Gott Nytt År!

Gott Nytt År!
 
Förra året hade jag skrivit att mina nyårlöften var:
 
* Lägga ner mer tid och energi på skolarbetet.
* Ta vara på sista året av ponnytiden och ha roligt. 
* Göra något spontant och galet.
* Ha ett förbaskat roligt år!
 

Jag har definitivt inte lagt ner mer tid på skolan, men mycket är pga att jag inte mått bra. Ni vet varför. Detta året blev inte mitt sista ponnyår eftersom jag från och med 2015 får tävla ponny tills jag är 20år. Men jag har alltid varit inställd på att gå över till stor häst när jag fyllt 18år, och det är det jag kommer att göra. 2015 kommer jag sälja Braven och köpa en stor häst. Tävlingsåret 2014 har varit väldigt upp och ned, men har haft sina ljusa stunder. Bland annat Fjord-SM, Elitserien, SM, Lag-SM, Jönköping, Rånäs m.m. 
Jag har gjort något flera spontana och galna saker men jag kommer inte berätta det här. Saker jag faktiskt aldrig trodde jag skulle våga. 
 

Mina nyårslöften/mål 2015 kommer inte vara så hårda som förra året eftersom jag inte är så bra på att uppfylla dem men jag ska försöka. 
 • Hitta världens bästa hem till Braven 
 • Köpa en stor häst som kommer bli min nya stjärna
 • Göra allt jag kan för att bli friskare
 • Bli bättre på att blogga
 • Bli en bra företagare för VicMik AB
 • Ta studenten
 • Ta mitt körkort
Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna uppfylla dessa ovanstående mål. Jag tror att 2015 äntligen kommer bli mitt år! Att hitta min perfekta stora häst är min dröm, och att den kanske går i upplevelse är helt galet! När jag tar studenten kommer jag satsa allt på hästarna och mitt företag. Bloggen kommer jag också satsa helthjätat på när jag går ut skolan.
Jag håller tummarna för att läkarna kan ställa en diagnos på mig så jag kan få rätt mediciner och bli frisk. Är så ut i helvete (ursäkta uttrycket) trött på att ständigt må dåligt och ta smärtstillande tabletter. VILL INTE VARA SJUK LÄNGRE. 
 
 
 

önskemål

Halloj,
Nu på morgonen ska jag och pappa ut med skotrarna och åka en sväng. Dock är det inte något härligt väder eftersom det är regnigt och blåsigt. När vi kommer tillbaka ska familjen åka iväg till Åre och shoppa lite, det är ju inget bra väder för skidor. Därefter ska vi åka till Handöls café och äta våfflor. Mums!
 
Har ni några önskemål om vad jag ska skriva om? Frågor till mig? Åsiktsinlägg? Mental tränings inlägg? You name it and I will do it. 
 
 

Årsresumé 2014

Listan är snodd från Tyra.

Beskriv året med tre ord.
Svar: Gläjdefyllt, sorligt och kämpigt. 

 

Bästa köpet?
Svar: Mina mysbyxor från Mallorca. Har levt i dem sedan jag köpte dom. 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Svar: Superheroes av The Script, Not in that way av Sam Smith, The Nights av Avicii.

 

Vem har du umgåtts med mest?
Svar: 
Pappa, Mira, Joanna och Kline. 

 

Vad var din största tabbe 2014?
Svar: När jag klippte Bravens päls för några veckor sedan så råkade jag klippa av mig en stor del av mitt eget hår. Älskar mitt hår som ni vet, så satt i ett hörn och böt ihop ett tag innan jag reste mig upp och drog mig i kragen och intala mig själv att det inte var största grejen. 

 

Har du haft ett förhållande under 2014?

Svar: Nej. 

 

Vart reste du under 2014?

Svar: Mallorca och Finland. Jag har rest runt till många olika städer/byar i Sverige för tävlingar om det räknas.

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Svar: Fjord-SM 2014, Elitserien, SM, Lag-SM.

 

Har du blivit bättre på något?
Svar: Jag har säkerligen utvecklats i min ridning och mognat som person. 

 

Vad var extra dåligt med året?
Svar: Att jag jämt och ständigt var/är sjuk pga min sjukdom. Vill hitta en mirakelkur och bli frisk. 

 

Vad var extra bra?
Svar: När jag insåg att det inte är långt kvar till studenten!

 

Lärde du känna några nya människor?
Svar: Jag har lärt känna många nya människor, speciellt på tävlingar. 

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Svar: Fick första gången känna på hjärtskärande sorg som jag fortfarande känner av. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svar: När mitt lag vann Elitserien och gick vidare till Lag-SM. Det var vårt mål!

 

Vem saknade du?
Svar: Roxelina.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Svar: Jag tänker försöka vara mer i skolan, plugga mer och bli stolt över mig själv. 

 

Mest stolt över 2014?
Svar: Sista tävlingen med Roxelina. Grät lyckotårar för vår insats som slutade med personbästa, bästa junior och en fjärde plats på SM. Tårarna var även för de 7år vi delat tillsammans och för hur lycklig hon gjort mig. 

 

Högsta önskan just nu?
Svar: Få hem min stora häst som ska bli min nästa stjärna. 

 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Svar: Förhoppningsvis blir 2015 ett bättre år än 2014. Självklart hade det här året sina ljusa stunder men jag kan inte säga att jag vill leva om det. 

 

Vad kommer du sakna från 2014?

Svar: Alla stunder med Roxelina.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Ridstövlar.

 

Finns det någonting du ångrar med 2014?
Svar: Ja en grej som jag kommer få bära med mig hela livet. 

 

Blev du kär i år?
Svar: Kanske, nej, ja, kanske..

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Svar: 25/7-14 ♥

 

Största misstaget?
Svar: Att lita på en kille jag trodde var en av mina bästa vänner. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Svar: Pluggat och tränat mer. 

 

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Svar: Hitta en grym bra hem till min Brave Heart, få hem min nya häst och börja tävla med stor häst. På personliga planet vill jag klara av skolan och ta studenten. 

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Svar: Ta dig fan i kragen, res dig upp och kämpa för vad du vill. Strunta om du har ont i magen, det kommer du ha oavsätt om du ligger i sängen, är i skolan eller rider. Ta vara på det underbara liv du lever och var tacksam för det du har. 

 

Hur tror du 2015 kommer bli?

Svar: Säkerligen sorligt igen eftersom jag måste sälja Braven. Men det ska förhoppningsvis bli jäkligt roligt med en ny häst, många tävlingar och nya stora mål. 

 

Vilka förändringar kommer du göra inför 2015?
Svar: Jag ska bli mer aktiv och satsa allt på min ridning. Jag ska kämpa för att nå mina mål och inte ställa för höga krav på mig själv. Ponny ska bytas mot stor häst. 

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Svar: Jag var först i skolan halva dagen. Sedan var jag i stallet med Braven. På kvällen åt jag och familjen på vapiano i Gamla stan. Jag och syrran beställde drinkar eftersom jag fyllde 18år!

 

 

Fjällen!

Nu är jag uppe i Enafors i min familjs fjällstuga (ligger en bit från Åre). Det är en halvmeter snö och det snöar för fullt. Jag har precis ätit frukost och nu ska jag och pappa ta ut skotrarna från boden och åka en tur. Det jag älskar mest att göra här i fjällen är faktiskt att åka skoter. Det är bättre än att åka skidor. Men att åka skidor kommer helt klart på en andra plats. 
 
Jag kommer ta lite foton med mobilen så ni kan få se hur det ser ut här. Men det får ni vänta med tills ikväll. Visste ni att stugan vi har här uppe bodde jag i när jag var liten? Så min familj har ägt den i många år nu. 
 
Lite gamla bilder från tidigare år

Dagens inspo

 
 
 

Visste du att...?

 • Jag har gröna ögon, vilket endast 2% av världens population har. Oftast upplevs mina ögon som bruna men riktar man ljus mot dem ser man tydligt att de mest är gröna. 
 • Min favoritfärg är blå. Älskar alla nyanser av blå, dock mest marinblå.
 • Jag kan göra ett ljud som låter som ett marsvin haha. Min syster kan göra exakt samma ljud, ingen annan har lyckats. 
 • Främlingar kommer fram till mig vardagligen och ger mig komplimanger för mitt hår. Kan inte säga att jag har något emot det. 
 • Varje dag har jag samma armband. Fick det av mina kusiner för ett antal år sedan och är i silver med guld figurer på. Det är mitt "tur-armband" och har jag inte det på mig så får jag panik.  
 • Jag är delägare i företaget VicMik AB. 
 • Jag älskar utelivet i Stockholm, därför har det blivit mycket festande för min del sedan jag blev 18år. 
 
 

kommer aldrig älska någon som jag älskar dig.

 

LAG-SM 2014

Jag tror inte jag har berättat för er hur det gick för mig och laget på SM. Mitt lag gjorde en grym insats och vi slutade på en femte plats. Jag och Braven gjorde en bra insats första dagen men fick väldigt snålt betalt. Andra dagen fick vi väldigt många missar som inte ledde till ett jätte bra resultat. Mina andra lagdeltagare var grymma tycker jag. Vi hade lite otur men det slutade bra ändå. Jag är otroligt tacksam för jag fick vara med i Elitlaget hos Segersta Sportryttare. Har haft det väldigt roligt och fått minnen för livet. Att vi vann Eliten var nog det bästa av allt och när vi vann första omgången överlägset (jag och Braven vann även individuellt). Bästa Jeanna Högberg har varit med och coachat oss 3 av 4gånger, vilket är nog en stor förtjänst att det gick så bra som det gjorde. 
 
Dessa red i mitt lag under Lag-SM:
 
Evelina Söderström - Milady G
Frida Söderström - Okidoki
Ellen Hedbys - Indiana Joe
 
De här två red en omgång var i Eliten:
 
Ebba Widell - Fix Victoria
Julia Fällström - Kirz Kaninpil Kärlund
 
 
 
 

Nytagna bilder

Igår var jag och Braven ute i skogen och hade mysigt. Solen sken och det var -10grader. Det blir ett så otroligt fint ljus på vintern, som vid soluppgång/solnedgång. Pappa passade på att ta några bilder, det blev inte så många men fina är dom. Braven var verkligen på tårna pga kylan och sin överskottsenergi. Önska verkligen att jag kunde åka till ett ridhus och rida ett dressyrpass men eftersom vår hyr bil inte har dragkrok så går inte det. Som tur var finns det en stig inne i skogen som faktiskt inte är knögglig eller stenhård, så den rider jag på fram och tillbaka. 
 
Ridbanan där jag står brukar man kunna rida på nästan året runt (gjorde det förra året) men nu har den varit så blöt därför är den en isbana just nu. 
 
 

God Jul

Hoppas ni får en riktigt God Jul alla underbara läsare som fortsätter läsa min blogg trots att jag uppdaterar så sällan. Häromdagen var statistiken över 700 igen och det kändes amazing. Jag önskar er alla en grymt bra kväll.
 
Imorse så hade vi Ulrikas traditionella julfrukost i stallet och sedan skritta jag ut barbacka med Malin, Jennifer, Annelen och Yvette. Min familj och jag har ätit jul-lunch, lussebullar, mjuk pepparkaka och pepparkaks cheesecake framför kalle anka. Har fått otroligt fina julklappar och kan inte vara gladare. Nu är myskläder på igen och jag har stoppat ner mig i min säng. Snart ska jag och pappa iväg till stallet och kvällsfodra. 
 
 
 

har ingen ork

Kan inte minnas förra gången jag bloggade. Kan inte säga något annat än förlåt mig. Det har varit mycket fokus på min sjukdom den de senaste månaderna och jag har seriöst inte haft ork att göra någonting. När jag har ont i min mage så tar det all min energi (Ni vet hur ont i magen man har när man är magsjuk? Tänk er den smärtan gånger 10 så vet ni min smärta). Jag kan iaf säga att jag kan rida igen och orkar nästan hela ridpass. Men det har fått bli en liten "viloperiod" för Braven eftersom jag inte har kunnat rida ordentligt. Det har nog varit skönt för Braven eftersom han har haft en tuff tävlingssäsong. Det är inte fören nu jag känner att jag kan komma igång igen, men nu är marken frusen och vi måste åka iväg till ridhus för att kunna rida. Min pappa var med om en biolycka för drygt 2veckor sedan och bilen är helt paj. Vår lånebil går inte att köra transporten med. 
 
Jag har lyckats gå EN hel vecka i skolan den här terminen. När jag väl är i skolan så håller jag minen för att ingen ska se hur ont jag verkligen har. Lärarna vet om min sjukdom och är väldigt stöttande. Jag ska på ett återbesök på St Görans i januari, men tvekar att de kommer hitta någonting. För det gör dem aldrig. 
 
En till grej ni kanske har missat, eller så vet ni det redan. Braven är till salu. Jag tog beslutet för några måander sedan att jag skulle sälja honom efter det här året. För jag vill ha stor häst och satsa på de young rider år jag har kvar. Jag har inte råd att köpa stor häst om jag inte säljer Braven. Om jag kunde behålla honom så skulle jag göra det. Älskar honom mer än något annat. Men jag vet också att jag kan hitta någon som kan älska honom lika mycket som jag gör.
 
 
 
 

4år!

Idag har Braven varit min i hela 4år! Tiden går snabbt när man äger sin drömhäst. Är så otroligt tacksam att jag har denna underbara häst i mitt liv. 
 
 

Stockholm International Horse Show

I söndags var jag på Stocholm international horse show på Friends arena. Det enda jag såg under dagen var dressyr kür. Det är alltid lika roligt att se de bästa ryttarna rida till fin musik. Ekipaget jag personligen tyckte var bäst var Minna Telde och Santana, tror att hennes fina julmusik och energisprakande häst fick mig i rätt stämning. Tinne och Anton var grymma som vanligt, vackert program och härlig musik. Att se Tinne göra slutor live är nästan en ära haha. Min egen tränare Jeanna Högberg och fina Darcia gjorde riktgt bra ifrån sig och slutade på en femte plats. 
 
Gick runt på mässan men det var så fruktansvärt mycket folk att det kappt gick att komma fram. Köpte ett par boots, ridstrumpor och en piggborste. Min mamma och pappa köpte en fjordhäst-kalender, för på månaden Februari fanns nämligen en bild på mig och min älskade Roxelina från Fjord-SM i somras. När jag såg bilden blev jag rörd till tårar.
 
  
 
 

RSS 2.0