Duktiga Braven! Roxi var också duktig men det räckte tyvärr inte till någon placering :)


2:a med Braven på 67,374% i FEI Mästerskap!

 


ny kavaj

Ny kavaj ska inskaffas! Men vilken?
 
1. Spooks kavaj showjacket
 
 
2. Spooks kavaj Lena
 
3. Kingsland osmunda kavaj
 
 
4. R.J. Classics Washable Soft Shell Show Coat
 
Vet ni någon annan snygg, kommentera!

dagens träning

Dagens träning med hästarna gick super bra! Började med Braven, ibörjan var han seg och motstretig. Vi tränade mycket på ställa igenom honom i vänster varv (där han brukar stå emot) och enkla byten på medellinjen för han vill gärna skjuta ut backen när jag fattar galopp och är lite seg i fattningen. När vi gjort det ett bra tag blev han sjukt fin, han blev mjuk och hade bra med bjudning framåt. Skolorna i traven har han nog aldrig gjort så bra som han gjorde idag! Känns skönt att vi fick en bra känsla nu inför tävlingen i helgen, med tanke på att senaste tävlingen var ett fiasko. 
 
När Braven var klar så tömkörde jag Roxi med lite hjälp av Ulrika. Hon var superfin från början till slut! Det är hon nästan alltid på töm så det är galet roligt att tömköra henne. Hon är så mjuk i handen, spänstig och får världens arbetsvillja. 
 
Imorgon får Braven ett lättare pass med fokus på lösgörande och Roxi ska tömköras igen. Hästarna ska även tvättas och allt ska packas inför Gipens meeting fre-sön. 
 
 

Bilder från Hammarö

 
 

hemma!

För ett par timmar sedan kom jag hem efter 1vecka i Ayia Napa. Det var verkligen ett drömställe, blått vatten och vit sand. Ayia Napa var även en väldigt liten och mysig stad, fina och bra resturanger och några bra shopping ställen. Det var skönt att få lite "semester" från mitt vanliga liv, men jag fick till slut häst-abstinens. 
 
Tack till Sofia som slängde in ett par inlägg! Det var jätte snällt gjort eftersom jag inte hade gjort några tidsinställda och hade nästan aldrig internet i napa. 
 
 

Vill ju bara gråta <3


24/6-13

Hej alihopa!
 
Kan ju inte direkt påstå att jag är någon bra bloggare, haha glömmer bort att blogga och grejer, inte bra då blir inte vici glad. Men iallfall igår så fyllde min fina mamma år så då firade vi henne, och idag så har jag pluggat hela dagen, vilket suger men har inte så mycket val. Håller nämligen på att ta moppe kort, har precis ringt och bokat min första körlektion nu på torsdag! :D Är det någon här som har körkort för klass 1? var det svårt med kunskapsprovet isånnafall?  Har lite ångest inför det, min kompis har behövt göra om det tre gånger, haha. Ska till stallet snart också, och rida fina Thea, kan tyvärr inte rida Gino då han har fått ett sår mitt på ryggen där sadeln ligger :(
Fick också en kommentar om att det vore kul att höra min och Ginos historia så varför inte. Laddar ett inlägg med det tills ikväll eller imorgon. Nu ska jag plugga vidare så vi höres senareee!
 
 
 
 
/Sofia
 
 
 

Första inlägget

Hej alla Victorias fina bloggläsare, Sofia här!  
Som ni vet så är Victoria i Ayia Napa och har det bäst. Så tills hon kommer hem så är det jag som ska blogga här, är inte så erfaren utav att blogga. Speciellt inte inför flera hundra läsare, men jag ska göra mitt bästa! :)
 
Jag tänkte börja med att presentera mig själv lite kort. Mitt namn är alltså Sofia Bengtsson, jag är 15 år, och har en egen C-ponny som heter Oh, just call me gino. Gino har varit i min ägo i lite mer än två år nu, dock är han lite speciell, haha. Jag står i också i familjen Mellbergs stall, alltså samma som Victoria. Jag och Vici har känt varandra i många år nu, jag red även hennes första lilla ponny Pompeji när jag var liten.
 
Gud vad svårt det är att skriva om sig själv, haha. Om ni vill veta något mer om mig så är det bara att slänga in lite kommentarer. Men nu ska jag gå och äta frukost så ni kan ju gärna komma med lite förslag om vad jag ska blogga om denna vecka, eftersom fantasin inte alltid är på topp. :))
 
 
 
 
 
 
Där har vi ju honom. ;)

Har det bra i Ayia napa


Dålig tävling

Tävlingen i helgen har gått riktigt dåligt. Jag tävlade 4st FEI klasser och resultaten i dem har varit mellan 60-62%, så lite % har vi inte haft på väldigt länge. 
 
Braven har blivit väldigt bortskämd när det gäller underlag och jag rider nog endast på "bra underlag" när jag tränar. På framridningen var underlaget hårt som betång och gick inte att rida på, Braven blev "stötig" i alla gångarter, bjöd inte framåt och stod emot. Jag tror att underlaget var en stor del varför det inte gick bra, för på framridningen första klassen var han först rätt fin och avslappnad. Efter det blev han oridbar och vi hade inte ett bra samspel. 
 
Väldigt tråkigt när lagt ner så mycket tid och pengar på träningar och sin häst, så ser man verkligen fram emot en tävling, vill ha roligt och självklart lyckas. Men så förstörs allting pga underlaget. Jag kommer nog inte åka tillbaka och tävla på Hammarö igen, om det inte fixar underlaget eller byter anläggning. Jag vet att en bloggläsare varnade mig om underlaget på Hammarö, jag skulle ha varit mer uppmärksam på det. Annars var det en jätte fin anläggning.
 
Jaja.. Jag och Braven får ta revansch på Gripens meeting 28-30juni.
 
 

LÄÄÄÄÄS!

GÅ IN OCH LÄS Jossans och Annies grymma blogg! KLICKA HÄR eller på bilden! :D
 
 

Påväg mot meetinget i Hammarö!


Morgon tur på Braven


Roxelina 14år

Idag fyller min älskade Roxelina 14år! Det är sjukt att jag fick henne när hon var 8år och nu är hon hela 14, tiden går så snabbt. Har blivit så fast vid henne att jag nog aldrig kommer kunna släppa taget om henne, har haft henne i mitt liv i snart 6år och jag kan inte föreställa mig ett liv utan henne. Hon är en del av mig. ♥
 
 
 

Skolavslutning


Grattis pappa på födelsedagen! Älskar dig ♥


Bilder från idagTävlingen på Segersta

FEI Lagtävlan
 
På framridningen var han ouppmärksam och stod emot lite. Jag red sidvärtsrörelser och övergångar, sen travade jag runt i ett bra tempo i en låg form och gjorde skolor (öppna, sluta, skänkelvikningar osv.). Efter ett tag blev han rätt fin.
 
På banan var han slö och ouppmärksam, han gick verkligen inte fram för skänkeln. Slutorna var dåliga, ett enkelt byte, en travökning och halt-ryggning-galopp blev dålig m.m. Men ett enkelt byte gjorde han superbra och en av öppnorna var bra. Efter ritten var jag väldigt onöjd för min känsla var inge bra. 
 
Domare H: 71,154% Domare C:66,282% Domare M: 70,00% Resultatet blev 69,145% och vinst! Det är faktiskt vårat personbästa också, så nu har vi höjt vårat kval snitt till SM. Målet för dagen var precis det också. 
 
 
FEI Mästerskap
 
På framridningen var ha mycket finare än första klassen, stod inte emot skänkeln och var mer uppmärksam. Han var faktiskt jätte fin!
 
På banan blev han matt och gick inte fram för skänkeln. Vi missade några enkla byten, han böt galopp i förvända gaoppen, slutorna och mycket annat var rätt dåligt. 
 
Han var trött, jag var trött, han var kissnödig och vi båda höll på att "dö" av värme. Inget stämde och jag red inte bra. Är inte nöjd för fem öre och min känsla var urdålig, ritten var 10gånger värre än den första.
 
Domare H: 64,756% Domare C: 65,854% Domare M: 58,659%. Resultatet blev 63,089%. Domare M dömde väldigt lågt på alla, men jag tyckte att min ritt iaf var värd 64-65%. Jaja jag vann ju första klassen så det gjorde verkligen inget att det gick så pass dåligt. :)
 

Vinst i FEI Lagtävlan på 69,145% <3


Min systers student

 

Segersta tävling!

Imorgon blir det tävling på Segersta med Braven! Det var ganska länge sedan jag tävlade nu (typ en månad, haha) och jag är riktigt taggad. Senaste tävlingen var i Mantorp och då blev inte resultaten så bra, så vi hoppas på att nå bätte %. 
 
Här är startlistorna:
 
FEI Lagtävlan
 
FEI Mästerskap
 

that´s me

Follow HpLyrikz.com for some of the best and most relatable quotes!

livet är bra!

Känns så sjukt onödigt att gå i skolan de här sista dagarna, idag hade jag en lektion på 15min, imorgon en obligatorisk grej på typ 1tim och resten av veckan är vi lediga. Nästa vecka har är jag ledig måndag och har skolavslutning på tisdag. ONÖDIGT.
 
På onsdag tar min syster Rebecka studenten och då ska jag åka med på hennes klass flak och festa lite. Woop woop! På torsdag blir det en nationell tävling på Segersta med Braven. Om 12dagar är det meeting i Hammarö med Braven och om 14dagar åker jag till Ayia Napa! 
 
Gaaaalet livet kan inte bli bättre! ♥
 

Sommar 2013


Pay & Jump

Idag var jag och hästarna iväg på en Pay and Jump! Det var superkul verkligen och en underbar och mysig stämning. Roxi och Braven tyckte det var jätte roligt också!
 
Jag hoppade Roxelina 70cm, första rundan fick jag två stopp eftersom jag slutade driva. Det är så passa lågt att hon bara skulle kunna gå över men nejnej, man måste vara på som en liten igel för att hon ska hoppa överhuvudtaget. Haha! Andra rundan fick vi flyt och gick felfritt. 
 
Braven hoppade jag 80cm. Första rundan fick vi två stopp men det var för att jag "släppte" honom innan hindren och så han tappade balansen innan och jag slutade hålla om med benen. Andra rundan gjorde ryttaren bättre ifrån sig och gick felfritt! Dock kom vi fel på 2hinder, men yolo.
 
Hästarna var väldigt duktiga! Men ryttaren kan nog rida bättre. ;)
 
 

Påväg hem från Pay and Jump med båda hästarna!

Nu är vi påväg hem från en Pay and Jump på min tränare Ulrikas stall, Långskär. Det har gått jätte bra!

Hästarna ska nu ut i kyrkhagen och njuta av livet. Jag ska hem och kasta mig i poolen. Livet är bra just nu, så ni får ha en awesome dag! 😘

(Btw gammal bild)


bildbomb

 

RSS 2.0