Roliga händelser

6 April - Träning (clinic) för Adelinde Cornelissen - Braven
 
5 Maj - Tävling Eskilstuna - Braven & Roxi
 
10-11 Maj - Meeting Mantorp - Braven
 

Bilder från förra helgen


Havrepappan

Hahahah åh herregud. Man måste bara älska Havrepappan!

Kapitel 1. Att träffa en hästtjej

Den som vill träffa en hästtjej och som tror att det bara är att åka ut till ett random stall i Sverige och presentera sig för att få napp är helt fel ute. Inte heller så kommer det förmodligen att funka så speciellt bra att anmäla sig till en ridskola för att ragga utan att vara ett dugg intresserad av hästar och ridning. Ridskola handlar, i det här fallet, om ridning på hästar.

Nog för att det råder en brist på killar i hästvärlden, och visst kommer du få en eller annan pluspoäng som kille för du ens funderar på att bli en del av hästvärlden, men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta. Först när hästen var färdigompysslad så skulle hon ägna brandmännen någon annan uppmärksamhet. Förmodligen skulle hon då skälla ut brandmännen eftersom de förde oväsen i stallet, och i ett stall skall det vara lugnt.

Jag vågar påstå att hästtjejer rent generellt är mer praktiskt än romantiskt lagda. Det innebär att om du har spanat in en hästtjej som du är intresserad av och är beredd att lägga ner lite jobb (och då menar jag fysiskt jobb) för att få lära känna henne så åk ut till stallet där hon håller till och fråga: - Vad kan jag hjälpa till med? Det skulle faktiskt kunna hända att du blir tilltalad av hästtjejen du är intresserad av efter att ha flyttat en gödselstack, eller två, för hand.

De flesta hästtjejer har två stora brister i livet. Dessa saker är tid och pengar. Detta helt enkelt för att deras intresse för hästarna tar nästan all vaken tid i anspråk, och för att de där djuren dessutom kostar ofantliga mängder pengar att äga och sköta om. Detta innebär också att det blir lite svårt att träffa en hästtjej på ”vanligt sätt”.

Att gå på krogen är både dyrt och tar tid från hästarna så detta sker ganska sällan för hästtjejer. Å andra sidan så verkar de gå ”all in” när de väl tar sig tid och råd att besöka en bar eller nattklubb. Få människor kan festa som hästfolket gör. Vart för det här resonemanget oss? Jo, om du har turen att träffa på en hästtjej på krogen vid ett av de sällsynta besöken så kan du skratta dig lycklig.

Alla hästtjejer har en dator med internet för att kunna anmäla sig till olika hästtävlingar, hålla koll på de senaste hästnyheterna och spana in hästannonser. Förmodligen har de även Facebook där de postar bilder på sina hästar och kommenterar andras hästar. Du hittar få, eller inga, hästtjejer på någon av nätets alla dejtingsajter eftersom detta är en tidskrävande sysselsättning (se ovan).

Så om man skall försöka sammanfatta ovanstående resonemang till någon slags slutsats så måste denna bli: Det är förbannat svårt att träffa en hästtjej och för att lyckas med den bedriften så kommer det att kosta blod, svett och tårar eftersom det bästa knepet förmodligen är att arbeta sig in till hennes hjärta.

 

Kapitel 2. Att dejta en hästtjej:
Att dejta och uppvakta en hästtjej kräver en helt annan uppsättning av färdigheter än att dejta en vanlig tjej. Tvärtemot vanliga tjejer så kommer du förmodligen komma undan med att tala om för din hästtjej att hennes mamma är konstig, men gud nåde dig om du säger något nedlåtande om hästen. Den första gången du träffar hennes häst så säger du: -Så sööööt han är! Detta måste göras med en stor beundran i rösten. Om du är osäker, öva hemma innan du åker till stallet.

 

Det är dumt att säga någonting annat än meningen ovan om hästen, men om du känner dig extremt vågad så kan du möjligen sträcka dig till att säga att hästen har snälla ögon eller att den har en vacker färg. Jag är medveten om att nittionio procent av alla hästar har någon nyans av färgen brun, men det spelar ingen roll. För en hästtjej så kan färgen mellanbrun vara minst åtta olika färger, så ge dig inte ut på den hala isen genom att försöka namnge den bruna färgen på hästen, nöj dig med ”fin färg”, punkt.

 

Om hästen biter dig när du klappar den, lipa när du kommer hem! När det händer så sväljer du gråten och säger med (spelad glad) röst: -Jag tror att han/hon är hungrig, skall jag hämta en morot? På tal om morötter så är dessa långt mer gångbara att ta med sig som present på den första dejten än blommor. Visst, du kanske ser lite fånig ut när du står där utanför dörren, uppklädd och välkammad med en knippe morötter i handen, men tro mig, att ha med sig en present till hästen kommer att löna sig på mer än ett sätt.

 

När det kommer till saker att göra på den första dejten så är rent generellt sätt alla hästrelaterade aktiviteter bra. Förmodligen kommer hennes tidsbrist ändå att leda till att er första dejt kommer att bli mellan den första och andra klassen i cafeterian på en hästtävling mitt ute i ingenstans samtidigt som hon studerar de som rider medan du pratar och försöker göra ett gott intryck.

 

En hästtjej bränner minst fyratusen kalorier per dag i form av stallarbete och ridning. Att ta henne till en restaurang där de serverar två korslagda sparrisar på ett fat fungerar enbart om ni först har tagit vägen förbi McDonalds eller liknande. Att hålla en hästtjej mätt är en mycket bra överlevnadsstrategi. En varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej.

 

Som tidigare nämnt så går vägen till en hästtjejs hjärta via hennes häst. Ju mer du intresserar dig för hennes häst, och hennes ridning, desto bättre är det. Var intresserad och ställ så många dumma frågor du kan komma på i ämnet. Din okunskap kommer det första året, eller två, ändå räknas som ”gulligt”. Därefter bör du vara försiktig med alltför dumma frågor eftersom dessa kommer att uppfattas som att du inte har lyssnat på vad hon sagt.

 

Om du vill träffa din nya flickvän ibland så gör du klokt i att åka med henne till stallet. Hon kommer inte att prioritera varken bort eller ner hästen bara för att du har dykt upp i hennes liv. Inbilla dig aldrig att du är jämbördig med hästen i viktighet, det är en dödssynd.
Om hon någon enstaka gång skulle välja att göra någonting med dig istället för att åka till stallet så har du verkligen lyckats. Då är du viktig i hennes liv. Att välja att bort en kväll i stallet är en riktig kärleksförklaring för en hästtjej. Förstå detta och visa din innerliga tacksamhet.

 

Att åka med din hästtjej till stallet är en mycket skrämmande upplevelse de första femtio gångerna. Hennes stallkamrater kan verka otäcka och elaka, men var lugn de kommer inte äta upp dig, hur söt du nu än är. Hästtjejer stjäl inte varandras pojkvänner hur som helst, de är vana vid att välja hingst med omsorg, även om tjuvbetäckningar existerar i hästvärlden.

 

Vill du göra intryck på din hästtjej, vilket kanske kommer löna sig när ni kommer hem igen efter sex timmar (om hon inte somnar på soffan) så erbjud dig att hjälpa till. Det finns gott om saker att göra i stallet som inte tvingar dig att vara nära den stora, och mycket skrämmande, hästen. Att packa höpåsar kan vara den tråkigaste sysslan som gud har uppfunnit (likställd med att sila sand i Sahara), men tänk på att det kan föra bra saker med sig lite senare.

 

I det här tidiga skedet av förhållandet så finns det gott om fällor att falla i som icke hästkunnig nybliven pojkvän till en hästtjej. Regel nummer ett kan du redan vid det här laget: Du är blott en flugskit på väggen i hästens box när det kommer till viktighet. Försök aldrig att spela ut dig själv emot hästen för du kommer bara att torska så hårt att Hitler kommer att framstå som en segrare i jämförelse.

 

Regel nummer två: Ingen häst i stallet är bättre än din flickväns häst och ingen rider bättre än vad hon gör. Det spelar ingen roll om så Tortilas (känd häst) står i boxen bredvid din flickväns feta ponny. Hennes häst är ändå finast och hon rider bäst i hela världen, punkt. Jag vet, vis av erfarenhet att man lätt villar bort sig i förklaringar efter en dum kommentar, så håll hårt på denna regel.

 

Säg inte nej eller ifrågasätt om din hästtjej säger att hon vill köpa en ny sadel, stövlar eller något annat svindyrt. Det är fortfarande flera år bort innan du lite milt åtminstone kan börja protestera emot sådana saker. Du behöver inte uppmuntra henne, men lyssna, nicka och säg något ganska neutralt. Trots allt är det (förhoppningsvis) inte dina pengar som går åt, även om nu er gemensamma semester försvann i ett par nya stövlar.

 

Mitt viktigaste tips i det här skedet tidiga skedet av förhållandet är att följa med strömmen, kämpa inte emot för då kan du bara förlora. Med en hästtjej så följer det (minst en) häst. Det är en del av paketet. Gilla läget och du kommer förmodligen att klara dig fint genom den här första förälskelsefasen i ditt förhållande med en tjej som inte är som andra tjejer. Annorlunda? Absolut, men så mycket bättre!


Kline in Vickys house

Tja bloggen nu är det Kline som skriver. Nu har man tagit en liten tur till Ekerö och ätit tacos o grejer här hos Vicky. Stuckit till stallet har vi också gjort, det luktade inte så värst gott i början men man vande sig helt enkelt, det är faktiskt första gången jag var i ett stall. Jag hälsade på Brave Heart och klappade Roxelina lite. 
 
Något som ni kanske bör veta är att Vickys katt biter sig i armen, först trodde jag att det var jag som gjorde någonting fel men tydligen var det ett "normalt" beteende för katten. 
 
Peace and out!
//Kline
 
 

fullt upp

Hela gårdagen hade jag fullt upp. Gick i skolan på förmiddagen, stallet på eftermiddagen, studentskiva och filmmys med gamla klasskompisar på kvällen. Sov även över hos min kompis, så jag kom hem nyss. Vid kl 10 har jag träning med båda hästarna och sen åker jag till min kompis. Shit jag har inte hunnit vara hemma eller bloggat överhuvudtaget!
 

fullmåne

Blev fast vid min serie.. hehe.. så jag har inte hunnit lägga upp några videosar idag som jag lovade. Var i stallet för några timmar sen och red ut barbacka på Braven, han var helt knäpp, gjorde massa bocksprång och luftsprång. Höll på att ramla av.. Ridturen var så mysig, fullmåne och varmt. 
 
Imorgon får jag lov! Slutar vid lunch så åker till stallet så snabbt jag kan, för på kvällen ska jag på studentmiddag och efter det blir det filmmys med gamla klasskompisar. :)
 
Lovar att ladda upp videosarna så snart som möjligt!
 

trög dag

Sjukt trög dag har det varit.. skolan kändes som en evighet. Nu är jag hemma och käkar lite och ska kolla på ett avsnitt av once upon a time och sedan ska jag ta mig till stallet, antingen gå eller så matchar jag pappa. Återstår att se. Tänkte klippa ihop ett klipp från Birgitta träningen för ett par veckor sedan och lägga upp ikväll och kanske en video när jag tävlade roxi senast? Skulle det vara något ni är intresserade av att kolla på? :)
 

Sofia is in the house bitch👑

Tja alla Vickys små läsare!!! Jag är som ni ser finast och alla älskar mig💎 Jag råkar även vara Vickys underbara fru! Cutest couple ever.. Tyckte bara ni borde gå veta detta😘 Vicky är bäst efter mig!! Puss på er alla hästälskande 💋💋💋💋💋


Morgonjoggingtur


Justgirlythings


Once upon a time

Var i stallet för ett litet tag sedan, red ut på Braven i sällskap med Sofia och Gino. Väldigt mysigt! När jag kom hem gick jag ut i garaget och körde ett träningspass. Så nu är jag ganska död.. Men det är bra!
 
Ska skriva lite på min Franska inlämning nu och göra ett till blogginlägg. Sen ska jag kolla på ett avsnitt av "Once upon a time", sjukt bra serie som jag blivit beroende av. Ovanligt va? ;)
 
 

When I say jump, you say how high


snart påsklov

Jag sviker verkligen er läsare eftersom min uppdatering är så dålig.. Jag vill blogga hela tiden men jag har inte tid, har mycket att plugga och är i stallet hela dagarna. Snart är det påsklov iaf så då hoppas jag kunna blogga mycket mer.
 
Här bjuder jag på en bild från idag när jag och min kusin Vera red på Roxi!
Lägger upp mer bilder imorgon.
 

Braven igår


smakprov

Här får ni ett smakprov från idag! Jag lägger in mer av bilderna ikväll för nu ska jag in till stan och gå på bio med Kline, Andreas, Kalle, Rickard och Felix. En kväll med boyzen, precis vad jag behöver! Jag har däremot ingen aning om vad vi ska se för bio.. blir väl någon actionfilm antar jag. 
 

LA:P1 75,53% vinst!

Victoria & Brave Heart
LA:P1 75,53% VINST
17/3-13


Tjenare!

Hej jag heter Julia och är en av Vickys kompisar :) en av mina favorit sysslor är att förstöra Vickys alla miljoner egopics genom att photobomba, här är ett exempel :D


Livet leker

Livet leker just nu! Tävlingarna går så jäkla bra, roliga erbjudande kommer hela tiden, hästarna är i toppform och bloggen får bara mer läsare. Jag är så lycklig, måste verkligen njuta så länge det här varar! :')


min dag

Dagen har varit rätt seg.. skolan var urtråkig men vi fick håltimma sista lektionen så det var trevligt. Sen åkte jag hem och chilla ett litet tag och när pappa kom så åkte vi till stallet. Red Braven först lite i sommarhagen och sen fortsatte jag att rida ut på grusvägarna. Han var mindre galen än väntat trots att han tagit det lugnt i två dagar, han föll sig lugn och avslappnad faktiskt. Dock fick han några gläjeskutt när vi skulle galoppera, haha sötnosen!
 
Nu ska jag ta och svara på några intressanta mail som jag inte haft tid att svara på. Ska även anmäla mig till någon tävling och avanmäla mig till Högbo. 
 
Maj 2012

kollat klart på Hollywood heights

Det här är min känsla just nu:
 
 

Jag är djup idag


 

sann vän

Usch vilket äckligt väder det har varit de senaste två dagarna.. bara blåst och snö. Vad hände med vädret vi hade i söndags? det var strålande sol, vindstilla och några plusgrader. Jag som trodde att det skulle börja bli vår nu men nejnej, Sverige var tvungen att lura en.
 
Idag har hästarna vilat, har varit där och pysslat om dom och fixat allt. Hade återträff med min gamla klass tidigare, vilket var riktigt roligt! Eftermiddagen/kvällen spenderades i stor del med Hanna som förut gick i min parallell klass, vi var sjukt bra kompisar då..  men gled tyvärr ifrån varandra lite under tiden vi börja gymnasiet. Men nu ska vi ska vi nog ta tag i det hela och börja umgås igen! Älskar när man träffar gamla kompisar och ingenting har förändrats mellan varandra trots att man inte setts på hur länge som helst. Då vet man att man har en sann vän.
 

Tävlingen i söndags

LA:P1 Brave Heart
 
Pga underlaget utomhus så var framridningen inte helt optimal, 30min innan klassen började fick alla rida fram i huset, sen fick man gå ut och rida på ridbanan. Braven fick en ganska lång framridning med mycket skritt. Koncentrerade mig på att få honom avslappnad med hjälp av många övergångar, i ganska låg och rund form. När jag var i kollektingring så samlade jag ihop honom och gjorde alla rörelser som ingick i programmet.
På banan var han avslappnad, mjuk och lydig. Dock kändes han lite loj, antagligen lite trött eftersom framridningen blev lång. Fick ett travinslag i skritten, vilket var helt mitt fel för jag drev lite för mkt. Jag var nöjd över min och Bravens prestation men jag visste att vi skulle kunnat gjort det bättre så blev självklart lite besviken. Resultatet blev 75,53% och vinst! Vi fick för första gången 9poäng (på korrektheten i uppvisningen) och vi fick 8,5p på en ökad trav, som vi haft så svårt för så jag blev grymt chockad! Det är även det högsta procenten jag någonsin fått.. shit vilken ponny jag har! ♥
 
 
LA:P1 Roxelina
Framridningen var ju inte som sagt helt optimal så framridningen blev inte så bra på Roxan. Red en stund på utebanan men gjorde bara övergångar för jag vågade inte riktigt rida på eftersom det var dålig underlag (isigt och ojämnt). I kollektingring kunde jag rida på mer ordentligt och samlade ihop henne. Hon var stark och ouppmärksam, samma sak var hon inne på banan. Hon gnäggade typ 15gånger på Braven och var lite "orolig", så jag var inte jätte nöjd efter ritten. Dock var hon väldigt pigg och gjorde skolorna bra! Resultatet blev 64,21% och vi kom precis utanför placering. :)

Älskar

Herregud vad jag älskar den här låten! Den är med i min favoritserie "Hollywood heights" och det är Cody Longo som sjunger. Mina kompisar tyckte att den sög.. haha men jag kan verkligen inte sluta lyssna på den! Min droglåt just nu, sen är ju killen som sjunger typ den finaste jag sett.
 

Guldponnyn Brave Heart levererar!


Gameday

Ska strax åka till stallet och göra iordning hästarna. Sen bär det av till Rånäs för tävling! Ni kan följa mig via Equipe under dagen :)


tävling imorgon

Helt klart suger uppdateringen.. nu i veckan har jag haft mycket i skolan. Jag har även blivit helt beroende av en serie "Hollywood heights", den är så sjukt bra att jag kollat över 10avsnitt bara idag.. Jag har även varit i ridhuset  i eftermiddags med båda hästarna, Braven red jag dressyr på och Roxi tömkördes. Sen har jag packat och fixat inför morgondagen, då är det tävling på Rånäs! Ska tävla LA:P1 med båda, jag startar Braven kl 11.06 och Roxi 12.54.  :)
 

Häst nr2 check


Häst nr1


Tränings dags!


Lär känna mig lite bättre

1. Vad heter du? Mitt fullständiga namn är Victoria Charlotta Alina Avellan Ryd
2. Hur gammal är du?
  16år
3. Vart bor du?
I Stockholm
4. Hårfärg? Röd-brunt
5. Ögonfärg? grön-bruna 
6. Hur lång är du? 167cm
7. Kär? Nej
8. Singel eller upptagen? Singel
9. Hur långt är ditt längsta förhållande? Jadu... inte så länge
10. Dumpat någon? Ja
11. Blivit dumpad? Nej
12. Vad för killar föredrar du mest? Intelligenta, generösa, kärleksfulla, humoristiska, charmiga.
13. Är du blyg? Verkligen inte!
14. Är du helsvensk? Nä jag är finsk också
15. När är du född? 26Augusti
16. Vilket stjärntecken är du? Jungfru
17. Vad har du för mobil? Iphone 4s
18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Lägga in på mitt konto och spara inför framtiden.
19. Favoritland? Frankrike
20. Favoritfärg? Vinröd
21. Film?  Iron man, Life as we know it, Avengers, The vow, The note book
22. Bok? Rör mig inte
23. Killar eller tjejer? Killar
24. Vad gillar du mest med dig själv? Min förmåga att vara positiv i de flesta situationerna.
25. Vad gillar du minst med dig själv? Min klumpighet..
26. Nämn en person du aldrig skulle klara dig utan - Papi
27. En person du älskar – Anna
28. En person du hatar - Jag hatar ingen.
29. Mysig hemmakväll eller festa? Festa
30. Hur många tabletter tar du dagligen? Vad är det för fråga? Jag har en tablett/dag men även andra mediciner..
31. Vad är det bästa som hänt dig?
 Min familj, mina vänner och mina hästar
32. Beroende av något? Sötsaker
33. Ditt livs största misstag? Privatos
34. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? Oj shiit.. ehm.. kan nog inte bara välja en.
35. Har du några tatueringar? Nej men vill ha och ska göra när jag blir 18år
36. Piercingar? öronen
37. Vem är mest lik dig? Lik i personligheten? Kline kanske..
38. Har du någon förebild? Mina tränare 
39. Vad ska du göra idag? Eftersom det bara är 1,5tim kvar på dagen så ska jag anagligen sova
40. Vad är det värsta du vet? Människor som snackar skit och som tror de är bättre än alla andra
41. Vad är det bästa du vet? Umgås med mina kompisar och hästarna
42. Vad åt du senast? Kyklingsallad
43. Vad vill du ha just nu? Biljetter till One Direction och en pojkvän
44. Vad köpte du senast? Ett par skor från Belle
45. Vem är din favorit kändis? Ian Somerhalder!
46. Fobier? Sprutor och ormar
47. Tränar du? Rider varje dag, gym 1gång/veckan, springer hemma på bandet 1-2gång/veckan och gör några styrkeövningar varje dag. På sommaren/hösten/våren cyklar, går eller springer jag till stallet.
48. När går du och lägger dig? ca 00:00
49. Vad är klockan nu? 22.35
50. Är du nöjd med ditt liv? Ja det är jag verkligen!
 

Detta drömmer jag om just nu

 
 
 
1. Schabrak från Eskadron (deras nya kollektion)
2. Boots med ludd från Eksadron
3. Hjälm Uvex
4. Piké tröja från Ginatricots "Grand-Prix"
 
Ursnygga saker som står högt uppe på min köplista!

Jag & Braven ska delta i Clinicen

Idag ringde en tjej som heter Malin till mig och berättade att jag är en av de tre ponnyryttare som ska på träna för Adelinde Cornelissen på hennes Clinic den 6April på Djursholms Ridklubb. Det här är verkligen ett once in a lifetime moment och allt det här händer tack vare min underbara tränare Ulrika. Adelinde är dubbel OS-medaljör och just nu ligger hon etta på världsrankningen!
 
Det ska bli en otrolig upplevelse! Dock är jag lite orolig över hur Braven kommer reagera på publiken, kameror, mikrofoner och andra läskiga saker. Antagligen kommer han vara jätte spänd men jag får väll bara rida på som vanligt och hoppas på det bästa. Det ska bli så jäkla roligt men det är lite tråkigt att jag missar den nationella tävlingen i Högbo, men den här träningen är helt klart värt att missa en tävling för!
 

OMG!

OMG OMG OMG OMG OMG OMG
JAG HAR EN SJUK ROLIG NYHET
Berättar mer ikväll!


Ge mig sommar!

Känner på mig att den här sommaren kommer bli den bästa någonsin! Det kommer hända så mycket roligt, många nationella tävlingar, Svenska mästerskapen, Fjord-SM, eventuellt Fjord-NM om jag kan övertala pappa (det är även nära inpå SM med Braven), Finland och massa mer! Kommer troligen börja kolla på stora hästar i sommar också, galet taggad! Ska även vara extremt vältränad och brun Beach 2013. 
 
Jag kan inte vänta längre! Ge mig sommar!
 

Plugga

Måste plugga till Franska och Matte provet nu!
Men skulle ni vilja se en video från Birgitta träningen i söndags?
 

Sjuk

Jag är sjuk idag men jag tog några Alvedon och åkte till stallet ändå! Har gjort Braven lite fin med gröna lindor och blått schabrak o ländtäcke. Nu ska vi ut i skogen!


Sommarkläder

 
Ginatricot - Vero Moda - Hollister

förkyld

Jag har mått så dåligt hela dagen.. har fått en rejäl förkylning. Tvingade mig själv till skolan idag men det var så sjukt plågsamt, kom knappt upp för trapporna. Blir antagligen hemma imorgon. Pappa fixar Braven åt mig idag och Becka rider Roxi. 
 
Hittade den här roliga bilden på fb, vet nog att mina föräldrar tycker att det är det här jag gör!

Inspiration - följ dem

 
kushandwizdom™

Birgitta träning

Idag var det träning för Birgitta Kjellin! Det gick sjukt bra! Började med att rida mitt KUR program, Birgitta tyckte det var väldigt bra upplagt och visade Bravens alla starka sidor. Vilket är väldigt roligt att höra för jag har gjort det själv (med lite hjälp av Ulrika)! Så nu ska programet filmas och sen ska det fixas musik. :D
 
Sen gjorde vi öppna - förvänd sluta - öppna på trekvartslinjerna. Därefter låg jag på en volt och gjorde övergångar, 6språng i galopp - 3steg i skritt - 6språng i förvändgalopp - 3steg i skritt osv.
 
Det här var en av våra bästa ridpass! Han var så otroligt fin, mjuk och avspänd men ändå spänstig och energisk. Vi fick väldigt fina kommentarer från personerna på läktaren och det värmer alltid lika mkt!
snyggt face

Jack & Finn

Har varit uppe sedan kl 8 och pluggat! Har fått två uppsatser gjorda, både artikel och reportaget! Har börjat plugga på till Franska provet också, men det mesta är repetition eftersom vi redan haft läxförhör på allt som kommer. Måste snart börja med matten.. det som är jobbigast, jag har verkligen svårt för matte så jag skjuter alltid upp det (Ni kanske förstår det eftersom jag bloggar nu istället för att göra matten).
 
Jajajaja nu ska jag sluta prata om skolan, för det är utrtråkigt. Just för tillfället har jag tagit en paus från pluggandet och kollar på Jacksgap videos på Youtube. Älskar de där killarna asså, Jack o Finn <3
 
 
 
 

Kort

Har varit upptagen hela dagen! Gustaf träningen blev dock inställd så de var fett tråkigt.. Men jag red ut på Braven med mellbergs och red med Roxi i ridhuset, gick sjukt bra!

Har pluggat hela eftermiddagen och nu har vi gäster. Så jag spelar lite kort med syrrans pojkvän. Bloggar mer senare!


Rider ut med systrarna Mellberg


Världsstjärna

5-6April kommer en av världens bästa dressyrryttare Adelinde Cornelissen till Stockholm har Clinic på både Södertälje och Djursholms ridklubb. Hon är dubbel OS-medaljör, regerande världscupsegrare och har tillsammans med Jerich Parzival erövrat ett flertal vinster både som holländsk mästare och som OS-medaljör. Just nu ligger hon etta på världsrankningen!
 
Klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för om du vill gå på Clinicen den 6april och för mer information! Åhh jag vill så gärna gå men det krockar med tävlingen i Högbo :(
 

träningar

Gustaf Svalling programridning Imorgon!
Birgitta Kjellin träning på Söndag!
 
Kan inte bli så mycket bättre ju! Sjukt taggad :D
 

Gal1

Har så galet mycket att göra i skolan... Är helt sönderstressad ! Har matteprov (måste göra 75sidor), franskaprov och måste skriva tre uppsatser. Usch jag orkar inte. Nu förstår ni iaf vrf uppdateringen är dålig just nu.

Tränade nyss med Braven, gick inge vidare. Red igenom mitt KUR program och är faktisk väldigt nöjd över det. Ska rida det imorgon för Gustaf Svalling på Rånäs!


Patrik Kittel Clinic

I måndags kväll var jag på Patrik Kittels clinic. Den var jätte inspirerande och verkligen värd att kolla på.  Dock kan jag väl säga att jag förväntade mig lite mer.. Men han är en förebild för mig och han verkade vara en underbar person. En annan rolig grej är att han känner Hans Westergren, han hade sina hästar hos Hans när han var liten så de känner varandra bra. Hans Westergren är min hopptränare och han är pappa till Pontus och Markus Westergren. Pontus kanske ni känner igen?

 

Först kom två unghästar in i ridhuset. De var otroligt spända, rädda men ändå väldigt nyfikna på omgivningen. Patrik pratade mycket om att man ska kunna rida hästar med helt långa tyglar och hästen ska kunna balansera sig själv och att ryttarens balans inte ska ligga i tyglarna utan i sätet.

 

Sedan kom två ekipage på Msv nivå in i ridhuset. En av hästarna blev jag helt förälskad i, en mörkbrun häst med bläs, dö snygg! Den här gången fick vi se lite svårare rörelser, han gav mycket tips om att rida på räta linjer och innanför spåret. Att rida på spåret sa han var den typiska ”ridskolevanan”. I böcker om ridning så står det att man alltid ska ha mer kontakt med yttertygeln än med innertygeln, vilket han inte alls tyckte stämde. Han tyckte att man skulle ha ett jämnt sug på båda tyglarna.  Han upprepade även att ryttaren var den som skulle bestämma tempot, inte hästen.

 

Därefter kom Turbo in, en Nordsvensk. Jag har gillat Facebook sidan ”Turbo till Globen” så jag visste att den skulle vara där och jag hade verkligen föreställt mig den skulle vara helt amazing. Nu kommer ni säkert bli jätte upprörda men men.. Jag har sett många helt otroliga fjordingar i mina dar och blev därför inte så imponerad. Men den var fin, urgullig och publiken älskade den! Men som Patrik sa i början av clinicen ”Alla kan rida Grand Prix”, finns viljan där så har man redan kommit halvvägs.

 

I slutet red Patrik även en häst som han aldrig suttit på innan. Ibörjan var den jätte spänd men den började till slut slappna av och han gjorde byten, öppna, sluta, piaff och piruetter.

 
 
 

PK

Jag skriver & skriver, redigerar bilder och laddar upp videos! Håll ut! 
 

frågestund del 3

Vad vill du göra när du tagit studenten? Har du några mål i ditt vuxna liv, liksom vad du vill jobba med, vart du vill bo osv?
 

Svar: Jag vill antagligen jobba med något inom ridningen och hästar. Gärna tävla de högsta klasserna i dressyr, utbilda mig till tränare och utbilda/berida hästar. Vill gärna bo kvar här på Ekerö på en gård, men Skåne skulle också vara väldigt trevligt! Det skulle vara en dröm för mig, att få ägna mitt liv åt det jag älskar.
 
 
Har ju läst att du ska sälja Roxi efter sommaren, vad. Har du tänkt sälja henne som, tävlingsponny eller bästa vän? Vad tror du. Ni kommer sätta för pris på henne? (Vill köpa henne hihi) Tycker din blogg är bäst och du är sjukt vacker!
 
Svar: För det första, tack så mycket! :* Jag kommer troligtvis sälja Roxi efter sommaren, vi har egentligen växt ifrån varandra kunskapsmässigt för länge sen men jag har aldrig haft hjärta att sälja henne. Jag kommer sälja henne till någon som vill ha henne länge och som älskar henne, men gärna till någon som vill tävla henne för hon tycker det är roligt. Så jag kommer sälja henne som bästavän & tävlingsponny.
Pris vet jag inte än och vill inte ta upp pengar i bloggen. Om du fortfarande är intresserad i sommar så får du höra av dig. ;)
 
 
Kan du någon gång ha en rundtur i ditt stall? 
 
Svar: Självklart! Jag och Elina gjorde det en gång på Ponilovers, men ska spela in en ny video och lägga upp!
 
 
Hur kommer det sig att du börja blogg? 
 
Svar: Efter jag hade köpt Braven, så fick jag över 1500bevakare på bdb och över 1000vänförfrågningar (helt galet!). Alla tyckte att jag skulle skaffa mig en blogg så att de fick följa min och Bravens utveckling. Jag tyckte det verkade som en bra idé och skaffade mig en blogg. Det var roligare än väntat så jag har fortsatt sedan dess.
 

Köp du helst grejer till dig själv eller hästarna? 
 
Svar: Till mig själv! Älskar att shoppa kläder till mig själv men jag gillar att köpa hästgrejer också. 
 
 
När du bloggade på ponilovers kommer jag ihåg att du fick många elaka kommentarer om hur du red Braven (vilket jag för övrigt tycker att du gör jättebra!) 
Får du fortfarande sådana kommentarer ibland?
 
Svar: Tack Ina! :)
Jag fick MÅNGA kommentarer hur dåligt jag red, att jag aldrig skulle kunna rida Braven, att jag förstörde honom m.m. Tur att jag hade kompisar och familjen som stötte mig igenom det, annars skulle jag inte ha klarat av det. Om jag hade vetat att jag skulle få så många elaka kommentarer skulle jag aldrig börjat bloggat.
På den här bloggen har jag aldrig fått en elak kommentar (*Peppar peppar*), alla är positiva och snälla. Den kritiken jag får är bra och den får mig att bli en bättre ryttare.
Idag känns set så skönt att jag har bevisat motsattsen till de personerna som inte trodde på mig från början, jag och Braven har ridit SM och har vinster och placeringar i Nationell dressyr. Vi blir bättre varje dag och vi har verkligen blivit ett team. Sen vill jag även tacka er som trott på oss hela vägen.
 
<a href="http://ponilovers.blogg.se/" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Fponilovers.blogg.se%2F');return false">http://ponilovers.blogg.se/</a>
19Mars 2011

 

Vad tycker du om det briitsk/irländska bandet One Direction??

 Svar: Jag älskar One Direction! ska försöka få bilijetter till deras konsert nu i Maj. :)

mycket att berätta och så lite tid

Kommer inte hinna skriva om clinicen idag heller för jag har sjukt mycket plugga idag! Så får ta det imorgon, hoppas bara allt sitter kvar i mitt minne då... 
 
Idag och igår gick jag till stallet, fett hurtig jag är! Har ridigt båda hästarna i sommarhagen och båda var jätte fina. Nu ska jag sluta skriva och skriva mina uppsatser. Kanske skriver nått mer inlägg senare.
 

Kom hem sent

Kom hem fett sent från clinicen så får berätta om och lägga upp foton/filmer från det imorgon. Kram!


Patrik kittel clinic


Måndag och shopping

Har just nu håltimma i skolan så socialiserar mig lite med kompisarna. Har haft franska och hälsokoll.. Ska snart ha engelska. När jag kommer hem ska jag byta om direkt och gå till stallet. För ikväll är det Patrik Kittel clinic som gäller! Är sjukt taggad, kommer ta bilder och skriva om den senare.


Det här köpte jag igår när jag var i stan:


Kungen


Stockholm

Är på väg till stan för att köpa mig en vårjacka, blir nog lite annat också. Det är fett skönt att bo ganska nära Stockholms stad ibland. 😉


Någon av dessa jackor från vero moda blir det förhoppningsvis:


smakprov från idag! Mer kommer ikväll!


Braven

Det är strålande sol och vindstilla ute! Har precis tränat för Ulrika med Braven och det gick så sjukt bra! Nu är vi på väg hem med Braven och sen kanske jag rider Roxan, om de inte var becka som skulle rida idag.. Haha minns inte riktigt :p


Tack! Besöksrekord

Tack Ponnysanning för länkningen och fina ord! Det är en ära att vara på headern också, deras blogg är riktigt bra och jag läser den varje dag :)


frågestund del 2

-hur kan du ha så snygg kropp? 

Svar: haha tack du! Jag kan inte säga att jag är jätte nöjd med min kropp.. Men jag rider ju varje dag och tränar på gym 1-2ggr i veckan. Försöker göra göra lite övningar varje dag för magen, ryggen, rumpan. Bland annat 50sit ups.


-tips till att träna upp självförtroende? 

Svar: För att bygga upp självförtroendet är det viktigt att veta om sina starka sidor, inte bara det man är sämre på. Fundera över vad du är bra på, dina positiva sidor och vad du klarar av. Sen ska du inte jämföra dig med andra, jämför dig med dig själv.

Jag vet att en del som har dåligt självförtroende är rädda för att misslyckas. Om jag misslyckas med något, brukar jag tänka såhär: ”Det är okej, ingen lyckas första gången, fortsätt att öva så kommer du att bli bättre och bättre ”, detta kommer sannolikt att leda till slutsatsen:” Om jag fortsätter att försöka kommer jag att lyckas." Att tro på sig själv kommer att höja din nivå av självförtroende. 

Jag hade en gång i tiden dålig självförtroende, var blyg och pratade knappt. Men under de senaste åren har min självkänsla ökat något otroligt! Jag är verkligen en pratkvarn, mina kompisar kallar mig solstrålen för att de tycker jag har en postiv energi och sprider glädje.

Har du pojkvän?

Svar: Nej tyvärr inte. Fick mitt hjärta krossat nyss, men det finns nog någon kille på G ändå. ;)
 
 
Varför skriver du knappt något om Roxi längre? 
 
Svar: Jag tycker jag skriver om Roxi.. men om du säger det så. Det kanske blir så för att jag prioriterar Braven på träningar eller för att Becka rider henne två gånger i veckan så blir det så att jag skriver mindre om henne? Det är faktiskt ingenting jag märkt av, för Roxi och Braven betyder exakt lika mycket för mig.
 

Jag har en jätte pigg häst som knappt klarar av att man lägger på skänklarna och springer gärna iväg. Har du något bra tips? 
 
Svar: Jag skulle göra sjukt många övergångar, trav-galopp skritt-trav skritt-galopp osv. och var konsekvent. Gör mycket stärkande och lösgörande arbete för springighet hos hästen beror 9 av 10gånger på svaghet. Var nogrann med att hästen inte taktar när du skrittar eller när du tar tyglarna och att den inte ändrar takten i traven och galoppen. Tempoväxlingar är även bra trots att det är en springig häst. 
Eftersom din ponny inte klarar av att man lägger på skänkeln, så får du vara noga med att sitta stilla med skänkeln och bara rida med sätet. Använd även så lite hand som möjligt och ramla inte fram med överlivet (vet att det är lätt hänt när man har en springig häst). :)
 

Bildminne

Svenska Mästerskapen - 2012 - Brave Heart
 

Varför valde jag just Roxi och Braven?

 
Självklart kan jag det!
 
När jag letade häst för 6år sedan så provred jag många ponnysar, jag var ute efter en C/B-ponny som läromästare. Det var ingen som riktigt klickade med mig innan Roxi, men så fort jag provred henne så "klicka" det och jag visste att det var rätt häst för mig. Hon var så snäll, lätt hanterlig och lättriden. Jag vet att fjording inte är det första valet många gör, men jag brydde mig inte vad folk hade för fördomar, jag älskade henne från första ögonblicket jag såg henne. 
 
När jag var ute efter en D-ponny så letade jag i 1,5år, dock så ville jag ha en hopp ponny först som jag kunde tävla höga klasser med. Men senare insåg jag att dressyr var min grej och slutade leta efter en till häst. Jag visste vem Braven var eftersom jag hade följt Linns bdb ett tag, så när jag såg att han var till salu så tvekade jag inte en sekund, trots att jag hade slutat leta häst. Jag provred honom 4gånger och två av dem var kaos och två var helt underbara. Jag hade i princip bestämt mig redan efter andra provridningen, jag var helt förtrollad över den fantastiska ponnyn. Precis som med Roxi så kändes allt rätt, det "klickade", det var en ponny som jag kunde se mig själv med och med kapacitet att gå hur långt som helst. 4december 2010 blev drömponny min <3
 
Roxelina 2007
RoxeLina på Hista 011
 
Roxelina 2011
 
Roxelina 2013
 
Brave Heart 2010
Idag fick jag min andra ponny, Brave Heart! :) <3
Hämtade honom idag i karlskoga. Tog oss 3½ timma att åka dit och lite mer tillbaka eftersom vi hade Braven bak i släpet. Jag har provridigt honom 4gånger och varit där en till gång på besiktning, och hämtat honom, så sammanlagt varit där 6gånger, 300mil, som från Stockholm till Barcelona! men det har varit värt det!
Braven var väldigt nöjd när vi kom fram, han knökte på nacken och trippa, haha söööt, sen fick han gå in i sin box och han rulla sig 5gånger :D . Efter det fick han hö och jag borsta honom lite och satt på ett innetäcke som jag fick med. :)
Finns det något annat som jag glömt att berätta? :P
 
Brave Heart 2012
 
Brave Heart 2013

Ojoj dålig uppdate

Ojoj min uppdatering suger igen! Inte bra alls.. Idag har jag åkt en tur på längdskidor och åkt lite skoter. Vi var också och åt våfflor på Hanris café. Just nu pluggar jag matte och ska snart duscha och packa, för imorgon åker vi hem! Börjar faktiskt längta hem till hästarna och kompisarna nu, har nog varit borta lite för länge tror jag.

På söndag morgon åker vi och hämtar Braven hos Ulrika, Gud vad jag saknat mitt busfrö! :)


RSS 2.0