Vilken vecka!

Det hör har allvarligt talat varit den jobbigaste skolveckan någonsin, hade mattekursprov idag (vilket gick överraskande bra) och imorgon har jag fysikprov. Har suttit till sena kvällar hela veckan och pluggat, framför allt matte så är lite orolig för fysiken. Har ridit 2dagar utav 4, och då har jag endast skrittat. Vill ha tid att åka till ridhuset och rida ordentligt flera gånger i veckan, men tyvärr räcker inte tiden till ibland.

Detta är anledningen till att min uppdatering är låg just nu.

Åhh vad sött

 

At some point, you have to realize that some people can stay in your heart but not in your life.

 

Tjockar mig med Julia och Shami
De Niro

Nu har jag pluggat så mycket matte att min hjärna är mos. Mina ögon bara faller ihop hela tiden och nu har jag fått huvudvärk. Jag vet att ni alla kan sätta er in min situation just nu. För mycket plugg = döende.
 
Under dagen har jag mest pluggat, men på eftermiddagen red jag ut på Roxi tillsammans med Jossan på Frans. Sedan åkte jag och tränade för Ulrika i ridhuset, vilket gick grymt bra! Red igenom FEI Lagtävlan programmet också. Det känns som jag och Braven har höjt vår lägsta nivå otroligt mycket den här vintern och därför kan jag knappt bärga mig tills första tävlingen! 
 
Glömde att berätta för er att jag och pappa var iväg till Stockholms Ridsport i lördags, och då beställde jag ett par nya dressyrstövlar. De är är i exakta mått den här gången (mina nuvarande ridstövlar är skitobekväma pga att de var i fel mått). Jag valde ett par De Niro dressyrstövlar, vet dock inte exakt vilken modell men det lär jag få veta snart. Är riktigt nöjd med mitt val, de är lite "smalare" i vaden än vad vanliga brukar och det gillar jag starkt då jag har jätte smal vad. Skit snygga och riktigt sköna är dom! Det fick bli färgen svart, men om jag gillar de här stövlarna starkt.. så kanske det blir ett par rödbruna också... haha.
 
 
Bilder lånade härifrån

Drakfrukt, Kiwi & vindruvor

Helglyx
tävlingsplanering fram till SM

Såhär ser min och hästarnas tävlingsplanering för 2014 ut:
 
29/3 Rånäs Ridklubb - LA:P1 & FEI Inledande - Braven
11/4 Högo Ridklubb - Nationellt Meeting - Braven
18/4 Ryttarsällskapet Grums - Nationellt Meeting - Braven
27/ Överby Hästsportförening - FEI Lagtävlan & FEI Mästerskap - Braven & Roxi (?)
4/5 Eskilstunaortens Ryttarförening - FEI Lagtävlan & FEI Mästerskap - Braven & Roxi (?)
9/5 Stora Wäsby Fältrittklubb - Nationellt Meeting - Braven
16/5 Sällskapet Segersta Sportryttare - Nationellt Meeting - Braven
24/5 Rånäs Ridklubb - FEI Mästerskap - Braven
30/5 Föreningen Mantorps Ryttarna - Nationellt Meeting - Braven
6/6 Botkyrka Ridsällskap - FEI Mästerskap - Braven & Roxi (?)
27/6 Gripens Ryttarförening -  Nationellt Meeting - Braven & Roxi(?)
18/7 Jönköpings Fältrittklubb - Nationellt Meeting - Braven
24/7 Dagstorpsortens Ryttarförening - Svenskt Ponnyderby - Braven
15-17/8 Åsbo Ryttarförening - SM 2014 - Braven
 
 
Tävlingarna kommer troligtvis ändras en del, för som ni ser ligger många nära varandra och nån gång måste Braven få vila också. Det är mest sannolikt att vi åker på tävingarna som ligger närmast, speciellt meetingarna då vi kan åka hem imellan (Segersta, Stora Wäsby). Det roligaste är att jag kommer få rida min KUR förhoppningsvis minst 2grr iår på meetingarna i Stora Wäsby och Mantorp. Målet med Braven är att höja våra kval till SM och få så stadiga ritter som möjligt, för som ni vet var förra året väldigt upp och ner i resultat. Det här är mitt sista ponnyår så jag vill ta vara på det och ha riktigt roligt. 
 
 

Firar helgen med frukttallrik

Bestämde mig plötsligt för några veckor sedan att bli mer hälsosam, vilket faktiskt har gått förvånansvärt bra. Ni känner ju till att jag älskar sötsaker och har väldigt svårt att stå emot dem. Den här gången ska jag lyckas, haha. Tillåter mig själv att äta nått sött ibland (vilket har blivit en gång under två veckor) men det är nog godare att äta frukt istället. Ska komma igång med träningen nu också, vi har en uppgift i skolan att träna kondition 3ggr i veckan under nån månad så det passar ju utmärkt.

Vill verkligen ändra mina mavanor men har aldrig lyckats hålla min "nyttighets period" mer än en månad. Hoppas det går bättre den här gången. 
 

första tävlingen 29mars

Två dagar till i skolan, sen är det fredag igen och helg. Dock så smiter jag itne undan skolarbetet under helgen heller då jag har massa prov då. Aldrig får man vila och njuta av att man inte har något att göra. Aja nu ska jag sluta klaga.
 
Kom ni ihåg att jag skrev att min första tävling skulle vara i Katrineholm den 2februari, den kommer jag tyvärr inte starta. Mina första tävling blir istället den 29mars på Rånäs Ridklubb. Har mycket tid att förbereda mig och Braven innan dess så det känns skönt. 
 
 

resa

Vet ni vad jag vill göra just nu... i detta ögonblick? Jag vill resa. Har fått nån sån här abstinens att åka överallt på hela jorden. Min syster är i Rom (Italien) just nu och ni kan ju bara gissa om jag är avundsjuk. Ibörjan av sommaren kommer jag troligtvis åka iväg till Magaluf på Mallorca med mina kompisar, vilket skulle vara så sjukt roligt. Mamma tjatar om att åka till Rom nån helg, och det får vi hoppas att det blir av också. Så kanske två resor för mig iår(?). Det är typ rekord!
 
 
 

att köpa häst fråga

Bara en fråga, har du några tips inför att skaffa häst? Vet inte hur gammal du var när du skaffade häst men jag ska börja gymnasiet till höst. Spenderar flera timmar varje dag i stallet och hade tänkt ta det stora steget o skaffa en egen häst. Är dock orolig för gymnasiet. Har lätt för skolan och bra betyg nu som jag vill behålla ;) Är det mycket i gymnasiet? Ska inte börja på natur som du dock, utan ekonomi. Har du några tips för hur jag bör göra? :) Mvh Lovisa
 
 
Hej Lovisa! Jag skaffade min första häst när jag var 10,5år och då var jag nog inte redo att få en häst egentligen. Mina föräldrar var inte hästvana och jag hade inte ridit så länge. Men trots det så köpte pappa mig en liten shettis vid namn Pompeji. Jag fick otroligt mycket hjälp ibörjan av andra, som gav mig tips och hjälpte mig både i hanteringen och ridningen. Du verkar som du har ridit länge så jag slår vad om att du har mer kunskap än vad jag hade då. 
 
Mitt bästa tips inför att skaffa häst är att man har någon som är hästkunnig i sin närhet, som man kan fråga om man undrar något eller få hjälp. Se till att du har ekonomin för stallplats, saker, foder, vård och försäkring, men framför allt ge din häst massa kärlek och omsorg. Du måste nog vara beredd på att lägga ner minst 2timmar i stallet varje dag, även skoldagar. Gymnasiet är relativt tufft men jag är säker på att du kan klara av både skolan och häst. Anstränger du dig och planerar din tid så kommer det gå bra (lägg gärna ner nån timma på skolarbetet varje dag. Det kommer löna sig i längden). Jag tycker det är svårt i skolan pga att jag inte lyssnar på lektionerna ordentligt och pluggar inte tillräckligt mycket. Gör inte som jag!
 
Blir du hästägare, ska du veta att det är okej att göra misstag och att inte veta saker. Vi är alla männskliga. Ni skulle bara veta vad jag har gjort bort mig under tiden jag har haft häst, hahah åh herregud! Men allt jag frågat och gjort har bara gjort mig mer kunnig.
 
Jag älskar ansvaret jag har för mina hästar, det är jag som måste sköta om dem och se till att de får den kärlek de förtjänar. I gengäld får jag deras kärlek tillbaka. Så jag lovar dig, om du köper häst så kommer du inte ångra dig! 
 
 
 

kan det inte bli sommar

Kan det inte bara ta och bli sommar igen? Jag både hatar och älskar vintern men nu tycker jag att solen och värmen kan komma tillbaka igen. Allt bli så enklare då, jag kan cykla till stallet, dagarna är ljusare och jag kan hålla igång hästarna ordentligt.
 
Den här dagen har faktiskt varit överdrivet jobbig.. Kom knappt ur sänge imorse, var tvungen att bokstaligen dra mig upp från sängen. Höll på att somna på alla lektioner men ändå var jag relativt duktig och lyssnade. Efter skolan blev det privatlektion i 2tim. När jag kom hem var jag där i nån timma och därefter åkte jag med bussen till stallet. Skritta ut på Braven i ca 35-40min ( Becka red Roxi idag) och sedan kvällsfodra jag & pappa. Nu sitter jag här framför datorn när jag egentligen borde plugga. Suck.
 
Hoppas ni har haft en bra dag :)
 

underbar träning

Gårdagens träning med hästarna gick så otroligt bra. Båda var så jäkla fina, trots att de har halvt vintervila (de går varje dag men inte hård träning). Tror det var bästa träningen någonsin! Roxi gjorde klockrena byten och hade en otroligt luftig trav som jag aldrig känt tidigare på henne. Braven sväva fram under hela ridpasset. Det var bara att sitta och njuta, allt kändes sååå lätt. Ulrika sa knappt något under träningen, hon sa bara "Allt ser så fruktansvärt bra ut, det ser ut som du knappt gör någonting. Det finns ju inget att säga till om". Som ni förstår åkte jag därifrån med ett leende på läpparna. 
 
Idag har jag än så länge pluggat och varit i stallet. Hästarna blev ridna i sommarhagen, de var båda lite galna pga snön. Ska börja göra mig iordning nu, för jag ska snart åka iväg till stan och gå på bio med Klinkers, vi ska se Hundraåringen.
 

Dagens inspoTjockar mig med Julia, Sofia, Shami och Klinkers
torsdag

Tjenare! Den här dagen har gått väldigt fort, hade sovmorgon till 9.50 imorse och då började det med en lektion där vi kolla på film i 20min och sedan sluta vi. Sen hade vi ingen mattelektion pga att vi fick våra datorer i skolan (grymt). Därefter blev det lunch, fysiklektion och franska lektion. Vi slutade en halv timma tidigare så det blev kl 15.45.
 
När jag kom hem chilla jag en stund och åkte sedan med bussen till stallet. Fixade allt där och pyssla lite mer Braven. Han fick vila idag, då det blev sent och jag ville inte ta bussen hem, så åkte hem med Eva och Joanna. 
 
Nu ska jag äta och skriva en inlämning i Mental träning..
 
 

Plugga, plugga och plugga
Ridhuset med Braven
haha

 
 

Tråkig dag

Jag sitter just nu i skolan och ska ha mattelektion. Åh vad tråkigt.. Är så jäkla trött också. Den här dagen kommer gå skit segt. Ikväll blir det träning med Braven så det är något att se fram emot! 

Hörs senare!
Naturlinjen

Skulle du kunna berätta lite om hur det är att gå natur, hur mycket plugg det är, hur många timmar om dagen pluggar du i genomsnitt, är kemin, biologin, fysiken och matten svår? Är det svårt att hinna med alla läxor när du har hästar? :) svara gärna i ett inlägg!
 

Din önskan är min lag! För det första ska man gilla matte, fysik, kemi och biologi om man ska välja linjen Natur, och det gör jag verkligen inte. Hatar ämnena. I min skola skulle jag säga att det inte är jätte svårt att gå natur om man anstränger sig, men med två hästar och bristande intresse för att plugga så blir det svårt att hinna med och hitta motivation till att göra skolarbetet. Biologin och Kemin kan man "banka" in i hjärnan för det mesta är sånna saker man bara behöver komma ihåg, så det är lätt för mig. Men däremot matten och fysiken är skit svår, nothing makes sense. Jag har varken tid eller ork att sitta hemma och försöka förstå så jag nöjer mig alltid med godkänt i de ämnena. Mina föräldrar har skaffat mig en privatlärare just pga den anledningen.
 
Jag måste erkänna att jag inte anstänger mig för att gå bra betyg. Jag skulle kunna lägga upp min tid bättre så jag hann studera ordentligt och få bra betyg, men jag vill inte det. Känns som jag inte är så en jätte bra förebild för er nu när det gäller skolan men jag är bara ärlig. Dock så finns det några ämnen jag är naturligt bra på så de får jag bra betyg utan arbeta hårt.
 
Jag pluggar inte varje dag, utan kanske några få timmar sammanlagt i veckan. När de är prov så råkar jag alltid skjuta upp att i sista sekund och då blir det garanterat många fler timmar som jag pluggar.
 
Alla är inte som mig, många av mina kompisar tycker att skolan är relativt lätt, för de lägger manken till och det leder till bra betyg. Så bara för jag tycker det är svårt så betyder det inte att det blir svårt för dig om du vill välja natur. Jag skulle hinna med hästarna och plugga om jag planera tiden ordenligt, kanske inte få toppenbetyg (det kräver ganska mycket) men helt klart bättre. :)
 
 
 

där ser man

Var inne på hästnet nyss och kollade runt lite och råkade komma in på en annons, det visade sig vara en ponny jag provridit och skulle ha köpt om den hade gått igenom besiktningen. Ponnyn heter DJ Keep On och jag var extremt förtjust i henne. För några år sedan var jag helt inställd på att hon skulle bli min, hade köpt täcken, pannband.. och ja typ allt. Eftersom hon inte var fräsch så bestämde vi oss för att inte köpa henne och efter det visste jag inte var hon hamnade. Nu har hon gått flera mästerskap i Finland. En annan häst jag provred (hette Attyrory Black Cat) och kanske skulle köpa, hoppade Falsterbo för ett litet tag sedan. Kan man tänka sig att många av de hästar jag provred blev riktigt riktigt framgångsrika ponnys.
 
Visste ni att det högsta jag hoppat är 125cm.. och att det var med DJ keep on? ;) Jaja, jag fick till slut den ponnyn jag ville ha mest till slut, så jag ska inte klaga. Men det är lite roligt att se hur de går för de andra hästarna jag provridit.
 
Här hittar ni "Kippans" annons.

Nigahiga

Asså åhh jag älskar den här killen, Ryan Higa, som har youtube kanalen Nigahiga. För flera år sedan när han börja lägga upp videos så var jag typ helt beroende av dem då de var sjukt roliga. För nån dag sedan upptäckte jag att han fortfarande gör videos och dom är 1000gånger roligare än förut. Hahaha kolla bara så får ni se ↓ 
 
 
 
 
 
 
 

snööö

Godmorgon bloggen! När jag vaknade för ett litet tag sedan så upptäckte jag att det har lagt sig några centimeter snö på marken. Jag tycker att det är roligt att vi får lite snö här i Stockholm på vintern. Tror dock inte att den kommer hålla i sig länge. Idag vet jag inte vad jag ska göra, kanske plugga lite, kolla på film eller åka till stockholms ridsport (försöker övertala pappa). Hästarna står ute i sommarhagen idag (vilket de även gjorde igår) och njuter, hagarna vid stallet är inte så fina just nu så det är skönt för dem att komma ut i en stor och icke lerig hage med gräs. Båda hästarna blev vaccinerade igår så de måste ta det lite lugnt idag, så troligtvis så joggar jag dem och skrittar ut en sväng. 
 
Ha en bra lördag!
 
 

pannband

Jag måste tyvärr meddela att Bravens fina, silvriga pannband är sönder. Det är helt klart en tragedi eftersom jag älskade det pannbandet :( Men då är det väll ett bra tillfälle att köpa ett nytt eller använda någon av de gamla? 
 
Vilken av dessa är finast?
 
1. (så här så det som gick sönder ut)
 
2.
 
3. 
 
4.
 
5.

gnäll-inlägg

Ni vi att jag var inlagt på sjukhus för ett litet tag sedan pga magont (kunde inte äta och dricka). Läkarna kunde inte säga vad det var heller så jag kan inte berätta det för er för jag vet inte själv. Hur som helst så slutade jag ta min medicin för ett tag sedan och det fungerade hur bra som helst. Men nu är den här smärtan i magen tillbaka igen och det gör ont så fort jag äter. Var hemma från skolan igår och idag har jag i princip legat i soffan ända sedan jag kom hem från skolan och typ gråtit av smärta. Inte roligt... vill inte må dåligt, jag vill må bra och kunna göra vad jag vill. Men när jag är så här så är jag ganska begränsad vad jag kan göra. Jag kan till och med inte rida hur mycket jag än skulle vilja!
 
Nu har jag fått "klaga av mig" lite. Mår iaf bättre nu, så jag hoppas det håller i sig ett tag!
 
 

Inspo

 
 

svar frågestund del 3

Vilka bloggar läser du?
 
De jag läser dagligen:
Frida Hallgren
Lina Dolk
Elina Mellberg
Joanna Backelin
 
 
Favoritblogg?
 
Jag måste nog välja Lina Dolks blogg!
 
 
Bästa/sämsta grej med Braven?
 
Det bästa med Braven är hans personlighet! Han gör de mest udda grejerna ibland.. han piper när man sätter sig upp barbacka och gör ett luftsprång, han älskar att hålla på med mitt hår så fort jag står framför honom och han är alltid jätte busig. Det mindre bra med Braven är att han lätt blir irriterad när något blir lite jobbigt (när man sätter för höga krav). 
 
 
Bästa/sämsta grej med Roxi? 
 
Det bästa med Roxi är att hon är så jäkla snäll och arbetsvillig, man kan verkligen pusha henne till max och hon säger inte ens emot. Det mindre bra är att hon är lite "stoig" ibland.
 
 
Vilka klubbar har du tävlat för och vilken tävlar du för nu? Varför? 
 
Jag har tävlar för Rastaborgs Ridklubb, Kärsgatans Ridsällskap, Täby Ryttarsällskap och Rånäs Ridklubb. Just nu tävlar jag för Sällskapet Segersta Sportryttare. Jag tävlar för som eftersom jag har alltid älskat anläggningen Segersta, en av mina favorittränare finns där och jag känner många som tävlar för dom. De har mycket att erbjuda oss tävlingsryttare!
 
 
Hur hög är Braven?
 
Braven är slutmätt 144,5cm.

Onsdag

Idag är det onsdag då, den värsta dagen på hela veckan där jag slutar tjugo i 5. Dock slutade vi tidigare idag så de var mycket trevligt! 

Hinner bara rida Braven idag då jag måste hem och plugga till mitt prov. Så sen har jag mobil/dator/tv förbjud tills jag känner att jag pluggat klart. Vilket antagligen kommer ta ett tag.. 
döende trött

Då har första dagen i skolan gått och som ni ser har jag inte lyckats hålla mig från datan som jag skulle.. imorgon och på torsdag blir det 100% koncentration på provet. Min dag har varit bra, var i skolan från 7.50 till ca 17.10 (skola +privatlärare). Kom hem efter 18 nån gång, la mig i soffan en stund och åkte sedan till stallet. Jag red ut på Braven med Sofia på Roxi, vi hade mycket att prata om så det var roligt.
 
Nu ska jag sova för jag är helt döende trött, godnatt!
 
 

skola imorgon

Imorgon börjar skolan igen.. alltid lika hemskt. Men snart är det sportlov, påsklov och innan man vet ordet av det så är det sommarlov igen. 
 
Hämtade hem hästarna från Ulrika igår och då passade jag på att rida båda på ridbanan där (tränade med Braven). Känns otroligt skönt att vara tillbaka på hästryggen igen! Är lite ringrostig men men. Fick träningsvärk också vilket inte är så skönt haha. Snacka om att ridning är en "färskvara".
 
Har ett kemiprov den här veckan så jag funderar på att ge mig själv datorförbjud i några dagar. Men vet inte om jag klarar av det. Vi får se hur jag gör men jag kommer uppdatera snabba inlägg på mobilen iaf. 
 
 

Dagens inspo


svar frågestund del 2

Det här blir lite mer en personlig del av frågestunden, inga hästar, bara mig. Lite annorlunda men jag tror ni klarar av det! 
 


 
Vilket gymnasie går du på?
 
Jag går på Bromma Gymnasium vid Stora Mossen i Stockholm. 
 
 
Vad fick dig att välja naturlinjen? 
 
Jag valde Natur för att det är en bred linje. Men visste jag att det skulle bli så svårt hade jag inte valt den linjen. Men det är väldigt lärolikt och jag har träffat jätte bra kompisar.
 
 
Pojkvän? Eller på G med någon?
 
Nej tyvärr inte.. :(
 
 
Längd? Vikt? 
 
Jag är 167,5 och väger runt 60kg. Vikten varierar väldigt haha, var nyss sjuk ju så vägde nästan 56,5kg. Orkar inte bry mig så jätte mycket om min vikt, jag äter vad jag vill när jag vill och är lycklig med det.
 
 
Brukar du festa? Sover du hemma efter att ha vart på fest?
 
Nej inte så ofta, har hästar så det blir inte så mycket sådant. Föredrar även att mysa i soffan och kolla på film istället. Om jag varit på fest så sover jag hemma, jag har inget att dölja precis.
 
 
Hur ser dina föräldrar på saker som sprit o cigg? 
 
Pappa är nog rätt "chill" när det gäller sånt men min mamma är lite strängare (antagligen för att jag inte är 18år än). Är inte direkt den tjejen som håller på att dricka och röka för den delen heller.
 
 
Kan du säga ALLT till sina föräldrar? 
 
Jag har inga direkt hemligheter, är nog lite som en öppen bok. Jag kan inte ljuga och därför vet mina föräldrar det mesta om mig. Jag kan nog säga allt till dem om jag skulle vilja. Även fast jag inte kanske inser det ibland så är de faktiskt världens bästa! :)
 
 
Har du några syskon? 
 
Jaa, jag har en storasyster. Hon heter Rebecca och är 19år gammal. 
 
 
 
 
Favoritårstid? 
 
Sommar, helt klart!
 
 
Favoritmaträtt?
 
Thaimat.
 

hemma igen!

Äntligen är jag hemma igen från ett av mina favoritställen på jorden! På kära gamla Ekerö, i min egna säng och nära mina hästar. Ska bli otroligt roligt att se hästarna för första gången 2014, har saknat dem så. Det var varit skönt att ta en paus från livet här hemma och bara levt ett liv som är enkelt och roligt. Inte för att livet här är roligt, men när jag är hemma så kommer allt ansvar och problem tillbaka som jag måste ta itu med.
 
Har haft 7dagar semester men nu är jag där jag ska vara igen! 
 
 
 

Doubt kills more dreams than failure ever will.


2januari 2014

Idag har pappa och jag varit i Åre och åkt skidor igen. Kan inte säga att det var så mysigt väder, snöstorm och stark blåst. Det piskade i ansiktet och backarna var isiga och hade mycket lössnö på vissa ställen. Jag är inte hundra procent frisk så jag orkar inte åka mer än till kl halv 2. När vi kom hem till stugan så tog jag och pappa en lång tur på skotern istället, då hade vädret dock lugnat ner sig lite så det var skönt. Skulle välja att åka skoter före skidor vilken dag som helst. 

Imorgon så åker jag och päronen in till Östersund för lite shopping. Jag är född där och har bott där men det är ingenting jag kommer ihåg direkt, så det ska bli roligt att se staden! Vi bestämde oss för att ta det lugnt imorgon ist! I övermorgon åker vi troligtvis hem, snart får jag äntligen träffa min älskade hästar igen.
 

1januari 2014

Idag är det första Januari tvåtusenfjorton. Nyår firades uppe ju uppe i vår fjällstuga tillsammans med min pappa och mamma. Jag kan säga att jag sov tills 23.45, då gick jag upp, helt yrvaken. Vi firade med lite cider och sedan gick vi ut och smällde massa raketer. Inatt var den mest otroliga natten jag någonsin sett, såg mijontals av stjärnor. Skojar inte! Jag har inte sett nått liknande i hela mitt liv och det hade inte mina föräldrar heller. Vet inte om man såg detta överallt i Sverige men här uppe i Jämtland var det helt overkligt vackert. Stod säkert i 40min och bara kollade upp på himlen för att minnas den natten (varken mobilen eller systemkameran ville ta foto på himlen..).
 
Lovar, det såg typ ut såhär. 
 
 
Vet inte riktigt vad som händer idag för min del. Det blir antagligen några skoter turer men annars vet jag inte. Ha en riktigt bra dag alla fina bloggläsare! :)

nyårslöften

Idag är det nyårsafton, så klockan 00.00 idag börjar 2014 som jag är frukansvärt taggad inför!
 
Förra året var mina nyårslöften detta:
 
* Jag ska höja mina betyg och bli en pluggis som jag var förr, lägga ner ännu mera tid på hästarna, planera min lilla fritid väl så jag hinner spendera tid med mina kompisar och sluta vara tonårstrotsig mot min familj.
* Jag ska leva ett hälsosammare liv, motionera mer och ta hand om mig själv.
* Jag ska vara glad, glad och glad. Ta vara på dagarna och leva livet. 
* Jag ska uppfylla en dröm, göra något oväntat eller överträffa mig själv.
 

Jag kan definitivt säga att jag inte blivit en pluggis, har fått underkänt i ett ämne.. Dåligt Victoria. Jag har dock spenderat mer tid med mina hästar och vänner (dock kanske när jag behövt pluggat). Jag har inte börjat leva ett hälsosammare liv, kämpade hårt med det ibörjan av 2013 men sen orkade jag inte och min sockersug gick överstyr. Blev sjuk i höstas och gick ner över åtta kilo, räknas det som att leva ett hälsosammare liv? Näe. Nu ska jag inte bara vara negativ mot mig själv, jag har faktiskt blivit en gladare person och försök ta vara på mina bra dagar. Jag har uppfyllt en dröm! Ibörjan av året skrev jag att det vore en dröm att träna för någon världsberömd ryttare men att det var helt orealistiskt. Men tro det eller ej så gick min dröm i uppfyllelse och jag träna för adelinde Cornelissen på hennes clinic i mars 2013 och inför 700pers! I hästväg har jag slagit mitt personbästa på tävlingar några gånger med Braven och tävlat nationellt med Roxi för första gången. Jäklar vad jag är stolt över henne.
 
 
Iår är mina nyårslöften:
 
* Lägga ner mer tid och energi på skolarbetet.
* Ta vara på sista året av ponnytiden och ha roligt. 
* Göra något spontant och galet.
* Ha ett förbaskat roligt år!
 
 
Hatar att jag bara har ett år kvar av ponnytiden, kändes som det var 4år kvar nyss. Jag vill inte känna press att prestera på topp bara för att jag har så lite tid på mig att göra bra ifrån mig. Allt vad jag vill är att ha ett roligt år med mina hästar. Jag vill känna mig "färdig" i slutet av 2014 och säga att jag har gjort jag velat göra med mina älskade ponnys. Iår fyller jag även 18år och jag hoppas det blir så grymt som jag förväntar mig, jag får ta mitt egna körkort, krogen med kompisarna och jag får i princip bestämma allt själv. Så det kan komma både bra och dåliga saker från 2014.
 
2012 hade jag mest framgångar och 2013 hade helt oförglömliga ögonblick. Jag undrar vad 2014 har att bjuda på! 
 
 Familjen♥

Gott Nytt år! ✨

RSS 2.0