av en "controlfreak" och är logisk och konsekvent i hanteringen, det tror jag behövs för för att uppnå det jag gjorde med Braven. :)
 
Lite bilder från idag på bloggen, mitt lilla busfrö till ponny! ♥
http://ponilovers.blogg.se/http://ponilovers.blogg.se/
 

Nya saker

Påväg hem från Rånäs svängde jag o pappa förbi Stockholms ridsport och hämtade mina efterlängtade cavallo ridstövlar! De var på lagning förut för att dragkedjan gick sönder och sen fick jag tillbaka fel stövlar...

När vi ändå var där så köpte vi ett nytt Amigo innetäcke och Protector benskydd som han ska ha i hagen. Både hans gamla täcke och benskydd har han gjort sönder, duktig ponny :)


Dirac

Idag var jag som sagt på Rånäs och red Dirac. Jäklar vilken fin ponny, precis min typ av häst och jag kände att det klickade mellan oss. Han var väldigt välriden för sin ålder (6år).
 
Började med att rida fram kravlöst i trav och galopp. Sen började jag göra massa övergångar från skritt-trav och Pytt kommenterade mycket om min sits och hand, att jag måste ha lite mer svank i ryggen och inte lägga händerna på manken. Hans gångarter blev tusen gånger bättre när min sits och hand var korrekt. Sen låg jag på en volt i galopp, minskade volten och samlade honom och sedan öka volten och öka galoppen. Därefter gjorde vi öppnor på långsidorna.
 
Han var väldigt annourlunda jämfört med Braven. Men helt underbar att rida, traven var en dröm! Kommer nog rida honom imorgon igen, längtar! Pappa filmade också, vill ni se?
 

Lite kär!


Rånäs - Dirac

Är nu på väg till Rånäs, ska träna en ungponny som heter Dirac för Pytt. Sjuk taggad! Imorgon ska jag träna Braven för Pytt också. :)


Matte

Sitter just nu i skolan och har matte, jobbigt och extremt tråkigt. Slutar kl 13.15, ska direkt till bromma och träffa en kompis och sen direkt hem och skriva en franska uppsats som ska in ikväll.

Ikväll blir det Ulrika träning med båda hästarna. Hörs senare! :*


Beautiful - Brave Heart ♥


RSS 2.0