Träning för Liane Wachtmeister

Idag tränade jag och Sparkling för Liane Wachtmeister. Jag fick lite bråttom att rida fram honom eftersom jag jobbade, därför var han lite motstretig och stark i början av träningen. Men när han blev varm i kroppen så mjuknade han och blev super duper fin! Vi arbetade med hans form, att nackstycket ska vara den högsta punkten (han knäpper gärna av i mitten av halsen och har det som högsta punkt). Bytesserierna satt som en smäck och även galopp piruetterna! I slutet arbetade vi med hans skritt som jag har egentligen störst "problem" med. Han har lätt att gå i passgång om jag samlar för mycket eller inte är tillräckligt följsam. Vi fick till några fina skritt piruetter och den samlade skritten men den måste vi arbeta vidare med för att den ska bli bra. Liane är övertygad att vi kommer få skyhöga poäng på tävling när vi sätter programmen utan större missar. Hon verkar väldigt förtjust i min lilla Sparris. Liane berömde min sits och min följsamhet med hästen, en sådan kommentar får man ta åt sig! Det är svårt att förstå ibland att jag får rida en så fantastiskt fin häst som Sparkling. Känslan han ger mig som ryttare är MAGISK.

Det var faktiskt inte det enda jag gjorde under dagen. Jag började jobba vid kl 7 i stallet och fodra samt tog ut alla hästarna. Vi hade en städdag i stalldelen "oktagon" så vi mockade, tog ut det rena spånet ur boxarna och tvättade med högtryckstvätt. När boxarna var relativt torra satt vi in spånet igen. Vi mockade åt alla kunder som köpt det, sopade stallgångarna, la in insläpp och lunchfodrade. Sedan red jag lektion för Liane och direkt efter tog jag och Bianca in alla hästarna och fodra. Eftersom jag inte hunnit fixa allt åt Sparkling fick jag göra det efter jobbet. Jag kom hem 19.30. Godnatt!

 

Sveriges stolthet

 

Min studsboll

I förrigår hälsade jag på Hedda & Brave Heart. Jag fick träffa och rida min älsklings ponny igen och jag var nära tårar ett tag. Jag älskar att rida Braven. Han är en stor häst i litet format som är så ambitiös och bara "vill vill vill" med massa energi. Han har ju lite attityd också det gör honom väldigt charmig. Jag saknar honom varje dag. 

Igår fick jag sovmorgon... vakna kl 7 ändå. Sparkling hade vilat i två dagar så han fick ett lösgörande pass med bommar och studs. Han tyckte det var så otroligt roligt och bockade varje gång efter ett hinder. Han kändes som en studsboll hela tiden.  På kvällen åkte jag till Mall of Scandinavia med min kompis Ossian där vi åt middag på Vapiano och såg på bio - Suicide Squad.

Idag fick jag sovmorgon igen, men den här gången vaknade jag vid 10.30. Jag minns inte senast jag sov så länge. Det känns faktiskt som ett slöseri av dagen när man sover hela förmiddagen, men ibland måste man få sova ut. I eftermiddag väntas ett dressyr pass i ridhuset med Sparkling. Vid kl 17 kommer veterinären och vaccinerar honom mot botulism. Jag ska också försöka gå ut och springa på kvällen, vi får se om det händer haha. 

Ha en bra dag!

 

Tävling Vallentuna

Gårdagens tävling gick faktiskt väldigt bra även fast det inte såg så bra ut resultatmässigt. Bästa tränaren Nina följde med och coachade oss samt groomade! När vi kom fram till tävlingsplatsen spöregnade det och underlaget på tövlingsbanan var vattendränkt. På framridningen kändes Sparris super super fin! Det är en sådan trygghet att ha med Nina på tävling, för då kan jag slappna av och hon hjälper mig få in Sparkling i ramen. 

Inne på tävlingsbanan var Sparkling väldigt fin, trots att underlaget var blött så var han framme för skänkeln och fokuserad på mig. Travdelen i programmet kändes jätte bra men i skritten tappade vi en massa poäng (den samlade skritten, skrittpiruetterna och den ökade skritten). Jag vågade inte satsa i ökningarna för jag trodde han skulle halka. I galoppen misslyckades vi med den första galopp piruetten, där kan jag skylla på mig eftersom jag inte visste hur mkt jag kunde samla honom pga underlaget. I bytena i vart fjärde fick han någon insekt i ansiktet för han kastade med huvudet - som han aldrig gör vanligtvis. Vi satte bytena i vart tredje och fick en 8:a av en av domarna! Som vi kämpat med dem! 
 
Domare H: 62.105%
Domare C: 65.395%
Domare M: 63.421%
Slutgiltiga resultatet: 63.640%
 
Omdömena varierade mycket mellan 4-8poäng. Det kostar alldeles för mycket att göra fyra (och några små) stora kostsamma missar. En domare skrev kommentaren: "Elegant häst med förtjänster". Det är roligt att se att vi ha kapaciteten att rida på en riktigt hög % i dessa klasser den dagen vi sätter allt. Just nu koncenterar vi oss inte på en bra % och placeringar utan mer på att få erfarenhet och rutin. Jag vet att jag har en fantastisk häst och jag vet att vi kommer ta oss långt tillsammans. Ge oss lite mer tid så ska vi visa er!
 
En ryttare med ett leende på läpparna

11.08

Imorgon går jag och Sparkling in på tävlingsbanan vid 11.08. Nina hjälper oss på framridningen och är med och peppar! Pappa agerar groom, mentalt stöd och skjuts. Hoppas några av er befinner er där eller följer oss via Equipe!
 
 

Tävling på Vallentuna

Träningen idag för Nina gick så pass bra... att jag efteranmälde mig och Sparkling till en tävling i Vallentuna på söndag. Jag hade inte tänkt tävla på några veckor eftersom Sparris nyss tävlade i Jönköping men Nina förseslog denna idé. Hon ska själv tävla på lördagen och coacha Clara Stetter på lördag & söndag, så Nina kommer hjälpa mig på framridningen. UNDERBART.

Sparkling känns så fantastiskt fin just nu och jag måste passa på att visa upp honom. Vi kommer starta en S:t George på förmiddagen. Jag måste få in dessa program i ryggmärgen och skaffa mig erfarenhet/rutin. Jag strävar hela tiden efter att jag och Sparkling ska bli med samspelta/harmoniska som team. Vi ska vara ETT inne på banan. 
 
Någon av er som kommer befinna er på tävlingen på Vallentuna Ridklubb? 
 

Träning för Nina

Sparkling var på fantastiskt fin på dagens träning för Nina! Han har ju blivit lite av en tickande bomb på sista tiden men idag använde han energin till att verkligen få in bakbenen under sig och var väldigt ambitös och arbetsvillig. Vi tränade på galoppslutorna som jag ofta glömmer att rida i på tävling. Jag måste få upp honom på yttertygel, runda honom i innersidan med innerskänkeln och aktivera galoppen. Bytesserierna satt som en smack idag. Vi gjorde många diagonaler på raken och det kändes plätt lätt. Där måste jag tänka "less is more" hela tiden. 
 
Imorgon blir det träning igen för Nina! Då blir det mer fokus på galopp piruetterna. Vi gör nog några bytesserier också för att skapa säkerhet och rutin. Jag hoppas min mamma följer med och filmar lite. Kram!
 
 
 

Tävling Jönköping

Fredag 5/8 - S:t Georges
 
Vi hade checkat tävlingsbanorna dagen innan och jag tänkte direkt at Sparkling gick bättre på underlaget inne i ridhuset än på utebanan. Denna klass gick på utebanan tyvärr och Sparris kändes inte helt framme för skänkeln och ryckig i sina rörelser. Underlaget var väldigt stumt, hård botten och mjukt överskikt. Vi fick många missar inne på tävlingsbanan, bland annat i den samlade skritten som blev paagångs artad, skrittpiruetterna var urdåliga, galopppiruetterna var skit dåliga och vi missade båda bytesserierna. Vi några små missar till men en del av traven var ganska bra. 
 
Domare E: 61,184%
 
Domare C: 61,974%
Domare M: 63.947%
Resultatet blev: 62,368% 
 
Sparklings gamla ägare Jennifer Svensson tävlade sin fina hingst Sibelius och vann överlägset trots felridning och missar. Hon fick träffa Sparris för första gången sedan han såldes och han kände igen henne direkt. Fick väldigt många bra tips från henne och jag hoppas jag kan åka ner till Blekinge på träningsläger snart. Jag ser verkligen upp till Jennifer för jag gillar henns ridning och hästhållning! 


Lördag 6/8 - FEI Mästerskap UR
 
Denna klass gick inne i ridhuset och där var det mycket bättre underlag. Sparkling var helt sjukt energisk och jag hade behövt ännu längre framridning för att trötta ner honom lite. Inne på tävlingsbanan så flög han fram. Traven var super fin men det blev en miss i vänster öppna. I galoppen missade vi ena galoppslutan för han kasta sig åt sidan och jag gjorde räknefel i bytena i vart tredje. Galopp piruetterna tyckte domarna om. Min känsla under programmet var underbar men det var synd att det blev en massa missar. Aldrig har Sparris känts så pigg inne på banan!
 
Domare H: 64,079%
Domare C: 64,737%
Domare M: 64,737%
Resultatet blev: 64,518%
 
 
Söndag 7/8 - FEI Mästerskap UR
 
Denna klass gick också inne i ridhuset som tur var. Sparklings var så jäkla het att han höll på att bocka av mig på framridningen. Inne på banan blev han lite het, stark och spänd. Jag blev tvungen att hålla tillbaka honom ganska mycket. Det är super roligt att han är pigg men när energin går över i spänning är det inte så roligt längre. Vi missa vänster trav öppna igen... Han kasta sig i galopp piruetterna och galoppslutorna var medelmåttiga. Vi klarade egentligen båda bytesserierna men i bytena i vart fjärde bytte han jämfota i ett byte och i bytena i vart tredje så blev han "rädd" för en av domarna när vi var klara med serien och hoppade iväg. Haha tok häst. Efter ritten kunde jag inte låta bli att skratta åt min älskade häst som alltid är så glad och fjantig. 

Domare H: 66,316%
Domare C: 64,474%
Domare M: 63,947%
Resultatet blev: 64,912%
 

 
Jag är väldigt nöjd med detta meeting trots att det resultatmässigt inte varit på topp. Men känslan som Sparkling givit mig emellanåt är magisk. Den dagen vi sätter allt på tävling - då kommer jag gråta av stolthet över mig själv och Sparkling. 
 
Tack för trevligt sällskap allihopa på Jönköpings meeting. Anna-Malin Lyden, Julia Wesen-Cosmo, Emelie Hugosson, familjen Lundblad, Ebba Nilsson, Lotta Nilsson, Roxanna Nilsson och familjen Söderström! 
 
 

Trowback

 

RSS 2.0