Dagens Sparris


Ny hage! Kom med tips och förslag

Jag skulle vilja ha lite tips från er! På fredag/lördag får Sparkling en ny hage som säkert är två tredjedelare större än den har nu. Problemet är att den första delen av hagen är väldigt ojämn och jag vill inte att han ska bryta benen av sig men jag vill inte heller ha kvar honom i den hagen han står i nu. Den nya hagen är stor och den bortre halvan är superfin med gräs. Jag vill att han ska kunna röra på sig, kunna äta gräs på sommaren och inte göra sig illa.

Jag kom på en idé att jag skulle spärra av en stor del av den "skadade" delen och bara lämna en gång vid ingången. Vid ingången fyller jag hålen (det är torrt) med torv. Jag vet att flera i stallet har fyllt hålen med torv och det har funkat bra. Men dessa hål är ganska djupa och jag är inte säker på att jag får använda gurs/sand eftersom det inte är permanent min hage. 
 
Vad ska jag göra? Kom med tips och förslag!
Q & A

Tycker att han såg jättefin ut, men blir han inte lite väl låg och lång ibland? Absolut inget hat, undrar endast!! Tycker att du rider otroligt bra!!!!

Svar: Tack så jätte mycket! Sparkling kan bli för hög i formen och blir då för "mekanisk" och tappar ryggen. Under clinicen blev han lite spänd och då hände det jag nämnde under första meningen. Helena bad mig att ta ner honom i formen (man hör henne säga det i youtube klippet: "lägg ner honom så att han blir något rundare").  Det gör det lättare för mig att ha honom framme för skänkeln, vilket leder till att hans rörelser blir mjukare och han blir rund över ryggen. Man får lägga formen där man känner att man kan rida för dagen. Jag vet att jag kan ha honom hög, låg, rund och lång om jag skulle vilja. Han är väldigt flexibel och stabil i formen. :)

Foto: Sanna Svensson
 
Vad är det för benskydd på översta bilden? :)
 
Svar: Benskydden är av märket Eskadron. 

Bild lånad från Stockholms hästbutik
 
Har du en fråga? Ställ i kommentarfältet.

FEI:s Individuella mästerskapsprogram MsvA (för Unga Ryttare) 2009

Dagens onsdags träning för Helena Reje gick suveränt bra. Först kändes han lite stel och inte framme för skänkeln, men efter lite jobb med övergångar & tempoväxlingar så släppte det. Då började han ta för sig och vinna mark. I slutet red jag igenom FEI Mästerskap och det gjorde vi med några missar.  Vi hade en stor miss: i det sista bytet i vart tredje så blev han lite övertaggad eller missförstod mig och började istället byta några gånger i varje. 

På söndag ska jag och Sparkling tävla i Filipstad. Jag måste tänka på att när jag vill ha bättre framåtbjudning så måste jag lägga ner honom lite i formen, då får jag ett härligare svar och han förblir rund över ryggen. Jag måste vara övertydlig med att ställa genom hörnen och göra många små halvhalter. Jag får inte skynda mig igenom programmet och jag måste komma ihåg att ha en rörlig hand. 
 
Preliminära starttider är 11.05 FEI Mästerskapsprogram MsvA (UR) och 13.57 FEI Prix S:t Georges. Vanligtvis brukar jag nästan aldrig starta två klasser per dag på nationell nivå. Men jag känner att vi båda behöver erfarenheten tillsammans och vi får passa på när vi åker så långt. Vi får se den första klassen som uppvärmning och satsa allt vi har på den andra klassen. 
 
 

HELENA REJE CLINIC 20/3-16

Vi anlände till Vällingby Ridcenter vid kl 12.45. Väl framme så hälsade jag på dagens stjärna Helena Reje. Hon var fullt uppe i test av ljud och sponsorerna Martha Ridewear & Agria Djurförsärking hängde upp sina loggor på väggarna. Stolar och dressyrstaket var utsatt och ridhuset var fint dekorerat med påsk tema. Varje åskådare fick choklad påskägg och info om deltagarna. Jag och de andra ryttarna som fått äran att rida på denna clinic - gick runt med våra hästar för vänja dem vid omgivningen. Chockerande nog så ägna Sparkling inte ens en blick åt all dekoration. När hans häst kompisar lämnade honom ensam i ridhuset började han dock spänna sig och piaffa. Min lilla fjant.
 
Innan clinicen började så tog jag, mamma, pappa och fotografen Sanna Svensson en fika i cafeterian. Där fanns det grymma utsällare och jag köpte en piké från Horseaddict där det stod "Addictive as cocaine - twice as expensive" med en dressyrhäst bredvid. 
 
 
Vid kl 14 började clinicen. Eftersom jag skulle rida som sista ekipage så kunde jag kolla i början. Först berättade Helena om sig själv och då fick jag reda på sådant även jag inte visste om henne. Helena är uppväxt på Sjövillans gård och började hästkarriären inom hoppning. Hon hoppade in ibland i dressyrlag när det saknades ekipage. Helena har tävlat i hoppning, dressyr och fälttävlan. När hon skulle gå över på stor häst så lät hon valet av häst bestämma vilken gren hon skulle satsa på. Kan ni gissa på vilken? Dressyren såklart! Helena har jobbat hos Tinne Vilhelmsson Silfvén och utbildad civilekonom. Efter några år av jobb på Handelsbanken så bestämde sig Helena för att satsa helhjärtat på hästar. Hon bor på egen gård tillsammans med sin man och sina två barn. 
 
Innan första ekipaget, kom barn in galopperandes med käpphästar. De bar rosetter sponsrade av Agria Djurförsäkring som skänkte pengar till barncancerfonden. Först ut av ryttarna var Pernilla Hägglund med hästen Sir Leon. Pernilla arbetar hos Helena och Sir Leon är en 5årig valack. Jag och Pernilla har tävlat mot varandra i flera år på ponny men har lärt känna varandra nyligen genom Helena. Leon var lugn trots sin ugna ålder och att han är "grön" i dessa sammanhang. Helena berättade hur man kan räkna hästens takt och att den inte ska förändras trots att du ändrar tempo eller rörelse. 
 
 
Andra ryttaren var Alma Danielsson med Parcybedw Brenyn Du. "Pache" är en 17årig valack. Jag och Alma står i samma stall och ägaren till Pache är Sofia Buskhe och står också i samma stall. Ellen Hedbys (vi tog Lag-SM Guld tillsammans 2015) tävlade den ponnyn tidigare. Världen är liten ibland. Jag hann bara se Alma komma in i ridhuset innan jag var tvungen att gå. Pache tyckte publiken var lite läskig men det gick över när Helena ledde dem ett varv. Ni kan läsa en bättre och välskriven artikel om den första halvan av clinicen HÄR.
 
Sparkling var lite nervös när vi tog ut honom från transporten, så vi la snabbt på utrustningen och sedan fick pappa gå runt med honom i lilla ridhuset medans jag gjorde mig i ordning. När jag skulle sitta upp var han lugn. Efter Alma blev det paus i 15min och då gick Helena och red fram hästen Lindy Hop. Lindy är ett 7årigt sto och ägaren är Lamina Boltjes (hon äger även gården där Sparkling står uppstallad). Efter pausen visade Helena upp lite högre samlingsarbete på Lindy. 
 
När det var vår tur så red vi in i ridhuset och trava i takt till musiken "Girls just wanna have fun". Det kändes pampigt och i det ögonblicket var jag extra lycklig över att kalla Sparkling min häst. Vi visade upp skänkelvikningar, öppnor och slutor och hur man kan leka med samling i dem. Vi visade slutor i galopp där jag gjorde samma sak samt byten. Jag är nöjd över Sparkling insats för han var modig och duktig. Han blev dock lite för "uppåt" ibland och var inte 100% framme för skänkeln. Jag är en smula besviken över min egen insats för jag blev lite för nervös och red inte lika fokuserat som jag brukar. Sparkling fick många fantastiskt fina kommentarer som jag hörde personligen och från min vän som satt i publiken. Tack så hemskt mycket. Här nedanför kan vi se video från när jag red och höra Helenas kloka ord i 19min. Se och njut (går att se i 1080p HD kvalitée!) ↓

Jag är oerhört tacksam över att få vara del av team Stall Reje. Helenas träningsfilosofi grundar sig i horsemanship och präglar harmoni och samarbete mellan ryttare och häst. Jag stolt över att kalla Helena min tränare och vän. 
 
 
 
Foto: Linnea Schalander

Fjällen dag 2, 3 & 4

Lördag 26/3
Vi var i skidbacken vid öppning och körde stenhårt hela dagen. I slutet fick jag en rejäl svacka eftersom jag inte druckit kaffe så jag fick sluta 1-2åk tidigare än de andra haha. Jag sprang in och köpte kaffe och sedan drog jag och Joanna till verandan after ski. Där var det bra håll igång med marmelad orkestern. 
Söndag 27/3
Andra skid dagen i Åre! Vi var där vid öppning och denna dag drack jag kaffe så jag höll igång hela tiden. Efteråt åkte vi direkt till stugan för att åka på lång skoter tur på fjället. Det var strålande sol och vindstilla. Vid kl 19 åkte vi upp en gång till med skotarna till "toppen" för att se solnedgången.
Måndag 28/3
Jag var först upp av alla i stugan. Jag gjorde frukost och väckte alla vid 6.15 för jag var så taggad på att åka hem och träffa min häst. Det var lite sorligt att lämna fjäll huset.. Jag bodde där när jag var liten och under alla år har det alltid känts som mest "hemma". Det var super väder och vi spenderade dagen i en bil. Jag och pappa turades om att köra hela vägen till Ekerö. När vi var framme åkte jag till stallet och min saknade Sparkling. Han lös upp som en solstråle när han såg mig och det värme matte hjärtat.

Fjällen dag 1

Hej hallå allihopa! Första dagen i fjällen avklarad och jag har inte längtat alltför mycket efter att vara i stallet - chockerande eller hur? Men jag saknar Sparris. Vi började dagen med att åka skoter i några timmar, vilket är det näst bästa jag vet på denna jord. Senare åkte jag och Joanna längdskidor till toppen av "berget". Efter det åkte vi till Storlien en sväng och sedan till Handöl för att äta våfflor. Tydligen var det våffel-dagen och det hade vi egentligen ingen aning om haha, så det var ju passande. Vi åkte förbi handöl forsen innan vi åkte tillbaka till stugan. Nu ska vi avsluta dagen med god mat och film. I morgon väntar skidåkning i Åre. 
 
Övrigt:
  • Hedda och Braven tävlade i Botkyrka idag och de vann både LB:1 på 75% och LA:P1 på 69%. Är riktigt stolt över dem!
  • Jag har skrivit om clinicen för Helena Reje, den är i utkast. Men jag vill fixa en video innan jag publicerar det och jag har filmkameran hemma med minnet.. så ni får vänta tills på tisdag. 
 
Ni får ha en bra fredag kväll så hörs vi senare!
 
 
 

Living the snöskoter life ❄️ @jjarnhall

Ett filmklipp publicerat av Victoria Avellan Ryd (@victoriaavellanryd) Mar 25, 2016 kl. 3:03 PDT


Det är inte hälsosamt

Idag var det träning för Helena Reje! Sparkling fick rocka rosa paddar och boots idag och han var urgullig (resten var självklart marinblå). I början tyckte jag att han kändes lite trött men oj så fel jag hade när vi körde igång lektionen. Han hade verklingen bakbenen under dig och var därför jätte fin i handen, han var känslig och "lös" i hela kroppen. I slutet red jag igenom St Georges programmet och det gick bra förutom att jag klantade till det några gånger. Jag har alltid haft problem att göra bytet från höger galopp till vänster galopp = de blir alltid korta och platta. Men under lektionen hittade jag känslan jag ska ha och det blev stor skillnad. 
 
 
 
I morgon åker jag, pappa, mamma och min kompis Joanna till vår fjällstuga i Enafors (vid ÅRE ungefär). Vi kommer vara där i 5dagar så jag kommer hem igen på måndag. Jag har haft ångest enda sedan jag bestämde mig för att åka och försökte komma på ursäkter för att inte behöva lämna Sparkling. Förut kände jag att det var helt okej att åka iväg och lämna hästen/-arna. Men nu... herregud vad jobbigt det är. Jag har spenderat så mycket tid med Sparris efter jag slutade skolan och jag är i stallet minst 4-7tim per dag (ännu längre vid träning och tävling) och åker dit 1-3ggr per dag för att jag gillar att rida på morgonen och tar alltid in honom själv. Jag tar allt i min takt och vill att allt ska vara perfekt. Att låta någon annan ta hand om min häst och veta att de inte kommer hålla min rutin och inte vara lika nogrann med min häst som jag. 
 
Idag efter träning och skötsel så tog det mig 40minuter att bara säga "hejdå". Det är inte hälsosamt för mig att vara borta från Sparkling. Det är inte hälsosamt att vara med Sparkling 24/7. Jag måste lära mig slappna av och njuta av lite semester, även om det är påtvingad haha. Jag är bara så rädd att något ska hända honom och jag inte finns i närheten. Therese (en av stallpersonalen) ska ta hand om Sparkling och Helena Persson (tränare) ska tömköra honom på fredag & söndag. När jag kommer hem på måndag kväll så ska jag åka direkt till stallet och pussa på min älskade häst. 
 
 
 

Min magiska häst

Foto: Sanna Svensson
Bubbelbad & Solarium

Igår tömkörde Helena Persson Sparkling i ridhuset. Han var sååååå fin. Han bara "ville ville ville" och Helena var lyrisk över min fina häst. Sparris är så rolig att arbeta med för han är så positiv till allt, ibland kan han lägga fokus på annat men han försöker allid göra rätt ändå. 
 
Idag joggade vi i ridhuset och efteråt gick vi en promenad ner till sjön. När han gått sin kraft och vilat en stund så gick jag upp med honom til oktagon för bubbelbad och solarium #lyxhäst. Det jag älskar med Sparkling är hans positiva attityd, det är ytterst sällan jag ser honom annat än glad. Han är så roligt också för han är så jäkla nyfiken och busar hela tiden. Han gör mig så himla lycklig och får mig att skina som en solstråle resten av dagen. 
 
Imorgon smäller det! Helena Reje clinic på Vällingby Ridcenter. Jag och Sparkling är redo att visa upp oss. Hoppas vi ses där. Ni kommer på foton både från Sanna Svensson och Linnea Schalander. Min pappa kommer förhoppningsvis filma iaf när jag rider. 
 
 

Tack Cocos ♥

Dagens Helena Reje träning gick suveränt bra! Vi tränade på delar som jag troligtvis kommer visa upp på söndagens clinic. Jag och Sparkling kommer gå in som sista ekipaget och kommer då vara "slutsatsen" av vad hon tagit upp sagt tidigare och lagt ihop allting. Jag tror jag kommer visa hur man kan leka med tempo och grad av samling i olika rörelser. Trots att jag inte vet riktigt hur detta kommer spela ut sig men jag vet att Helena kan be mig om det mesta och jag kan utföra det. Vi känner oss självsäkra och peppade! Många personer som jag känner personligen och några av er kommer komma.
 
 
När jag kom hem gav mamma mig ett brev. I det hittade jag ett jätte fint hjärta med pärlor och på det stod "Sparkling ♥". Kan ni gissa vem det var ifrån? Den var från underbart söta Cocos (Roxelinas familj) och hon har gjort det helt själv. Jag blev ju rörd till tårar. Roxi har ett likadant hjärta där det står "Roxi" på sin box så denna kommer få hänga på Sparklings box och följa med på tävlingar för tur!
 
 

VINNAREN AV 2BILJETTER TILL HELENA REJE CLINIC

Nu tänkte jag avslöja vinnaren i tävlingen om utlottningen av 2biljetter till Helena Reje clinic på Vällingby Ridcenter den 20mars! VINNAREN ÄR: *trumvirvel* ALLA SOM DELTAGIT I TÄVLINGEN! Jag och Helena blev berörd av varenda kommentar så vi tyckte alla förtjäna att komma och ta del av #teamstallreje andan. Jag kommer skicka ett mail till vardera av er och ni måste återkomma med ditt och din andre persons namn så jag kan sätta upp er på listan. Hoppas ni alla kommer och att ni sedan hälsar på mig! Jag bits inte, jag lovar haha. :)
 
Fyra hästar kommer visas upp: en unghäst, en ponny, en till unghäst som Helena kommer rida och min Sparkling som är utbildad upp till intermediaire nivå. Ni kommer få en inspirationsboost vilken utbildningsnivå ni än är på med era hästar. Kom tidigt för det kommer finnas utställare på plats bland annat: Horseaddict.
 
 

Rundsytt pannband

Jag skulle vilja ha er hjälp! Jag letar efter ett rundsytt svart pannband i läder, var kan man hitta det? Eller tips på fina pannband som inte har alltför mycket bling. 
 

Idag är det måndag och Hasse hovslagare kommer vid kl. 16 för att sko Sparkling. Jag hade tänkt jogga Sparris innan det i ridhuset eller på ridbanan. Ridbanan har äntligen torkat upp och är ridbar igen, dock färgar den fortfarande av sig svart så man får sätta på de benskydden/lindorna man gillar minst. 
 
Det är två dagar kvar tills tävlingen om två biljetter till Helena clinicen avslutas så passa på att delta! Klicka HÄÄÄÄR för att komma till dit. På söndag smäller det, vi är alla sjukt taggade! Ni kan också köpa biljetter: läs info på bilden här nedan ↓
 
 
 
 

Helena träning 12/3

 

Stall Reje

Igår tömkörde Helena Persson Sparkling i ridhuset. Han har blivit tömkörd mycket av förra ägarna så han hajade grejen direkt. Jag är ganska duktig på tömkörning eftersom jag gjorde det med både Roxelina och Brave Heart, men Sparkling är större och känslig så jag har inte riktigt vågade göra det "ordentligt" än. Så jag använde mig av Helena som är väldigt duktig för att se och lära. Ibland är jag feg och vågar inte gå på honom för att jag blir osäker. Jag kommer låta Helena tömköra honom några gånger till för att allt ska gå rätt till och sedan jag jag försöka mig på att göra det själv. 
 
Idag åkte jag och pappa med Sparkling till Stall Reje för träning med Helena Reje! Är kär i hennes gård för det är så mysigt och fint där. Det ligger ett lugn över gården som gör en avslappnad. Sparkling som brukar vara uppe i varv när man åker iväg till nya platser - fick jag dra framåt för han ville stå och sola i solen. Träningen fick super duper bra! Vi la fokus på att han skulle få in bakbenen ännu mer under sig så han får lite mer tryck och bära sig själv. Detta gjorde vi genom korta tempoväxlingar och sedan fånga upp energin i handen samtidigt som det alstrar energin till bakbenen. Vi gjorde några byten med stora luftiga språng där vi hade lite kraftigare galopp. Traven var helt magisk idag. Han tog i för kung och fosterland med bakbenen. Då kan man börja snacka schwung, spänst och elektricitet. Vi var verkligen samspelta för jag kunde känna hur han lyssna och skulle göra vad jag än bad av honom. Öronen var nästan hela tiden spik rakt framåt (självklart vinklade mig mot mig ibland också) och det tar jag som ett positivt tecken att han tyckte detta var skojigt. Tack Helena för vi fick komma till din fina gård! Förhoppningsvis blir det mer träningar, träningsläger och andra roliga aktiviteter där.
 
 

Q & A

Supersnyggt täcke! Vart kommer det ifrån? :)
 
Svar: Täcket är av märket Schockemöhle och jag köpte det begagnat av en kompis. På täcket står det "Sällskapet Segersta Sportryttare" och hon har slutat tävlat för den klubben men inte jag, så då var det passande att jag köpte det. Jag tror du kan köpa det på det flesta ridpsortbutiker som Stockholms Ridsport eller Hogsta Ridsport. Om de inte har det inne så kan de beställa in det. 
 
 
Vart står du uppstallad? Ska ev flytta ner till Sthlm och letar en bra stallplats där det finns goda tränings och tävlings möjligheter inom främst dressyr men även hoppning.
 
Svar: Jag står uppstallad på Sundby Gård på Ekerö. Vilket ligger ca 1timma från centrala Stockholm och det finns bra kommunaltrafik. Trots att det är relativt nära stan så är Ekerö på "landet" med stora åkrar och skog samt vatten som omgiver ön så du har utsikt över mälaren i princip vart du än är. Jag kan defintivt rekommendera att stå på Sundby: de har fina hagar (både gräshagar och grushagar), skrittmaskin, fantastiskt ridhus (20x60) med super underlag, ridbana (20x60), tillgång till sommarbete, stallpersonal som tar hand om alla fodringar samt ut-/insläpp, du kan köpa mockning/göra foder av personalen, 6st olika stall så det blir med privat och mysigt (ca 8st hästar i varje) och väldigt fina ridvägar (finns också några kilometer lång gå/rid grus väg).
 
Varje tidag eftermiddag och lördag förmiddag hålls det hoppträningar för Helena Persson. Helena Reje kommer och håller träningar på onsdag em/kväll. Det finns två tränare till som håller lektoner på måndag em och torsdag em. Helena Reje håller kurs några helger per år. Du får ta dit egen tränare - men bara tre tränare får vara i ridhuset samtidigt.
 
Sundby är det finaste och lyxigaste stallet jag har stått i och jag fullkomligt älskar stället. Människorna där är underbara! För att se bilder, uppstallningskontrakt, priser eller läsa mer om anläggningen kan du gå till stallets hemsida genom att klicka HÄÄÄÄÄR!
 
(Bilder tagna på Sundby Gård) Foto: Sanna Svensson
 
Vad ska du plugga? :)
 
Svar: I höst hade jag tänkt plugga upp ämnena Matematik 4 och Kemi 2 på komvux. Jag har ingen aning om vad jag vill göra senare i livet men en dröm hade varit att bli läkare/veterinär. Men det är inte bråttom - just nu vill jag satsa på Sparkling och dressyren. 

Tävlingar

Tävlingar som jag och Sparkling kommer åka till framöver:
 
  • Filipstads Ridklubb 2-3april | Nationell | FEI Mästerskapsprogram MsvA (för Unga Ryttare) 2009 & FEI Prix S:t Georges
  • Sällskapet Segersta Sportryttare 8-10april | Nationell | FEI Prix S:t Georges, FEI Prix S:t Georges & FEI Mästerskapsprogram MsvA (för Unga Ryttare) 2009 | Gina Tricot future Elite 
  • Lidköpings Ridklubb 22-23april | Regional/Nationell | MsvA:1 2016 & FEI Prix S:t Georges
  • Hammarö Ryttarförening 6-7maj | Nationell | FEI Prix S:t Georges, FEI Mästerskapsprogram MsvA (för Unga Ryttare) 2009 & FEI Prix S:t Georges 
  • Djurgårdens Ryttarklubb 22maj | Nationell | FEI Prix S:t Georges
 
(dock ej anmäld till Hammarö & Djurgårdens ännu - men kommer hänga på låset för att komma med)
 
 
 

Wake up call

Min största mardröm är att min häst ska skada sig. Varje dag är jag orolig över att något ska hända Sparkling och att jag då inte är hos honom. Jag skulle vilja ha en kamera så jag han hålla koll på honom 24/7 men jag vet inte hur hälsosamt det skulle vara för min del heller. 
 
Sparkling är en väldigt smidig och lugn häst när det gäller att gå i hagen. Igår hade han börjat springa i hagen vid insläpp och när jag skulle ta in honom så upptäckte jag att han hade tjock lera över hela benen, magen och ena sidan. Han blödde lite från ena benet också. Han hade gått omkull i hagen. Kan ni förstå min PANIK? Jag fick tårsprängda ögon och inom mig skrek jag "NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ". Han piaffa hela vägen in från hagen (vilket var ett gott tecken) och inne i stallet sköjde jag bort all blöt lera. Jag longerade honom i ridhuset i alla gångarter och till min lättnad syntes ingenting. Han passade på att bralla några gånger istället och verkade knappt berörd. Han hade ett pytte sår på höger bak och hans ben var lite varmt (vilket inte är konstigt eftersom blodet flödar för att läka såret). Jag åkte dit på kvällen för att skölja benet bara för att vara på den säkra sidan. Imorse var han normal varm och såret var läkt. Han kommer ta det lugnt i några dagar för säkerhetens skull.
 
Nu är jag överdrivet nojig att något ska hända honom. Inom de närmsta dagarna kommer jag var där på morgonen för att släppa ut honom och i fortsättningen kommer jag allitd släppa in honom ca 1-2tim innan insläpp. Jag älskar min häst över allt och tanken att jag varje dag kan förlora honom gör mig jäkligt rädd. Detta var ett wake up call för mig. Tänk vad skört livet är och hur snabbt det kan ändras. Läskigt. 
 
 
"Without my horse my house would be clean, my wallet would be full but my heart would be emty."
 
 
 

Gymnastiskt pass

Dagens motionering av Sparkling blev ett gymnastiskt pass för Helena Reje. Helena har haft kurs hela helgen men jag bestämde mig för att bara delta på söndagen eftersom vi tävlade i fredags. Det blir ingen träning på onsdag så man får passa på trots att jag brukar vilja ge Sparkling två lugnare dagar efter tävling. 
 
Direkt när jag satte mig upp på hans rygg så kände jag att han var riktigt fin. Det måste sitta kvar från tidigare dagar då han varit underbar att rida. Valde att rida på vanligt träns idag och det var ett bra val för han var mjuk och lätt i handen. Vi valde att rida honom i en lite längre form men där han ändå behåller sin balans och takt. Red skänkelvikningar, tagen bakdel, tempoväxlingar m.m. Inga rörelser som kräver mycket samling. Han var känslig och energisk trots att han troligtvis är ganska trött i kroppen efter tävling och resan. 
 
Imorgon förmiddag åker jag in till stan för att prova ut kläder på Martha Ridewear till Helena Reje clinicen den 20mars! Det ska bli spännande att se de snygga kläderna som alla har snackat om (de andra var där i fredags men eftersom jag tävla så kunde jag inte komma). Sedan åker jag hem och vidare till stallet. Jag ska fixa alla stall sysslorna och Sparkling ska gå promenad i ca 45min + bli ompysslad. 
 
Ni har inte missat att var med och tävla om två biljetter till Helenas clinic? Klicka HÄÄÄR för att komma dit.
 
 

Tävlingsdebut

Igår gjorde Hedda och Brave Heart sin tävlingdebut och det gjorde de med bravur! De startade två LA:P1 på 67,368% och 66,974% så nu är de kvalade till nationell nivå (med stora marginaler). Herregud vilken debut - om det börjar på denna nivå tänk bara hur svårslagna de kommer vara i framtiden. De är verkligen som gjorda för varandra. Jag är väldigt lycklig att jag får fortsätta vara med på hans resa fast från marken denna gång. Världens finaste guldponny!
 
 

Vi klarade det!

Jag och Sparkling tog vårt kval till nationell nivå igår i mantorp! Dagen började inte bra då jag vaknade med illamående och kunde knappt stå upp. Men efter lite medicin och tid så lyckades jag packa allt och åka till stallet. Där gjorde jag i ordning Sparkling: tvätta ben & svans, olja hovar, borsta m.m. Pappa kom lite senare från jobbet och vi åkte tillsammans från stallet vid 12.15.
 
Vi kom fram till anläggningen runt halv fyra och då gick jag en promenad med Sparris innan vi släppte in honom i boxen. Han fick stå där en stund och vila medans jag och pappa kollade på tvälingarna och fika. Därefter fixade jag mitt hår och knoppade Sparklings man.
 
Vi skulle starta MsvA:1 kl 19.30. På framridningen var han avslappnad och fin. Jag var väldigt noga att han var framme för skänkeln och att han var rund i sidorna. På banan blev han först spänd men jag la ner honom i lägre form och galopperade i lite friskare tempo samt klappade honom. Då slappna han av och jag kunde plocka upp honom i tävlingsform och sätta krav på samling. Hela travdelen var magisk! Själva ryggningen blev bra men när vi skulle fram i trav så blev det skritt istället flera meter innan han förstod. Skritten var bättre än förra tävlingen men jag skulle ha visat mer energi. Galoppslutorna var fina och vi satte alla bytena dock blev de åt vänster korta. Jag tabbade mig i ena halvpiruetten eftersom jag glömde bort programmet (total blackout) och sakta av till skritt, men jag red aldrig fel för jag fattade galopp ganska snabbt och gjorde piruetten åt höger som blev skit bra men det drog ner fruktansvärt mycket. Det var KOEFFICIENT på den rörelsen. Avslutande halten blev sne. 
 
Det var mycket som var bra men att göra missar på denna nivå kostar! Många missar var pga mig och resten var kommunikationsmissar. Sparkling kändes superfin! Vi lyckades kvala till nationellt med 62,863%. ÄNTLIGEN! Det är bara att träna och träna så sätter vi allt på tävlingsbanan också.
 
 

UTLOTTNING AV 2 BILJETTER TILL HELENA REJE CLINIC

Den 20 mars kommer min tränare Helena Reje att hålla en clinic på Vällingby Ridcenter i Stockholm. Clinicen kommer handla om vardags träning som alla ryttare kan ta nytta av. Ekipage på olika nivåer visas upp och förhoppningsvis åker ni därifrån med bra tips och massvis med inspiration. 
 
Jag kommer få lotta ut två stycken biljetter till en person som kan skriva en motivering i detta kommentarfält om varför just DU ska ha biljetterna. 16 mars väljer jag ut en vinnare!
 
  • Skriv ditt namn
  • Skriv din mail/blogg eller något annat så jag kan kontakta dig
  • Skriv motivering
 RSS 2.0