Inplanerade tävlingar i höst:

  • 5-8augusti - Jönköpings Fältrittklubb
  • 21augusti - Gensta Ridklubb
  • 3september - Hogsta Dressyrryttare
  • 2oktober - Stockholms Dressyrklubb
  • 26-30oktober - Jump Club Ridsportförening 
Ses vi där?
 
 

Vi red i sommarhagen!

Jag har insett att Sparkling har en jäkla massa energi, trots att han går ute i en stor gräshage i ca 8tim per dag där han springer och busar samt tränas ganska hårt. Han är rätt omotiverad i ridhuset ibland men på utebanan och vid uteritt blir han sjukt pigg. Idag red vi för första gången sedan i vintras i sommarhagen. Vi kunde skritta. Vi kunde trava. Vi kunde galoppera! Först var han så in i helsikes övertänd att han piafferade ett varv runt sommarhagen trots att vi skulle skritta lugnt och sedan började han göra bocksprång och kasta med huvudet som han brukar göra. MEN eftersom han gjorde det i skritt och jag hade graman så blev det kontrollerat ändå. När han lugnat ner sig så fick han beröm och jag började flytta honom för skänkeln. Till slut vågade jag trava och då gjorde vi mycket trav - skritt - trav - skritt övergångar. Min pappa kom förbi sommarhagen för att checka läget och då vågade jag till och med galoppera (vågar inte göra det om jag är ensam än om jag skulle ramla av). Vi kunde göra galoppslutor och piruettgalopp! I slutet var han så lugn så jag tror att jag hade kunnat rida utan graman. Jag är riktigt stolt över honom! Nu ska vi rida ut varje dag för att vänja in honom och inte göra en big deal av det hela.

Tack ännu en gång för alla tips, ni är guld värda!
 
 

Ängeln Sparkling

Tack för alla tips angående uteritt problemet med Sparkling! 

Idag red vi ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Vi tränade på delar ur programmen S:t George och FEI Mästerskap. Piruetterna i galopp börjar vi verkligen få kläm på och bytesserierna får vi alltid till hemma numera men det finns fortfarande en viss känsla av "osäkerhet". Mer erfarenhet på tävling i dessa klasser så kommer vi klara det galant. Vi lekte även med passage och piaff i slutet för han var så fin - han har grym talang för det! Längtar lite tills vi får tävla klasser där de rörelserna ingår.

Efter ridpasset skrittade jag ut en sväng med Josefin på Robbie. Sparkling skötte sig som en ängel. Om ett par dagar hade jag tänkt rida ett ordentligt pass i ridhuset och sedan rida på den nyklippta ängen vid stallet. Hmm... kommer jag våga det? Vi får se haha.

På torsdag åker jag, pappa och Sparris på meeting i Jönköping. Vi har inte tävlat sedan SM i början av juni så det ska bli riktigt riktigt roligt. Men det bästa av allt är att Hedda & Braven ska dit och tävla också! 
 
 

Tips vid uteritt

Vid uteritt blir min älskade häst Sparkling väldigt busig och jobbig. Han lyssnar inte på skänkeln framåt utan backar istället, och vid tillsägning så försöker han kasta av mig. Han är en tickande bomb som vilken sekund som helst kan explodera. Har testat att ha graman = vilket alltid slutar med att han bockar och hoppar 4meter upp i luften gång på gång. Har testat att ha martingal = han nockar mig i huvudet ändå. Har testat att rida ut utan någon "hjälp" och det slutade med hjärnskakning. 

Det har blivit bättre men vi kan fortfarande bara rida ut i skritt med sällskap (ibland får han detta beteende i bara skritt också). Men ibland kryper det i skinnet på honom och han kan inte låta bli att bralla trots att han egentligen kan ta ut sin lycka i sina stora gräshage. 

Efter många "nära på att dö" ögonblick haha måste jag fråga er om förslag hur jag kan få bort detta beteende? Jag älskar att rida ut och i dagsläget kan jag inte det. 
 
 

"Glöm inte dina läsare"

Jag insåg att jag borde skriva något här när en läsare skrev "glöm inte dina läsare". Jag har haft fullt upp med jobbet på Sundby Gård och jag är i stallet hela dagarna. Vissa dagar är jag där innan kl 7 på morgonen och kommer hem 22. Jag trivs enormt bra med de andra i stallpersonalen och jag har fått rida många fina hästar. Jag lever drömmen just nu! Världens bästa arbetsplats.

Sparkling hade en lättare träningsperiod när jag skrev senast, men nu är vi i tävlingsform igen. Sparris är helt galet energisk, jag har aldrig sett honom såhär pigg. I denna värmebölja dessutom! Det är fantastiskt roligt att han är så positiv och arbetsvillig. Nästa tävling för oss blir ett meeting i Jönköping 5-8augusti. 

Denna helg har Hedda och Brave Heart tävlat sitt första SM! De var retsamt nära att gå till A-final men slutade 4:a i B-finalen. Jag är så stolt över dem och tänk vilken prestation de gjort på bara några månader tillsammans. 
 
Ett år sedan ♥

Hemma från Finland

Hemma från Finland. Vi har ätit, ätit, ätit, sovit, shoppat, gått promenader, umgåtts med släkten, firat min systers 22-års dag, varit på grillfest och klappat på djuren. 

Vi kom hem med färjan igår vid kl 7, jag körde hem med familjen och därefter åkte jag till Ekeby Gård för att träffa Brave Heart och hans ryttarinna Hedda. Det blev kür träning inför ponny-SM och jag är ärad att Hedda ville ta över min & Bravens kür. Jag hjälpte till att visa vägarna och med musiken. De är otroligt fina tillsammans! Efter åkte jag direkt efter till min älskling Sparkling. Jag klippte honom (han är långhårig och blir alldeles för svettig när jag rider) och fixade alla stallsysslor. Jag jobbade 19.20-21.00 då jag kvällsfodrade. 

Idag har jag knappt gjort någonting, en riktig chill dag. Hasse hovslagare kom och skodde Sparris vid kl 16 och jag fixade allt i stallet. Sparkling fick vila, han har ändå en lättare tränings period. 

 

SM 2016: bilder del 3

Foto: Jaqueline Lindström
 
 

Livet


SM 2016: bilder del 2

Foto: Erika Andersson
 

Nej nu måste jag sätta fart!

Idag åker jag och familjen till Finland för att hälsa på släkten. Innan dess har jag så MYCKET som ska göras. Jag måste packa för att vara borta 5nätter, jag måste till stallet och fixa allt med Sparkling, jag måste rida Sparris, jag måste tömma skåpet i stallet så det är städdag när jag är borta, jag måste skriva ner allt som ska göras åt Sparris till Ebba som ska ta hand om honom, jag måste hämta mitt nya körkort (har tappat bort det förra haha) och väntar ett till paket. 

Jag har fixat så några tidsinställda inlägg kommer dyka upp här för jag kommer troligen inte har tillgång till internet på ett par dagar vilket är jobbigt men samtidigt skönt. 

Nej nu måste jag sätta fart! Allt ska vara klart innan kl 18 då vi åker till färjan. 

 
 
 
 

SM 2016: bilder del 1

Foto: Mikael Ryd
 

Lördagsöndagmåndagtisdag

I Lördags åkte jag och pappa till Näsbyholm för att kolla när Hedda och Brave Heart tävlade. De kom 2:a på 68,3% och höjde sitt ena SM-kval. De är så otroligt fina tillsammans - perfect match. De kom även 2:a första dagen på meetinget på 67% och 3:a sista dagen på 66%. De kom 2:a i Sandå Måleri AB ponnycup.
 
I söndags arbetade jag hel dag i stallet med Charlotta Lundblad. Jag kan de gamla rutinerna, namnen på hästarna och var de flesta står i för box/hage. Men känner att det kommer ta mig några gånger innan jag får in känslan och bli av med rädslan att göra något fel. Jag fick rida ut på Lottas häst Falco tillsammans med Christina, Lotta och Clara. När arbetsdagen var slut vid 16.30 så joggade jag Sparkling i ridhuset.

I måndags var jag med mamma på Bromma Blocks. Vi köpte en massa presenter till mina kusiner och min syster som snart fyller år. På kvällen åkte jag till stallet och myste med Sparkling samt gick en promenad på 50min. 
 
Idag har det varit en heldag i stallet (ovanligt?). Vid lunch fick jag rida Vickans häst Dayton. Vi red ett dressyr pass i ridhuset samtidigt som Vickan red sin andra häst Vincent. Han var trevlig att rida när man lösgjort honom ordentligt. Sedan joggade jag Sparris på utebanan och skrittade av ner till vattnet. Efter det gjorde jag lite olika sysslor i stallet och kvällsfodrade. Jag kom hem 21.40.
 
 

Frågor & Svar

Varför får du spänningar ifrån ridningen? Det låter inte bra för varken dig eller hästen :-/
 
Svar: Jag tror jag förklarade lite dåligt så låt mig omformulera mig. Jag har varit med om en del hästrelaterade olyckor bland annat har jag blivit klämd en i dörr öppning x2, ramlat av i hinder, blivit nockad av hästen, fått mildare wiplash skada m.m. När dessa oyckor inträffat har jag varit dum nog att inte fixat det direkt. Jag har därför ridit med de "fel" jag har och det har lett till spänningar i ridningen. Det är inte bra för Sparkling, även fast jag tror att det inte påverkat honom så jätte mycket, men främst är det inte bra för min egen del. Men nu är det fixat och jag ska göra mitt bästa för att träna bort detta med gym och olika strech övningar.
 
 
Var har du köpt din playsuit?
 
 
Svar: Den är från Nelly. HÄR är en länk till den.
 
 

Ryttarsmycken.se

Dessa fina smycken fick jag av Gunilla Ingvarsson under SM helgen på Strömsholm. Sverige tema som var perfekt för Svenska Mästerskapen och nationaldagstävlingarna! Smyckena är från Ryttarsmycken.se

Hur fina är det inte?!


Lundblad tar över Sundby Gård

Jag har glömt att berätta för er att familjen Lundblad tar över Sundby Gård idag. Jag är anställd som stallpersonal och kommer jobba där från och med nu. Mina dagar spenderas ändå alltid i stallet så det självklara valet var att börja jobba där. Idag är min första arbetsdag och jag har kvällsfodring mellan kl 19.30-21. På söndag arbetar jag från 7.00 till 16.30 så det blir en lång dag. 

Igår var vi med Sparkling till Brunmåla för en check av honom samt vaccination. Inget fel var det på honom men jag har känt att han är lite segare i bakbenen än vanligt, så han ska joggas i två veckor innan vi börjar träna ordentligt igen. Hans tänder var lite vassa längst bak men det såg fint ut vid bettet och mungiporna, vilket är skönt att höra för då vet jag att han har rätt bett och jag har bra hand när jag rider. 
 
Imorse var jag själv hos Naprapaten och fick göra en hel del justeringar i kroppen. Det var spändhet, knutar och snehet överallt. Det är kanske inte så konstigt med tanke på alla hästrelaterade olyckor jag varit med om och spänningarna jag får från ridningen. Nu är jag mörbultad och utslagen. Det känns som jag är några centimeter längre och har bättre hållning. 

 

RSS 2.0