Grundläggande VS Prestationsbaserad

Grundläggande självkänsla VS Prestationsbaserad självkänsla
 
Mental träning
(lite häst är inblandat i detta inlägg)
 

Att ha en hög grundläggande självkänsla menas att vi är rustade för livets motgångar och att vi kan ta till oss små och stora framgångar. Man ska inte vara beroende av andras bekräftelse eller sin egen prestation. Har man en hög självkänsla så vet man att en själv duger som människa trots att man inte alltid presterar på topp. En stark självkänsla gör att man kan ha fokus på långsiktiga mål, att man vågar göra nya val och kan säga både ja och nej till saker. Det är en grov skiss i sitt eget huvud på vem man är, vad man står för och vad som är viktigt i livet.  Den yttre bekräftelsen har inte definierats sig med ens egenvärde och känner därför mindre press att lyckas.
 
Prestationsbaserad självkänsla är brist på grundläggande självkänsla och kompenseras med att skaffa självkänsla genom prestationer. Man är beroende av att vara duktig för att känna att man duger inför sig själv. Jag vet att sådan självkänsla gör en extremt sårbar för kritik och motgång. 
 
Jag tror inte jag är ensam om att komma till en tävling och se ett jätte fint ekipage på framridningen och tänka "nu har jag inte en chans". Men kom ihåg att du och din häst är på tävlingen för att utvecklas, nå era mål och ha roligt. Låt inte saker som du inte kan göra något åt påverka dig. Gick tävlingen inte bra? So what, du vet vad ni som ekipage kan göra vanligtvis. Nästa gång är det kanske eran tur att glänsa. Men kom ihåg att din känsla för ritten kommer före resultatet. Jag ska var ärlig och säga att jag själv har problem med det här men jag jobbar för fullt på det. Ett annat problem jag har är att ta emot komplimanger både i ridningen och i vardagen. 
 
Jag vet själv att jag har lite av den grundläggande och lite av den prestationsbaserade självkänslan. När det gäller t.ex. skolarbete har jag hög självkänsla och har inte speciellt höga krav på mig själv att lyckas men däremot när det gäller min ridning (tävlandet) så har jag för det mesta en prestationsbaserad självkänsla. Jag har lätt för att tycka att jag är dålig om jag inte lyckas bra och bli väldigt besviken på mig själv. Det är just detta som får mig att vilja ge upp ibland, men så kommer min självkänsla in och talar om för mig att jag duger som jag är och att inte ge upp. 
 
 
 
Tips på att förbättra självkänslan (även till mig):
- Sluta jämföra dig med andra. Du är bra och duger precis som du är.
- Nästa gång någon säger något bra om dig, ditt utseende, dina kläder eller din prestation tacka och ta emot istället för att vifta bort komplimangen med att säga "Jag hade tur" eller "nej jag ser verkligen inte bra ut". Peppa dig själv med "Ja, jag är värd det!".
- Umgås med människor som gillar dig för dig. 
- Sänk dina krav! Du kan misslyckas utan att vara misslyckad som människa. Man kan se ett misslyckande som ett misstag som faktiskt ger livsvisdom. 
- Bestäm dig för att det finns en gräns för hur mycket du tänker lyssna på din egen självkritik. Ingen är perfekt och vi har alla motgångar. Visst kan du älska någon annan fast du ser att allt inte är helt fläckfritt? Kan du ge dig själv samma kärlek?
 
 

Dag 11 - Något jag vill ha just nu

Jag vill ha en stor häst.. dock måste jag avsluta min och Bravens tid innan och det vill jag inte.
 
Världens finaste ♥

Älskar fredag

JAG ÄLSKAR FREDAGAR! Efter tråkiga skolan så åkte jag, Julia och Sofia in till stan och tog en julfika på Espresso house med Pepparkaksmuffin och tomtelatte. Mums!  Köpte även en klänning från H&M.. ops det var inte meningen att slösa pengar nu innan jul, men jag kunde inte låta bli. Den kostade bara 149kr och var sååå snygg.
 
 
 

(klicka på bilden för stor bild)
 
 
När jag kom hem åkte jag till stallet. Började med att rida Roxi på ridbanan, den var stenhård så jag trava bara lite och skritta sedan ut en sväng. Efter det åkte vi iväg till Nytorp med Braven för jag skulle träna för Ulrika. Träningen gick så jätte bra! Hade förberett mig på att han skulle vara lite motstretig och bråkig eftersom han inte gått så ordentligt i veckan, men jag blev positivt överraskad att han var fin direkt när jag satt upp. Det är träning för Birgitta Kjellin imorgon kl 13.25 så tanken var att bara att jag skulle rida lösgörande, fast han var redan det så gjorde lite allt möjligt. Allt kändes på otroligt lätt och roligt, precis som ridning ska kännas.
 
 

känner mig skyldig

Usch igår var det den hemskaste dagen på länge, den började dock bra.. hade håltimma i skolan så jag, Julia och Kalle åkte int till stan, åt på subway och shoppa lite. Köpte en tröja på Salt. Men hur som helst så hade vi staffetter på gymnastiken och min kompis Ossi var sist ut i mitt "lag". Mållinjen var säkert 50cm från väggen och han satsade som fasen och sprang rakt in i väggen precis där jag stod. Jag lyckades huka mig ner men Ossi tog emot med händerna på väggen (extra mycket eftersom han inte ville mosa mig). Han har nu en bruten handled och arm.. Fatta vad skyldig jag känner mig! Om jag inte hade stått där hade säkert gått bättre. Känns inte roligt att man är lite medskyldig att sin bästavän är skadad. :(
 
Idag har dagen varit lite bättre iaf men lite tråkig kanske, träffade en kompis på bussen som jag inte sett på väldigt länge och det var väldigt trevligt. Morgondagen kommer bli mycket tusen gånger bättre, det är fredag, jag och tjejerna ska ta en fika efter skolan på Espresso house och på kvällen blir det träning med hästarna!
 
Hanna, Ossi & Joanna

Dag 10 - Tre favorit tv-serier

Hart of dixie
 
 
The Vampire Diaries
 
 
Arrow

Dag 09 - En dålig vana

  • Jag tar nässpary varje kväll och har gjort det i över 2år.
  • Jag skjuter upp saker ofta.
  • Jag äter för mycket sötsaker.
  • Jag knäcker min handled hela tiden, vilket leder till att jag får så skit ont.
(ni fick veta lite mer än en dålig vana)
 
Wish Queen | via Facebook
 

Dagens inspo
Dag 08 - En bild på dig för ett år sen och nu, hur har du förändrats sen dess?

 
November 2012
 
 
November 2013
 
Förändringen i ord:
 
Den största förändringen är nog att jag inte har samma hårfärg, för ett år sedan hade jag precis färgat kastanjebrunt och nu har jag typ tre olika färger på håret.. vilket beror på att jag mitt hår har blivit solblekt, har fått utväxt från min gamla hårfärg och mitt underhår har alltid varit en annan färg. Skulle säga att min hårfärg är brunblont-rött och är säkert minst 1dm längre än förra året (mitt hår räcker mig ända ner till rumpan). Känns som mina ögon har blivit grönare (syns dock inte på bilderna) annars är jag nog mig rätt lik.

Dag 07 - En bild på sminket du använder

Jag använder först L'oreal Paris CC Cream - Anti redness som en lätt grund och sedan täcker jag det värsta med Concealer av märket UNE. På ögonen använder jag mascaran Miss Manga från L'oreal Paris och ibland har jag även lite kajal. :)
 

Ponilovers är tillbaka!

Vet att ni mina underbara läsare har saknat Ponilovers, där jag och Elina drev en av Sveriges största hästbloggar ett litet tag. När vi skaffade varsinna bloggar började vi suga på att uppdatera (ta inte illa upp Elina haha) och våra läsare från ponilovers splittrades, några till Elina och några till mig. Det var många som inte var förtjusta att vi slutade blogga tillsammans och vi ångrar nu att vi slutade blogga tsm för vi hade så många trogna läsare och våran blogg bara växte.  
 
Vi har pratat lite och bestämt oss för att börja blogga tillsammans igen på Ponilovers.horseworld.se. Jag ska ge den ett försök till och se hur bra det går för oss. Självklart har jag kvar min egna och bloggar ungefär likadana inlägg. Den här är min egna och jag kommer alltid fortsätta här. :)
 

Roxis outfit idag

Dagar att se fram emot:

 
  • Birgitta Kjellin träning - 5dagar
  • Stockholms Horse Show - 6dagar
  • Kyra Kyrklund Clinic - 13dagar
  • Jullov - 28dagar
  • Sommarlov - 197dagar
  • Jag fyller 18år! - 273 dagar
 
 

One direction

Den 23november var det 1D day. Hela dagen var till för hedra alla One Directions fans. De gjorde en livesändning på hela 7timmar endast för endast för dem (inklusive mig eftersom jag är ett fan haha)! Under den tiden hade de massa roliga aktiviteter till exempel att de skulle försöka slå några världrekord för komma med i Guinness World Record, intervjuer med killarna, tjuvlyssna på låtar från deras nya album, liveuppträdande m.m.
 
Själv missade jag livesändingen eftersom jag hade annat för mig men jag har kollat på allt nu i repris och jag kan inte låta bli att älska dom ännu mer.
 
Här kan ni se alla de 7timmarna:
 
 
 
Inatt släpptes deras nya album också som heter Midnight Memories. Har väntat SÅ LÄNGE att albumet skulle komma ut och nu är det äntligen ute. Mina boys gör mig inte heller besviken, låtarna är underbara och alla åkte in på min Spotifylista. Men mina favoritlåtar är ändå Through the Dark, Happily, Midnight Memories och Does he know? (självklart också Best Song Ever och Story of my life). Har inte lyssnat igenom alla ordentligt så kommer säkert hitta några andra jag fastnar för. Hela det nya albumet känns som en ny stil, lite pop och lite country om jag inte är helt ute och cyklar. Men hur som helst älskar jag det.
 
 
 
 
 

gårdagen och dagen

Gårdagen spenderades med Klinkers på förmiddagen och på eftermiddagen tränade jag med Braven för Ulrika, vilket gick grymt bra! På kvällen blev det myskväll med Linnea.
 
Idag är det måndag igen, skolan gick helt ok. När jag vi sluta så drog jag och Julia till Espresso House och tjocka oss igen haha. När jag kom hem gick jag ut och sprang, hurtigt va? 
 
Nu ska jag käka middag och sen blir det stallet! Bloggar mer senare :)
 
 

Dag 06 - En dag du aldrig glömmer

(kan inte välja bara en! Kommer inte heller ihåg exakta datum)

En sommardag i juli 2011 när jag och Roxi blev 4:a på Fjord-SM och juniormästare!
 
 
 
Maj 2013 när jag och Braven vann en nationell FEI Lagtävlan och slog vårt personbästa!
 
 
 
Juli 2013 jag och Roxi 8:a på Fjord-SM och Juniormästare!
 
 
 
Augusti 2012 mitt och Bravens första Svenska Mästerskap tillsammans.
 
 
 
Juli 2011 jag och Roxi deltog i Nordiska Mästerskapen för Fjordhäst.
 

Dag 05 - Det här får mig att gråta

Det som får mig att börja gråta är tanken att jag troligen måste sälja Roxi om en snar framtid.. Det svårt ekonomiskt att ha två hästar under en längre tid och nästa år vill jag satsa allt jag har på Braven. Jag har endast ett år kvar på ponny (vilket får mig att gråta floder) och det vill jag ta vara på. Det känns som jag inte lagt ner tillräckligt med tid med Braven som jag skulle kunnat eftersom jag har Roxi. Jag och Roxi har varit ett team i 6,5år & vi har lärt varandra allt. Hon litar på mig och jag litar på henne. Hon älskar mig och jag älskar henne, det kommer jag alltid att göra och det är ingenting som kommer försvinna. Hon är min bästavän men jag tror det är dags för mig att låta henne gå och låta någon annan få dela fina minnen med henne, ta del av den glädje och kunskap hon givit mig och älska henne lika mycket som jag . Med tårar i ögonen skiver jag det här.. men jag tror jag är redo att släppa taget. ♥
 
 

Myskväll med Schalle <3
Catching fire

Gårdagen var fullspäckad med grejer, först stallet, sen åka till Sundby och kolla när Linnea tränade med sin häst, iväg till stan med Becka och Daniel och kolla på Hungerspelen Catching Fire och sedan vara med Kalle och Kline sent på kvällen. Klinkers sov över här också, så det kändes omförskämt att börja blogga när han var här.
 
Den nya hungerspelen filmen var så jäkla bra! Jag har läst alla böckerna och den andra boken är min absoluta favorit. Hade väldigt höga krav på filmen eftersom jag älska boken.. och den uppfyllde allt jag hade önskat. Alla  scener som jag gillade var med och de hade fångat alla känslor på pricken. Den var helt klart bättre än den första för den här var bättre gjord, kärleken var passionerande och sorgen var så berörande.
 
 

Nu smider vi planer! 😏
Dag 04 - Det här får mig att skratta

Allt! Jag har väldigt torr humor och skrattar åt seriöst allting!
Det går inte en dag utan att jag skrattar eller ler. ;D
 
 
(Jag missade tre dagar med den här listan, så jag publicerade 3st på en gång. Förlåt för att det dröjde!)

Dag 03 - Något jag är orolig för

Jag är orolig för hur jag ska klara skolan den här terminen och nästa, med två hästar och extremt mycket skolarbete. Det gör mig orolig och stressad. Vill så hemskt gärna göra bra ifrån mig vad jag än gör och jag vill satsa allt på hästarna. Förhoppningsvis klarar jag av båda om jag kämpar.. men jag blir helt slut av det.
 
 

Dag 02 - Dom här bloggarna läser jag

Frida Hallgren
 
Lina Dolk
 
Joanna Backelin
 
Tove Krämer
 
Elina Mellberg
 
Josefine Mellberg & Annie Unghanse
 
 

Vill inte längre

Jag vill inte gå i skolan längre (tror inte jag är ensam om den tanken). Jag vill bara vara i stallet hela dagarna och hitta på roliga saker med mina kompisar, men nej så bra har jag det inte. Men drömma kan man. 

Engelska provet idag gick dåligt, imorgon blir det historieprov. Det enda jag gör numera är att plugga, jag hinner inte rida, eller sova för den delen.

Längtar till helgen.. <3

Dressagequotes

Dressagequotes @Instagram

Jobbig skoldag

Usch avslutade nyss en jobbig skoldag, sista lektionen skrev vi matteprov så jag slutade kl 18. Tur att man har kompisar som lyser upp dagen 🌟

Är snart hemma, så blir det middag och sedan stallet. Senare ikväll blir det plugg... Har engelska prov imorgon... 


Dag 01 - Mina närmsta vänner

Jag har många nära vänner, speciellt i min klass. Men de som känner mig bäst är nog ändå Mira, Anna, Linnea, Joanna och Kline. Är så otroligt lyckligt lottad som har så pass bra kompisar! ♥
 
Mira
 
Anna
 
Linnea
 
Joanna
 
Kline 

Listan

Såg att Jossan gjorde den här listan på sin blogg, så tänkte att jag kunde härma henne lite bara för att ni ska få något att läsa om när det är så dålig uppdpatering av mig pga plugg.

Dag 01 - Mina närmsta vänner
Dag 02 - Dom här bloggarna läser jag 
Dag 03 - Något jag är orolig för
Dag 04 - Det här får mig att skratta
Dag 05 - Det här får mig att gråta
Dag 06 - En dag du aldrig glömmer
Dag 07 - En bild på sminket du använder
Dag 08 - En bild på dig för ett år sen och nu, hur har du förändrats sen dess?
Dag 09 - En dålig vana
Dag 10 - Tre favorit tv-serier
Dag 11 - Något jag vill ha just nu 
Dag 12 - Såhär ser mitt rum ut
Dag 13 - Detta gör mig arg
Dag 14 - Bästa resan
Dag 15 - Fem bloggar jag läser dagligen
Dag 16 - Någonting jag vill göra just i denna sekund
Dag 17 - Två saker jag längtar efter
Dag 18 - Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 19 - Staden där jag bor..
Dag 20 - Fem bilder från olika minnen 2013
 
Börjar imorgon!
 
 
 

LIVECHAT

Jack & Finn ♥
 
 

Gameday
Jogga


Nu ska Braven joggas, dock sover han just nu för jag pysslat med honom så länge. Pappa gjorde en jätte fin fläta på honom också. Ibland är Bravis så jäkla söt <3


dagen före sista tävlingen 2013

Idag är dagen före sista tävlingen för iår. Som sagt var jag reserv med Braven till LA:P1 och hade kommit med i FEI Inledande både honom och Roxi. Men eftersom jag kom med till första klassen så avanmälde jag henne för jag kommer inte orka rida tre klasser. Jag är inte helt återställd från att jag var sjuk och jag kommer inte ha kraft till att rida så mycket. Dessutom är hon otroligt ansträngande att tävla jämfört med Braven, så det ska bli skönt att bara tävla honom. Dock har jag inte tävlat Roxi sen Juli iår.. så det är lite tråkigt, men vi avslutade ju på bästa sätt (kom 8:a på Fjord-SM och blev juniormästare igen).
 
Hästarna har ute i sommarhagen hela dagen igår och kommer vara det idag också, så åker till stallet vid kl 14-15 och tar in dom. Roxi ska ridas ut och Braven ska joggas på banan, bara lösgörande och lite "genrep". Starterna imorgon är vid 14.34 och 16.35 så hinner nog tvätta benen och svansen på morgonen istället för nu på kvällen. Men all utrustning ska putsas och allt ska packas. 
 
Gud vad jag älskar att tävla!
 
 

Super duktiga


Jag tömkörde Roxan och tränade med Braven för Ulrika. Super duktiga var dom!


Stallet klart

Har precis varit i stallet och ridit hästarna. Roxi fick ett dressyrpass på banan och Braven skrittades ut en sväng.

Nu är jag och pappa på Thairesturangen. Vi ska ta med lite mat hem och äta. Har tur idag eftersom det är min favoritmaträtt.

Skriver mer senare!
hampton republic

Den här dagen har inte varit lika bra som gårdagen. Försov mig imorse, hann med den bussen jag egentligen skulle tagit (vakna 15min innan den skulle gå) men ändå hann jag inte duscha, sminka mig eller förbereda någonting. Panik. Hade en lektion i mental träning på morgonen och gjorde en muntlig redovisning som gick helt okej. Efter det hade jag 2,5tim håltimma, så jag och Shami åkte till stan och käkade på Jensen´s Bofhus. Var inne på Kappahl och köpte en jätte fin kofta av märket Hampton Republic 27, kunde inte låta bli. Kom hem för ett litet tag sedan då det var jätte lång kö till Ekerö.
 
Nu ska jag åka till stallet!
 
 

Några saker du kanske inte visste om mig

§ Det kommer säkert inte som en chock för alla er när jag säger att jag älskar One Direction. Jag är 17år och blir helt fangirly när de gäller de där killarna, speciellt Niall. Kan inte heller avgöra om jag lyssnar på deras låtar för att de är bra eller om det bara är för att de är underbara.
 
§ Jag kan spela dum ibland trots att jag är relativt smart. Det kan leda till att många tror jag är "blond" vilket jag egentligen inte är.
 
§ Jag går aldrig utan smink till skolan, utan det känner jag mig naken. Det enda tillfället jag inte har smink är när jag försovit mig, men då sminkar jag mig på någon rast i skolan istället. På fritiden har jag däremot inget problem med att gå utan.
 
§ Min klädstil går inte enligt "modet" utan jag klär mig i det jag känner mig bekväm med och tycker är snyggt. De färger som finns mest i min garderob är marinblått, svart, vitt och vinrött. Ett kännetecken för min stil är blusar.
 
§ Jag har inget stopp när det gäller socker. Jag äter hur mycket sötsaker som helst, hela tiden. Det börjar bli ett problem. 
 
§ Jag duschar exakt varje dag för att mitt hår ska behålla sina skruvlockar (och för att jag inte ska lukta häst, haha).
 
§ Jag är helt beroende av Starbucks. När jag var i Ayia Napa så var enda jag ville göra att åka en buss i 2tim för att komma till ett (bussjävlen kom aldrig så fick aldrig mitt kaffe!!!). Det kommer öppna ett Starbucks i Stockholm nu i december, då får ni se upp för Victoria!
 
§ Jag är king på att baka. Ni måste smaka mina bullar och min chokladtryffeltråta nån gång, mums!
 
 

nya ridstövlar?

GAAASH dessa stövlar! Så jäkla snygga! Kan säga att de är på toppen av min önskelista iår. Tänk er ett par bruna (brunröda) ridstövlar som vardagsstövlar. Vet att Stockholms Ridsport har ett par som är snygga, så får åka dit och kolla in dom. Förhoppningsvis kommer jag äga ett par sånna här stövlar inom en snar framtid! Mina nuvarande dressyrstövlar är alldeles för långa för mig, så de är väldigt obekväma (tänkte ändå använda dom gamla på tävling om jag skaffar mig nya, för då är det genomlidligt. Men att använda dem varje dag.. +Gå runt i stallet med dom.. AJ!).
 
 
 
Snart är det Stockholms Horse Show igen! Ska åka dit någon av dagarna och kolla på både dressyr och hoppning. Självklart ska flera timmar spenderas på mässan också. Ska dra med mig pappa, så lyckligtvis blir det lite shopping. Ska ni dit? Isf vilken av dagarna? :)

Dagens inspo
Precis avslutat ett grymt bra pass på Braven! ❤


Shit vad fin han var! Min prins 👑


trimma hästarna

Nu är snart ännu en tisdag förbi och än så länge har min vecka varit riktigt bra. Har satsat mycket i skolan och det verkar börja löna sig. Idag är faktiskt en sån där dag man är "stolt" över sig själv för man varit så duktig och arbetat bra, det fick man ju lite extra beröm över också. 
 
Har varit hemma ett timma och bara tagit det lugnt. Alldeles strax ska jag åka iväg till stallet och då blir det träning med Braven för Ulrika. Ska rida Roxan efteråt också. Hästarna är i full trimm den här veckan eftersom jag ska tävla på lördag. Då blir det en regional dressyr tävling på Gyttorp, ska tävla FEI Inledande på Roxi och Braven. Han kanske ska starta LA:P1 också, men jag är fortfarande reserv så vi får de hur det blir med det. 
 
 

Dagens inspo
Grattis på fars dag

Grattis på farsdag världens bästa pappa!
 
 

min helg

Helgen har verkligen gått skit snabbt! Känns som det nyss var fredag och snart är det dags för skola igen. I Lördags började dagen med att jag kollade på lite serier, sen till stallet o skrittade ut på Braven och dagen avslutades med myskväll med Kalle och Ossi. Kalle lagade tacos, vi käkade mängder av godis och kollade på några filmer. 
 
Idag har jag bara pluggat och varit i stallet. Tränade med båda hästarna för Ulrika och det gick jätte bra! Nu måste jag däremot plugga igen, så ni får ha en fortsatt bra helg!
 
 

Jobbig vecka

Usch.. Riktigt stressig vecka har det varit, med stort fysik prov, svenska muntligt tal och andra uppgifter. Har pluggat varje dag och har till och med åkt tidigt till skolan för att arbeta. Ni hör ju.. Jag åkte till skolan på min sovmorgon - det är illa. 

Idag tänkte jag inte plugga överhuvudtaget och bara ta det chill. Det blir träning med hästarna kl 19.15. I helgen blir det tyvärr ännu med plugg, måste förbereda 2st till muntliga redovisningar, engelska prov och göra en franska inlämning. Suck.. Aja hörs snart! :)
Dagens inspo


argumenterande tal

Idag är det sista dagen på Höstlovet 2013, imorgon börjar alla läxor, prov och muntliga redovisningar igen. Gud vad jag har längtat! Fast... NÄ. Det är faktiskt så att imorgon ska jag hålla ett viktigt argumenterande tal inför klassen som utgör en stor del av mitt betyg i svenska. En av mina värsta fobier är att tala högt inför klassen, dock är det inga problem när det inte gäller något med skolan att göra (då är jag en riktig pratkvarn). Ämnet jag valt till imorgon är försöksdjur, det är något jag nyligen börjat avsky då jag hittade en hemsida med massa info och hemska bilder. Innan förstod jag att det var något hemsk men jag var inte tillräckligt insatt för att begripa hur fruktansvärt det är. Det är ett ämne jag nu brinner för, för jag älskar djur. Så det borde nog gå helt okej trots att jag är väldigt nervös. 
 
Har ett fysik prov på fredag och ett flertal läxor att göra, så jag vet inte hur mycket jag kommer orkar blogga. Mina prioriteringar den här veckan är:
1. Hästarna
2. Skolan
3. Sova
4. Bloggen 
 
 

hopptävling

Idag var jag och Braven på hopptävling på Sundby gård! Det var över 1,5år sedan jag hopptävla senast och det var vår andra tävling i hoppning någonsin, så det var väldigt roligt att göra något annat för en gångs skull.
 
Vi starta en LD+ på förmiddagen och det gick jätte bra! På framridningen var han otroligt anslappnad och lyhörd, och på framhoppningen hoppa han grymt bra. Han var verkligen framme för skänkeln och därför fick vi till några väldigt bra språng. När vi väl var inne på banan var han så jäkla pigg och det gick nog lite för fort nästan... haha för vi fick snabbaste tiden av alla i grundomgången. I omhoppningen hade vi inte turen med oss och fick med oss en bom på första hindret. Men både jag och Braven hade skit roligt så jag är jätte nöjd!
 
 
Eftersom det gick så bra i första klassen så efteranmälde jag mig till LC också. På framridningen och framhoppningen var han lite tröttare än första klassen, men väldigt fin och skulle kunnat gå in på dressyrbanan och tävla direkt. Jag märkte att jag kände mig lite osäker på höjden (90cm).. och det spelade roll inne på banan. Vissa hinder blev bredare än vad jag hade trott och jag fick tillbaka lite av min "höjdskräck". På andra hindret så slutade jag rida ordentligt (såg nästan ut som att jag stanna honom halvt) och fick ett stopp. Men resten av banan flöt på riktigt bra och han hoppade överdrivet högt över alla hinder.
 
 
Vi slutade med 4fel i båda klasserna men jag är sååå nöjd! Jag hade så jäkla roligt och det tror jag Braven hade också. Jag älskar att hoppa honom för han tar så stora språng så det känns som man flyger och powern han har är helt otrolig. Det var några som kom fram efteråt och sa att han var grymt fin, man blir så glad av att höra sånna kommentarer! :')

träningen igår

(Lovade att det här inlägget skulle komma upp igår men det blev idag istället. Förlåt!)
 
Igår tränade jag med båda hästarna för Ulrika. Började med Roxi, hon var verkligen inte framme för skänkeln och blev därför väldigt stark. Gjorde massor av övergångar och tempoväxlingar, så det blev bättre efter ett tag men inte hundra. Red igenom alla skolor och vägar som ingår i FEI lnledande programmet eftersom jag ska tävla det den 17november med både Roxi och Braven.
 
Red Braven direkt efteråt, och jäklar vad fin han var! Han var i uppförsbacke hela tiden, vilket medförde att han blev väldigt rörlig och "svävade" fram. Galoppen var helt otrolig att det kändes som jag galopperade på moln. Gjorde precis som med Roxi och red igenom alla skolor och vägar som ingår i programmet vi ska tävla snart.
 

Bio

Nu är jag och pappa på väg hem från Heron city, vi har varit och kollat på Thor  The Dark World. Den var väldigt bra! Kanske inte lika bra som den första men  var helt klart värd att se.

Om ni inte visste det, älskar jag Iron Man, Captain America, Avengers och Thor filmerna. De är typ mina favoriter! Jag är ett stort fan av alla lite övernaturliga filmer. 

Är strax hemma och då ska jag ladda upp bilder och berätta om träningarna  med hästarna idag. :)

RSS 2.0