Skritt tur på Bravis


joanna

Oj såg nyss hur mycket statistiken ökade bara av att jag skrev några inlägg i söndags. Kanske borde uppdatera oftare! ;D Just nu sitter jag hemma hos min kompis Joanna och har en riktigt mysig kväll, vi har ätit ben&jerry och kollat på serier. Min version av en perfekt kväll, haha!
 
 
 
 

Utvärdering meeting i Dagstorps

Tävlingsplats - Dagstorps ryttarförening, nere i Skåne. Det tog oss 9timmar att åka ner dit (med raster) från Stockholm.
 
Parkering - Parkeringen var precis mitt i hela tävlingsområdet, det var otroligt trångt där då massa som stod där under meetinget bodde på parkeringen och sen fanns det en mindre parkering precis bredvid för de som var där under dagen. Personbilar och transporter fick parkera en bit bort. 
 
Uppstallningen - Det fanns 3st provisoriska stall uppsatta. De var mysiga och så, men på dagen blev det upp mot 32grader inne i tälten och man kunde vara där inne en längre tid. Det var nog jäkligt varmt för hästarna.
 
Framridningen - Eftersom det var hopptävlingar samtidigt hade de delat en utebana så att ena halvan var till hoppning och den andra till dressyr. Det gick väl helt ok att rida där men jag skulle helst vilja ha staket runt om när rider istället för hinder med bommar som avskiljer framridningarna åt. Underlaget var också helt ok. Det fanns en till framridning i ett ridhus men där red jag aldrig.
 
Tävlingsbanan - Tävlingbanorna var nog de bästa banorna, bra underlag. 
 
Cafeteria/Mat - Runt om på hela området fanns det mat, så det fanns mkt att välja mellan! Riktig mat, och inte bara snabbmat som hamburgare och korv. ;)
 
Övrigt - På tävlingsområdet fanns det små butiker som sålde grejer. Vattnet vid uppstallningarna hade riktigt dåligt tryck och därför blev det långa köer till vattnet. Tävlingen var annars bra arrangerad och funktionärerna var trevliga.
 
Betyg - 3,5 av 5poäng. Tävlingen hade några bistande punkter annars skulle det ha varit 5 av 5poäng. 
 Resultat Svenskt Ponnyderby

Fredag - FEI Inledande
 
På framridningen var han verkligen skit fin! Gjorde många övergångar och tempoväxlingar. Han svarade jätte bra för mina hjälper och var uppe och framme.
 
På banan blev allt kaos.. han var uppstressad av någon anledning. I en travökning började han galoppera och den andra blev väldigt hastig, failade slutorna och ena öppnan, fick ett travinslag i skritten, han travade i en galoppfattning, trippade/trava i enklabytena och bröt av mitt i galoppen. Ja.. ni hör ju.
 
Vi slutade på 61,917 och var kom i nedre halvan. 
 
 
Lördag - FEI Lagtävlan
 
Den här framridningen var han skit fin igen! Gjorde samma sak som första dagen.
 
På banan var allt kaos igen.. han var hastig i travökningarna, båda slutorna var dåliga (saknades energi), i ryggningen slutade han aldrig backa så han backa rakt in i staketet och när jag skulle rida fram i galopp började han trava istället, i enklabytena visade vi ingen skritt och skrittpiruetterna var riktigt dåliga. Under programmet var han spänd och var låg och gick bakom lod.
 
Vi slutade med 61, 239% och kom i nedre halvan.
 
 
 
Söndag - FEI Lagtävlan (fick rida samma program igen eftersom jag kom i B-final)
 
På framridningen kändes ingeting bra, han var slö och ouppmärksam. Min kompis Malin hjälpte mig vilket hjälpte en hel del!
 
På banan var han slö men avslappnad och lyssnade på mig. Travökningarna var hastiga, skolorna i traven saknade energi och skrittpiruetterna blev skit dåliga. Men hela galopp programmet var jätte bra (fick 7 och 7,5 nästan rakt igenom). Var nöjd efter ritten med tanke på hur dåligt det hade gått de första dagarna, jag hade uppnått mitt mål med ritten som var att klara av alla de enkla bytena! 
 
Vi fick 65,812 och slutade 3:a. :)
 
 

Anmäld till SM

Då var anmälan till Svenska Mästerskapen 2013 gjord! Om mindre än 2veckor är det dags igen. Vårt procensnitt ligger på 68,4% så troligtvis är vi med och deltar (De 40bästa som kvalat kommer med). Är så otroligt taggad, förra året gick det verkligen inte bra men iår ska vi ta revansh. Målet är att förbättra resultaten från förra året och vara nöjd med vår insats. 
 
 
 

Jensens med Annisch


hej

Oj... länge sen jag uppdaterade! Har varit upptagen med hästarna och kompisar så bloggen har jag inte ens hunnit tänkt på. Usch vad ångest jag har för att jag inte har uppdaterat!
 
Ska försöka bättra mig, men kan inte lova. Haha ;D Men det är skönt att se att mina läsare håller sig kvar trots att jag knappt uppdaterar, ni är underbara ska ni veta! ♥
 
 

Bada med hästarna


3:a slutade vi i FEI Lagtävlan!


Sista starten

Nu har jag startat sista klassen för den här helgen och det gick så bra jämfört hur illa det känns de tidigare starterna.. Vi fick 65,812% och jag är jätte nöjd! Hade inga höga krav och vi gjorde bara några missar i traven och skritten.

Vi får se om vi blir placerade annars drar vi snart hem till Stockholm :)


Man får ju passa på att bada i havet nu när man kan! Skåne <3


Dåliga ritter - Uppdate

Usch de starter jag gjort än så länge har verkligen varit dåliga. Är nere på botten just nu. Men det är bara att ladda om till imorn och ta nya tag. :)


Fan jag kan inte äta köttfärssås :(


Framme i Skåne

Nu är vi framme i Skåneland! Tävlingen här är så stor, eftersom det är både hoppning & dressyr och ponny och stor häst. Otroligt många transporter, hästbussar, massa olika hästar och ryttare. Det här är nog bland de största tävlingarna jag varit på faktiskt, det känns så iaf. Det tog oss 9timmar att komma ner hit (med raster) och det är nog lätt värt det.
 
Anläggingen här är väldigt stor och har bra underlag på varje bana, vilket gillas skarpt. Alla människor är trevliga och allt är välorganiserat. Lite trångt är det kanske med alla stall och transporter, men det går. 
 
Jag red en stund nu ikväll på tävlingbanan. Braven var matt och okoncentrerad, vilket är inte så konstigt eftersom han stått i en transport i flera timmar och vi kom inte bra överänns på ridpasset igår heller. Men imorgon är en ny dag och vi hoppas han är jätte fin! Startar kl 08.08, så håll koll på oss på Equipe. :)
 
 

Bilder från Fjord-SM

 

Vaggeryds travbana

Eftersom det är så sjukt långt till Skåne så tog vi en paus vid Vaggeryds travbana, jag lasta ut honom och gick runt med honom i en halvtimma, sedan fick han vatten och jag hällde lite vatten på honom för att han ska kylas ner. Han fick stå och äta en stund också trots att han har hönät.

Visste ni att jag och Roxi tävlade vårt första Fjord-SM 2009 på just den här anläggningen? Jätte roligt att åka förbi där igen, man får tillbaka så många minnen 😊


Påväg till Ponnyderbyt i Skåne!


Älskling

Var nyss och red min älskling! Gick så jäkla bra! Allt stämde och han var extremt lydig. Han gjorde den bästa ökning han någonsin gjort också.

Nu ska jag rida Roxi, bloggar mer sen! 😘


Fjord-SM 2013 resultat

LA:1 SM

SM klassen gick inte så bra som jag hade hoppats på.. Hon hade varit skit fin dagen innan och var fin på framridningen. Men klassen hade blivit väldigt försenad (de meddelade ingenting om det heller) så jag var tvungen att rida fram mycket längre än vad jag brukar göra. Det var jätte varmt ute och både jag och Roxi var helt döda när vi kom in på banan, underlaget där var inte det bästa heller eftersom det var väldigt djupt och sög musten ur benen på henne. Så under hela ritten hade vi ingen energi över huvudtaget, halter ble ojämna och mycket annat blev fel. Men hon gjorde ryggningen galant och galoppfatttningen från halt. 
 
Var så besviken efter ritten för jag visste att vi kunde ha gjort den så mycket bättre. Resultatet gjorde mig inte så glad heller, 63,114%. Domare H: 58,158% Domare C: 66,053% Domare M: 65,132%, så domare H drog ner resultatet mycket! Vi blev faktiskt placerade 8:a ändå och bästa junior!
 
 
 
60-80cm Poänghoppning

Poänghoppningen går ut på att du får hoppa så många hinder man kan på en minut, man får göra sin egen bana och hoppa ett hinder max 2ggr fast åt olika håll.
 
Red fram kort och sen gick jag in och hoppa. Roxi var pigg och jag var taggad! När vi började hoppa så glömde jag bort banan och slösade bort hur mycket tid som helst till att komma ihåg min bana. Vi fick 800poäng och nästan mest tid av alla. Vi kom typ 10:a av 12. Men jag är nöjd över Roxi och vi tyckte det var super roligt!
 
 

Påväg till Fjord-SM!


equipe

Preliminär starttid till på Fredag:
 
 
Ni kan följa mig och Roxelina på Equipe!
 
 
 

en av årets höjdpunkter

Imorgon bär det av till Fjord-SM i Nyköping! En av årets höjdpunkter, helt klart. Det här blir mitt femte fjord-sm och Roxis sjunde. 2011 tog vi vårat bästa resultat hittils, då kom vi 4:a och blev juniormästare. Förra året hade vi inte turen på vår sida.. Roxi hade en av hennes dåliga dagar och jag kände press att prestera bra = kaos. Iår är tanken att åka dit och ha det otroligt roligt och få en bra känsla i ritten, om vi får det så bryr jag mig inte om vilken placering och procent vi får. Vill verkligen njuta av de upplevelser jag får med Roxi, för vem vet när våran tid tillsammans är slut. 
 
Nu måste allt packas, mina och Roxis grejer. Jag lovar att jag håller reda på 1000grejer i huvudet just nu som jag måste packa och jag har inte ens börjat. Tur att man är lite rutinerad vid det här laget så jag kan göra det här i sömnen (kommer säkert glömma nått eftersom jag säger såhär, haha). Känns som jag knappt hinner vara hemma längre eftersom jag är borta så mycket, inte bara på hästtävlingar utan också utomlands osv. Det är jätte roligt självklart men bort bra men hemma bäst, right? 
 
Fjord-SM 2009
 
Fjord-SM 2010 (då kom vi faktiskt 2:a på 69% och 5:a på 67% i förklasserna)
 
Fjord-SM 2011
 
Fjord-SM 2012

dagens ridpass

Roxi tränade jag för ovanlighetens med vanligt tränsbett (tredelat/två ledat) och det gick faktiskt jätte bra! Hon var stark men det gick att härda ut. Hon var lite tjafsig ibörjan men blev blev mkt bättre mot slutet. Red igenom LA:1 och det gick super bra!
 
Med Braven ville Ulrika testa en ny framridning, så redan från början red jag honom ganska hög i formen för att få upp framdelen. Gjorde många många halvhalter och sedan började vi med skolor. Kändes nte bra ibörjan för jag tyckte han var för öppen i formen och seg. Men efter jag hade galopperat, jäklar vilken häst jag fick! Galoppen var helt underbar och traven blev pampig, han nog aldrig känt honom så förut. Ville inte sluta rida. <3
 
 

Fjord-SM om 2dagar

Precis vaknat, sjukt skönt att sova ut. Idag ska jag nog sola och bada lite i poolen. Senare vid kl 16 blir det träning med hästarna för Ulrika. Hoppas Roxi är i toppform då Fjord-SM bara är 2dagar bort
 
 

I´M HOME!

Nu är jag tillbaka från Finland! Tack till Jossan som har uppdaterat flitigt under de senaste dagarna! :*
 
Det var varit jätte roligt att träffa släkten igen, kusinerna, mormor, morbor och hans fru. Vi har badat, solat, varit på grillfest, firat min systers födelsedag, spelat kort och kubb, varit i Ekenäs och bara umgåtts. Tiden har gått fort och jag önska att jag kunde fått vara är längre men har man hästar och tävlingar så har man. :p
 
 

Frans MsvB RPC kval•8fel•7/7-2013•Edsbro RF


Gårdagens resultat från Edsbro

Gårdagens resultat från Edsbro på min lille Frans var så här:

Red ju bara en nationell MsvB(110cm) som var Ridsport ponny cup. Det var så JÄVLA varmt rent ut sagt, asså seriöst, svettades sönder av att sitta i skuggan och dricka lite läsk typ, haha! Och tänk då för dom stackars hästarna som har päls och allt!

FRAMRIDNINGEN- När jag red fram honom så var han rätt fin, lite okoncentrerad och gnaggade bara efter Solle, haha, men jag gjorde några övningar från Cissa träningarna och då vart han väldigt mjuk och fin!

FRAMHOPPNINGEN-Inne på framhoppningen var det rätt kaos asså, det var påtok för många hästar för en så där liten bana, och dessutom så var underlaget rätt tungt, men det funkade rätt bra ändå :) Jag och Frans hittade inte riktigt varandra på framhoppningen så vi kom lite fel ibland, men det kändes bra ändå

BANAN- började med att komma nära på ettan, hehe, men sen resten gick helt okej bra, jag kom nära på vissa språng, men jag satt tillbaka och verkligen väntade på honom så han klarade av att hoppa upp sig ändå! Jag kom in lite fel på 7an som var en trekombination, så han kämpade sig över B & C, kände verkligen hur han fick ta i där i värmen, efter den så vart han jätte trött, så 8an som var ett enkelt räcka kom han lite nära på och hann inte upp med benen riktigt, sen vidare mot 9 där han bara sprang på utan att ha någon ordentlig galopp så, så han kom lite nära men rev den inte, sen sista hindret som var ett plank med typ 3D ränder på, där kom han helt rätt, men typ touchade den lite så den föll också! Men han var sjukt fin trots värmen, jag red bra, satt verkligen och väntade på honom hela vägen in i hindrena och hade bra spårval, jag är nöjd över rundan, för Frans visade hur lätt han gör det, seriöst, det här är ju ingen match alla för honom ;)

Juste, haha, som ni kanske ser på filmen som snart kommer upp så red jag med uppdragna armar på kavajen vilket man verkligen inte får, hehe, hade helt glömt bort dom när jag red in på banan, som tur var vart jag inte diskad ;)

Världens finaste häst har jag ändå, snart så sitter nollorna :) FILM KOMMER
/Jossan


Nu kommer vi Edsbro

Nu har vi börjat rulla från vårat stall med Frans och Solle bak i trailern! Som tidigare sagt, så ska vi till Edsbro och tävla idag! :)

Sitter med lurar i öronen och dunkar lite musik, försöker väcka minna osociala vänner på kik, men det går inte så bra :( haha
Det är så jäääävla varmt ute idag, helt sick, och jag har bara med mig mina tävlings byxor och tävlingskjortan, så jag kommer få en saftig bonde bränna och så kommer jag svettas ihjäl ;) menmen, jag får ju träffa mina älskade Unghanse där, så min dag blir toppen ändå :D
/Jossan


Lite bilder från idag

Här får ni några få bilder från idag på mig, Sofia och Elina! på våran blogg finns det mer, aujm.blogg.se KOLLA IN!
/Jossan


Jag har det najs här

Nu är det verkligen sommar tycker jag! :D När det är för varmt för att rida på dagen, så man måste rida tidigt på morgonen eller på kvällen :) Så här vill vi ha det hela tiden nu!
/Jossan


Vill ni veta något om mig?

Är det något speciellt som ni skulle vilja veta om mig och/eller mina hästar? Kommentera vad som helst så ska ni få era svar på dom frågorna :D
/Jossan


Sovmorgon+jag=sant❤

Bästa mamma gav mig sovmorgon, så jag har sovit fram tills nu :) jag ska snart gå upp, men jag har det så skönt här liggandes under mitt varma täcke medans jag kikar med bästavännerna Linus och Nora :) fast nu kurrar min mage efter frukost, så måste nog ta mig upp härifrån ändå..:(

Frans ska först ridas ut och joggas lite på, sen så ska jag gå en snabbis till ridbanan och jobba igenom honom ordentligt och öva lite på dom övningar jag fått av Cissa, dom har vart till SJUKT stor hjälp, och liksom det är tävling imorn så ska Frans bli mjuk och fin i kroppen och lyssna bra på mina hjälper :)

Stormis ska ut och röra på sig i skogen tänkte jag, liksom han kommer behöva stå imorgon när vi är på tävling med Frans och Solle :)

Nej nu måste jag gå upp innan jag svälter till döds här i min egna säng ;)
/Jossan


Jag kan inte bestämma mig

Jag kan verkligen inte bestämma mig om jag tycker dom här pannbanden är snygga och unika eller bara ser konstiga ut?
Jag tycker nog att dom är häftiga, men jag skulle inte direkt köpa ett och sätta på min egna häst tror jag :) Vad tycker ni om dom?
/Jossan


IN OCH LÄÄÄÄÄS

Kör lite reklam för min och Annies egna blogg nu när det ändå är jag som måste uppdatera den här bloggen ;)

IN OCH LÄS aujm.blogg.se FÖR GRYM UPPDATERING VARJE DAG!!

Hahhaha, nej men seriöst, jag tycker verkligen ni borde kolla in våran blogg, hihi :)) Den är faktiskt bra(om man kan säga så om sin egna blogg? :o), många läsvärda inlägg om dagen och mycket sånt kul :D IN OCH LÄS MED ER, aujm.blogg.se var namnet :)

/jossan


Godmorgon

Godmoooorgon! Fick lite sovmorgon för vi råkade försova oss :o

Frans ska bara skritt jobbas idag, men jag ska jobba igenom honom ordentligt så han fortfarande är mjuk tills på Söndag när vi åker till Edsbro och tävlar RSPC kval som går i Msvb

Stormis ska ut och galopperas ordentligt i skogen så han får röra på sig :)
/Jossan


Hallihallåååå

Hejsanhejsan! Mitt namn är då Josefine som ni kanske redan vet, men jag kallas för det mesta Jossan. Det är jag som ska hjälpa Vicky att hålla uppdateringen uppe nu fram tills måndag. Jag bloggar på aujm.blogg.se tillsammans med min bästa kompis Annie :)

Jag tävlar hoppning på mina 2 Cponnysar Frans & Stormis(läs mer om dem här nedan) på hög nivå. Jag spenderar största delen av min fritid uppe i stallet, men kan även vara med kompisar ibland. :) Jag börjar 8an nu efter sommarlovet och är därför född år 1999! Jag bor med min mamma, pappa, Storasyster Elina & tvillingbror Jesper utanför Stockholm, granne med Vicky faktiskt. vi äger ett eget stall som ligger ca 5-10 min ifrån vårat hus där även Victoria är uppstallad med sina två fina hästar, alltså är det gå-/cykel avstånd. :)
Till nästa år så kommer jag att få ta över Elinas D ponny Solero, därför är då Stormis till salu. :(

Misteur du Gasseau
Eller Frans som han kallas är en connemara valack född 2000. Han har ett huvud av guld samtidigt som han är svår riden innan man hittar knapparna! I år är första året jag tävlar honom ordentligt då han varit skadad förra året och Elinas året innan det. Men i år så satte vi igång ordentligt och nu har vi både kvalat och startat MsvB med som bäst ett nerslag(debuten) utav 3 stycken starter, men det räckte till en 5:e plats ändå! Innan oss hade Frans tävlat upp till LB, och nu flyger han över MsvB, han har utväcklats så enormt mycket, och han slutar aldrig att förvåna mig! Drömmen är självklart SM, och förhoppningsvis kommer vi kunna komma dit också :)

Stormpojken
Stormis är en sjukt söt liten ponny på 135(han har jätte hög manke dock), valack född 2001. Han har kapaciteten för dom absolut högsta klasserna inom både hoppning och dressyr, dock har han inte huvudet med sig för dom höga klasserna i hoppning, och jag är fullstänidigt ointrisserad att tävla dressyr, hur fin han än är. ;) Därför är då min charmiga lilla prins till salu! Jag och Stormis har tävlat LA med 4 fel tillsammans och startat en dressyr tävling. En LB:1!

Här kommer bilder på mig och mina hästar
/Jossan


dagens ridpass

Idag tränade jag för Ulrika med båda hästarna innan jag lämnade dem där. Roxi gick sjukt bra, en av de bästa ridpassen vi gjort skulle jag tro. Kunde sätta mig upp direkt och göra arbetspiruetter och byten, hon var så samlad och så lyhörd. Helt galet hur fin och rolig hon kan vara att rida ibland! Vi avslutade ridpasset med några hopp, eftersom jag ska vara med i en hoppklass som kallas "poänghoppning" på Fjord-SM så måste vi träna lite. Hoppade mellan 65-85cm och hon bara flög över hur lätt som helst varje gång. Hon har faktiskt en jätte bra hoppteknik också!
 
Braven och jag hade ett "helvetes pass" igår, han var grinig och då blev jag också det. Så vi blev helt osams. Ridpasset idag började på samma sätt, när jag satte krav på honom började han protestera. Allt blev kaos. Jag hade precis fått min kur musik så jag ville rida den, så jag tog bort alla krav jag hade och försökte bara hänga med musiken. Då blev han jätte fin! Han gjorde hela programmet korrekt och vi synkade musiken på försöket! 
 
 

Min nya kavaj!

Min nya kavaj har kommit och såhär ser den ut! Den ser svart ut men är mörkblå typ, den är as snygg!


Hästarna lämnade hos Ulrika, nu bär det av till Finland!


JACKSGAP

 

Påväg hem efter en eftermiddag i Stockholm <3


sorry

Förlåt för usel uppdatering! Men under de få dagar jag är hemma vill jag passa på att vara med mina kompisar, så bloggen kommer inte först på min prioriteringslista som ni förstår. Igår var jag med Kline, vi var ute och padda i timmar och åt Ben&Jerry. Det av de roligaste dagarna på länge och det var verkligen ett sommarminne för livet! Idag har jag varit med Anna, vi hade inte träffats på länge så vi hade mycket att prata om. Hästarna har bara skrittat de senaste dagarna för att återhämta sig från tävlingen. 
 
På torsdag kväll åker jag till Finland, för att träffa släkten. Under den tiden ska hästarna stå hos min tränare Ulrika. Där kommer Roxi trimmas inför Fjord-SM som är 11-14juli, och Braven kommer ta det lugnt. 
 
 

Equipe

På förra tävlingen upptäckte jag att Equipe hade gjort en ny grej i dressyren, de hade nämligen lagt till vad alla ekipage hade presterat som bäst (%) i den klassen tidigare. Jag tyckte det var en jätte bra idé men tydligen hade det inte fått sådan bra respons, pga att alla fick prestationsångest när de såg allas andras resultat. Så det togs bort. Tyckte ni att det var en bra eller dålig idé?


Den nya kavajen

Den här kavajen blev det till slut. Valde den i färgen marinblå (så den matchar till min tävlings hjälm). Den är otroligt snygg, stilren och ganska billig. Tack för ni hjälpte mig välja :)
 
Spooks Showjacket
 

Roxelina

Finner inte orden hur glad jag blev när jag läste den HÄR texten som Linn hade skrivit! Tack för de fina orden! Jag håller med henne till 100%, jag har kämpat med Roxi i 6år nu och NU har vi kommit upp på Nationell nivå. Med Braven kom vi snabbt upp i klasserna när vi började tävla (på ett halvår gick vi från att debutera Regionalt till att tävla SM).
 
Roxelina har verkligen varit en "pain in the ass" och jag vet inte hur många gånger jag har velat ge upp och hur många gånger jag varit i botten. Men på något sätt har jag alltid rest mig upp igen och tagit nya tag. Men allt slit har varit värt det, för där vi är idag hade jag aldrig trott att vi skulle komma. Från LC till Nationell FEI. Herregud vilken resa vi har gjort, hur mycket vi har lärt oss och hur roligt vi haft. En resa som jag skulle göra tusen gånger om. 
 
 
 
 

RSS 2.0