söndagens bilder

 

nästan återställd?

I fredags började jag ta en medicin och ett dygn efter blev jag i princip bra igen. Får lite ont i magen ibland och kan inte äta stora mängder, men jag kan äta iaf utan att det gör ont i magen. Vilket känns som det var på tiden.. har ju gått ner mer än 8kg. Är helt överlycklig över att må bra igen, ha energi och aptit. 
 
Under helgen har jag inte gjort så mycket mer än att var hos hästarna, pluggat och kollat på serier (dock var jag med Julia i lördags fm). Tror jag behövde vara ensam lite, bara ta det lugnt och göra saker jag gillar.
 
Tidigt i eftermiddags tränade jag med Braven för Ulrika, blev bara ett kort pass eftersom jag inte är helt återställd än. Det gick väldigt bra men han var lite stel, vilket inte är så konstigt då han har tagit det väldigt lugnt när jag varit sjuk. Roxelina red jag på morgonen, när vi hade morgonfodring, det blev bara en lätt uteritt barbacka.
 
Har haft lite ångest hela dagen då det var Elitallsvenskan omg 2 idag. Jag önskar att jag kunde varit med och stöttat mitt lag, speciellt med tanke på att jag inte gjorde bra ifrån mig första omgången heller.. Men jag är verkligen inte i form för att tävla.
 
Dagens favoritbild ♥

I hagen just nu
Världens sötaste <3
bildbomb

Igår förmiddag var jag på Äppelvikens Ridskola och kollade på när min kompis Julia tränade med hästen Louise. Jag agerade fotograf förståss! Ridhuset var lite mörkt så det blev inte så jätte bra bilder men ni får en bildbomb på dem ändå, för att de var så fina! :D
 
 

1D BILJETTER

Hela morgonen har jag sutiit i kö för att få tag på One Direction biljetter, men det har varit förgäves. Allt var typ borta och det gick inte att köpa nått. Så nu frågar jag er underbara läsare om ni har 2st biljetter att sälja till 1D bijetter 13juni 2014? Eller ni kanske känner någon som säljer? Hör av er till victoria.avellanryd@hotmail.com :)
 
OMG! Eftersom biljetterna till den 13juni tog slut nästan direkt så öppna de upp en ytterligare konsert dagen efter. Jag fick tag på VÄRLDENS BÄSTA biljetter till 14juni, ståplatser på sektion "RED" vilket är längst fram till höger. Jag kunde inte ha fått några bättre biljetter. Jag är så lycklig just nu! :')
 
Friends Arena One Direction arenaöversikt

Fredag

Har varit ledig idag, så imorse var jag på äppelvikens ridskola och kollade när min kompis Julia tränade. Efter det blev det ett kort träningspass för Ulrika med Braven. Har mått dåligt hela dagen och jag verkar inte bli bättre. Fml. Nu ligger jag i soffan med kramper men som tur var har jag sällskap av Anna ❤ 

Kommer inte blogga mer idag, så hoppas ni får en bra fredag kväll! Puss o kram
Dålig dag

Så fort jag kom hem från skolan idag så mådde jag jätte dåligt. Känns som min mage försöker döda mig. Så nu ligger jag här i soffan, ihopkurad och dricker varm saft (det är helt omöjligt för mig att äta just nu). Det har jag gjort de senaste 6timmarna och lär fortsätta göra det ett tag framöver. 

Nu vet ni alla fall läget och varför jag inte kommer blogga mer idag. 
shopping

Jag var ju, som ni redan vet, ledig idag. Hade dock utvecklingssamtal kl 11, pappa följde med mig och det gick faktiskt bättre än förväntat. Direkt efter åkte jag och Sofia in till stan och shoppade i några timmar. Vi hade tänkt att gå på bio men vi skippade det eftersom vi hellre ville ha mer nya kläder! ;D När vi var döda i kroppen av allt gående och klädprovande så gick vi till Espresso house och drack en varsinn Chai latte. Under dagen köpte jag en marinblå tröja från Vila, en tröja och en topp från Bikbok och en basic beige långärmad tröja från H&M.
 
När jag kom hem blev det stallet direkt. Red ut på båda barbacka idag igen. Braven brukar alltid vara så uppjagad när vi rider ut men nu skötte han sig galant. Han var avslappnad och lugn, så han var väldigt bekväm att sitta på. Roxi skötte sig utmärkt som vanligt. 
 
ett år gammal bild

Espresso house
Shopping med frugan Sofia
update

Dagen har mest spenderats hemma, mådde inte bra imorse så det blev ingen skola för mig. Jag har underhållt mig själv genom att kolla på serier och göra hemmagjord hallonglass. Som ni vet är jag beroende av att kolla på serier och just nu är mina favoriter Veronica Mars och Heroes. Kan verkligen inte sluta kolla på en serie när jag väl har börjat.. måste kolla klart alla avsnitt som finns så snabbt som möjligt. Haha det är både roligt och en plåga, för det tar upp mycket av min tid. 
 
Nu på kvällen var jag hos hästarna, red ut på båda en liten sväng. Det var väldigt kallt och jag hade inte tillräckligt med kläder på mig så det blev bara två ganska korta kläder för jag frös så mycket.
 
Imorgon är det inge skola men jag har utvecklingssamtal kl. 11 som jag måste gå på. Efter det så skulle jag och min kompis Sofia kanske gå på bio och se "Familjetrippen". Roligt roligt!
 

Ute med bebisen
mys dag

Shit jag överlevde första skoldagen sedan jag blev sjuk men det var på håret.. åt ingenting under dagen för att jag inte skulle få ont i magen, men när jag kom hem åt jag lite och då dog min mage. Åkte till stallet en snabbis men jag hade så ont att jag inte kunde rida, så det blev en mys/pyssel dag med Braven. Han verkade uppskatta det väldigt mkt och han var super gosig. Jag satte mig framför honom och han vila sitt huvud bredvid mitt. Han är så söt ibland :') Rebecka red Roxan idag. 
 
 

Det blev skola för mig! Jippi!
ovisade tävlingsbilder

 
 

aj

Vaknade imorse med världens magvärk.. usch.. att jag aldrig kan bli frisk, jag får bara bakslag. Nu ska jag sluta klaga och göra en massa nytta. Jag ska plugga och fixa hästarna, det är dagens prioriteringar. 
 
Imorgon blir det förhoppningsvis skola för mig, jag vill inte missa mer än vad jag redan har gjort. Jag vill nästan till skolan, jag vill inte ligga hemma och ha noll energi till att göra någonting. Så vi håller tummarna att jag mår relativt bra imorgon så jag kan gå!
 

Besöksrekord igår!
Therese fixar naglarna 💅
Skritt tur med Jossan & Joanna
Introduktion tävlingspsykologi

Ibörjan av Augusti lovade jag att jag skulle börja skriva inlägg här på bloggen om hur tävlingspsykologi och mental träning kan användas för att nå framgång inom hästsport på alla nivåer. Jag kommer ta upp koncentration, självförtroende, målsättning och hur man minskar sin tävlingsnervositet. Men också saker i vardagen, som stress, värderingar (den delen har jag redan gjort) m.m. Jag kommer inspireras av boken "bäst till häst" och mina lektioner i skolan i ämnet Mental träning.
 
 

Indrouktion Tävlingspsykologi
 
Jag blir alltid nervös när jag ska tävla.
Varför går min häst bra på träning och inte på tävling?
Jag kan aldrig lyckas på tävling - Det kommer aldrig gå.
Vad duktiga alla de andra ryttarna verkar.
Ska hon tävla här.. åh nej då har jag inte en chans..

Har du någon gång tänkt såhär? Jag vet att jag har det. Hur får vi bort de här tankarna och hur ska vi kunna prestera som bäst på tävling? Det är nämligen så att vi lägger ner otroligt mycket tid på att träna vår häst men på tävling sänker vi oftast prestationen. Jag tror vi förstör för oss själva genom att inte vara koncentrerade på rätt sak, våra rutiner håller inte på tävling så vi blir stressade eller så blir vi så nervösa att vi inte kan fungera normalt. Det finns många fler faktorer som har en medverkande kraft. 
 
På tävling är det du och hästen som ska samarbeta. Om du inte gör din del, blir det ännu svårare för hästen. Han/hon kan inte förberda dig inför tävling. För ärligt talat begär du som ryttare att hästen ska prestera och göra allt åt dig medans du bara sitter där. Nej nej, det är ditt jobb att förebereda hästen inför tävling så att allt fungerar på träning innan du kommer till en tävling och det är ditt jobb att förbereda dig själv mentalt. Jag tror att det är så att om vi ägnar lite mer tid åt att träna oss själva mentalt så kommer samarbetet med hästen fungera mycket bättre.
 
Hästarna är duktiga på att känna vårat kroppsspråk, vårat tonfall och våra signaler. De kan lätt räkna ut om vi är arga, ledsna, glada osv. Om vi ryttare blir annorlundare på tävling mot hur vi brukar vara vanligtvis blir det svårare för hästen att förstå oss i en tävlingssituation. 
 
Oavsett vilken nivå du är på och vad du har för mål, så vill du ändå prestera så bra som möjligt och visa upp ditt och hästens samarbete. Jag vet själv hur frustrerande det är att aldrig få till de där prefekta ritterna på tävling. Det kan knäcka den ivrigaste tävlingsförespråkare. Vill du få till bra ritter på tävling, vara nöjd och ha roligt med din häst? Så tror jag att du definitivt kan ha nytta av mental träning.
 
Jag kommer ta upp dessa saker:
 
Nervositet - hitta den bästa spänningsnivån för tävling
Koncentration - hur koncentrationsförmågan kan förbättra det du gör
Målsättning - hur bra mål kan hjälpa dig att prestera på tävling
Självförtroende - viktig förutsättning för att lyckas
 
 

positiv respons

Det är så roligt att få så mycket positiv respons från alla håll om reportaget jag och Roxelina var med i september nummret av Häst&Ryttare! Jag älskar att jag kan inspirera er genom att berätta om min och Roxis resa tillsammans. Många tyckte även att det var på tiden att vår historia lyftes fram, tack för det! ♥
 
Jag kan ju medge att det inte har varit lätt, ibörjan ville jag bara ge upp för jag var så liten och Roxi betämde över mig. Jag ramlade av, tävlingarna och träningarna gick dåligt.. Vi kämpade även mot alla fördomar mot fjordingar, som jag ibland övervägde att tro på. Jag tror mycket av resan har bestått av en jäkla massa envishet, kämparglöd och kärlek till Roxelina - Vilket gjorde att jag aldrig gav aldrig upp. Så nu står jag här, över 6år senare och det har helt klart varit värt det. Jag skulle göra det tusen gånger om.
 
Den här resan vi gjort, skulle jag aldrig kunnat få med en annan häst. Roxelina var den prefekta hästen för mig, trots att varken jag eller andra inte insåg det ibörjan. Hon har lärt mig allt, hon litar på mig, trivs med mig och gör allt för mig. Nu vet jag att jag inte skulle vara den jag är idag utan henne. Hon är min andra halva. ∞
 

lördag igen

Idag var det lördag igen då. Under dagen ska jag rida hästarna, plugga, umgås med min kompis Therese och självklart skriva några blogginlägg. Ska också försöka hinna med att klippa hästarna idag eller imorgon, de är så fruktansvärt långhåriga!
 
Jag börjar må bättre nu efter hela "sjukhus incidenten", kan äta soppa, hallonkräm och glass. Alltid något, men ändå har jag gått ner 7kg på en vecka, kommer se ut som en benrangel snart. Blir så suktad av andra som äter riktiga måltider och goda efterrätter, när jag vet att jag själv inte kan äta det än. Jag är relativt pigg i alla fall och orkar allt jag vanligtvis brukar göra.
 
Bild på mig och släkten +Daniel tidigare i somras. 

Reportaget 📰

Nu har äntligen reportaget i häst&ryttare släppts! Är faktiskt nöjd, har ni läst det? Om ni har det, vad tyckte ni? :)

Braven & Roxi idag

 

Bio

Är på sergel och ser Percy Jackson med Annischen ✌
Nytt

Igår måde jag mycket bättre så på brist på annat åkte jag och pappa till Stockholm ridsport och Hööks i Upplands Väsby. På hööks köpte jag en vinröd piké tröja och en vinröd tjocktröja. På sthlm ridpsort köpte jag en lila piké tröja från cavallo, marinblåa john witaker ridbyxor, tjocka ridhanskar från roeckl och en beige vinterjacka från Kingsland. Älskar nog jackan mest! :D
 
 
 

frågor & svar

Vad är de för hjälm du har i headern?
 
Jag har en blå Uvex perfexxion glamour.
 
 
Vad är de för märke på dina stövlar? Väldigt snygga!
 
Jag har ett par Cavallo Grand Prix Plus. Tack så mycket!
 
 
Din sadel ser himla skön ut. Vad är det för någon?
 
Roxelina har en Ordo Equester - Venus. Den är i kalvskinn och har enkelkåpa (för att man ska komma närmare hästen. Lätt den skönaste sadel jag suttit/ridit i.
 
 
Ojoj vilken snygging! Älska nacken :D Vad är detta för herre o varför rider du honom? :)
 
Haha jaa Fosse är verkligen en snygging! Han är min tränares häst, hon vill att jag ska bli van vid att rida stor häst så hon låter mig rida och tävla honom. Vilket jag troligtvis kommer göra tills jag får min egna stora häst. :)
 
 
 
Hej, är Brave Heart en c-ponny eller D-Ponny? :)
 
Braven är en D-ponny.
 
 
Åh vad fin svans den första pållen har, alldeles vågig :D är den så naturligt eller har ni flätat svansen innan eller nåt? :P
 
Ponnyn du mena är Braven, han har naturligt lockig svans. Älskar den! :D
 

hemma!

Som jag berättade för er här på bloggen började jag ha sjukt ont i magen i fredags (notera att det var fredagen den trettonde). Under lördagen och söndagen kände jag samma sak, jag hade inte heller kunnat äta någonting. Jag tävlade med Braven på söndagen och det gick ju åt skogen, kunde inte prestera överhuvudtaget. När jag vaknade i måndags skulle jag ta ett glas mjölk, tog en klunk och det var då min mage sa emot ordentligt. Det gjorde så ont att jag grät. Då körde pappa in mig till st Görans. 
 
När vi kom dit tog dem min puls, blodtryck, blodprov och kände på min mage. Jag trodde inte jag var så sjuk som jag var.. för jag blev rätt chockad när de valde att lägga in mig på sjukhuset och fick dropp direkt. Under de här tre dagarna har de gjort två stora undersökningar. Den ena var extremt vidrig och äcklig, speciellt förberedelserna. 
 
Jag stannade på sjukhuset i tre dagar. Sista natten var den värsta av alla stunder där, jag fick ganska mycket morfin mot min smärta men det fick istället motsatt effekt och jag blev väldigt väldigt dålig. 
 
Först trodde de att det var något fel med min blindtarm, sen trodde de att jag kanske hade en sjukdom, men till slut kom de till att jag hade inflammation i min tjocktarm (orsakat av något jag ätit). Det är ganska allvarligt och smärtsamt men det borde vara borta efter 1-2veckor. Tur i oturen helt enkelt. 
 
Under de senaste dagarna har jag fått uppleva de värsta smärtorna jag någonsin känt. Den smärtan önskar jag inte ens min värsta fiende. 
 
Men nu är jag hur som helst hemma igen. Mår ganska bra, dock lite ont i magen. Jag har lyckats få i mig lite soppa och dricker en massa. Känns så jäkla skönt att vara hemma igen, sova i sin egna säng och få träffa hästarna igen. Två positiva saker med den här upplevelsen är att jag inte längre är sprut rädd och jag har lyckats gå ner 4-5kg utan att behöva röra mig, haha!
 
 

Vill hem

Jag mår så dåligt. Berättar när jag mår bättre. Har varit på sjukhuset i två dagar, får troligtvis åka hem imorn.St Görans

Uppsala ponnyklubb

Nu är vi äntligen på väg mot tävlingen! Jag mår faktiskt hyfsat bra.. Dock har jag inte ätit nått idag så är hungrig, men hellre det än ont i magen. Braven verkar lugn, han sköter sig säkert extra bra bara för jag är sjuk. ;)
 
Tagga Eliten!
 
Eskadron höst/vinter 2013

Den nya Eskadron kollektionen höst/vinter 2013 är skit snygg! Är speciellt förälskad i schabraken på vänster sida av bilden ↓ . Jag har samlat ihop lite pengar så jag tänkte dra förbi Stockholms Ridsport någon dag och förhoppningsvis har de några av dom sakerna. 
 
 
 

Mina favoritstunder med Braven!

 
 
 
 
(Ljudet är lite efter i den sista videon)

Omg 1 Elit

Imorgon blir det tävling på Uppsala Ponnyklubb. Det är första omgången av Elit allsvenskan, i mitt lag (Rånäs Ridklubb) rider jag med Braven, Matilda Jakobsson med Adfer Mr Marmite, Viktoria Wåhlin med Wilgenhaars NocturneTovdal´s Minitu och Ebba Dyvik med Vi ska starta en LA:P1 och jag startar kl. 14.24. Så det blir lite sovmorgon, dock ska jag nog dit tidigare för att kolla på resten av laget. 
 
Som jag sa i blogginlägget innan, så är jag väldigt sjuk just nu.. men jag vill inte svika mitt lag så jag får bita ihop och köra på ändå. Vill inte heller missa första gången av Eliten!
 
 

sjuk

Både idag och igår har jag varit jätte sjuk, har haft sjukt ont i magen och har inte kunnat äta nått eller röra på mig utan att må dåligt. Jag är förkyld också så det är ingen bra kombination. Jag tog lite mediciner nu på kvällen så jag lyckades ta mig till stallet en stund, red Braven tills jag inte orkade längre (vilket kanske blev 25min sammanlagt). Imorgon är det ju första omgången av Elit allvenskan, så jag och Braven ska starta en LA:P1. Jag åker dit och rider för lagets skull, annars skulle jag nog inte pallat åka för jag mår så dåligt. 
 

Fredag den trettonde
Mina värderingar

Nu ska ni få läsa min uppsats om mina värderingar i ämnet Mental träning. Jag skrev den på några få timmar bara så svenskan är inte så utvecklad och det kan finnas några konstigheter här och där. Den blev heller inte speciellt lång. Men jaja.. :)


 

Mina värderingar

 

Mina fem viktigaste värderingar i livet är kärlek, framgång, glädje, frihet och leva till fullo. Dessa är mina drivkrafter i livet.

1) Kärlek

Det viktigaste för mig är kärlek. Jag prioriterar min familj, mina hästar och mina vänner framför allt. Kärlek är min största drivkraft och livshunger. För mig är det uppenbart att människor behöver kärlek. Utan kärlek kan vi inte vara helt lyckliga.

 

2) Framgång

Jag tävlar och tränar mycket i dressyr (ridsport). Mina mål är inte små, men jag vet att jag kan lyckas om jag bara har viljan. Jag anstränger mig hårt varje dag för att nå dem.

I ridsporten går inte allt alltid som på räls, det är inga maskiner vi rider på utan levande varelser, de har dåliga dagar precis som vi människor. Man får räkna med mycket motgång för att nå framgång. Mitt hjärta tillhör den här sporten, därför kan jag hitta motivationen att kämpa vidare när det blir tufft.

 

3) Glädje

Jag älskar att vara glad och att skratta. Det är sällan en dag går utan att jag har fått några skrattanfall. Det är en av de saker jag gillar mest med mig själv. Jag skrattar hela tiden och vill sprida glädje. Det bästa jag vet är att få andra att le och skratta.

 

4) Frihet

Värderingen ”frihet” tänkte jag inte själv ut, utan det var min pappa som sa att det var en stor del av mig. Jag insåg snabbt att han hade rätt. Jag respekterar alla och deras åsikter men jag står för var jag tycker och är inte rädd för konflikter som rör det jag brinner för. Ingen får bestämma över mig eller mitt liv.

 

5) Leva till fullo

Jag är en person som vill ta vara på livet, därför brukar jag alltid tänka ”You only live once”. De personer som känner mig bra, brukar beskriva mig som galen. Själv skulle jag säga ”hög på livet”. Jag vill leva mina dagar som de var den sista och inte känna ånger över att jag missat något i livet. 

Vi vet ingenting om morgondagen. Vi kan aldrig veta vad som skall hända. Men en sak jag har insett är att vi måste leva livet, vi måste få njuta och inte bara känna pressen av måsten. Vi bör verkligen njuta av världen.

   

Jag lever i stort sätt i enlighet med mina värderingar. Kärlek är det viktigaste i mitt liv men ändå så tillbringar jag mer tid och energi på min framgång vad jag gör med min egen familj. När jag kommer hem från skolan måste jag direkt till stallet, där är jag 2-4timmar och när jag kommer hem igen måste jag äta snabbt och sedan göra mina läxor. På helgerna är jag antingen borta på tävlingar eller träffar kompisar. Jag hinner aldrig umgås med min familj. Under den här uppgiften blev jag medveten om att jag måste spendera med tid med mitt eget kött och blod. De är trots allt dem jag prioriterar först, så jag borde dela fler stunder med dem. 

 

Jag har många kort- och långsiktiga mål när det gäller min ridning. De strävar och kämpar jag efter att nå varje dag. Enligt mig så prioriterar jag mina mål väldigt högt, dock aldrig framför kärlek. Mina mål är oerhört betydelsefulla för mig av den orsaken att jag blir lycklig av att uppnå en målsättning.  Det får mig att känna som jag kan klara vad som helst i livet om jag bara sätter manken till.

 

Mina värderingar är mina vägvisare för mina handlingar, åsikter och attityder. De är drivkraften till mitt beteende och min grundpelare för min självkänsla. Vissa av mina värderingar var lätta att sätta ord på eftersom jag visste om dem, men vissa var dolda för mig trots att de var synliga för andra. Bara av att bli medveten om mina värderingar gör det lättare att prioritera, ger något att styra efter och jag kommer snabbare dit jag vill. 

 

Before I die, I want to...

 

Personliga värderingar

Håller just nu på med att skriva en uppsats om mina personliga värderingar. Jag tycker att det är jätte intressant att själv bli medveten om vad det är jag prioriterar i livet. Jag kom fram till att det var dessa fem saker: Framgång, Kärlek, Glädje/Lycka, Frihet och Leva. Jag kommer publicera hela uppsatsen här på bloggen nu på fredag, där jag skriver mina värderingar i prioritetsordning och varför jag valde dem. Jag kommer dela med mig av mina personliga tankar och förhoppningsvis inspirera er. ♥
 
Vad tror du jag prioriterar mest av: Framgång, Kärlek, Glädje/Lycka, Frihet och Leva? Skulle vara intressant att se vad ni tror. :)
 
 

Världens godaste dricka

Provade den här drickan idag och den var världens godaste! Den finns i två smaker persika/äpple/passionfrukt och päron/äpple. Nyttig och jätte god! Testa gott folk!


Skolan 👎
Klänningar från Nelly.com

Jag seriöst älskar klänningarna från Nelly.com. Gaaash jag vill ha allihopa!

Jag köpte nyss en klänning därifrån, men den var sjukt liten i storleken så jag kan inte ha den.. Men vill ha nångon av de här istället:
 
 

Träning

Braven och Fosse tränade!


Roxelina idag


Varför Dressyr?

Tidigare idag kom jag och några andra in på disskutionen om varför vi valde att satsa på dressyren och inte någon annan gren. Det fick mig mig att tänka efter, varför valde jag dressyr? 
 
Första gången jag fick känna på att rida Roxi med korrekt form, när hon var lydig och i balans. Det var då jag började förstå känslan att rida dressyr. Allt blev mycket bekvämare och lydigheten och bärigheten gjorde att vi med tiden kunde hitta på andra roliga saker, som byten och till slut piruetter. Det tar lång tid att bygga upp en hästs styrka och få den att samla sig, man får ta en bit i taget och inte kräva mer samling än vad hästen klarar av. Efter hand ökar man kraven och begär mer samling och högre form. När man fått hästen att bära sig själv och den är lydig, (förhoppningsvis får man lite tryck i hästen också) så lovar jag att man hittar "den där känslan" i dressyren som alla pratar om. Jag tror jag aldrig skulle kunnat hittat till känslan om det inte hade varit för min tränare Ulrika som vägledde mig. 
 
Dressyren handlar mycket om känsla, harmoni och samspel.  Dressyr är när hästen bär sig rätt, när hästens energi strömmar genom kroppen och den får en sådan "power", när hästen är uppmärksam och lydig för ryttarens hjälper och är villig att göra exakt allt man ber den om (man brukar använda uttrycket: Mellan hand och skänkel). Låter inte det som en helt otrolig känsla? Att känna sig som ett med hästen? Jag har aldrig fått det där fulländade sampelet mellan mig och mina hästar, bara fått en glimt av den som fått mig att vilja sträva efter mer. Däför rider jag dressyr.
 
 
 
 

Mysfaktorn är hög

När man rider ut barbacka med grimma och grimskaft i sommarvärmen <3


Kollar storhäst tävling på Hogsta!


biiilder från idag

 

Tjejkväll

Jag och mina tjejkompisar har spenderat kvällen på Jensen och ätit middag. En extremt mysig kväll! Min kompis gav mig också en sen födelsedags present, en Cupcake från american cookies. Hon känner mig så väl. 😉


långa tyglar

Imorse var det träning med Braven för Ulrika. Jag är väldigt sjuk, lite feber, huvudvärk och ont i halsen men det var inget som kunde stoppade mig från att rida. Braven har haft en lugn period efter SM, och har bara ridits ut i skogen och njutit. Idag var första ripasset på ribanan på 3veckor. 
 
Började med att rida fram som vanligt, rund i formen och i ganska bra tempo. Under träningen arbetade vi skolorna, enkla byten och förvänd galopp. Han var verkligen riktigt fin, avspänd, helt igenom i kroppen och stod inte emot någonting (vilket vi hade ett litet problem med innan SM). Avslutade passet med att jag galoppera honom med helt långa tyglar. Älskar attt göra det eftersom det är ett bevis på att han har styrkan att kunna balansera sig själv och själv hålla tempo och linje. Att rida med långa tyglar är ju också en balanskontroll för ryttaren, att bara rida och hålla balansen med sätet.
 
 
 

Hej jag har tråkigt så nu får ni veta mer om mig!

1: Namn? Victoria Charlotta Alina Avellan Ryd

2: Stjärntecken? Jungfru

3: Tre rädslor som du har? Äckliga djur (ormar, spindlar, insekter), mörker och skräckfilmer

4: Tre saker som du älskar? Min familj, mina vänner och mina hästar

5: Fyra avtändande saker, enligt dig? svettlukt, äcklig andedräckt, killar som vet att de är snygga och skryt.

6: Din relationsstatus? Singel

7: Har du en Bästa vän? Jag har många bästa vänner

8: Om du kunde träffa vilka som helst på jorden, vilka skulle det vara? Niall Horan (min crush), Ian Somerhalder, Josh Hutcherson, Chaning Tatum, Justin Bieber, Nathaniel Fitzwilliam.

9: Din första dejt? Åh herregud. Ingen kommentar.

10: Hur lång är du? 167cm

11: Vad saknar du just nu? Mina boyz, Ben&Jerry

12: Vilken tid föddes du? Typ kl 10 

13: Din Favoritfärg? Blååå

14: Är du kär i någon? Nej

15: Favoritcitat? Everything is possible if you just believe

16: Favoritplats? Vårt fjällhus i Enafors

 

 

17: Favoritmat? Thaimat

18: Är du någon gång ironisk? Haha det händer

19: Vad lyssnar du på just nu? One Direction

20: Vad lägger du först märke till med en ny person? Ögonen

21: Skostorlek? 37

22: Ögonfärg? Grönbruna

23: Hårfärg? Ehm.. brun/röd/mörkblond

24: Hur kan man vinna ditt hjärta? Var snäll, rolig och självsäker. Ett stort plus för fina ögon. 

25: Följande saker vill jag göra innan jag dör: Tävla i Globen/Falsterbo, hoppa fallskärm, hoppa bungyjump, lära mig surfa, resa till många olika länder, åka luftballong, göra en tatuering m.m. Ska göra en bucket list!

 

kiropraktor

Hela den här veckan har varit så sjuk seg! Mina kompisar har smittat mig med en förkylning också, så jag hostar, är snorig och har ont i huvudet. Idag hade vi skolfoto i skolan och det var ju inte så roligt eftersom jag mådde så dålig att jag säkert såg helt död ut. Efter skolan blev det ett snabbt stopp på donken med klinkers, som bjöd mig på glass, hihi. Sen åkte jag direkt till kiropraktorn, jäklar vad obehagligt det är när det knäcker till.. usch. MEn hur som helst är jag inte sne längre och ryggen känns väldigt bra! 
 
Fick inte rida av kiropraktorn så hästarna stod hela dagen i sommarhagen och sen blev de ompysslade. Mysdag helt enkelt. :)
 
 
 
 

uteritt

Bilder från en härlig uteritt med Elina och Dea! :) 
 
 

dagens ridpass

Jag vet att jag sa tidigare idag att jag inte skulle rida Fosse men det blev så ändå, jag längtade så mycket efter att få rida honom så jag red trots smärtan. Ridpasset blev väldigt anpassat efter att göra det bästa för min rygg men hela tiden var jag stel som en pinne och smärtan ökade hela tiden. Han vill gärna vara hög i formen och springa så jag försökte rida honom låg och rund i formen. Jag är nöjd med passet och han var väldigt fin. Älskar den där hästen!
 
Sen åkte jag till mitt stall, då var klockan ganska mycket så jag red bara Braven. Joggade bara runt honom i sommarhagen och han var mjuk och fin. Pappa borstade Roxi och gosade med henne lite. :)
 
 

min favorit storhäst

 
Fosse ♥

lördag & söndag

Igår spöregnade det i princip hela dagen och jag hade skit ont i ryggen, så det blev ingen ridning för mig. På kvällen kom Kalle, Andreas, Kline och Mira till mig, vi åt väldigt god mat och hade jätte trevligt. Andreas och Kline sov över också så nu har jag precis följt dom till bussen. 
 
Jag och familjen ska göra en spännande grej idag på eftermiddagen. Kan inte berätta var det är, men om det blir 100% så kommer det nog vara väldigt uppenbart vad det är för nått. 
 
Ikväll åker jag till stallet och rider hästarna, det blir dressyrpass på båda. Jag skulle ha ridit Fosse idag men pga att min rygg inte vill samarbeta så får det vänta.
 
 

RSS 2.0