Dagens inspo
Tagga studentskiva!
ryttarsmycken

Träffade Gunilla Ingvarsson igår på tävlingen och fick en jätte fin hårsnodd och hårnålar till min håruppsättning. Så vill ni ha några av mina ↓ eller andra fina hårsnoddar, hårnålar, plastrongbroscher, armband, halsband m.m. så kan ni gå till hennes webshop: ryttarsmycken.se 
 
 

Min vecka i bilderPlanerade tävlingar

15-16 Maj Föreningen Mantorps ryttarna | Nationell Meeting Dressyr | FEI Lagtävlan, FEI Mästerskap, FEI Ponnykür
 
24 Maj | Stockholms Ponnyklubb | Nationell Dressyr | FEI Lagtävlan, FEI Mästerskap
 
30 Maj | Roslagens Rid och Körklubb | Nationell Dressyr | FEI Lagtävlan, FEI Mästerskap
 
26-28 Juni | Gripens Ryttarförening | Nationell Dressyr | FEI Lagtävlan, FEI Mästerskap, FEI Ponnykür
 
16-19 Juli | Gävle Ponnyklubb | Elit - SM Ponnydressyr | FEI Lagtävlan, FEI Mästerskap, FEI Mästerskap/FEI Ponnykür
 
 
SM 2012, SM 2013, SM 2014 ♥
 
 


dagens tävling

Hur ska man sammanfatta dagens tävling? Bra och dålig. Dagen började bra med knoppning och borstning i stallet, Braven verkade glad och positiv. Han var lugn när vi kom fram men taggad när vi gjorde iordning. På framridningen (utebana) var han för spänd för det blåste en del, då blev det några bocksprång haha. Han slappnade av mer med tiden och var framme för skänkeln. Gjorde många tempoväxlingar och övergångar och red igenom delar av programmet. 
 
I collectingring var han lite okänslig och kändes en aning trött. Inne på banan (programmet var Lagtävlan för ponnyallsvenskan 2013) kändes han helt okej. I första inridningen var bakdelen lite ostadig, i halten så var han ej helt orörlig och han bytte galopp i den förvända. Resten av programmet gick bra.
 
Resultatet blev 69,848%. Jag var nöjd och tyckte Braven gjort bra ifrån sig trots missarna. Blev förvånad att resultatet inte räckte till en placering (kom 4:a precis utanför placering). Just då tog "tävlingsdjävulen" i mig över och jag var rent utsagt förbannad. Tänk vad man kan påverkas bara på grund en tävling när man är tävlingsmänniska. Ibland känns det som det enda som räknas är att vinna.
 
Jag är nöjd med min egen och Bravens insats idag. Själv är jag helt slut efter den här dagen. Det var 6månader sedan jag tävla senast och man kan inte säga att jag är i topp form. Med tanke på omständigheterna på gick det ju bra. 
 
 Jag har iaf den snyggaste ponnyn ♥

tävling umorgon

Braven är riden, tvättad och ompysslad. Utrustningen är putsad och packad. Ridpasset idag gick jätte bra, han var avslappnad och mellan hand och skänkel. Min tanke var: "han är tillbaka" (efter det dåliga passet i onsdags). Han var faktiskt extra mysig, glad och gosig idag. Imorgon blir det årets första tävling, vi startar kl 16.54. Håll tummarna för oss!
 
 

Dagens inspo
pain in the ass

Idag var Braven verkligen pain in the ass. Redan när jag kom till stallet var han jätte grinig och stod och sparkade åt alla håll. Så då tyckte jag det var passande att pussa en massa på honom, då blev det faktiskt bättre. När jag red var han fruktansvärt spänd, springig och sprang mot handen. Gillar inte när han blir så här för då kommer man aldrig till "ridning". Jag försökte få honom att slappna av genom att rida låg och rund och göra olika lösgörande rörelser för att han skulle få tänka på annat. Visst, det blev bättre med tiden men han var fortfarande spänd. Jag red igenom programmet vi ska tävla på lördag två gånger bara för att ha ridit det. 
 
Jag hoppas han är sitt vanliga underbara jag imorgon. Detta var bara en dålig dag, som han väldigt sällan har numera. Vill ha en bra känsla innan vi tävlar på lördag. Vi kommer tävla en "lätt" program för vår del, men vill börja året på en enkel nivå .

Tur att han är söt. Mitt lyckopiller ♥

Bravens träningsschema

Måndag - Jogging i alla gångarter i låg och rund form. 
 
Tisdag - Vila eller skritt tur. Blir en pyssel och mys dag ♥
 
Onsdag - Dressyr i ridhuset. Programträning inför tävlingen på lördag.
 
Torsdag - Jogging i alla gångarter i låg och rund form eller skritt tur. 
 
Fredag - Lättare dressyr pass. Fokus på lösgörande. Kanske rider igenom programmet eller delar av det.
 
Lördag - Tävling! Årets första.
 
Söndag - Uteritt i skritt. 
 
 

Gästblogg

Hej jag heter Anna Borefur och jag är 20 år gammal. Jag bor i Rogberga som ligger utanför Jönköping. Där bor jag med min Sambo Tommy, vår Hund Molly och min fjordhäst Ronja's Maj-Vår som kallas "Maya" till vardags. 2014 tog jag studenten från Tenhults naturbruksgymnasium och jag är utbildad Professionell hästskötare. Jag jobbar nu på Tenhults Naturbruks gymnasiums hästanläggning Riddersberg där jag är hästskötare och stallskötare. Jag brinner verkligen för hästar och att jag kan kombinera jobb och mitt intresse är helt fantastiskt. På mitt jobb har vi 16 halvblods hästar, 6 travhästar och 2 ponnyer. Men Jag själv är helt såld på fjordhästar!
 
Bild från lokal dressyr tävling i Värnamo med laget div 2
 
Jag köpte min första egna häst när jag var 16 år gammal. Ett fjordsto på 4 år som inte var utbildad, så som att hon kunde inte fatta galopp, hon var inte skolad i longering, inte hoppad under ryttare, inte inkörd, ja ni hör ju själva. Men det gjorde mig inget. Jag hade inget intresse för tävling eller träning utan jag ville bara ha min gula fjordhäst och ha riktigt roligt med. Men med tiden visade det sig att min busiga 4 åriga fjording älskade att arbeta! Ovasett gren. Dressyr, hoppning, terräng ridning, arbeten från marken ja you name it. En vilja av stål och så sammarbetsvillig! Så vi började träna för Anne Eriksson som är hopplärare på Tenhults Naturbruksgymnasium.
 
Bild från en terrängträning sommaren 2014

Framgång efter framgång och den utvecklingen som vi tog var otrolig. Maya var otroligt snäll och något jag och mina föräldrar väldigt gärna ville var att kunna köra henne. Inkörd var hon ju inte och vi hade aldrig kört in någon häst tidigare. Men vi provade och Maya var lika cool som alltid och stolt som en kung drog hon vagnen varje gång vi selade och spände för! och idag är det en av de roligaste saker Maya vet! Öronen är bara framåt under varje körtur och hon är hur cool som helst när vagnen är bakom och hon är riktigt modig!
 
Bild från Vår fösta lokala hopptävling i Tranås LD.

Vi utvecklades snabbt och när vi väl började träna för tränare så växte ju självklart ett tävlingsintresse fram! Vi började med pay and jumps och klubbtävlingar. Men att tävla lokalt var något jag alltid drömt om. Så jag tog grönt kort och skaffade licens till både Maya och mig. Sedan var det bara att börja. Vi har tävlat dressyr på lokal nivå i ett år nu upp till LB, och vi har startat 1 lokal hopptävling LD och fler kommer det att bli!
Vårt mål i år är att kvala till den öppna dressyr klassen på fjord sm. Självklart är vårt mål att något år delta i SM klassen i dressyr på fjord SM men vi är inte riktigt där än. Så vi tar den övning vi behöver och har realistsika mål. Maya som hon kallas till vardags heter egentligen Ronja's Maj-Vår och är född 2007 och hon är efter e. Ronja's Ben-Hur och u.Ronja's Mata-Hari. Ni kan följa vår resa och utveckling på min blogg här http://annabborefur.blogg.se/
 
Bild från en körtur med maya och min pappa.


Det är det här jag älskar

No matter how good or bad you do in that arena
Just remember that 
You were once a young girl
That had a love for horses
And a dream that you dared to make come true.
 
 

Min vecka

Tänkte dela med mig av några bilder från den senaste veckan. Det har varit en händelserik vecka: har varit i skolan, pluggat, varit i stan och shoppat x2, ätit lunch med Sofia i måndags, fikat med Julia i fredags, varit sjuk, varit i stallet och ridit, tränat för Helena Reje två gånger (onsdags och söndag), varit på bio, ätit middag och festat med KTH-studenter (tillsammans med min syrra, hennes pojkvän Daniel, Mira och några mer). Pappa och jag var på äventyr i Upplands-Väsby igår också, åkte förbi Stockholms Ridsport och köpte ett par ridhandskar från Roeckl och ridstrumpor från Kingsland. 
 
I förrigår var det ju "rocka sockan" dagen. Då fick jag en bild från Carro (Roxelinas ägare) på Roxi och hennes dotter. Jag dog söthets döden då. Det är underbart att se att hon verkligen är omtyckt och älskad. Saknar lilla Stina ♥ 
 

Bästa klubben: Segersta

Beviset att man tävlar för den bästa klubben med begåvade ryttare:
 
 
 

Överdrivet gullig 🙈

Han är så söt min kille, speciellt med rosa täcke. 💗
det sa *KLICK*

Nu är jag och pappa på väg hem från Blekinge. Som ni räknat ut så var jag och provred en jätte fin stor häst imorse. Jag hade sett framför mig flera månader till av hästletande innan jag hittade någon jag skulle vilja ha, men när jag såg den här hästen så sa det bara KLICK. Så oerhört snäll, mysig och härlig ridkänsla. Personligheten är det jag mest föll för, sen skadar det inte att h*n är jäkligt snygg och rör sig riktigt bra. Jag ska provrida h*n igen om några helger.

Ta inte nu för givet att jag kommer få en stor häst inom en snar framtid, det är mycket som ska stämma in innan jag har en hemma i mitt stall. Men jag är överlycklig att jag hittat en häst jag gillar.
Roadtrip
Throwback: Svenska Mästerskapen 2013

 

Fredag!

Hoppas ni har haft en jätte bra fredag! Idag har varit den roligaste dagen på länge för mig eftersom jag mått bra bra hela dagen, tagit mig till skolan, träffat mina kompisar, pussat på Braven och ridit två hästar. I helgen blir det ett äventyr för mig och pappa, då vi ska på roadtrip neråt i landet. Närmare bestämt Blekinge. Jag tänker inte berätta vad jag ska göra där, men det kan ni nog räkna ut vid det här laget. Ingen hemlighet skall avslöjas än. Jag är riktigt nervös och peppad. 

Jag och Braven är anmäld till en tävling den 28mars men vi är reserv nr 2, hoppas verkligen att vi kommer med! Vi är redo att visa upp oss igen och plocka lite rosetter. 
 
 

Provridning

Som ni vet håller jag på att leta efter en stor häst, därför tänkte jag ta upp ämnet "provridning" med er. Jag har provridit realtivt många hästar sedan jag var liten. Men vad är det viktigaste att tänka på? Ibland kan man vara så förälskad i en häst innan man ens träffat den och sedan bli förblindad när man träffar/rider den. 

Jag måste börja bortse från alla foton och filmer jag stt på hästen innan. När jag kommer till provridningen så ska jag "börja från noll" och sedan checka av min lista:
 
  • Exteriör: Hur ser hästens kropp ut? Bra/dåligt musklad? Dålig benställning? Överbyggd? Hästen ska ha kroppen till sin fördel för det du ska använda den till. 

  • Utbildning: Har hästen den utbildningsgrad du vill ha? Har hästen den kapacitet för det du vill göra? 

  • Temprament: Hur är hästens temprament? Detta ska man kolla i alla situationer - i stallgången, ridmässigt, i hagen, när man leder den osv. Är den snäll/grinig/arg? Alla vill ha olika temprament på sina hätsar. Jag vill ha en häst som är snäll i all hantering men ska lite krut när man rider. 

  • Ridningen: Låt ägaren/säljaren/ryttaren rida hästen först så du får se den från marken.Känn på hästen. Gör skolor, tempoväxlingar och övergångar. Ridningen behöver inte vara jätte avancerad utan du behöver bara visa att du kan rida och hantera hästen. 

  • Känslan: Känslan är det viktigaste av allt! Klickar det mellan dig och hästen? Det ska kännas som du vill vill ha den hästen som bästavän och vill sitta på hans/hons rygg varje dag.

Jag tror det är viktigt att rida hästen i olika miljöer och även se hur den är i hanteringen. Är det en tävlingshäst du vill ha ska du gå in på tävlingsdatabasen och se att resultaten stämmer överens med vad säljaren säger. Om du känner att ALLT stämmer och du är förtjust i hästen så får man diskutera med säljaren om pris och besiktning (på klinik). Jag tycker det är viktigt med besiktning och röntgen, att man får en frisk häst. Det är smart att ta blodprov också, vilken prisklass det än är.Man ska inte heller ta för givet innan att hästen verkligen är frisk och hel, jag har varit med om många gånger att hästen jag velat ha inte gått igenom besiktningen. Jag skulle aldrig köpa en häst som jag inte var 100% hel (eftersom jag vill tävla och rida). 

Många hästmänniskor säger att det är viktigt att provrida minst 10st (eller nått liknande). Vistt det är bra att ha något att jämföra med men jag tycker det är viktigast att du gillar hästen och att ni klickar. Man vet när det känns rätt, följ ditt hjärta. 


Har ni några tips till mig och andra när det gäller provridningar?

 
 

inköp

Förra året vann jag ett presentkort på Hastshopen.se för 350kr och det skulle gå ut nu i slutet av mars så jag var "tvungen" att beställa något. Jag känner att jag faktiskt inte behöver något just nu, men några saker till mig själv skadar väll inte. Detta köpte jag (alltid bra att ha): 
 
Polotröja från Pikeur (färg cerise) 150:-
 
Ridstrumpor från Equipage 59:-
 
 
 
 
 
Grimskaft från Eskadron 55:-

Gästblogg

Julia Forsbacka, snart 17 år, ambitiös och galen i hästar.
Är det en bra sammanfattning av mig?
Det är svårt att veta när man sitter vid en dator och skriver en gästblogg. Hur ska jag presentera mig själv? Hur ska jag vinkla ljuset för att visa mig?
 
Ja, just nu sitter jag i den situationen. Egentligen kallas jag för Juli och även om jag snart är 17 år känner jag mig inte som det – ibland äldre, ibland yngre. Om jag är ambitiös eller inte går väl att diskutera men har jag ett mål brukar jag nå det även om det till slut bara är min envisa vilja som driver mig. Det sista är dock helt och hållet sant; jag är galen i hästar och har varit sedan jag satt på ett av dessa vackra djur för första gången när jag var två år. Bakom vårt hus har vi en paddock och mamma berättar ofta om hur jag, tre år gammal, drog ut min lilla plaststol och kunde sitta stilla i timvis när folk tränade bakom stallet.

Jag på första fodervärdshästen Mister X 2006. Jag var då åtta år.
 
Så ja, hästgalen känns som rätt ord för mig. Ridskola började jag på när jag var sex år, jag hade min första foderhäst som åttaåring och min första häst fick jag av en gammal gubbe som inte kunde ta hand om hästen när jag var tio. Min första häst var ett 18-årigt fjordsto vid namn Thorana som inte hade blivit riden på flera år. Det kanske inte låter som drömhästen men denna snälla häst lärde mig otroligt mycket. Efter två år köpte jag och min mamma ytterligare en häst, det tvååriga fjordstoet Bea och plötsligt hade vi två hästar. I tre år fungerade allt bra och även om Bea var en liten djävul gick det bra. Vi var på träningar och red ut i skogen. Men under våren 2013 dog Thorana och vi stod med en ensam häst. I juli 2013 hittade vi vår nya häst; den övervuxna connemaran Airp Lane, eller Pelle som han kallas.
 
Nu, två år senare, sitter jag här vid min dator och skriver en presentation om mig själv och mina två hästar. Pelle och Bea, Bea och Pelle. Jag kanske inte är ryttaren med de bästa förutsättningarna, jag är inte rik och jag har inga föräldrar som är galna i att träna och tävla. Ändå finner jag tid varje vecka för att rida båda hästarna och jag försöker alltid att trycka in så mycket dressyrträning som möjligt.
Det var förra året jag blev dressyrfrälst. Jag vet inte riktigt hur men plötsligt en dag ville jag bara rida dressyr och det har fastnat. Just nu tränar både jag och mina hästar mot våra mål som för andra kanske är simpla; att starta i en dressyrtävling.
 
Min andra egna häst Bea, är född 2008 och är en utav de smartaste hästar jag träffat på. Hon gillar att arbeta och vi har utvecklats väldigt snabbt de senaste månaderna. Det kanske inte var varit den lättaste resan men jag vet att jag har lärt mig oerhört mycket.

 
 
Den senaste hästen, connemaran Pelle, är också han en mycket speciell häst. Flugskimmel, stor och med mycket nerv är även han en häst som gillar att jobba och springa. Under vårt första år tillsammans låg mycket fokus på att bygga upp hans felsatta muskler och nu ligger fokus på att få honom att lugna ner sig.

 
 
Så vem är jag?
Juli Forsbacka, typ 17 år, målmedveten och galen i hästar.
http://beaochjag.blogg.se/
 

video från hoppträning

Video från första hoppträningen för Helena Persson. Febrauri 2015. Enjoy! ↓ 
 

Gästblogg

Hej! mitt namn är Elin Andersson & jag driver Stall Hästkullen tillsammans med min syster Sara.
Jag är snart 20 år gammal & tog studenten från Vretagymnasiet 2014, så nu jobbar jag heltid på Hästkullen & driver mitt egna företag E.Andersson AB.
 
Jag har tidigare tävlat SM på ponny & SM,NM,Falsterbo Horse Show,GHS,SIHS & upp till 150cm på storhäst under min junior tid.
hösten 2013 så såldes min bästa häst som jag red 150 på till Royne Zetterman, tyvärr kunde inte vi fortsätta säga nej till de pengarna som erbjöds då vi är inga miljonärer & mina föräldrar har vanliga jobb. 
men Geenas försäljning öppnade upp många nya dörrar åt Stall Hästkullen så den kom med något gott med sig.
 
Stall Hästkullen består av två företag, mitt egna som heter E.Andersson AB & min syster Sara & hennes pojkväns företag Tingetorp i Östergötland AB, men idag så tänkte jag rikta in mig på mitt egna.
 
Gården vi bor på hyr vi av Mamma & pappa & den består av 4 bostadshus, 33 boxplatser,en paddock,skrittmaskin & såklart en hel del hagar :) sen så står ett ridhus bygge & fler boxar på G.
Jag har ett eget hus  där jag bor tillsammans med min pojkvän, jag har även en anställd, Ebba som hjälper mig i stallet,rider osv.
 
Just nu har vi 16 hästar som vi tar hand om (jag & Ebba) sen har Sara & Karcsi 15 hästar, utöver hästarna så har vi även 4 hundar,3 katter,8 får & 10 höns.
men av de 16 hästarna vi har så äger jag själv 7 av dem & så äger jag en halv tillsammans med Ebba & en halv tillsammans med Mamma, resten av hästarna är här på försäljning,utbildning,inridning osv.
 
Stall Hästkullen startades årsskiftet 2012/2013 av mig & min mamma, då gick jag fortfarande i skolan så vi hade det i en mindre skala med ca 12 hästar, dock var det tufft att både gå i skolan,ta hand om hästarna, rida & sen tävla nästan varje helg. det blev skolan som blev lidande för min del, men hösten 2013 så flyttade min syster hem tillsammans med sin pojkvän efter att ha jobbat i  två år  i Tyskland på Schöckmöhle & då utvecklades företaget & vi hade tid att ha fler hästar & ta imot fler hästar.
 
Nu är Stall Hästkullen ganska igenkänt & vi har sålt ca 100 hästar. bara i år har vi sålt ett 20 tal hästar redan. 
vi sammarbetar med några andra företag som Charlies,Ydregrinden & Stall Bommedal, men vi letar alltid efter fler företag som vill bli en del av Stall Hästkullen för att kunna utveckla verksamheten ytligare.
 
Men hur är det egentligen att driva ett eget företag som 20åring? 
Jo det är mycket jobb, vi sköter allt såsom mockning,utsläpp,ridning, alla fodringar, fixar underlaget i paddocken & skrittmaskinen, sen så sätter vi även väldigt mycket staket & framförallt lagar saker som går sönder.
utöver allt de praktiska jobbet så är det ju även en hel del pappers arbete, med fakturering,annonsering, prata med kunder& allt annat som hör till. dygnet har ofta alldeles för få timmar!
 
I början så jobbade jag även som personlig assistent ett par kvällar i veckan men nu jobbar jag enbart med hästarna och det räcker gott & väl!
 
Drömmen är väl alltid att få rida de riktigt stora klasserna & bli ännu bättre. just nu har jag iaf 4 hästar som går upp till 130cm & 2 jag ska rida 140cm på inom kort, sen har jag även två 5 åringar som planen är att försöka få till Falsterbo.

Sen har jag även ett avelssto som jag avlar lite vid sidan om, fick ett föl förra året & får ett föl i år. sen nästa år ska jag betäcka både mitt nuvarande sto & min tidigare junior häst & första storhäst. men aveln håller jag lite vid sidan om, som en hobby typ :) 
min andra hobby är väl min lilla blogg där jag uppdaterar lite halvdåligt & halv seriöst men det är kul att skriva & samtidigt som en dagbok till mig själv! den heter iaf Nellasella.blogg.se, sen besök gärna vår hemsida http://www.stallhastkullen.n.nu/ . Behöver du hjälp med antingen försäljning,inridning,utbildning eller vill du bara att vi rider & tävlar din häst så tveka inte att höra av dig.
 
Vi må vara unga men med mkt goda referenser från ridsports Sveriges största profiler & jag tror & hoppas att Stall Hästkullen kommer bli något stort i framtiden. 
Sen finns jag även på instagram (Eeliinanderssson) & facebook (Elin Andersson).
Jag svarar gärna på frågor om det är fler som planerar att starta företag som ung & vill ha tips & idéer eller bara vill veta mer om hur vi gick till väga! 
 
Med vänlig hälsning Elin Andersson, Stall Hästkullen
 
 

denna hemlighet kan jag ej avslöja.. än.

Hej på er mina fina bloggläsare! Kommer ni ihåg när jag bad er att länka era bloggar och lovade att en/några skulle få gästblogga? Jag har valt ut 4st personer av er som jag vill lyfta fram och som kommer få gästblogga här på min blogg. Dessa personer tycker jag har intressanta bloggar med bra inlägg. De är drivande och motiverade hästtjejer. Hoppas ni ser fram emot att läsa om deras liv och gå in på deras fina bloggar!

Mitt liv rullar på som vanligt: Stallet, skolan och läxor. Imorgon blir det träning för Helene Reje som varje onsdag och det ser jag verkligen fram emot! 
 
I helgen händer en sjukt roligt grej! Om det leder till något så kommer jag berätta för er till slut. Vill sååååå gärna berätta för er men kan inte avslöja denna hemlighet än. Är riktigt TAGGAD!
 
 

update

Tänkte att jag kanske borde uppdatera er lite om mitt liv just nu. Jag mår relativt bra med tanke på min mage och allt. Senaste veckan har varit lite jobbig men annars har jag mått ganska bra. Men jag ska inte klaga längre, det finns faktiskt människor som har det mycket värre än mig. Jag är lyckligt lottad på andra sätt: grym familj, bra vänner och min häst. Jag har hunnit ikapp med skolarbeten, så jag kommer ta studenten utan massa F haha. 
 
Braven är i topp form just nu. Han tränas för fullt i både dressyr och hoppning. I dressyr för Helena Reje och i hoppning för Helena Persson. Första tävlingen för iår är inplanerad och jag ser verkligen fram emot att komma ut på tävlingsbanan med min fina ponny igen. Han har blivit super lugn sedan vi flyttade till Sundby gård, en riktig gentleman. Märks att han mognat, blivit lugnare, gosigare och mer "uppfostrad". Braven har fått riktigt fina kommentarer från både tränare och personer på gåden, det värmer mitt hjärta något otroligt. Han är till salu för er som är intresserade av denna drömponny.
 
Jag kan också medela att jag har börjat kolla på stora hästar inför framtiden. Provred några förra året men har inte hittat något jag verkligen fastnat för. Jag vill ha en läromästare som ska vara mellan 8-14år, gärna valack och har gått upp till St Georg (den ska minst kunna byta iaf). Vet ni någon häst som stämmer in på detta som är till salu? Kommentera gärna detta inlägg. 
 
 

Tack för att du finns

Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra om jag inte höll på med hästar. Hästar och ridning tillhör nu min vardag och mitt liv. När jag började med detta för 9år sedan så trodde varken jag eller min pappa att vi skulle bli så engagerade i sporten och djuren. 
 
När jag köper en häst så blir de inte bara en del av mitt liv, utan de får också en del av mitt hjärta för alltid. En plats som ingen kan ersätta. Roxelina och Brave Heart är mina allra bästa vänner. Jag litar mer på min häst än vad jag gör på någon människa. 
 
Två av mina vänner har förlorat sina hästar under den senaste veckan och jag vill skicka en massa styrkekramar till dem. Att förlora en bit av sitt hjärta och sin bästa vän är nog det svåraste man kan gå igenom. ♥
 
Jag vill passa på att i detta inlägg att hylla min underbara häst Braven. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Jag älskar honom över allt annat. Han får mig att le på mina värsta dagar och är ljuset i mitt liv. Tack för att du finns bebis. 
 
 

RSS 2.0