Rörligt material?

Skulle ni vara intresserade av mer rörligt material? Som ni märker har jag en ordentlig svacka när det gäller bloggandet och tänkte därför jag att det var en bra idé med fler youtube videos. I så fall, vill ni ha hästrelaterade videos eller icke hästrelaterade videos? Både och?

Foto: Linda Andersson

Underbara vänner & bästa tränare

Gårdagen började med promenad och lunch med min fina vän Anna vid Drottningsholms slott. På eftermiddagen tränade jag och Sparkling för Helena Reje. Sparkling var väldigt fin direkt från början med det krävdes lite arbete för att få ihop honom. Helena fick sätta sig upp och rida en stund, så när jag satt upp var han inne i ramen. Det var sista träningen som Helena komemr ha på Sundby Gård.. jätte jätte sorligt verkligen... Helena har hjälp mig så mycket och jag är väldigt tacksam. Dock kommer jag fortsätta träna på Helena på hennes gård men det kommer inte bli lika kontinuerligt.
 
 

Idag tränade jag för första gången för Liane Wachtmeister. Lianes meriter: Vm-90, Em Hickstead, Sm seger och ett flertal 1:a, 2:a och 3:e placeringar på olika hästar. Tränat och utbildat hästar och elever upp till Grand Prix. Tränare för Knytkalasets ”Växthus” satsning Plantskolan i norr. Jag tyckte verkligen om Liane som tränare och person! Hennes träningsmetoder passade Sparkling utmärkt och hon hjälpte oss att göra det svåra → lätt. Sparris var sååååå fin och Liane verkade gilla honom starkt. Hon hade sett Sparkling tidigare på championat och Falsterbo med förra ägaren. Väldigt fina kommentarer fick vi: att jag är väldigt duktig och att jag & Sparkling kommer nå internationell nivå. Det gjorde hela min dag. Liane kommer komma till Sundby varannan vecka.


Idag på eftermiddagen åkte jag hem till min kompis Kajsa. Vi åkte vattenskoter i timmar och det var sjukt roligt. Jag och Kajsa lärde känna varandra i stallet och vi har verkligen funnit en stark vänskap. Jag brukar ofta distansera mig men inte med denna underbara människa. 

 

hoppning

 
 

Sparris leker hopphäst ✌

Ett filmklipp publicerat av Victoria Avellan Ryd (@victoriaavellanryd) Jun 18, 2016 kl. 4:42 PDT


avramling?

Jag måste verkligen be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Det har inte hänt så mycket efter att vi kom hem från SM. Sparkling har fått en vilo vecka och bara lufsat runt i hagen och blivit ompysslad. Jag har varit otroligt rastlös eftersom jag inte fick rida så jag har spenderat större delen av dagarna i stallet och pratat med mina favorit människor. 

I måndags var jag på utspring och studentmotagning för min kompis Joanna. Hon är egentligen lika gammal som jag men hon pluggade i Skottland ett år och fick därför gå om ett år.  Utspringet var på min gamla skola Bromma Gymnasium och det var nostalgi att vara tillbaka där efter 1år. 

I onsdags tränade jag för första gången efter vilan för Helena Reje. Det var en "kom igång" träning med jogging. Sparkling var stel och tyckte det var jobbigt att sätta bakbenen under sig, men i slutet började han likna sitt vanliga jag igen.

Imorgon ska jag och Sparkling hopp träna för Helena Persson. Jag förbereder mig på att Sparris kommer vara fullkomligt galen och busa. Pappa är med och filmar, så en avramling kanske ni får se haha!
 
 

SM 2016

TORSDAG - Anländningsdagen
Vi kom till Strömsholm på torsdag eftermiddag. Vi fick uppstallning vid tågbanan med alla våra vänner. Sparkling var lugn och kände sig trygg på området. När Sparris var installerad åkte jag och mamma & pappa ner till tävlingarna vid slottet. 

Vid kl 20 åkte vi ner med Sparkling till GP-banan. Där joggade jag honom och visade honom tävlingsbanan samt framridningsbanan. När vi joggade runt på spåret så var det en häst som stegra sig ... mot Sparkling. Det var millimeter ifrån att han skulle fått ett par hovar på rumpan/bakbenen. Klok häst som jag har så bakade han undan och lyckades undvika en olycka. Jag fick panik och gick snabbt ut från banan för att checka att Sparris var okej. Han hade inte en skråma men mentalt blev han skadad. Jag och Charlotta Lundblad skrittade av hästarna tillsammans och tog foton vid slottet. 

När vi skulle packa in honom i transporten och åka till uppstallningen igen hände ännu en olycka. Jag skulle sätta på honom boots på bakhovarna men var lite för hastig efter den tidigare olyckshändelsen. Han blev rädd och sparka mig så jag flög iväg några meter. Ingen såg hur många sparkar jag fick men allt jag minns är att jag vakna upp på marken och mamma släpa mig på gruset. Jag skrek "jag är okej" och reste mig upp. En blödning i armen, en rejäl spark i huvudet och x antal blåmärken fick jag. Min älskling Sparkling var nog lika chockad av händelsen som jag och alla andra närvarande. 
 
 
FREDAG - Kval 1
Vaknade tidigt med en kropp som kändes mörbultad och ett huvud som värkte. Allt jag kunde tänka på att jag skulle tävla SM och det var bara att bita ihop. Starten för dagen var 10.51.

Det var väldigt varmt ute trots att det var förmiddag. Sparkling var trött och han stod emot i galoppen. Ju mer jag skänkla för att få honom framåt desto mer "uppåt" blev han och tappa energi. På banan fick vi inte till någon koefficient i programmet och hela galoppdelen låg på genomsnitt 4-5poäng. Det kostar otroligt mycket att bara göra en miss.. men att göra så pass många som vi gjorde, det får man inte göra på en här nivån. 

Domare E: 59.342%
Domare C: 60.263%
Domare M: 61.711%
Resultatet: 60,439% 
 
 
LÖRDAG - Kval 2
Starten var inte förän kl 18 så dagen spenderades på att gå promenader med Sparkling, kolla på tävlingar och gå runt på mässan. På framridningen fick jag hjälp av Jeanna Högberg. Det var väl behövligt och jag lyckades få honom mellan hand och skänkel. Men som dagen innan så stod han emot inne på tävlingbanan och jag det blev lite "hets" ridning av mig för jag ville verkligen att han skulle ha jämn framåtbjudning. Vi gjorde samma missar som dagen innan men det blev ännu värre i bytena i vart tredje där han inte bytte nästan över huvudtaget. Det kändes som han sket fullkomligt i mig... vilket Jeanna instämde med. Bjudningen framåt i galoppen var så svag att han inte orka byta. Det var vår sämsta ritt tillsammans hittils. 
 
Domare E: 57.500%
Domare C: 60.789%
Domare M: 60.526%
Resultatet: 59,605% 
 
 
SÖNDAG - Consulation kür
Starten gick vi 17.18. På framridningen fick jag hjälp av Nina. ♥ Hon är verkligen guld värd - hon gör mig så lugn och fokuserad. Sparkling var kung på framridningen kan jag säga! ÄNTLIGEN fick vi fram hans vanliga jag igen. Hans energinivå var högre än vad den varit på veckor och han svävade fram. 

Inne på på banan och under den första delen av küren hade de dubbel musik, vilket var frustrerande och gjorde mig förvirrad. Travdelen, den ökade skritten, en halvpiruett och bytena i vart fjärde är jag nöjd med. Bytena i vart tredje blev kaos, ena halvpiruetten och samlade skritten blev kaos pga kommunikationsmissar. Trotsa missar var jag super glad över att avsluta SM med en superkänsla.
 
Domare E: 60,500% 63,00% 61,750%
Domare C: 64.750% 67.000% 65.875%
Domare M: 63.750% 64.000% 63.875%
Resultatet: 63,833%
 
 
MINA TANKAR EFTER SM
Jag är besviken, nöjd och glad. Jag är besviken att jag inte kunde visa upp honom med rättvisa, för jag har en fin häst med stor potential. Jag är besviken att jag inte kunde visa upp min ridning med rättvisa för jag kan rida väldigt mycket bättre. Man vet inte vad man ska förvänta sig när man startar en så stor tävling som denna. Det är mycket som skall stämma in och det är levande djur vi har att göra med. Det var vårt första Svenska Mästerskap tillsammans och jag är överlycklig att vi lyckades ta oss dit. Men självklart har man höga förhoppningar och drömmer om A-final. Det är bara att bita ihop och gå vidare.

2016 blev vi topp 20 i Sverige. Nu ska vi träna träna träna och bli ännu med samspelta. Vi behöver mer rutin som ekipage och i dessa klasser. 2017 blir vi farliga på SM.
 
 

Grattis pappa!

Grattis på födelsedagen pappa! Tack för att du pushar mig att följa mina drömmar och för att du alltid tror på mig. Tack för att du åker med mig land och rike runt på tävlingar och gör allt du kan för stötta min satsning. Tack för att du är min bästa vän och förebild. 
 


OS-kandar

I förmiddags gick jag instagram och såg att Hogsta Ridsport hade lagt upp en bild på ett kandar som såg ut exakt likadant ut som det jag hade beställt och med kommentaren "SM-kandar". Jag förstod snabbt att det faktiskt var MITT kandar. Sekunder senare la Eva ut samna bild på min tidslinje på facebook. 15minuter senare var jag innanför dörrarna till Hogsta. Stort tack till Hogsta Ridsport för att de lyckades få hem kandaret på rekordtid för att jag skulle kunna få rida med det på SM.
 
Kandaret var i storlek cob och jag fick göra ett hål till för Sparris har ett mini huvud. Annars passade det perfekt och jag är fullkomligt förälskad. Detta kandar på min fina Sparkling är perfektion. Han kommer lätt vara snyggast på SM. Fast det var han redan innan. ;)
 
Det blev ingen träning för Nina, men jag och Sparris klarade oss ändå. Jag red igenom kür programmet men musiken i hörlurar. Inga stora missar förutom att han blev lite för glad i en galoppökning och gjorde något konstigt luftsprång. Efter träningspasset fick han en dusch och varm mash. Hela eftermiddagen packade jag grejer inför resan imorgon. Skrev en packlista imorse, men tror ni jag kom ihåg att ta med den till stallet? Nej. Men det gick bra ändå för jag vet det mesta på rutin. 

Nu återstår det bara att packa allt som finna hemma vilket är 70% av all packning haha. Vi åker mot Strömholm efter lunch imorgon. Klockan åtta på kvällen kommer jag jogga på tävlingsbanan. 
 RSS 2.0