Frågor & Svar

Vad heter färgen har du på dina stövlar? 
Är det brandy eller brun?
 
Svar: Färgen är Brandy! Älskar mina De Niro träningsstövlar!
 
 
 
Hej, 
Har en liten fråga till dig om hur din vardag ser ut nu efter att du har gått ut skolan. Jobbar du eller försöker du lägga all din tid på hästarna?
 
Svar: Just nu jobbar jag för mitt egna företag som jag och pappa är delägare i. Jag får alltså betalt för att rida, ta hand om mina hästar och helt enkelt göra det jag älskar. Drömmen va? All min tid går till hästarna! Ni vet att jag mått dålig under de senaste 2åren när jag gick i skolan pga min mage. Detta är mycket bättre nu när jag kan avstå från all stress och ta allt i min egna takt. Jag vet inte vad framtiden har att erbjuda men tanken är att jag ska arbeta med hästar ett tag till, sedan får jag se om jag söker ett till jobb eller pluggar vidare. 
 
En helt vanlig vardag ser ut så här: sova tills kl 8-10. Äter lunch och åker till stallet innan 14 och är där många timmar framåt (brukar komma hem runt 19-20 - Ibland senare och ibland tidigare). Jag åker till stallet på eftermiddagen därför att hästarna ska få njuta av att vara ute i hagen så länge som möjligt och sedan kan jag ta in dem själv. Äter middag och somnar runt 22-24. Sedan gör jag om samma sak igen! Jag lever lyx liv för tillfället, önskar att det alltid kunde vara såhär. 
 
 
 
Så snygg jacka, var är den köpt? :D
 
 
Svar: Jackan du frågar efter är Segersta Sportryttares klubbjacka. Märket är UNIQLO.
 
 

Seger!

Nästa ----> Hudiksvall

Braven ser lite sömnig ut hahaSadelutprovning

Idag har vi varit på sadelutprovning med Sparkling på Hogsta. Carsten Engelke är från Tyskland och är en av världens bästa sadelutprovare. Jag var inte så kunnig inom området innan men nu känner jag att jag har några grundkunskaper och kan nu på det stora hela säga om en sadel passar eller inte. Carsten var så tydlig, nogrann och berättade alltid vad/varför han gjorde något så jag förstod. 
 
Den sadeln jag använt på Sparkling är faktiskt Bravens sadel. De flesta har sagt till mig att den ligger bra på honom - Carsten sa att den låg inte låg jätte bra men inte gjorde så stor "skada". Den låg alleles för tajt på vänster sida men på höger låg den helt okej (detta beror inte på sadeln utan på Sparkling) och sätet var något för stort. Jag fick testa en prestige sadel (kan ej minnas vilken model tyvärr) och JÄKLAR vilken skilland det blev! Han rörde sig säkert tio gånger bättre än innan och jag kände tydligt att han gillade sadeln direkt. Sadeln gav honom stor skulderbladsfrihet och han kunde röra sig lätt framåt. Den mest märkbara skillnaden var i trav i vänster varv, där han plötsligt kunde röra sig med mjukhet och mer frihet. Denna sadel var designad för hästar som rör sig mycket både fram och bak. Den är bred i bommen och på sidorna.
 
Sadelgjorden är också viktig fick jag lära mig, inte bara för att den ska ge hästen frihet att röra sig utan och också för att hästen har minst lika mycket nerver under magen som på ryggen. Många hästar är väldigt känsliga just där och det kan säkerligen lösa många problem om man skaffade sig en sadelgjord som fördela trycket och inte tryckte just på dessa nerver vid bröstbenet. När vi testade en sådan på Sparkling så blev det en stor förbättring! Vi har alltid haft problem att han haft en "broms" när jag rider men nu var den som bort blåst. I galoppen kände jag mest skillnad, där han själv ville vara i uppförsbacke i varje språng.
 
 
 
Om 6-8veckor kommer min och Saprklings nya Prestige dressyr sadel. Den var tvungen att special beställas eftersom de skulle ändra sätet lite åt mig så den passar oss perfekt. Ska man lägga ner pengar på en fin sadel så ska alla detaljer stämma. Modellen på sadeln får ni veta då.
 
 

träningar!

I måndags kväll blev det träning med Sparkling för Jeanna Högberg på Segersta. Sparkling hade så sjukt mycket energi i kroppen så han exploderade så fort man la till skänkeln. Detta gjorde honom förstås fjantig och "rädd" för saker som han redan sett tiotal gånger. MEN det var underbart att han sprudlade med energi. Vi la fokus på att rida delar ur MsvB:4 och sedan red jag igenom programmet. 
 
I tisdags blev det bomträning och små hopp för mig och Braven. Han skötte sig galant som vanligt och tyckte allt var super roligt. Sparkling fick vila men självklart blev han ompysslad. 
 
Igår var det dubbelträning för Helena Reje. Först ut var Braven som vanligt och shit vad fin han var! Vi tränade mycket på samling i både trav och galopp. Galoppen var helt otrolig, luftig och rund! Han kämpade hårt och var riktigt duktig. Sparkling var också jätte fin! Han tog i för kung och fosterland och bjöd på en magisk trav som jag inte känt förut.
 
 

Foto: Linnea Schalander

 

SMAKPROV

Foto: Linnea Schalander
 
 

Vilken helg!

Nästan hela gårdagen spenderades på Segersta med underbara människor. Jag tränade vid 9.30 och var först av alla lagdeltagare. Braven var otroligt fin! Han var dock så taggad att skritta var det jobbigaste på hela träningspasset. Till lunch åt vi kycklingspett och potatissallad, vilket var hur gott som helst! Träningarna gick bra för hela laget och det känns som vi alla är i toppform. Pappa fotade lite när jag red, men jag glömde totalt bort att fotografera alla de andra! Mitt minne är verkligen ur uselt ibland. Men men.. jag får ta foto på dem på kommande tävlingar. På kvällen gick jag och Linnea på bio, vi såg Maze Runner: The Scorch Trials.
 
 
Idag vaknade jag redan vid kl 7, så jag och pappa drog iväg tidigt till Bauhaus. Därefter åt vi lunch på Bromma blocks (thai!!!) och åkte sedan vidare mot Stockholms Ridsport. Där hämtade vi Sparklings dyon kandar som jag beställt för några veckor. Han har nämligen så litet huvud att vi var tvugna att special beställa i storlek COB. Vi fick också med oss ett hösttäcke med hals till Sparkling samt ett rosa regntäcke till Braven. Vi åkte förbi Hööks i samma veva och köpte pälsglans, hovolja, effax grejer m.m.
 
När vi kom hem åkte jag direkt till stallet där jag mötte upp Linnea. Linnea ville nämligen ta vara på det fina vädret genom att fotografera mig och Sparkling. Det blev super fina bilder i ett jätte fint ljus. Efter det så red jag ut på Braven tillsammans med Linnea på Flurry. Sedan klippte jag Sparkling, han tyckte det var riktigt skönt att bli av med lite päls. Kom hem vid 21.15. Nu ska jag sova, godnatt!
 
 

Lag träning!

Imorgon blir en tidig morgon för då nalkas det träning (kl 9.30) för Jeanna Högberg med Segersta elitlaget. Braven har gått ganska mycket de senaste dagarna men han brukar alltid bli som finast när han blivit riden ordentligt några dagar i rad. Jag tror definitivt att han kommer vara sitt vanliga explosiva jag! Efter min träning ska jag kolla när de andra i laget rider och vi ska även äta lunch tillsammans. Kameran kommer hänga med, så ni får bilder på mig och Braven samt Ella, Evelina, Frida och Ellen. 
 
Nästa helg blir det omgång 2 av elitallvenskan i Hudiksvall. Omgång 3 FINAL går på Högbo Ridklubb 10/10. Förhoppningsvis tävlar vi Lag-SM 30/10-1/11. 
 
 

KÄÄÄÄR

Den här fyraåriga hingsten skulle man inte säga nej till.. 
 
 

Helena träning

Idag var det Helena Reje träning igen! Braven som är min gamle trotjänare levererade med ett riktigt bra pass med fokus på lösgörande. I början var han lite stel och "tom" i handen. Vi la mycket tid på att få honom aktiv i bakskärran och fram till handen. Detta gjorde vi bla genom många små tempoväxlingar i alla gångarter samt sidvärtsrörelser. Jag fick träna mycket på att lätta i vänster tygel, då jag gärna vill fastna med handen. I slutet av passet hade jag bra stöd i handen och hans rygg var uppe och rund. 
 
Sparkling var lite stirrig och fjantig under dagens pass och jag vet inte vad orsaken till det var. Vi tränade mycket på att få honom att bära sig själv så jag själv slipper sitta och hålla 600kg häst i handen. Det blev mycket tempoväxlingar i alla gångarter och flytta honom för skänklarna för att få upp honom på ytter tygel. I slutet hade jag honom ärligt framme för skänkeln och han flashade inte (vevar med frambenen - även överdrivet högt) bara utan varje steg kändes i hela kroppen på honom. Den roligaste övningen för dagen var sluta längst diagonalen ett par språng och sedan fortsätta fram i öppna längst medellinjen. Sparly hade stora och luftiga språng! 
 
Träningarna för Helena är alltid veckans höjdpunkt. Helena har sånt fint och klokt tänk kring hästar och ridning. Hon är en väldigt ödmjuk och positiv person också, vilket jag gillar starkt! Sedan jag började rida för henne har min ridning utvecklas enormt. Resultaten jag och mina hästar haft i år på tävlingar är helt otroliga. Inget av det hade varit möjligt utan henne! Tack. ♥
 
Bild från tidigare i somras hemma hos Helena

Bilder från helgen

 

You're my dream come true

 

My black beauty

 

DM & omg 1 ELIT

Hur ska jag börja berätta om min fantastiska helg?
 
Lördagen började med hoppning (små skutt) med Sparkling och sedan bar det av till Tuthammarens anläggning i Uppsala för tävling DM med Braven. Där träffade vi alla i Elit laget för en warm up. Tävlingen gick i programmet LA:P1. På framridningen var han lite grinig mot skänkeln men annars fin. Inne på banan var han full av energi så travdelen blev lite överilat, i vänster öppna sparka han till med bak (var nog för "på" med skänkeln + han är nyklippt) och i båda enkla bytena var han alldeles för explosiv så vi visade inga skrittsteg (det är koefficient på dem). Jag var nöjd men jag vet att vi kunde ha gjort det mycket bättre! Resultatet blev 66,974% och vi vann distriktsmästerskapet. Jag tog guld, Ella tog guld, Evelina tog guld & silver och Ellen tog silver! 
 
 
 
Direkt efter tävlingen och åkte upp till Falun, där vi dagen efter skulle tävla första omgången av Elitallsvenskan. Vi ledde runt hästarna på anläggningen, framridningsbanan och tävlingsbanan. Sedan åkte jag och Ella med våra hästar till en annan anläggning där vi skulle stå uppstallade. Vi fick stå i ett superfint privat stall. På kvällen åt vi middag tillsammans med hela laget, vilket var riktig roligt och trevligt!
 
 
Söndagen inleddes med tidig morgon och en god hotell frukost. Jag och Braven var först ut för dagen samt först i laget. På framridningen var han bättre än dagen innan, alltså mindre diva fasoner. På banan kändes han riktigt fin men det blev några små små missar! Som först ut så satte vi ribban högt - Resultatet blev 73,026% (en domare höll oss på 77,895%).
 
Ella Viebke och Drink Pink gick ut som nr 2 i laget och red på 75.439%. Ellen Hedbys och Indiana Joe gick ut som nr 3 i laget och red på 70.263%. Evelina Söderström och Milady G gick ut som nr 4 i laget och red på 71.842%. Laget red ihop 220.307% och vi vann omgång 1 av Eliten med 29% marginal. Jag och Braven vann individuellt, Ella vann individuellt, Evelina vann individuellt och Ellen tog en andra plats. 
 
 
Ni kan hitta resultaten HÄR!
 
Ni kan läsa artikeln om oss i Tidningen Ridsport HÄR!
 
 
Våra lagjackor är till del sponsrade av Stockholms Ridsport & Stigsbergs Gård!
 
 

Tack Tove!

Här bjuder jag på några bilder som min underbara vän Tove Krämer tog på mig och Braven för några få veckor sedan. Visst är de underbart fina? Jag tycker verkligen att de visar Bravens skönhet samt kärlek till hästar och vänner. Rebecka som ni även ser i några bilder är också min kompis sedan många år tillbaka, hon var även medryttare på Roxelina.
 
 

Revansch

Började dagen med att träffa min kompis Sofia i stan. Vi gick runt i lite butiker innan vi gick till Vapiano vid Stureplan och åt lunch. Sedan gick jag till Sephora och köpte smink samt till H&M och köpte underkläder. Innan jag åkte hem köpte jag en mocha latte på Espresso house. När jag kom hem så styrketränade jag innan jag gick till bussen och åkte till stallet. Braven skrittades ut runt de nyskördade åkrarna och Sparkling joggades på ridbanan samt avslutades med skritt på grusvägarna runt ridhuset. Därefter gjorde jag alla stall sysslorna.
 
 
 
Imorgon blir det träning för Helena Reje! Braven rider jag kl 16 och Sparkling kl 18. Det var länge sedan det var Helena träning nu eftersom det varit sommar uppehåll, men nu ska hon börja komma varje onsdag igen. 
 
På söndag blir det tävling med Sparkling igen och förhoppningsvis håller jag mig välmående tills dess så jag kan rida ordentligt. Revansch vill vi ha! Tävlingen är på Surahammar, vilket är den anläggning som Roxelina står uppstallad på. Så då får jag träffa världens finaste fjording för första gången på över 1år. 
 
 
 

RSS 2.0