Fortsättning följer....
50 växlad ferrari

Idag var det dubbelträning för Helena Reje som varje onsdag! Först ut var Braven. I början av passet stod han emot lite men när han blivit varm i kroppen.. Wow! Helena hjälpte mig att plocka fram hans allra finaste kvalitéer och blev en 50 växlad ferrari. Vi lekte mycket med speed control och samling. Bravens kropp kändes lösgjord från topp till tå, bakbens aktiviteten var på topp och han var härligt energisk. Det här var nog en av de bästa passen vi någonsin gjort och aldrig har vänster galopp känts så luftig och lätt. Snacka om att toppa formen nu inför Lag-SM. Kan ni förstå hur taggad jag är?
 
Sedan var det Sparklings tur! Han har tagit det lugnt de senaste två dagarna efter tävlingen men påverkar det honom? Nej. Han var super fin från början till slut. Äntligen har jag hittat dragläget samt lärt mig slappna av och jäklar vilken skillnad det är. Sparkly var full med energi och positivitet. Helenas kommentar: "han har ögonen riktade framåt nästan hela tiden när du rider" - vilket jag vill tolka som att han tycker detta är roligt. Vi tränade en del byten, skänkelvikningar, öppnor samt gjorde många tempoväxlingar & övergångar m.m.
 
Dagens Brave Heart
 
Dagens Sparkling:


Tävling i Enköping!

Det var en LÅNG dag igår. Gick upp vid kl 5 för att jag och Sparkling skulle tävla MsvB:4 vid 10.28. Jag gick upp, åt frukost, packade det sista, åkte till stallet, gjorde i ordning Sparkling, packa in allt i transporten inklusive häst och åkte till tävlingen. Vi kom till tävlingplatsen i god tid, för jag gillar att strosa anläggningen så jag kan se hur allt ser ut (vi var på Enköpings Ridklubb som jag aldrig varit på) och planera min framridning samt putsa min häst lite extra! Hatar att stressa för det förstör mitt upplägg totalt. 
 
På framridningen kändes han mjuk och fin. Han hade framåtbjudning och hade massa energi. Red igenom delar ur programmet men in lite längre form & forma lite "överdrivet" bara för att försäkra mig om att han skulle vara lösgjord inne på banan. Fick många fina kommentarer från personer på läktaren om min fina häst, tack! På banan var han först lite spänd och hopppade till några gånger för att han är fjantig ibland. Då kom jag ihåg var Anna-Britta Oldén sa till mig på programridningen i torsdags: "Slappnar du av - då slappnar han av". Så jag tog ett djupt andetag och slappna av i hela kroppen, och då blev det som natt & dag. Han var jätte fin och jag kände att han hade lika roligt som jag för han var så energisk och det kändes som vi var i harmoni. Det blev några små missar som i den första uppridningen så stod han ej parallellt, han svaja till i höger öppna (mitt fel), han hoppade till en gång i ett hörn för han blev rädd när nån gick under läktaren, den förvända galoppen kunde varit bättre m.m. Men vi satte alla bytena för första gången och shit vad kul det var att tävla! Domaren Anna-Britta var även där igår och kollade och hon tyckte jag red väldigt noggrannt, mjukt och fint. 
 
Resultatet blev 67,935% och vi kom 2:a! 2poäng till första platsen. Jag är super nöjd och otroligt glad & tacksam för min fina Sparkling. Han är den gladaste, snällaste och mest positiva häst jag träffat. Han sätter alltid ett leende på mina läppar. Nu är vi färdigkvalade till regional MsvA och St George. 
 
 
 
Vid kl 17 så åkte jag och pappa till Sergel plaza i Stockholm för att möta upp Segersta laget för att planera det sista till invigningen. Haha dessa männsikor får mig verkligen att skratta! Jag har aldrig känt en starkare lag känsla som denna. Vi är enormt taggade allihopa inför SM nästa vecka, vi ska ge allt och ha väldigt roligt tillsammans.
 
 

Dagens håruppsättning

Från ryttarsmycken.se
programridning

I förrigår var det träning för Helena Reje! Braven var väldigt fin trots att han tagit det lugnt i två dagar innan, han brukar bli väldigt stel så man måste jobba massa lösgörande innan man ens kan komma till ridning. Nu var han där jag ville ha honom från början och då kan man verkligen arbeta med detaljer vilket är extremt roligt tycker jag. Vi galoppen arbetade vi med öppnor & slutor och det tyckte han var väldigt jobbigt men han var jätte duktig. I traven gjorde vi skänkelvikningar - vilket är jäkligt svårt ibland och det är tur att de inte finns med i de programmen vi rider idag, då är det ju "bara" skolor haha. Vi tränade också en del samling i traven vilket han blir bättre och bättre på. Samlings träningen har verkligen gett resultat de senaste månaderna, han har blivit mycket starkare och orkar gå i uppförsbacke hela tiden i traven (vilket har gjort ökningar grymma!) och hans galopp har blivit riktigt luftig. 
 
Sparkling var jätte fin också! Kandaret och betten funkar så otroligt bra på honom, aldrig har jag känt honom så fin och mjuk. Det märks på honom att han trivs med det. Vi arbetade mycket med att hitta dragläget som för mig har varit det största problemet, men denna dag så hittade jag det under hela passet. Jag hittar mera och mera knappar och snart kommer detta bli rikigt bra! Vi tränade på delar ur MsvB:4 och det gick galant. 
 
Igår så var det programridning för Anna-Britta Oldén på gården. Jag red med Sparkling kl 17.30. Hon kände till vem min häst var, vilket de flesta lite äldre gör, och det gjorde mig både stolt och lite nervös. Vi red igenom MsvB:4 men han var väldigt spänd över domar bordet (som vanligtvis aldrg står där när vi rider) så han hade inte den framåtbjudning och tryck som jag hade velat ha. Det fick mig att återgå lite till "ponny ridning". Så den ritt vi red skulle legat mellan 66-67%. Efteråt blev jag less på att han var fjantig så jag sa till honom en gång och vips så skärpte han till sig. Då kunde jag slappna av och han slappnade av och då fick vi till alla rörelser på en helt annan nivå. Ahhhh snacka om att jag var besviken över ritten då... jaja. Jag hoppas vi får till en bra ritt på tävlingen på Enköping på söndag!
 
 

För det som inte fick hända

 

Världens vackraste ponny

 

träning med laget!

Igår hade vi träning för Jeanna Högberg med laget på Segersta. Ella red först sedan jag, Evelina och sist Ellen. Braven kändes stel och stod emot under nästan hela passet. Han har sällan "dåliga" dagar numera men när de väl kommer så brukar jag inte rida länge, men nu hade jag inget val än att ta igenom det. Det var enormt svårt att få honom rund och få honom att bjuda framåt (han som oftast är en riktig energiknippe). Efter mycket jobb så fick vi igenom honom och han blev fin, inte jätte fin men fin. Vi red delar ur programmen FEI Inledande & FEI Lagtävlan och slipade på detaljer. På Lag-SM nästa helg så ska vi ge allt, så allt måste sitta in i minsta detalj. 
 
Alla de andra i laget red suveräna ridpass! Är så glad att få vara i ett lag som är så positiva och som har otroligt skickliga ryttare. Jag är väldigt tacksam att vi har bästa Jeanna som tränar oss! Efter träningarna åt vi lunch. Vi diskuterade och planerade invigningen som vi ska hålla på SM i nordhalland. Vi snacka & skratta, snacka & skratta och snacka & skratta. Det är inte bara vi ryttare som är med i laget, utan våra föräldrar räknas också med i lag Segersta. Dessa människor är helt underbara! Det är sällan som jag skrattar så mycket som jag gör med dem. Vi är verkligen ett team. 
 
Nu får Braven några lugna dagar innan vi börjar finslipa formen igen. Han måste även klippas (igen!) för han ser ut som en nallebjörn. Sparkling går bättre än någonsin! I helgen kunde jag äntligen börja använda hans dyon kandar (fixade längre sidostycken så nu passar det) med ny kandarstång som är det mildaste man kan hitta. Idag var han MAGISK.
 
Bilder tagna av Anna Hedbys

"Du är inte besegrad när du förlorar utan först när du ger upp" -Paulo Coelho
Älskling


Gilla på facebook!

Nu får ni hemskt gärna gilla Victorias.blogg.se på facebook! Snälla? Tack på förhand ♥
 
(klicka på texten för att komma dit)
 
 
 
 

Q & A

Helt galet vad duktiga ni är!! =D 
Men Victoria, gick du möjligtvis naturkunskapsprogrammet på gymnasiet? Om du nu gjorde det, hur tyckte du att det var? Var det så svårt som alla säger att det ska vara?
 
Svar: Först och främst, tack så mycket! Du har helt rätt, jag gick naturvetenskapsprogrammet på Bromma gymnasium i Stockholm. Jag valde det för jag ville ha en bred linje så jag kunde välja vad jag än ville göra senare i livet men jag avskydde matte, fysik och kemi. Jag älskade biologi. Jag var dock bra på alla dessa ämnen i grunskolan och tänkte att jag kunde lida igenom det. Jag insåg senare att man måste välja något man tycker är roligt att plugga för annars är det en plåga att år efter år studera ämnen som man avskyr. Jag klarade det men men nöd och knäppe. Med två hästar genom hela gymnasietiden så hade jag svårt att få bra betyg som jag fick i grundskolan, man måste lägga ner mycket tid på skolarbetet för att klara ämnena som ingår i naturlinjen och för att få höga betyg... jesus... då måste man studera många timmar per dag om man inte har fotografiskt minne. Så som svar på din fråga: Ja det är så svårt som alla säger att det är. MEN är du beredd att lägga ner tiden och tycker att naturämnena är roligt - då är natur rätt för dig och du kommer vara otroligt smart och allmänbildad när du går ut. Mitt tips till dig och alla mina läsare: välj något du tycker är roligt för då kommer du vara dig evigt tacksam senare. 
 
 
 
 
 
 
Har ni mer frågor så kan ni ställa dem här nere i kommentarsfältet ↓
 
 

Tävling Stäket

Igår var det dags för mig och Sparkling att gå ut på tävlingsbanan igen! Vi startade en MsvB:4 kl 14.04 på Stäket. På framridningen kändes han först lite matt och spänd, men när musklerna blivit lite varma så blev han mjuk i kroppen och lyssnade bra på mina hjälper. Vi red igenom delar ur programmet, speciellt bytena som vi haft problem med under förra tävlingen. 
 
För att komma in på tävlingsbanan var vi tvungna att gå igenom en mini öppning. Allt jag kunde tänka på var att jag skulle dö om han hoppade åt sidan eller stegra. Vi lyckades ta oss in med pappas hjälp. På banan var han spänd så det blev svårt att få framåtbjudning. Han blev tittig vid domaren och ville inte riktigt gå ut i hörnen. Den första öppnan & slutan blev lite svajiga.. ett byte la jag för tidigt och i ett annat byte så bytte han själv långt före. Känslan var inte toppen med det kändes helt okej. Resultatet blev 61,196%. Jag kan säga att jag blev chockad för så "illa" var det ju inte. Men vad ska man göra? Vi tävlar i en bedömningssport! Ibland förstår jag absolut ingenting av bedömningen. Jag tänker ta åt mig till viss del av vad domaren skrivit men till stor del håller jag inte med.. så jag får ta allt med en nypa salt. 
 
Domarens slutliga kommentar: "Härlig häst med mycket rörlighet. Behöver hitta sin balans och bärighet för att komma till sin rätt. Lite slarvfel här och där. :)"
 
Vi ska träna, träna och träna för att bli ännu bättre och ta revansch nästa gång som blir på Enköping 25oktober! Jag tror på oss och jag tänker kämpa hårt för att ta oss till toppen. Min älskade häst ♥
 
 
 
 

Tävling Högbo - Elitallsvenskan omg 3 FINAL

I fredags åkte jag, pappa och Braven upp till Sandviken för tävling på Höbo Ridklubb. Vi fastnade i köer i 1,5timma pga en bilolycka så vi blev lite sena till middagen med laget. Vi åt en otroligt god middag och hade det riktigt trevligt. 
 
På lördag gick min start vid 8.32 så det blev en tidig morgon! Jag var först ut i laget som vanligt. Denna omgång red vi programmet FEI Inledande. På framridningen var han väldigt fin, framme för skänkeln och lösgjord. Inne på banan var han ungefär likadan men det blev några små missar här och där. Det var en helt okej ritt så jag var nöjd!
 
Domare H: 68.000%
Domare C: 71.125%
Domare M: 68.125%
 
Resultatet blev 69,085% och en individuell andra plats. Laget red ihop 208,625% och vi vann omgång 3 av Elitallsvenskan (med 18% marginal) samt totalen. I laget red jag, Frida Söderström, Ellen Hedbys och Evelina Söderström. Frida hoppade in som reserv för Ella Viebke som var och tävlade de internationella tävlingarna i Odense. Frida levererade en grym ritt för laget och Ella tog sig till final och red över 70% varje dag. Jag är mega imponerad och stolt! Nu är vi taggade inför Lag-SM om lite mindre än 3veckor.
 
 
Ni kan hitta resultaten HÄR!
 
Ni kan läsa om oss i tidningen ridsport HÄR!
 
 
 

Segersta laget vann Elitallsvenskan omg 3 och totalen! Nu blir det Lag-SM om 3 veckor !🌟 #gosegersta @evelinasoderstrom @fridasoderstromm @ellenhedbys

Ett filmklipp publicerat av Victoria Alina Avellan Ryd (@victoriaavellanryd) Okt 10, 2015 kl. 4:38 PDT

 
  

Dagens håruppsättning

Dagens håruppsättning från bästa Gunilla Ingvarsson - ryttarsmycken.se 💎

Dagens inspo
THE MOMENT YOU DISCOVER THE MOST EXPENSIVE ADDICTION IN THE WOLRD

 

Alvedon och nässpary

Precis efter att min magvärk försvunnit för denna gång så åker jag på världens förkylning. Min hals gör ont, mitt huvud sprängs, näsan rinner, lock för öronen, feber och jag har brist på energi. Igår lyckades jag rida ett dressyrpass på Sparkling och göra alla stall sysslorna. Idag mår jag ännu sämre så större delen av dagen har spenderas på soffan med en varm kopp té men jag var också i stallet nu på kvällen för att fixa allt till hästarna... rida orkade jag inte.
 
Imorgon blir det dubbelträning för Helena Reje! Jag ska preppa mig med alvedon och nässpary så jag överlever ridpassen samt allt annat som måste göras i stallet - det kommer definitivt bli en utmaning. JAG SKA ORKA. Det värsta med att vara sjuk är att kroppen blir helt värdelös = energin är lika med noll och tankarna blir oklara. 
 
På fredag är det dags för mig, pappa och Braven att åka till Högbo, för på lördag är det dags för Elitallsvenskan omgång 3 (FINAL). På söndag eftermiddag tävlar jag med Sparkling på Stäket (MsvB:4).
 
 
 
 

Dagens inspoTRIBUTE--Honoring the Horse and Its Place in Our Lives from Monica Stevenson on Vimeo.


Dagens Braven
 
Bravens outfit idag
 
Träns: Schockemöhle "Kentucky"
Sadel: Ordo Equester "Venus"
Sadelgjord: Eric le tixerant
Stigbyglar: Sprenger
Schabrak: Bucas
Lindor: ANKY
Boots: Eskadron
 

Hoppning är hur kul som helst

För Bravens del har veckan bestått till mestadels av uteritter vilket han har älskat! Sparkling har också ridits ut, blivit tömkörd och gått dressyrpass.
 
 
Igår fick båda hästarna vara med på hoppträningarna i stallet för Helena Persson. Sparkling var först ut och shit vad duktig han är! Han hoppar allt och alltid, även om han kan vara lite slarvig med benen när det är "bara" bommar på marken. Först tränade vi mycket med travbommar och galoppbommar som var upphöjda. Till slut hoppade vi en liten bana och man märker hur roligt han tycker det är när hindrena blir lite högre samt vilket självförtroende han har. När vi styrde in på en stuts så trodde jag att han skulle bli osäker men icke, han hoppade som han aldrig gjort något annat. Han är extremt hinderklok och har grym hoppteknik. Han känns alltid så självsäker så med honom så existerar inte min hopprädsla.
 
Sen var det Bravens tur och han var väldigt taggad på att hoppa. Hans egna självförtroende svek honom några gånger på en oxer som han tyckte var obehaglig (stannade några gånger och stegrade), men när vi kommit förbi det så hoppade han otroligt bra. Helenas ord: "Han litar på dig men ibland litar han inte helt på sig själv". Han är alltid jätte duktig med bomövningar och lydnadsövningar. Jag trodde också han skulle bli osäker i stutsen som vi hade problem med för några veckor sedan men icke där heller. När vi hoppade bana på slutet så hade jag ett leende på läpparna och Braven hade öronen spetsade framåt samt gjorde sina små luftsprång. 
 
 
 
 

Tävling i Hudiksvall - Elitallsvenskan omg 2

Vi kom till tävlingsplatsen på lördagen, alltså en dag innan det var dags för start eftersom det tog upp till 4timmar att åka till Hudiksvall från Ekerö. När vi var framme åt vi en god middag tillsammans med laget medans vi kollade på tävlingarna som pågick i ridhuset. Vid ca 20.30 så red hela laget i ridhuset så hästarna fick känna på underlaget samt kolla på omgivningarna. Jag kände direkt att underlaget inte passade Braven, han blev lite grinig och hade svårt att gå fram för skänkeln. Han blev hackig i sina rörelser och han tyckte det var svårt att få med alla benen i det djupa men hårda underlaget. 
 
På söndag morgon så åkte hela Segersta laget till McDonalds för att äta frukost. Jag har sällan ätit frukost där men shit vad gott det var! Perfekt uppladdning för tävling = kolhydrat ladda. Jag och Braven var först ut i laget, vi starta vid 12.09, som nummer 2 i klassen. På framridningen kändes han magisk! Det var annorlunda underlag där och det var utomhus så man fick lite gratis framåtbjudning. I collectingring så tappade han framåtbjudningen och energin. La jag till skänkeln så sparka han till med något ben för att visa sin otillfredsställelse. Men over all så tyckte jag att vi gjorde en helt okej ritt med inga stora missar - bara små. Den fantastiska känslan jag hade på framridningen dog inne på tävlingsbanan. 
 
Domare H: 65,921%
Domare C: 68.947%
Domare B: 68.553%
Resultatet blev: 67,807%
 
 
Ella och Drink Pink gick ut som nr 2 i laget och fick 71,974%. Ellen och Indiana Joe gick ut som nr 3 i laget och fick 69,079%. Evelina och Milady G gick ut sist i laget och fick 69,430%. Jag vann individuellt, Ella vann individuellt, Evelina vann individuellt och Ellen kom 2:a individuellt. Laget vann på 210.483% och med 11% marginal. 
 
 
Ni kan hitta resultaten HÄR!
 
 
Ni kan läsa om oss i Tidningen Ridsport HÄR!
 
 
 
 
 

RSS 2.0