tävlingen på Rånäs

Vet inte riktigt hur jag ska förklara gårdagen för er. Jag kan börja med att säga att dagen inte började bra då jag och pappa hade helt glömt bort att tävlingen var på lördag, vi var helt inställda på att det var på söndag (haha hur kan man göra det liksom?). Min kompis påminde mig i god tid att det var lördag jag skulle tävla så vi åkte till stallet och gjorde iordning allt. Tack Julia! 
 
Första klassen var LA:P1 och jag red fram i ca 50min. Underlaget på framridningen var ganska tungt så jag försökte ta det lite lugnt med Braven för att hans inte skulle bli trött. Han var hur som helst väldigt fin och innan ritten var jag tvungen att stå utanför ridhuset i drygt 5-7min pga att ryttaren innan mig redan hade börjat rida programmet. Så när jag fick komma in i ridhuset så var det bara att gå in på banan. Men när jag kom in så hade nått hänt.. som inte får hända. Vi gick in med benskydden på.. vilket innebär uteslutning. Jag förstår inte hur det kunde hända! Jag tänkte inte på det, pappa hade glömt bort dom och ingen annan sa någonting. Jag fick ju rida ändå när benskydden var borta. Jag blev ju hur besviken som helst på mig själv, jag och Braven gjorde en väldigt lyckad ritt och så skulle den inte gillas. Resultatet av ritten blev 73,02% och skulle ha kommit 2:a, så för mig gills den trots att resultatet inte kommer stå på listorna.
 
Nästa klass var jag så revansch sugen. Jag red fram bara en liten stund då han bara var framriden (utan benskydd den här gången). Jag märkte att han var trött när vi väl gick in på banan, men vi gjorde vårt allra bästa iaf. Det var en relativt bra ritt, dock inte lika bra som första. Reslutatet blev lite chockerande, då det var lite små missar överallt, 71,375% och vinst! Är så stolt över mig själv att jag lämnade först klassen bakom mig och klarade av allt under dagen mentalt. Braven gjorde nog sin bästa tävling någonsin, så är så stolt över honom också! 
 
Jag är människa, vi gör alla misstag och vi lär oss av dem. Tur att det inte var en nationell tävling eller högre. Jag lär aldrig göra om detta misstag igen, och hoppas ni lär er av mitt. 
 
 
 

Dagen börjar dåligt och slutar bra
Starttider idag

Jag och Braven startar LA:P1:


Jag och Braven startar FEI Inledande:

trött

Den här veckan har varit väldigt jobbig i skolan, inte den jobbigaste men nära inpå. Har varit så stressad över två prov och andra små grejer så att jag fått ont i magen och huvudvärk. Men nu är det helt så jag hoppas på att kunna slappna av lite och bara göra saker jag tycker om. 
 
Nu på kvällen var jag iväg med Braven till ridhuset för att träna för Ulrika. Han vilade igår pga att jag var tvungen att plugga så idag var han lite stel. Men efter en rejäl uppvärmning och lösgörande arbete, blev han riktigt fin till slut. Imorgon blir det tävling!
 
Nu är jag så oerhört trött efter den här veckan så nu tänker jag sova. Godnatt på er ♥
 
Jag & Braven på en Pay & Jump sommaren 2012

Braven i söndags

 
 

Styrkor - Positiv Psykologi - Mental träning

Vi fick en uppgift i Mental tränings lektionen i fredags att gå in på en hemsida och göra ett test som skulle visa våra fem främsta styrkor. Jag blev så intreserad av detta så jag gjorde på en gång och mina främsta styrkor enligt detta test var:
 
 
Är inte riktigt chockad över vad jag fick men ordningen kändes som den var i fel ordning. Nr 2 hade jag inte ens haft med på min lista över styrkor, men resten hade nog varit med. Jag har inte tidigare tänkt på vad jag har för styrkor, men nu när jag är medveten om dem känner jag att jag kan utveckla dem.
 
Visste ni? Det är forskat att personer som känner till sina styrkor och sätter nära mål ständigt flyttas framåt är mer framgångsrika. Det är en myt att personer som sätter höga mål är mer framgångsrika.
 
På min lektion fick jag också lära mig att när man använder sig av sina karaktärstyrkor så får man en känsla av "detta är jag" och man får en känsla av upprymdhet. 
 
Ni kan göra testet HÄR. Först måste ni registrera er och testet heter "VIA Survey of Character Strengths".

fina roxelina

 

Mitt hjärta
Va fan

The strongest people aren’t always the people who win, but the people who don’t give up when they lose.

 

Snökaos på Ekerö

Förlåt för min hemska uppdatering på senaste tiden! 
 
Idag har det varit snökaos hela dagen och jag kom bokstavligen inte med bil till stallet då en buss täckte hela vägen. Min kompis Linnea kom inte heller till stallet då hennes buss far ner i ett dike.. Så vi hämta upp henne, fixa hennes ena häst på Sundby gård och senare släppte min pappa av oss en bit från "mitt" stall (Linnea har två till hästar i stallet bredvid) så vi kunde gå. Jag fixade allt till hästarna, mycket var redan gjort då jag har otroligt snälla människor i mitt stall som förstod att jag satt fast i bilkaoset. Senare så var bussen bärgad så pappa kunde hämta oss, och nu är jag hemma igen. Sammanlagt har jag sett fyra bussar åka ner i diken, täcka över vägar m.m. 
 
Ingen ridning blev det idag tyvärr..Nu är det bara att lägga sig och sova! Imorgonbitti väntar privatlektion kl 07.50
 Satsigt att vara i skolan 1,5tim innan man börjar ✌️
jag vill ut och tävla

Det känns konstigt att jag inte startat min första start för året ännu, alla andra år har jag börjat tävla redan i januari. Dock är det ganska skönt att jag och hästarna har fått en lång "semester" från pressen och nervositeten på tävlingar. Bara vara hemma och träna och inte känna nått behov att alltid prestera på topp. Träningarna har gått fruktansvärt bra på den senaste tiden, jag och Braven har höjt vårt lägsta nivå ännu mera. JAG VILL UT OCH TÄVLA NU. Är så taggad!
 
 

Ryttareliten

Ni kommer tycka att jag är lite efter.. men jag såg precis första avsnittet av Ryttareliten. Har hört från många olika håll att dressyren inte visats på ett bra sätt i programmet, vilket jag kan hålla med om till viss del.
 
Det är skit roligt att ridsporten har fått ett helt eget program, där man kan följa ryttare på elitnivå. Jag tyckte det var mest intressant att följa Lisen & Peder Fredriksson, de är så personliga och bjuder på sig själva. Zetterman bröderna tog upp situationen om sin pappa som jag personligen tyckte var helt onödigt (vet dock att många tyckte det var rörande) och dressyrryttaren framgick lite som en snobb. Missförstå mig inte, jag gillar alla ryttare som är med i programmet men några framgick på ett sätt som jag inte gillade. Jag förstår att just detta har fått negativ respons. Det kändes även som att ryttarna menade att man måste ha pengar för att kunna lyckas inom ridsporten (pengar ger helt klart bättre förutsättningar) annars är det helt omöjligt. Men hur som helst, vet jag att allt kan missuppfattas på TV. 
 
Om jag får säga det själv hade jag tyckt det hade varit otroligt nöjsamt att följa t.ex. Tinne Vilhemlsson eller Rolf-Göran Bengtsson. De är ju sveriges "stjärnor".
 
Nu har jag bara koncentrerat mig på det negativa medans det egentligen finns massor av positiv respons att ge också! Jag gillar att programmet visar hur mycket ryttarna kämpar och hur mycket de satsar. De vågar bjuda på sig själva i motgång och medgång. Det finns inget program som går på tv som lyfter fram ridsporten tidigare, men nu finns det. Så jag hoppas att många människor kan inspireras av dessa ryttare. 
 

Jobbigaste veckan någonsin

Jag tror den här veckan tar priset för jobbigaste skolveckan någonsin. Slutade kl 21 i tisdags, 18 i onsdags och igår runt halv 5. Har haft matteprov, franskaprov, mental tränings inlämning, stor engelska läxa och historieläxa. Ni hör ju....

Jaja nu är det fredag och helg att se fram emot. Hästarna ska tränas för Ulrika ikväll, roligt!

Snor den här bra inspon från min kompis Erika

min längsta skoldag någonsin

Jag tror att den här dagen var min längsta skoldag någonsin. Började kl 08.15 (gick dock upp 06.10) och har gått i skolan, haft lektioner fram till tre och lyssnade på föroläsningar i aulan mellan kl 18-21.50 (obligatoriskt).  Melllan var jag och några killkompisar och käkade mat på en pizzeria i närheten av skolan och pluggade eftersom vi har matteprov imorgon. Satan vad trött jag är! Vill bara sova.. men nejnej. Tagga inför att plugga hela natten! Dock har jag sovmorgon imorgon vilket är väldigt tur.
 
Kände att jag behövde skriva av mig lite, så det är tur att jag har bloggen. Hoppas ni har haft en mycket bättre dag än mig!
 
 

Man vet att det är vår när hästarna kan gå utan täcke i hagen
de har börjat förstå nu

Svenska ridsportförbundet har gett ett förslag: att man får tävla C & D ponny till och med det år man fyller 20år. JA TACK säger jag till det förslaget! Jag skulle bli överlycklig om jag fick tävla Braven i hela två år till. Vad tycker ni om det här förslaget? Bra eller dåligt?
 

ridbilder

 
 

Ridhuset

Precis ridit klart ett bra dressyrpass på Braven. Fina killen ❤️


VAPIANO med Julia
känsligt ämne

Hej! Kommer du endast sälja braven när du blir för gammal? varför väljer du roxelina före braven? :) är det för att du ägt henne längre och känner mer samhörighet med henne eller så?
 
 
Jag kommer sälja Braven när jag blivit för gammal. Jag vill satsa inom ridsporten och jag har bara råd att ha en stor häst om jag säljer båda mina ponnyer. Ni kan sälja vad ni vill, att jag "överger" min hästar eller att jag tycker mina hästar är tävlingsmaterial som jag säljer vidare. Men jag älskar mina hästar otroligt mycket, mer än vad jag älskat någon i mitt liv. Att jag skulle älska mina hästar mindre bara för att jag vill nå högt är bullshit. Braven har enorm kapacietet att komma långt och jag tycker det är orättvist mot honom att jag ska rida honom bland stora hästar och aldrig hävda mig där medans han skulle kunna vinna stora ponnyklasser. Han älskar att komma ut på tävlingar och visa upp sig, och att jag skulle kunna ta det ifrån honom är inte rättvist. 
 
Om jag hade råd skulle jag samla på mig all hästar jag köpte, för att jag älskar dom så mycket. Men tyvärr räcker inte ekonomin till det. Min satsning kräver stora uppoffringar. Jag är inte ensam om detta i ridsportens värld.
 
Det där med att jag väljer Roxi framför Braven.. förstår jag inte riktigt. Skulle jag säga det själv är det Roxi som blir lite "utanför" nu mera eftersom jag satsar detta året på Braven. Jag tävlar eller tränar knappt Roxi längre, hon rids men inte lika intensivt som förut. Det är därför bland annat jag kommer sälja henne nu, för jag tycker hon förtjänar mer uppmärksamhet än vad hon får. Jag har egentligen inte tid för två hästar men jag försöker ändå för jag vill ju så gärna ha kvar båda två. 
 
Nu vill jag inte ha några frågor om att Braven ska säljas. Jag har året kvar med honom, låt oss få njuta av den tiden vi har kvar tillsammans. Det är illa nog som det är. Jag älskar honom så jäkla mycket och jag funderar på hur jag ska överleva utan honom. Hans vackra utseende, hans blick när han är busig och glad, att han alltid ska få i centrum av allt, att han på något sätt alltid vill hjälpa till och göra sitt bästa, sättet han visar att han litar på mig och vill vara i min närhet. Fan, nu gråter jag.
 
 

Dagens inspo


sista dagen på sportlovet

Började sista dagen på sportlovet med att plugga. Vid 1 tiden så åkte jag och pappa till Ulrikas stall för att hämta  Roxi & Braven. Två tjejer som heter Jennfier och Malin (som står i stallet) har ridit Roxi medans jag varit borta, och det gjorde de idag med. Så jag hade bara en häst att rida. 
 
När jag skulle hämta Braven i hagen, så ropade jag hans namn och när han såg mig hoppa han rakt upp i luften och sprang till mig. Blev så lycklig att han vart glad att se mig, han kunde ha valt att fortsätta äta upp sitt hö i hagen, men icke. Det blev mycket gosande efter det och sedan red jag ett lösgörande ridpass. Han har vilat i en vecka så han var en aning stel men han blev fin i slutet. Därefter åkte vi hem med hästarna.
 
Under denna söndags kväll har jag gymmat, pluggat och kollat på film. Imorgon är det skola igen.. usch jag vill inte tänka på det. Har så många stora prov de närmaste 3veckorna att jag känner mig sönderstressad.
 
 

Hemma!

Kom hem från fjällen för några timmar sedan, gick direkt till Mira för att hon sa åka till Indien imorgon. Tanken var att jag skulle vara social men efter en vecka med killarna så däckade jag där istället.

Veckan som har varit var extremt rolig. Den var väldigt intensivt, mycket skidåkning och skoteråkning. Lätt den bästa veckan i Enafors på länge. Men nu när jag är hemma så känner jag att det är jätte skönt att ligga i min egen säng, och ha lite kvinnlig sällskap, haha! Min mamma tyckte jag såg väldigt sliten ut när jag kom hem, vilket är ungefär som jag känner mig. Imorgon hämtar vi hem hästarna, det ska bli otroligt roligt att träffa dem igen! Har saknat dem så. 
RSS 2.0