Häst människor förstår
Roxi såld

Hej! Är Roxi såld? :) Har kommit till lite samma dilemma som jag antar att du också har...;( Hur kommer du igenom sorgen? kram
 
Roxi är i princip såld till en underbar familj i Västerås. De var de första som kom och det kändes rätt direkt. Två små urgulliga tjejer som hon kommer vara läromästare till, mamman kan också rida så det är super. Roxi åker nu på söndag, så jag återkommer till er med mer info då eller senare. Jag ska njuta de sista dagarna hon är i min ägo.
 
Hur jag kommer igenom sorgen är en bra fråga.. tror inte riktigt jag har fattat att hon kommer åka från mig och jag bara kommer ha Braven kvar nästa vecka. Jag försöker att inte tänka så mycket på det, att sälja sin bästa vän efter 7år är fan inte lätt. Men jag känner mig "redo" att släppa taget från henne och skaffa mig en stor häst, min familj kan inte ha tre hästar (Egentligen inte två heller). Det är till en tröst att jag vet att hon kommer få det bra och bli älskad. <3
 
 
 

nytt stall - körkort

Hej igen! Det har dröjt några dagar sedan jag uppdatera er senast, förlåt för det. Men ni är nog vana att jag tar små "pauser" vid det här laget.
 
En stor grej har hänt medans jag inte skrivit och det är att mina hästar har bytt stall. Från det stall jag stått i typ 8år, till min tränares stall. Kände att det var god tid för förändring. Hos Ulrika är det bättre säkerhet, bättre hagar, bättre ordning och en GRYMT BRA ridbana. I mitt förra stall hade jag några riktigt goda vänner, så jag är ledsen över att jag lämnade dem. Men i mitt nya stall är det minst lika trevliga människor och jag har tillgång till träning hela tiden. Nackdelen med det här stallet är dock att det ligger ganska långt bort från mig (20-25min med bil), men jag håller på att ta körkort och kommer få det inom den nrmaste tiden så det kommer lösa sig. Det blev inte så stor förändring för mina hästar för de har stått där nästan hela sommaren redan, står där under lov och är där under träningar. Men nu är de där permanent.
 


 

You didn´t just come into my life, you became a part of it.

 

KÄRLEK TILL MIN FINA ROXELINA

 

Fjord-SM 2014 dag 2 & 3

Fredag 25/7-14
 
Den här dagen var den viktigaste klassen för mig och Roxi, SM i dressyr (LA:1). Mitt mål för tävlingen var att bli juniormästare och bli placerad. Vi gick upp tidigt på morgonen för att göra Roxi iordning, skölja av henne och putsa lite extra. Om man inte kan vara bäst så kan man vara snyggast, right?
 
Framridningen var i ridhuset som tur var för där var det svalt. Satt hörlurarna i öronen och red till min favoritmusik. Roxi kändes pigg och mjuk, helt perfekt. Kände verkligen hur jag hade henne framför mig och att hon lyssna på min minsta hjälp. Startade kl 11.16, så det hade redan hunnit blivit varmt. Innan vi gick in på banan så börjde jag mig ner och hade ett litet pepptalk med Roxi. Det var ju våran absolut sista dressyrtävling så jag var ju känslomässigt instabil, haha. För mig spelade det inget roll hur det gick, hon har kämpat för mig under alla dessa år och nu skulle hon få gå in en sista gång med mig och bara ha roligt. Och det hade vi. Hade ett leende under hela ritten. Vi gick in och gjorde en av de bästa ritterna vi gjort. När pappa kom med protokollet så sa jag "Vill jag se eller vill jag inte se? Om det är dåligt så vill jag inte se det. Jag vill ha kvar min känsla och inte låta procenten förstöra det". Pappa bara log och sa att jag nog skulle kolla vad jag fått. Resultatet blev 68,289% och just då låg vi i ledning och gjorde ett bra tag. 
 
Som sagt var jag känslomässigt instabil och började gråta. Lyckotårar förstås. De bara rann och jag kunde inte stoppa det. Jag kan inte förstå hur vi lyckas höja vårat bästa resultat i LA:1 med 3%. Domarna var ganska ojämna också, de låg på 68,158%, 70,789% och 65,921% (tre domare). Ringde till min tränare och fick till och med henne att gråta. Hon har varit med hela vägen från mitt första SM till nu, och kunna avsluta det på bästa sätt är obeskrivligt. Vi kom 4:a i SM och blev juniormästare!
 
Det bästa med att vara juniormästar iår vad att vi alla fick rosetter. Jag var ju bästa junior så jag fick segertäcke och första plats rosetter (en från Svenska Fjordhästföreningen och en från Stuteri Kry). Vi juniorer fick vårat eget ärovarv med mig i täten. Red så långsamt i början att de andra fick trava, haha. Men sedan fick hon dra på lite. Grymt att även tre juniorer placerade sig i SM klassen, har nog aldrig hänt förut.
 
 
 
Lördag 26/7-14
 
Sista dagen för mig på Fjord-SM trots att det håller på en dag till. Vi skulle starta för skojs skull i 70cm i stilhoppning (som ingick i lilla cupen +dressyren i förrigår). Det gick ju bra för oss på stilhoppningen på NM 2011, vi kom 2:a av ca 60starter. Men man kan ju inte leva på gamla meriter. Med tanke på att jag inte hoppat Roxi seriöst på ett år så gick det väldigt bra. Vi kom runt och var nöjda. Jag tror jag aldrig kommit runt en hoppbana så lätt som vi gjorde idag, allt bara flöt på. Men domaren som bedömde tyckte inte samma sak, men det orkar jag inte bry mig om. Jag och Roxi blev felfria och hade enormt roligt på vår sista start tillsammans. Vi fick också rida ett till ärovarv för vi placerade oss 4:a i lilla cupen! Shit vad jag älskar min fina fjording.
 

Hon gör det igen 🏆
Dagens inspo
Röjar-Roxi
Gråter lyckotårar
Fjord-SM dag 1

Vaknade tidigt idag då vi sov i bilen inatt. Man skulle kunna tro att vår otur inte kunde bli värre (läs tidigare inlägg) men jag vaknade oturligt nog med världens förkylning. Har ont i halsen, hostar och är snorig. Dagen har också varit den varmaste iår så det var inte så mysigt.

Red Roxi en stund på morgonen och lösgjorde henne lite. Därefter försökte vi hitta någonstans att vara utan att bränna upp. Har varit tvungen att skölja av Stina många gånger idag så hon skulle överleva värmen. Mitt på dan fick jag en reaktion på värmen (är överkänsligt, allergisk, mot värme).

Idag tävlade vi en klass för den lilla cupen, LC:1. Jag har inte ridit det programmet sedan 2008, så det satt inte riktigt i huvudet. På framridningen var hon framme för skänkeln och ganska mjuk, som tur var var det svalt i ridhuset. Inne på banan var hon pigg men lite matt av värmen (förståeligt). Det blev lite små missa för jag inte kunde programmet men annars gick det bra. Resultatet blev 67,037% vilket är ganska lågt tycker jag. Hon gick i form, hade bra tryck och takt och gjorde det hon skulle. Domaren ansåg att hon var för låg i sin form vilket drog ner betyget helt.. Vänta lite, måste en häst ens gå i form i LC? Lite för hård var hon mot Roxi. Jag är iaf nöjd med känslan, det var roligt att rida. Jag har inte ridit Roxi mycket de senaste månaderna utan har låtit andra göra det. Självklart har jag ridit henne några ggr i veckan men har inte tränat henne eller ridit igenom programmen. Jag var förkyld och trött. Vad mer kan jag egentligen begära? Vi blev placerade som 4:a av 26starter. Jag är stolt över min fina ponny. :)


Dagens inspootur

Vi har haft sådan JÄVLA otur än så länge. För det första blev vi väldigt försenade pga att vi var tvungna att byta ett däck på transporten vi hade fått punka på. Vi kom till Töreboda väldigt sent så Roxi vi var riktigt igång och pigg, vilket var bra! När vi skulle åka till vårt boende för att sova så kunde vi inte komma in i vårt "lilla hus" som vi hyrt. Campingen som hyr ut det hade inte lagt ut en nyckel till oss som de skulle ha gjort (pappa ringde och påminde dem två gånger samma dag). Vi gick runt i evigheter men vi kom inte in.. Så vi åkte tillbaka till tävlingsplatsen och sov i bilen. Vilket inte var en bekväm upplevelse kan jag lova! Natten har varit kall och vi hade inget mjukt att ligga på. Har sovit runt 2timmar, som nog är mer än vad mina föräldrar har sovit. Stackarna. Nu är jag helt vaken och det är ljust ute så det går inte att sova längre. Mamma var smart nog att ta med lite mackor hemifrån så det blir vår frukost. Men fy vad trött jag är.

Äsch, tagga Fjord-SM nudå!
Fjord-SM 2014

Då var det onsdag igen och idag bär det av till Töreboda i Småland för Fjord-SM 2014. Det kommer bli den sista tävling Roxi och jag gör tillsammans, vilket känns nästan ofattbart. Efter sju år så har vi bara några dagar kvar - innan hon får nya underbara ägare. Men det ska bli roligt att göra en sista grej med Stina. 
 
Vi åker ner idag och då blir det tävling torsdag, fredag och lördag. Vet inte om vi eventuellt måste stanna på söndag också om det blir prisutdelning då. Kommer starta SM-klassen i dressyr och lilla cupen, vilket innebär att du tävlar två eller tre klasser och sedan lägger ihop resultaten från de bästa två. Jag kan dock inte vara med i den tredje då det är körning, så får hoppas det går bra i de andra två. 
 
Torsdag - LC:1 (lilla cupen)
 
Fredag - LA:1 (SM klassen)
 
Lördag - Hoppning 70cm (lilla cupen)
 
Nu ska jag sluta skriva till er och börja packa. Måste iväg till stallet och tömköra Roxi, tvätta henne och packa. 
 
 
Bilder från olika Fjordhäst event

Jönköpings meeting dag 2 & 3

Lördag 19/7
 
FEI Lagtävlan
Denna klass gick utomhus på en ridbana en bit bort. Jag och Braaven startade mitt på dagen så det var VÄLDIGT varmt. På framridningen var han okoncentrerad och lite spänd. Gjorde lite lydnadsövningar, vilket gjorde det det bättre men inte helt bra. Inne på banan gjorde vi ett dåligt trav program men ett helt ok galopp program. Tror både han och jag var lite påverkade av värmen.
 
Domare H: 65,256%
Domare C: 67,692%
Domare M: 69,103%
 
Resultatet blev: 67,179% och vi blev placerade som 4:a.
 
FEI Mästerskap
Denna klass gick inomhus där det var svalt och skönt, som tur var. Han kändes fin på framridningen. På banan var han fin men jag red lite slarvigt, mestadels i trav programmet.. Han lyssnade på mig och var lugn. Så jag var nöjd med ritten med tanke på hur klassen innan hade känts.
 
Domare H: 69,512%
Domare C: 66,341%
Domare M: 67,195%
 
Resultatet blev: 67,683% och vi blev placerade 3:a.
 
Söndag 20/7
 
FEI Lagtävlan
Den här klassen vill jag nog stryka ur minnet. Han var helt okoncentrerad på mig och var lite för pigg i galoppen. På framridningen kändes han bra. Men inne på banan så fick vi inte till en bra känsla. Vilket var synd då han var fin när jag började rida. Resultatet blev nästan lika "dåligt" som känslan.
 
Domare H: 65,0%
Domare C: 65,895%
Domare M: 64,103%
 
Resultatet blev: 65,0% och vi kom 10:a av 8placerade. Det var ca 0,09% från placering.. Vilket är hur lite som helst.
 
LA:P1
Jag anmälde mig till den här klassen för ett tag sedan då jag inte trodde jag skulle få plats på alla nationella klasser, men det fick jag. Nu när det gick så "dåligt" i klassen innan fick jag lust att ta revansch. På framridningen kändes han fin, kanske lite trött men det var inte så konstigt efter ett tredagars meeting. Klassen blev fördröjd en kvart så då blev han ännu tröttare. Inne på banan var han jätte matt men han kämpade på bra endå. Skolorna blev förskräckliga.. fick 5,5poäng på någon av dem. Resten av programmet var på en bra nivå. Fick en 9 på ökad skritt direkt från trav. Domaren skrev om det bara hade gällt övergången så hade hon satt 10.
 
Resultatet blev: 69,868% och VINST! Det var väldigt skönt att avsluta meetinget bra.
 
 

Fina Roxelina

 

Dagens inspo
Duktig Braven
Duktig trött ponny i LA:P1 idag ❤️
Dagens inspoJönköping dag 1

Idag var dag 1 på jönköpings meeting. Började dagen med frukostbuffé och promenad med Braven som jag skrev i tidigare inlägg att jag skulle göra. Hann inte göra så mycket annat än att knoppa Bravens man och fixa mitt hår, innan det var dags för framridning. 
 
På framridningen var han väldigt mjuk och avslappnad, precis som jag vill ha honom i början. Gjorde mycket övergångar och små tempoväxlingar. Red igenom delar av programmet och sedan började jag sätta tryck i honom. Malin hjälpte mig på framridningen, vilket hjälpte såååå mycket! 
 
När det var dags för start var han lite smått rädd när han gick förbi domarna, men det var bara peta till honom med skänkeln så fick jag honom att tänka på annat. Väl inne på banan så var han fin, lite matt i traven kanske för att jag inte red ordenligt. Ställde inte heller igenom ordenligt, vilket jag tappa poäng på. Galopp delen var bra som vanligt. Det blev lite små missar här och där men jag är nöjd!
 
Domare H: 68,205%
 
Domare C: 63,205%
 
Domare M: 67,949%
 
Resultatet blev: 66,453%. Förstår inte riktigt vad domare C tänkte på då det skiljer sig typ 5% mellan bedömningarna.. jaja. Det gjorde att jag inte fick en placering, kom 10:a av 31.
 
 

bilder från träningen i förrigår

 

11.53 håll tummarna nu!

 

Jönköpings meeting

Vaknade kl 10 imorse, då duscha jag och började packa inför Jönköpings meeting. Åkte till stallet, red Roxi, mocka, gjorde mat, bytte vatten, red Braven, tvätta Braven och packa alla grejer. Vid kl 16.10 tog jag, pappa och Braven slagsta färjan och påbörjade resan mot Jönköping. Det gick rätt snabbt trots att vi fick punktering på ett av däcken på tansporten... Väl framme på tävlingsplatsen så gick jag en promenad med Braven och packa upp allt. Träffa massa kompisar och kollade runt på anläggningen. 
 
Just nu stter jag på hotel rummet på Elithotel i Jönköping. Imorgon bitti blir det frukostbuffé och skritt tur med Malin. Startar FEI Lagtävlan kl 11.53 imorgon så då får ni hålla tummarna och kolla Equipe! 
 
 
 

aktiv

Har varit väldigt aktiv sedan jag kom hem från Finland för en vecka sedan. Jag har varit ute och sprungit, gått promenader, padlat kanot, cyklat och ridit. Men sen har jag ätit mer godsaker än vad jag brukar göra så träningen har varit typ i onödan. 
 
Sitter just nu hemma men alldeles strax ska jag cykla till stallet. Roxi ska ridas först, ska köra en genomkörare på ridbanan och rida igenom programen som jag ska rida på Fjord-SM. Vid 19.30 blir det träning för Ulrika med Braven. Imorgon åker vi iväg till Jönköping där jag ska tävla fre-sön. Tävlar sammanlagt fyra klasser, alla nationella FEI-klasser. Har aldrig varit på den här tävlingen eller anläggningen så det ska bli kul. Har hört många goda ord.
 
 

2år till älskling

 

ÖVERLYCKLIG

Var inne och på facebook och såg att min kompis hade delat en länk om ändringar i ponnyryttaråldern. Nu är det till 100% klart att man får tävla ponny till man är 20år från och med 2015! Det första jag gjorde var att springa ut till mamma och skrika att jag kan ha kvar Braven i två år till, sedan började jag gråta. Lyckotårar.
 
Ni vet att jag vill tävla, men att tävla ponny mot stor häst är lite svårt. Därför ville jag köpa stor häst och trodde jag skulle bli tvungen att sälja Braven också.. men nu verkar det som han och jag får två år till tillsammans. Hur det blir med stor häst nu får jag och min familj diskutera men jag tänker inte släppa Braven i första taget. 
 
Hur känner ni inför det här? Nöjd? Inte nöjd?
 
KLICKA HÄR för att gå in och läsa de nya reglerna.
 
 
 
Hur tur har man inte? 2014 skulle vara mitt sista ponnyår, men så ville inte ödet ha det. 

Allt börjar närma sig
Morgonritter på älsklingarna

Dagens inspo
aktiv dag

Idag har jag varit väldig aktiv tycker jag. Kline sov över här eftersom han, jag, Ossian, Kalle och Joanna hade en mys dag igår. Vi låg på stranden på eftermiddagen, åt middag hos Ossi på kvällen och sedan var vi på en fin strand och lyssna på musik. När kline hade åkt hem så kollade jag lite på serier (jaaa.. väldigt aktiv) och åkte därefter och tog in hästarna. Det var så varmt på dagen så de fick stå inne en stund. Vid kl 16 kom en person och provred Roxi. Det kändes riktigt bra! Jag skritta ut på Braven efteråt. 
 
Jag var hemma en stund, sen åkte vi tbx till stallet och tog in hästarna vid kl 21. När jag kom hem så gick jag och min syrra ut och sprang i ungefär 30min. Hurtiga! Haha tog ut mig totalt..
 
Nu ska jag duscha, se en film och sova.
 

Mysig tur i värmen med Braven
Middag med killarna och joanna
Mina dagar i Finland

Dag 1
Åkte med båten till Finland. Vi åt buffé, sov och köpte grejer i tax free. Vi kom fram i Åbo på kvällen och åkte hem till mormor i Tenala. Där mötte släkten oss och vi åt mackor och bullar.

Dag 2
Började dagen med att spela lite frisbee på gården, senare åkte vi iväg och spelade frisbeegolf. Vi låg och sola och bada på stranden en stund efteråt också. På kvällen blev det grillfest, där stövelkastning, basket och kubb ingick.

Dag 3
Min syster fyllde tjugo år. Vi tog det lugnt stor del av dagen sen blev det "kalas" med presenter och tårta. På eftermiddagen sola och bada vi på stranden. 

Dag 4
Dagen började med att vi åkte till morfars grav i Tenala, sedan bärde det av till Seppälä där vi shoppade. Därefter åkte vi till Hangö där vi bada och sola på stranden. 

Dag 5
(Vilket är idag) Vi sa hejdå till släkten på morgonen och åkte till båten. Det är alltid lika sorligt att lämna Finland. Nu ligger jag och familjen +Daniel i hytten och halv sover. Vi är framme i Sverige pm några timmar.


Kraven på min stora hästJag vill helst ha en häst på ca 170cm (är ju ganska lång). Den ska helst vara en läromästare som är äldre och erfaren, men en yngre häst som kan byten går också bra. Men en häst med erfarenhet är ett stort plus då jag vill ut och tävla direkt. Hästen ska helst vara en valack men ston går också bra, ingen hingst tack. Största kraven är att den ska vara snäll i all hantering och röra sig trevligt. :)
stor häst

Jag säljer Roxi pga den avledningen att jag vill gå över på stor häst och vi inte har råd att ha 3st hästar inackoderade. Hade man haft en egen gård hade det varit en annan femma, fast man kan inte samla på sig hästar.. Det funkar inte i längden. Jag har haft Roxi i 7år nu och jag känner jag vill ha "mer" än vad jag kan kräva av Roxi. Jag vill tävla, satsa och nå långt. 
 
Så nu i sommar ska jag, pappa och Ulrika åka runt i Sverige och kolla på stor häst åt mig. Tror det kommer ta ett tag att hitta någon som är bra för mig, men vem vet det kanske går jätte snabbt? Det ska bli riktigt roligt att komma ut och få se och rida hästar. Ser verkligen fram emot det! Förhoppningsvis hittar jag min dröm-stor-häst till slut. Ni får gärna hjälpa mig att leta och tipsa mig om olika hästar, antingen kan ni kommentera här på bloggen eller maila mig på victoria.avellanryd@hotmail.com
 
 

Hahahahha

 - Det här förstör typ allas barndom - 
 

Kom ihåg det.
Lär känna mig med 50frågor

1. Vad är ditt fullständiga namn? - Victoria Charlotta Alina Avellan Ryd
2. Har du lätt för att bli kär? - få crush, ja. Kär, nej.
3. Vilken låt är bäst just nu? - Love runs out (One Republic) & Genonimo (Sheppard)

4. Är du snål eller generös? - Jag tror de flesta ser mig som en generös person, är inte snål. 

5. Sarah Jessica Parker eller Jessica Biel? - sarah jessica parker
6. Vilken är din absoluta favorit godissort? - Lysmilk och sura saker
7. Är du en öppen och ärlig människa eller du är den som är mer tillbaka dragen? - Jag tror jag är väldigt öppen och ärlig vem jag än träffar. Jag är inte blyg och tillbakadragen.
8. Vad tar du med på en fest? - goa vänner och ett härligt humör!
9. Har du ett bra självförtroende? - Ja det tycker jag.
10. Har du något smeknamn - Vicky, Vicki, Avellan

11. Om du fick vara kvinna/man för en dag, vad var det första du skulle göra då? Oj.. ehm.. vet faktiskt inte.

12. Hur får man kontakt med dig om man vill visa intresse? - Var sig själv, le och var glad.
13. Nämn en artist som du tycker ser riktigt bra ut. - Niall Horan
14. Ta din mobil och bläddra fram till kontakt 16, vad heter kontakten på din mob? - Anna Hellström
15. Hur ska du fira alla hjärtans dag? - förmodligen med mina hästar
16. Hur bor du, villa, lägenhet, radhus? - villa
17. En dag du aldrig glömmer - 4/12-10
18. Vad har du för märke på din mobiltelefon? - iphone
19. Nämn tre saker som gör dig riktigt glad. - hästar, familj och vänner
20. Bästa boken du läst? - Rör mig inte, Starcrossed, Divergent, Hungerspelen
21. Turnummer? - 7
22. Vad har du för betyg i skolan? - helt okej
23. Vad är ditt yrke, jobbar eller pluggar? - pluggar 
24. Hur många barn vill du ha? - 2
25. Har du någonsin älskat en person (förutom familj och vänner)? - tror jag aldrig har älskat någon på riktigt
26. Vilka länder har du besökt? - Oman, Spanien, Grekland, Norge, Finland, Egypten, Frankrike.
27. Nämn 2 saker som gör dig riktigt arg. - Våld mot djur, människor som snackar skit om andra.
28. Brad Pitt eller Orlando Bloom? - svårt, men Orlando Bloom. 
29. Hur stor garderob har du? - Liten.. men kläderna ligger överallt för de får inte plats.
30. Vilken datum fyller du år och vad e du för stjärntecken? - 26/8 jungfru
31. Vad anser du om att tjejer och även killar viker ut sig i tidningar osv? - jag skulle aldrig gjort det själv, men vad dom gör är inte min ensak
32. Film hemma eller bio? - Bio!
33. Vem är ditt senaste sms ifrån? - Linnea Schalander
34. Vem ringde du sist? - Pappa

35. Hur är ditt humör just nu? - väldigt trött, ont i magen. Annars glad.

36. Om du fick ändra en sak på ditt utseende, vad skulle det vara då? - Palla bry sig. Jag vill vara som jag är.
37. vem i din familj står du närmast? - Pappa
38. Är utseende viktigt för dig? - Det är utsidan som ger insidan en chans. Nä men jag bryr mig, men inte alltid. 
39. Hur många konserter har du varit på? - Lady Gaga, Justin Bieber, One Direction x 2.
40. Något du inte kan leva utan? - Hästar, familj, vänner.
41. Nämn en låt som betyder mycket för dig. - Man in the mirror - Michael Jackson
42. Vilken årstid är bäst? - sommar!

43. Om du fick chansen att flytta till Hollywood, hade du gjort det då? - näää
44. Vad tycker du om adoption? - tummen upp för det
45. Åldersskillnad i förhållande, ok eller inte? - stor ålderakillnad känns lite äckligt men kärlek är kärlek. 
47. Vad gillar du för musik? -  pop antar jag
48. Vilken är din favorit genre i filmer? - romantisk komedi
49. Vilken kändis har du fått höra att du är lik? - ingen 
50. Något inte många vet om dig. - jag är fullkomligt beroende av att läsa. Har läst minst 20böcker iår (tappat räkningen) 

 

kommande tävlingar

18/7 - 20/7 Jönköpings Fältrittklubb - Brave Heart (kommer förhoppningsvis tävla)
 
24/7 - 27/7 Töreboda Hästklubb - Roxelina - Fjordhäst SM 2014
 
15/8 - 17/8 Åsbo Ryttarförening - Brave Heart - Svenska Mästerskapen 2014
 
 
 
 

Ulrikas stall

Min dag har varit lång och rolig idag. Började med att rida lektion för Ulrika kl 9.30 med Braven, vilket gick superbra! Det blev mycket fokus på skolorna, att jag måste sitta korrekt och Braven måste behålla sin energi. Vi tränade igår också men då var det hoppning som gällde för dressyrekipaget (lite dressyr i slutet dock). Roxi reds av Malin igår och Jennifer idag.
 
På eftermiddagen så åkte jag och mamma in till stan för att köpa födelsedagspresenter till min syster som fyller 20år den 7juli. Vi köpte även presenter till mina kusiner som vi kommer träffa redan imorgon eftersom vi åker till Finland då. Hästarna kommer stå hos Ulrika, Braven kommer vila och Roxi rids av Malin/Jennifer, tills jag kommer hem den 8juli.
 
Eftersom jag kommer befinna mig i Finland de kommande 5dagarna så kommer jag inte kunna uppdatera er direkt men det kommer komma upp tidsinställda inlägg. :)
 
Tog några foton runt omkring Ulrikas stall som jag tänkte visa er nu. Bilderna visar bara en del av all mark men ni får se det lilla mysiga stallet där Roxi och Braven står (3st boxar), en bit av ridbanan och några hagar. Synd att jag inte tog mig tid att fota de stora hagarna och det stora stallet, men det får ni se en annan gång:
 

Bye Bye håret

Igår var jag och klippte håret. Var illa tvungen att klippa av hela 12cm.. Mitt hår räckte ända ner till halva min rumpa och nu är känns det vääääldigt kort. Ångesten är på topp! Älskar mitt hår och längden jag hade, men det var välbehövligt då det var så slitet. Kommer troligtvis ha tillbaka längden till slutet av sommaren så det gör det lite lättare. Dock vill jag inte ha jätte långt hår så det ser äckligt ut men ganska långt vill jag ha det. ;)
älskling

 
 

älskade roxi

Har bestämt mig att fråm och med idag ska jag uppdatera bloggen så mycket som jag bara kan. Saknar att kunna "skriva av mig" med mina känslor och upplevelser. Idag har det varit en riktigt bra dag, var i stallet imorse och red båda hästarna. Roxi fick ett dressyr pass på banan. Hon var väldigt fin, mjuk och pigg. Kanske lite för pigg.. hon vägrade nämligen att sluta galoppera. Trava var inte lika roligt idag alls. Braven joggade jag bara lite banan då han tävlade i förrigår, men han kändes väldigt fin faktiskt. 
 
På eftermiddagen har jag gjort lite nytta, jag har ansökt om körkortstillstånd (äntligen). Jag har sorgligt nog också lagt ut Roxi på annons, det kändes jobbigt och några tårar har jag nog fällt under dagen. Det finns redan några jag  vet som är intresserade av henne. Det tar verkligen i hjärtat att tänka på att hon snart inte kan kallas MIN. Mitt hjärta, min ängel och min bästa vän. 
 
Senare var jag med Linnea på Sunby gård och red hennes hästar. Så sammanlagt har jag suttit på 4st hästar idag. Duktigt va? Bra träning för mig att rida olika hästar vilket jag inte gör så ofta.
 
Nu ska jag vara med min kompis Anna och ha mysigt. Så ni får ha det bra så längeeee!
 
 

RSS 2.0