Bilder på mig & Sparkling

 

Mors dag

Grattis på mors dag mami ♥
 
 
 

Mira

6dagar kvar till min debut med Sparkling.. shit vad jag är taggad och lagom nervös. Jag anser att lite nervositet är det bästa för tävling, utan det är det ju inte riktigt en tävling? Det gör mig mer fokuserad och tävlingsmänniskan inom mig vaknar till liv samt jag får adrenalin i kroppen. 
 
Träningen idag med Sparkling för Helena blev inställd eftersom ridhuset var upptagen på hennes gård och det regnar ute och är blött. Så idag rider jag hemma i ridhuset, kanske plockar fram några bommar att trava över och kanske tar ett språng som jag aldrig gjort på honom. Ser fram emot att rida honom ordentligt igen, för jag älskar att sitta på hans rygg och känna hans underbara gångarter och takt. Jag har aldrig suttit på en finare häst.
 
Braven idag får skritta ut en sväng i skogen/ta en promenad. Det är standard dagen efter tävling upplägg. Det förtjänar han verkligen efter att ha varit så duktig igår!
 
Ha en bra söndag! Jag ska nu väcka min kompis Mira som kom hit igår kväll för filmkväll, även Ossian var här men gick hem (han bor några minuter bort). Allt mitt skolarbete är klart och inlämnat, har ingenting kvar att göra. Så jag är i princip ledig fram till studenten som är om 10dagar!
 
Bild på mig och Mira för 5år sedan

Tävling - Roslagens Rid och Körklubb

Vi åkte från stallet redo och klara vid kl 09.15. Både jag och Braven var avslappnade men taggade inför starterna. Han vet alltid vad som är på gång när jag står och knoppar och flätar svansen. Det roliga med Braven är att han älskar att tävla så han i princip springer in i transporten. 
 
På vägen till tävlingen så sov jag i bilen, så när jag vakna upp var vi framme haha. Vi kom till tävlingsplatsen ungefär 1,5timma innan start som var 12.27.
 
 
Klass 1 - Nationell - FEI Lagtävlan
Red fram i ca 45min och han verkade mjuk och fin trots den starka blåsten. Underlaget på framridningen var inte jätte bra eftersom det var väligt djupt... vilket brukar suga energi ur Braven. Så tog beslutet att ta det "lugnt" (red dock igenom vägarna/rörelserna i programmet) tills jag kom till collecting ring där jag gjorde tempoväxlingar, övergångar och tog upp formen. Braven brukar vara extremt känslig för blåst men nu var han så lyhörd och fullt fokuserad på mig (detta brukar inte hända ofta eftersom han brukar vara så irriterad på blåsten och göra luftsprång, vrida rumpan åt alla håll, sparka osv). 
 
På banan var han lydig och energisk. Dock blev det några "missar" i ett enkelt byte, ryggningen och sista halten. Jag var överlycklig att han var så koncentrerad på mig och kändes så fin genom programmet. Dock trodde jag att resultatet inte skulle bli så högt pga missarna. Men jag hade fel...
 
Domare H: 68,590%
Domare C: 69,107%
Domare M: 67,179%
 
Slutgiltiga resultatet: 68,291% och placerade som 2:a!
 
Jag var lite chockad men även sjukt glad att resultatet var så högt! Vi hade nu höjt ett av våra SM-kval, igen! Bravens uppfödare kom förbi vid vår start också, vilket var väldigt roligt. Hoppas hon blev stolt över sin fina uppfödning. 
 
 
 
Klass 2 - Nationell - FEI Mästerksap
 
Vi började rida fram ca 30min innan start som var 15.16. Brukar rida fram längre men eftersom det spöregna och blåste storm bestämde jag mig för att  inte ta ut honom i det hemska vädret. Red fram med täcke under nästan hela framridningen för att jag inte ville att han skulle bli för blöt och kall. Jag märkte hur han hela tiden vred sig för att regnet inte skulle piska i hans ögon. Så tänkte jag "nu är det kört eftersom han inte ens kan gå rakt" men han skärpte sig när vi var på collectingring och inne på banan. 
 
Allt jag kunde tänkta var att detta var bra träning för Braven, för på senaste SM:et var det spöregn och då flippade han totalt. Så mina krav var inte höga under denna ritt, jag var bara glad att han inte var mer i luften än på marken. Han skötte sig verkligen galant och visade vilken stjärna han var. Han gjorde INGEN miss, dock var skolorna lite dåliga för han ville inte riktigt ställa sig pga regnet och blåsten. I galoppen blev han lite loj kanske.
 
Domare H: 69,878%
Domare C: 69,512%
Domare M: 66,220%
 
Slutgiltiga resultatet: 68,537% och placerade som 2:a!
 
Jag var mycket mycket stolt över honom att han skött sig så bra i det dåliga vädret. Så efteråt fick han komma in i transporten med ett varmt fleecetäcke och prisutdelningen blev inomhus för fot (skönt!). Resultatet räckte till att höja vårt SM-kval, IGEN! Vårt SM-kval snitt ligger nu på 70,0815%. Tror även att Domare M var lite grinig mot oss i båda klasserna.. Bedömningssport ;)
 
 Min fina älskling som jag är så oerhört stolt över ♥

BÄSTA BRAVEN

Han bara fortsätter att leverera gång på gång denna underbara häst! Denna gång i ösregn och storm. 2:a i FEI Lagtävlan på 68,291% och 2:a i FEI Mästerskap på 68,537%. 🌟



Dagens inspo




så typiskt...

Igår kom hasse hovslagare förbi stallet och fixade glapp skon på Sparkling. Vi bestämde att han skulle komma på söndag och sko båda hästarna. Idag när jag skulle träna Spakly för Helena, upptäckte jag att han hade en tappsko... WTF. Blev så ledsen och besviken eftersom jag längtat efter att få träna honom, det är det enda jag tänkt på de senaste dagarna. Det är lite som en drog. Hasse kommer och skor honom imorgon kväll, så då kan jag rida igen. Men detta är så jäkla typiskt... :(
 
Braven gjorde min dag genom att leverera ännu ett grymt träningspass! Han är i sitt livs form och blir bara bättre och bättre. Tror han gjorde de bästa slutorna han någonsin gjort idag också, det var en riktigt härlig känsla! Det är underbart att dansa med denna fina ponny. 
 
På lördag blir det tävling med Brave Heart. På söndag blir det träning med Sparkling för Helena Reje på hennes fina gård. I sommar kommer jag förhoppningsvis åka dit under små "träningsläger". Det kommer bli väldigt lärorikt och roligt!
 
 
 
 
 

If you don´t practice you don´t deserve to win

Hur har du gjort för att ha kommit dit du är idag, vad är knepen?
 


 
Jag tror att vägen till att lyckas är att träna hårt ("If you don´t practice you don´t deserve to win"- Andre Agassi) och älska det man gör. Ni kanske även har hört att ridsporten är en "materialsport" vilket låter hemsk men det är sant. För att nå de högsta klasserna måste man ha en häst med rätt kapacitet. Jag tror inte på det där med att "köpa sig framgång" men man köpa en häst med kapaciteten och självklart bättre förutsättningar (kunna träna för bra tränare, bra stall/anläggning, bra utrustning, kunna åka på tävlingar osv). Men sedan är det allt upp till ryttaren. Hon/han måste vara duktig och ambitiös för att det ska gå hela vägen. Ryttaren måste vara beredd på att lägga ner sin liv, själ och hjärta till sporten för att nå framgång. 
 
Om man köper en unghäst bygger man upp ett förtroende från början och utvecklas tillsammans. Köper man en häst som redan är färdig utbildad så kan det ta ett tag att bygga förtroende och tillit till varandra. Men jag tror fortfarande att ryttaren och hästen kan bygga ett starkt band oavsett vilken "väg" man väljer. Självklart finns det en stolthet att lyckas med en häst man utbildat själv (detta vill jag göra själv i framtiden när jag känner att jag lärt mig tillräckligt för att kunna lära en unghäst). Men jag tror inte att man blir mindre lycklig att lyckas med en häst som redan var utbildad när man fick den. För att rida in sig på en utbildad häst och forma den efter sig är en prestation för sig. 
 
Roxelina gav mig de bästa grundkunskaperna jag kunde fått, vilket jag tror var en otroligt viktig del. Hon lärde mig också att jag inte ska bry mig om andras elaka åsikter/fördomar. Tillsammans gjorde vi det alla trodde var omöjligt, vi krossade fördomarna genom att vara det första fjordhäst ekipaget som tävlat nationellt i dressyr. Roxi kunde man inte jämföra med de långbenta ponnyerna, men vi kom långt på bara viljan (detta är jag enormt tacksam för). Kämpar du för dina drömmar & aldrig ger upp - då kan du lyckas. Brave Heart hade kapaciteten som gjorde att jag fick möjligheten att ta mig till mästerskap och slåss om topp placeringarna. På vägen har vi vunnit varandras hjärtan och tillit. 
 
Min familj är väldigt stöttande, de vill att jag ska sträva efter mina drömmar. Min pappa peppar mig alltid att jag ska göra det jag älskar. Mamma och pappa har lagt ner pengar i min satsning eftersom de vet att det är detta jag vill hålla på med. Jag har lagt ner mycket pengar själv också. Vi har inga unika situationer utan vi är en "normal" familj. Pappa har också dedikerat sin all sin fritid till det här, han tycker det är skit roligt.
 
Jag har kommit en bit på vägen, jag har uppfyllt en del av mina mål. Men jag drömmer fortfarande om att tävla i frack, tävla i stora mästerskap och internationellt. Det hoppas jag att jag och Sparkling kan nå tillsammans. 
 
Så vad har jag gjort för att komma dit jag är idag? Jag har kämpat, jag har tränat, jag har aldrig givit upp, jag har haft grymma hästar, bra tränare och en stöttande familj. Jag ger mina hästar bra foder, bra varierad träning och de blir omkötta som små bebisar. Hästar och ridsport är mitt liv och det absolut roligaste jag vet. Finn din glöd, styrka och motivation.
 
 

Protokoll

Här är protokollen från tävlingen denna helg när jag och Braven vann på 71,626% 

Domare H


Domare C




Domare M




frågor?

Har ni några frågor om Sparkling svarar jag mer än gärna på dem! Eller om ni har något önskeinlägg som ni vill att jag ska skriva. Skulle ni vilja se protokollen från domarna från tävlingen med Braven? Kommendera detta inlägg ↓ Jag har även lovat er en video från när jag gör min håruppsättning, den kommer inom kort!
 
 

Dagens inspo




övergång från ponny till stor häst

 
Det här med övergången från ponny till stor häst är jäkligt svår. Jag tror inte jag riktigt förstod hur svårt det skulle vara tills jag själv fick en stor häst. På Braven känns allt så "lätt", vi är så samspelta och han förstår mig på sekunden. Sparkling och jag är så nya för varandra, han rör sig otroligt stort som jag inte riktigt är van vid. Allt man gör på Sparkly måste jag planera 4gånger tidigare än med Braven. Ändå måste jag säga att allt gått väldigt smidigt, vi hittar nya knappar varje dag och jag fullkomligt älskar hans psyke! Han vill förstå mig lika mycket som jag villl förstå honom. Varje gång jag hämtar honom i hagen och ropar hans namn så kommer han till mig och gnäggar, så sjukt gullig. Hans blick lyser av snällhet och nyfikenhet. Jag känner redan vilken stor plats han har tagit i mitt hjärta. 
 
När vi red igenom Msv C:1 programmet häromdagen så kom alla dessa kommunikationsmissar fram. När jag inte har tid på sig att lägga en volt eller förbereda på annat sätt, utan måste göra alla rörelser och vägar korrekt. Jag ska rida programmet imorgon igen, innan dess tränar jag vägarna och misstagen. När jag tävlar vill jag helst inte ha så många missar, men händer det så händet det. Jag kan inte ha så höga krav när vi inte kan varandra än.
 
Det var en blogg läsare som frågade varför jag tycker Msv C:1 programmet är krångligare än Msv C:2, det är därför att i Msv C:2 är alla vägarna liknande från ponnyprogrammen jag rider. 
 
 
Jag och Sparkling är en riktigt bra match, det känner jag! Ge oss lite tid så kommer vi snart dansa magiskt tillsammans.
 
 
 
 

Rörd

Jag blir så innerligt rörd av alla fina kommentarer ni ger mig här på bloggen, facebook och instagram om resultatet i helgen. Det betyder mycket för mig och det värmer verkligen mitt hjärta. Jag är även så tacksam för min otroliga tränare Helena Reje, hon har fått mig och mina hästar att utvecklas enormt på kort tid. När resultatet kom upp på Equipe i helgen så ringde hon mig direkt (snacka om grym tränare?). Jag sa till henne "Det här är tack vare dig" då svara hon "Nej det här är tack vare oss, som ett team". Jag är så lyckligt lottat med en stöttande familj, grymma tränare och otroligt fina hästar. Livet är bra just nu.
 
Idag kommer Hasse hovslagare vid kl 16.30-17.00 för att sko Sparkling (och eventuellt Braven också) som har en glapp sko. Sedan väntar ett dressyrpass på Sparkly och Braven får en välförtjänad vilodag. Imorgon blir det träning för Helena Reje med båda hästarna, har tiderna 18.00 & 20.00. 
 
En tråkig nyhet är att det inte blir någon tävling med Sparkling 29/5 pga att pappa måste jobba, men har tävling 6/6 så det gör inte så mycket. Har ännu en vecka på mig att träna och förbereda oss, vilket jag tror att vi behöver. Men Braven ska tävla nu på lördag 30/5 på Roslagens Rid och Körklubb. Klasserna FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap. Förhoppningsvis kan vi höja ett till SM-kval.
 
 

Dagens inspo




Min stjärna

Har försökt smälta gårdagen men kan kan fortfarande inte förstå vad som hänt. Jag är så tacksam och lycklig. Min guldponny Brave Heart kommer idag få komma ut i skogen, antingen promenad eller skitt tur barbacka. Sparkling ska också få komma ut i skogen, men inte på promenad eller barbacka för det vågar jag inte riktigt än. Han är så stirrig och på tårna ute så det är bäst att sitta på ryggen med sadel, men han ska också bara skritta. 
 
Om ni undrar varför jag inte är i skolan idag, är det för att jag är ledig. Har knappt några lektioner kvar med tanke på att betygen ska sättas denna/nästa vecka. 16dagar kvar till studenten! Nu ska jag dricka en kopp kaffe med vanilj soya mjölk ♥ , skriva en uppsats och två inlämningar samt vid 15.44 tar jag bussen till stallet. 
 
Gårdagens favoritbild. Så mycket kärlek till min stjärna ★

Personbästa

Shit vilken dag... Var ska jag börja? Jag, pappa och Braven åkte ifrån stallet kl 09.00 imorse och åkte till tävlingen i Rånäs. När vi kom fram träffade jag många av mina tävlingskompisar, vilket var underbart roligt eftersom det var så länge sedan jag såg dem! Vi hade god tid på oss så vi tog det lugnt, kolla på tävlingarna, Braven fick mat m.m. Vid 10.45 satt jag upp på Braven och skritta till framridningen. På framridningen kändes han mjuk och avslappnad, kanske något seg. Det blev många tempoväxlingar och övergångar för att väcka upp honom. Red igenom alla vägar och rörelser som ingår i FEI Mästerskap programmet. 
 
Innan jag kom in på banan "dog" han lite, så när jag väl kom in på banan så galopperade vi och gjorde tempoväxlingar. Vi gjorde ett riktigt fint program med endast ett stort misstag, vilket var ett enkelt byte (oturligt nog var det koefficient på det) men det tar jag på mig som mitt eget misstag. Jag tyckte att han var lite loj och inte svarade framåt i skolorna, annars var jag mycket nöjd med Bravens insats. Mitt mål för dagen var att rida ett säkert program utan några större missar, då vår förra start blev lite kaos. Därför satt jag inte så mycket tryck i honom som jag vet att jag kan men formen och spänsten var bra. 
 
Domare H: 68,78%
Domare C: 71,70%
Domare M: 74,39%
 
Slutgiltiga resultatet: 71,626% och VINST!
 
Resultatet vi fick hade jag aldrig vågat drömma om! Jag var i fullkomlig chock och några glädjetårar rann från kinderna. Att vi spräckte 70% - gränsen är helt galet. Vi slog vårt personbästa med över 2% och fick ett höjt SM-kval. Vi fick så positiv kritik personligen från domare, kompisar och åskådare. Jag är så oerhört glad och stolt över Brave Heart. Idag visade han vilken stjärna han faktiskt är! Älskar kommentaren vi fick från en utav domarna: "Härligt, du är helt rätt! Lycka till". När jag gick ut från tävlingsbanan hörde jag en annan domare säga "Det här var riktigt bra". Måste passa på att tacka min grymma tränare Helena Reje, utan henne skulle det inte gått så bra som det gjorde. Vi är ett bra team!
 
 

71.626% och VINST




Träning för Helena Reje

Godmorgon! Idag blir det träning för Helena Reje med båda hästarna. Braven ska gå ett lättare pass med fokus på lösgörande, om han känns fin så kanske jag rider igenom FEI Mästerskap som vi ska tävla imorgon. Med Sparkling är det mest fokus på att vi ska hitta och tajma varandra samt rida igenom MsvC:1. 
 
Jag tränar tiderna 14.20 och 16.20. Efter det ska Braven tvättas och hans utrustning putsas inför tävlingen imorgon. Pappa kommer bli tvingad att fota idag, så då får ni se bilder ikväll. Ha en bra dag!
 
 
 Bild från clinic med Adelinde Cornelissen där jag och Braven fick äran att delta inför över 700pers.

SM 2015

Ska du inte rida SM på Braven iår?
 

Självklart ska jag rida Svenska Mästerskapen på Braven iår! Det går på Gävle Ponnyklubb 16-19 juli.
 
 

Dyon kandar

Detta fina kandar från Dyon vill Sparkling ha, det sa han till mig idag. Jag svarade honom att han ska få det så fort Victoria fått lite pengar på kontot. Han kommer bli ruskigt snygg i det, bara enkelt och svart. Inget lack eller vitt foder.
 
 
 
 
Denna dag har annars varit mycket tråkig, med skola och massa plugg. Hann inte rida idag men borstade samt pussade på dem båda två. Imorgon ska både Braven och Sparkly gå dressyrpass i ridhuset! Längtar verkligen efter att få sitta på Sparklings rygg igen. Efter denna vecka så finns det knappt någonting kvar i skolan att göra fram till studenten, så då kommer jag spendera hela dagarna hos hästarna. 




Första tävlingen med Sparkling

Herregud jag är anmäld till min första och andra tävling med Sparkling. När vi startar vår första start kommer jag bara ha ridit honom i 3veckor. Vi kommer tävla Msv C:1 som är ett ganska konstigt program om jag får vara ärlig, hade hellre ridit Msv C:2 men hittade inte någon passande tävling. Jag "passar på" att starta tävlingar nu eftersom vi behöver rutin och det inte finns någon tid att tävla i juni efter studenten (pappa jobbar). Det får gå som det går, har inte så höga krav men jag hoppas självklart att det går bra. Dessa tävlingar är inplanerade med Sparkling:
 
 • Roslagens Rid & Körklubb - 29/5 - Regional - Msv C:1
 • Hallstaviks Ryttarförening - 6/6 - Regional - Msv C:1
 
Tanken var att jag skulle tävla Braven denna helg på ett nationellt meeting i Hudiksvall (är jäkligt avundsjuk på de som är där just nu) men eftersom Sparkly är ny så vill jag inte lämna honom. Dessa tävlingar är inplanerade med Brave Heart:
 
 • Stockholms Ponnyklubb - 24/5 - Nationellt - FEI Mästerskap
 • Roslagens Rid & Körklubb - 30/5 - Nationellt - FEI Mästerskap & FEI Lagtävlan
 

Msv C:1 2011
 

1. AX  Inridning i samlad galopp
   X   Halt - Hälsning 
   XC Samlad trav 2. C   Vänster varv
   CHS Samlad trav
   SF  Mellantrav
   FAK Samlad trav 3. Övergångarna vid S och F 4. KVE Höger öppna 5. E volt med 10 m diameter 6. ESH Höger sluta 7. HCMR Samlad trav
   RK    Ökad trav
   KA    Samlad trav 8. Övergångarna vid R och K 9. A Halt - Ryggning ca 4 steg - Framridning i samlad trav
   AF Samlad trav10. FPB Vänster öppna 11. B Volt med 10 m diameter 12. BRM Vänster sluta
    MC  Samlad trav 13. CH    Mellanskritt
    HIB(P) Ökad skritt 14. Mellan B och P Mellanskritt
    (B)PLVE      Mellanskritt 15. E    Samlad höger galopp
    ESH Samlad galopp 16. HCMIE Samlad galopp 17. EB  Halvcirkel med 20 m diameter; 
        förvänd (höger) galopp
    BGC Samlad (höger) galopp
    C   Höger varv 18. CMRIS Samlad galopp, vid passerandet 
          av I enkelt byte19. SEVLP Samlad galopp, vid passerandet 
          av L enkelt byte 20. PFAK Samlad galopp
    KR   Mellangalopp 21. Före R Övergång till samlad galopp
    R      Övergång till samlad trav
    RM     Samlad trav 22. M Samlad vänster galopp 23. MCHIB Samlad galopp 24. BE  Halvcirkel med 20 m diameter; 
        förvänd (vänster) galopp
    EGC Samlad (vänster) galopp
    C   Vänster varv 25. CH  Samlad galopp
    HXF Ökad galopp  26. Före F Övergång till samlad galopp
    F      Övergång till samlad trav
    FA     Samlad trav 27. A  Vänd rätt upp
    AX Samlad trav
    X  Halt - Hälsning

 © Copyright 2015


Charlotte Dujardin - The girl with the dancing horse

 

Träning för Jeanna

Träningen för Jeanna med Sparkly idag gick otroligt bra! Herfsta gård är en så vacker plats precis vid vattnet, bara ett stenkast från Segersta. Vi började träningen i galopp där jag skulle träna på byten. Först vände vi snett igenom och bytte vid mitten, sedan mellangalopp snett igenom - samla ihop - byta innan hörnet och till sist samlad galopp snett igenom - förvänd galopp genom hörnet - byte vid bokstaven A el. C. Detta är ju relativt enkla övningar men vi behövde träna på att tajma varandra i bytena så att de blir precis på hjälpen, så att han inte byter före eller efter mig. Till slut satt dem och han fick en riktigt härlig samlad galopp!
 
Sedan kom vi till traven där jag började med några öppnor. Därefter gjorde vi skänkelvikning över halva diagonalen för att sedan ställa om och göra sluta. Detta gjorde att han fick rejält med flyt i slutorna. Ibland blev han till och med lite över ambitiös och började med passage. Fokus under hela ridpasset var att han skulle vara framme för skänkeln så jag kunde ha känslan "Do less, Less is more".

Älskar verkligen att rida Sparkly, han ger mig en sådan underbar ridkänsla! Han har tre fina gångarter som alla är stora och luftiga. Jeanna tyckte verkligen om honom (definitionen av den perfekta första stora hästen) och tyckte att vi var redo för tävling snart. Det är bara ut och få rutin tillsammans. Efter denna träning är jag fullproppad med motivation och övningar som jag knappt vänta att få träna vidare med. Idag var det sjunde gången jag satt på Sparklings rygg, det ska bli roligt att se var vi är om ett år. Hoppas ni ser fram emot att följa vår resa tillsammans här på bloggen!

 
Sista bilden ♥

Bebisarna





klassisk vit outfit

Om man bortser från att jag har inflammmation i mitt knä (köpte ett knäskydd idag som ska minska mitt haltande haha), magont och virus infektion i kroppen, så mår bra jäkligt bra just nu och är hur lycklig som helst. Min kropp ska inte hindra mig från att göra det jag vill. Imorgon vid 11.45 blir det träning för Jeanna Högberg på Herfsta med Sparkling! Sparkly ska matchas ordentligt med en klassisk vit outfit, mer stilrent kan det inte bli. Pappa kommer ta bilder med systemkameran, så om han lyckas få några bra bilder så får ni se dem imorgon.
 
Livet är bra just nu. 26dagar kvar till studenten!
 
Jeanna coachar mig och Braven på Elitallsvenskan omg 1

höga paddar

Det som det snackas mycket om nu är just de höga paddarna från eskadron. Jag har sett många proffs använda detta men har aldrig tänkt på att använda det själv. När jag stod i butiken igår stod det mellan "vanliga" och "höga", men jag tänkte att jag skulle ge denna trend ett försök. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad då de var otroligt lätta att linda med. Jag valde färgen svart på paddarna för jag trodde det skulle var snyggt mot min kolsvarta häst, jag hade rätt. Det tog ett tag att vänja sig vid utseendet av detta men min slutsats är att det ser snyggt ut och det skyddar bra.
 
Vad tycker ni om detta? Snyggt/fult?
 
 

satsa helhjärtat på hästar

Ska du satsa helhjärtat på hästen eller plugga vidare? Med tanke på att du går på natur? 
 
 
Efter gymnasiet är tanken att jag ska hålla på med hästar och mitt företag på heltid. Jag ska "vila upp mig" från all stress som skolan orsakat mig och lägga energi på att bli så frisk som jag kan (ni vet ju vid det här laget att jag varit mycket sjuk till och från). Ridning och hästar är det jag älskar, så varför inte satsa på det? Så ett kortfattat svar - Jag ska satsa helhjärtat på min häst. Jag vill följa min dröm och ta mig till toppen.
 
Jag vet inte hur framtiden ser ut för mig men om jag får för mig att plugga vidare, måste jag först göra högskoleprovet för yrket jag vill ha är läkare eller veterinär. Jag skulle inte kunna tänka mig ett bättre yrke där man spenderar sin tid att hjälpa människor/djur. Min pappa är läkare och min mamma är sjuksköterska, så det kanske ligger i släkten? haha. Nä men jag vill ha ett yrke där jag vet att jag gör skillnad. 
 
Har man chans att arbeta med det man älskar, ska man göra det. Många har inte den lyxen. 
 

Brave Heart ♥

 
 

träning & shopping

Idag åkte jag till stallet vid kl. 8 för att först rida ut på Braven och sedan släppa ut Sparkling i sin hage. Han blev otroligt glad och sprang runt lite innan han glupskt började äta gräs. Vid lunch åkte pappa och jag till Stockholms Ridsport som planerat. Sparkling fick ett nytt träns, ett bett, paddar (sånna där höga som alla snackar om haha), boots, schabrak, fleece täcke, benskydd m.m. Till mig själv köpte jag nya sporrar och ridstrumpor. Ska köpa ett kandar till Sparkling också inom en snar framtid, men det får vänta lite. Finns det något kandar som ni kan rekommendera?
 
Nu på eftermiddagen red jag Sparkling i ridhuset för att repetera det vi gjorde på träningen igår. Han var riktigt fin! Träningen igår för Helena Reje gick bra, han var extremt arbetsvillig och bara "ville ville ville". Det blev några små kommunikationsmissar och missförstånd här och där men det är klart att det blir så i början innan man hittat varandra. Helena tyckte att han passade mig både storleksmässigt och ridmässigt, så det låter ju lovande. Jag känner själv att Sparkling är en häst som passar mig väldigt bra, vi liksom matchar. 
 
Brave Heart var grym på träningen igår! Han gjorde det bästa ridpasset någonsin. No words needed. 
 
 

de senaste två dagarna

I mitt stall finns en standard grej när man flyttar dit, det är nämligen att maska av direkt (vilket är väldigt smart eftersom det minskar smittorisk när det finns så många hästar). Hästen måste vara inne i box i 3dagar och på den fjärde dagen får h*n komma ut i sin nya hage. Så på tordag får Sparkling komma ut i sin hage och springa! Innan dess är jag där så mycket jag kan för att gå promenader och även stall personalen går promenader när vi ber om det. Han har skött sig utmärkt under de senaste dagarna och besvisat för oss att han har väldigt bra psyke. Det har blivit mycket pysslande med borstning, olja hovar, smörja in mulen osv.. hihi. Jag har ridit lösgörande ridpass för att få bort den överskottsenergi han har eftersom han står inne just nu. Han är så grymt roligt att rida, vill aldrig hoppa av.
 
Tro inte att jag glömt bort min prins Braven. Han har fått mycket uppmärksamhet också: blivit lika mycket ompysslad och riden. Därför har jag spenderat 7,5-8timmar varje dag i stallet de senaste två dagarna. Imorgon blir det träning för Helena Reje med båda hästarna, har tiderna 16.40 och 18.40. Första träningen med Sparkling! Om några dagar har vi en inplanerad träning för Jeanna Högberg också.
 
På torsdag ska jag och pappa åka till Stockholms Ridsport för att köpa saker till Sparkling. Det är mycket som behövs så det ska bli roligt att shoppa loss lite. 
 
 
 

Presentation Sparkling

Jag har köpte Sparkling från Rigmor och Johnny Svensson som bor vid Millegarne Gård, Blekinge. Han har blivit riden och tävlad av deras dotter Jennifer Svensson. Han är av rasen hannoveran och är importerad från Tyskland som 2,5åring. Han är en valack (dock var han hingst till 2013), född 2005, 163cm i mankhöjd (känns större) och är mörkbrun. Vid 3-års test vid Knisling blev han bästa hopphingst. Han är tävlad upp till intermediaire.
 
Han kan byten upp till varje, piaff, passage, galopppiruetter osv. En riktig läromästare som förhoppningsvis kan ta mig upp till toppen som Young Rider. Jag är otroligt tacksam att jag fick köpa denna otroligt välutbildade och fina häst. Han är som en stor nallebjörn, riktigt mysig och snäll. Ridkänslan är magisk när man lyckas få allt rätt. Tack mamma & pappa som satsar och tror på mig.
 
Sparkling  
e.Satisfaction I  u.Lastra  ue.Lastro
  

Min nya häst

Ikväll kommer en presentation om min nya stjärna, så glöm inte att kika in här då. 





Sparkling ✨




Frågor & Svar

Åh var har du köpt klänningen på första bilden ?:)
 
Det är en jumpsuit från Nelly.com. Jag köpte den förra året så tror tyvärr inte den finns kvar i webshopen. Jag hoppas att den kommer tillbaka (som vissa klädesplagg gör) så du kan köpa den om du är intresserad. 
 
 
 
 
Hur får du till håret (knuten) så bra?!
 
Först och främst, tack så mycket! :) Jag gör alltid min håruppsättning själv eftersom jag vägrar att låta min pappa göra det haha. Så efter några års träning så har jag blivit relativt duktig och snabb (tar mig några minuter). Vissa gånger blir finare än andra eftersom jag inte har någon spegel som eller någon som hjälper mig. Pappa brukar ta foto när jag är klar bara för att jag ska "godkänna". Men trixet är att använda sig av gummisnoddar som du använder till hästens knoppar när när du sätter upp håret. Det är svårt att förklara hur jag gör, skulle vara lättare att visa.. Om ni är intresserade så kan jag göra en video där jag sätter upp mitt hår, kommentera om ni är intresserade av det.  
 
 
 
 
Hur hög är Braven? Är han vikt/längdbärande?

Braven är endast 144,5cm hög. Jag är 168,5cm lång (med väldigt långa ben och kort överkropp) och jag red inte jätte stor ut på honom. Så han är ganska längdbärande. Braven är nätt i typen men ändå krallig, men skulle inte säga att han är jätte viktbärande. 
 


Hur är det med Roxelina nu? Kan du inte uppdatera oss läsare lite kring henne? :)
 
Jag får lite uppdateringar då och då via sms där jag får se bilder på henne och höra hur det går. De nya ägarna trivs jätte bra med henne och hon blir oskött som den prinsessan hon är. Jag ska förhoppningsvis åka dit snart och hälsa på henne , saknar henne så ♥
 
 

Dagens inspo - Take a chance


 
Mina underbara blogg läsare, lova mig att ni alltid vågar ta chanser. Säg vad du tycker & känner, tala alltid sanning, tro på dig själv och våga följa dina drömmar. För om ni inte vågar så kommer ni alltid undra what if. 
 
 

Kan knappt bärga mig ♥

 
 

Min studentskiva

Har varit busy busy busy. Känns som skolan har tagit all min fria tid, men det gör inget för om 33dagar tar jag studenten. Igår hade min klass och parallellklassen studentskiva på Göta källare vid medborgarplatsen (vårt tema var maskeradbal). Den var GRYM, lätt den bästa skivan jag varit på och en av de bästa utgångarna någonsin. Många av mina underbara vänner var där och gjorde kvällen ännu bättre. Jag blev "Klassens Cha Cha Bloggen" kan ni förstå varför? haha.
 
Här får ni lite bilder från igår:
 
 
 
 

Dagens inspo




new in

Idag var jag, mamma och pappa iväg och shoppade lite hästgrejer (eller vi släppte av mamma vid ikea innan haha) på Lyckås Ridsport. Tanken var att jag bara skulle köpa ett par nya ridbyxor då mina favorit blåa ridbyxor är helt sönderslitna, men det det blev lite fler saker. Jag hitta ett par sjukt sköna ridbyxor från märket "back 2 back", jag har aldrig hört om det tidigare men de hade bra passform, bra stretch och hade "grip" istället för skoning. Sedan blev det två tröjor från HV Polo (den ena är dock beställd men inte köpt eftersom den inte fanns inne i butiken) och lite små grejer till nya hästen. 
 
Det här är sakerna jag köpte idag:
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart kommer mina fina rödbruna stövlar från De Niro också!
 
 
 
 

RSS 2.0