Hogsta Ridsport

Dagarna rullar på för fullt och mitt schema är späckat varje dag. Jag har nyligen börjat på mitt nya jobb på Hogsta Ridsport, det är en ridsportbutik som ligger vid Drottningholm i Stockholm (ca 10min från mig). Det är roligt att få lära sig något nytt: stå i kassa, packa ordrar m.m. Jag ska vara mest i butiken men jag ska även jobba lite i stall delen med ett fåtal hästar, bland annat sköter jag om två hingstar som jag är väldigt förtjust i. Jag är verkligen lyckligt lottad att Eva ville att jag skulle jobba för henne på Hogsta. Jag kommer troligtvis jobba där några dagar (mest eftermiddagar) i veckan. Jag kommer fortsätta att hoppa in och jobba på Sundby Gård när de behöver mig.

Jag har varit en del i skolan och äntligen börjar jag förstå matematik. Jag har haft svårt för matte, men inte för att jag tycker det är tråkigt utan för att jag inte förstått. Äntligen har jag en vettig lärare som faktiskt kan förklara för mig och få allt att kännas lätt. Idag skrev jag högskoleprovet för första gången och det gick skapligt. Jag hade förberett mig på att det skulle vara både svårare och jobbigare än det var (om man får säga så? haha). Jag hade inte pluggat någonting denna gång men jag kan föreställa mig att det går att göra bra ifrån sig om man faktiskt har motivation och anstänger sig.  
 
Förra helgen tävlade jag och Sparkling årets sista tävling. Bra känsla men mindre bra förutsättningar och mycket känslor inblandade. Jag får berätta mer om det senare för det kan bli ett riktigt långt inlägg. Efter tävlingen fick han ta det lugnt i två dagar och när jag skulle börja rida igen var han mer vild än tam ett tag men nu har han kommit ner på jorden igen. Han varit jätte fin på hemmaplan och på träningarna!

 

Plantskolan, Tyskland och Komvux

För några veckor sedan var jag och Sparkling med i plantskolan på deras träningar i två dagar. Det var super mysig och väldigt roligt eftersom jag redan känner alla som är med där. Jag körde en häst för första gången i mitt liv och jag var ensam hela resan till Brolöten och hem. Sparkling och jag gjorde en deal innan att om han skötte sig galant på träningarna så får han busa hur mycket han vill när han kommer hem. Han höll sin del av vår deal. Han var helt fantastisk båda dagarna! Alla pusselbitar föll på plats dessa ridpass och allt kändes plätt lätt. Vi började till och med med lite svårare rörelser som byten i vartannat och det satte vi på första försöket. Serier har blivit vår parad gren och snart börjar galopppiruetterna bli det också.

Förra veckan åkte jag ner till Tyskland med Annica och Charlotta Lundblad. Vi befann oss i landet i mindre än 48timmar och under den tiden hann vi kolla på tiotal hästar i alla åldrar. Det var ett äventyr och en livserfarenhet.

Förra veckan började jag i skolan igen. Jag har valt att studera Matematik 4 på komvux för att få högre betyg. Jag kommer gå i skolan 1-4dagar i veckan i tio veckor. Det bästa är att min bästa vän (och gammal klasskompis) studerar på samma ställe ungefär samma tider. Nostalgi.

 

Plantskola, Paragan & Roxelina

Oj vilka galna tre dagar! Jag och Sparkling tränade för Liane på hemmaplan i torsdags och det gick super bra! Vi fick många nya tips och trix för att få till ännu bättre galopp. Lösningen är att han måste bli ännu starkare och kunna samla sig ytterligare. Om jag ber om galopp på stället - då ska han kunna göra det. I slutet av passet fick jag en förfrågan om vi ville vara med på en träning nästa vecka med plantskolan. Mitt svar var omedelbart JA!

Sedan kom problemet... Min pappa är i norrland och kan inte skjutsa mig till denna träning. Jag får ej köra vår transport med min bil. Lösningen blev att vi spontant köpte en hästbil och det blev en vit Paragan i modellen excelsion. Vi har funderat på att skaffa oss en hästbil länge men det har aldrig blivit av, men med lite press på att ta mig till träningen så fixade vi allt på mindre än ett dygn haha.
 

Idag hälsade jag på Roxelina. Det var över 2år sedan jag såg henne sist men jag har inte känt mig "redo" förrän nyligen. Hon har satt sig så djupt i hjärtat på mig att jag fått gråt i halsgropen bara av tanken på henne. Det var underbart att se hur älskad hon är och vilket stamp hon gjort i deras hjärtan också. Hon hade inte kunnat fått ett bättre hem än hos familjen Östman. Jag är så tacksam. Jag kunde inte låta bli att få nostalgi från min och Roxis dagar tillsammans: "Ekipaget som trotsade alla fördomar". Vilken kämparglöd jag hade med henne - jag gav aldrig någonsin upp oavsett vad folk sa till mig. Samma kämparglöd ser jag nu i hennes nya ryttare. 

 

Tävling Kersö Gård - Stockholms Dressyrklubb

Vi hade starttiden 10.48 och eftersom vi bor endast några minuter från tävlingsplatsen så behövde jag inte gå upp så tidigt. När jag knoppa honom var han lugn men kände ändå att något var på gång, så självklart tryckte han ner mig från pallen X antal gånger (han söker närhet när han är nervös eller vill bara vara allmänt jobbig). På tävlingsplatsen var han ovanligt lugn och jag fick nästan dra honom till framridningen. Jag måste nämligen leda honom till ridhuset/ridbanan innan jag sitter upp på tävling för han brukar vara alldeles för taggad och dansa runt. 

På framridningen fick jag hjälp av bästa Nina ♥ och Sparkling kändes super fin! Jag red fram honom som jag brukar göra hemma för att följa samma mönster och sedan red jag igenom delar ur programmet (FEI Prix S:t Georges). Med Ninas hjälp fick jag fram det där lilla extra ur Sparris. På tävlingsbanan var han MAGISK. Han är oftast lite spooky när jag byter ridbana men han "höll sig på mattan" trots att jag kunde känna hur han spände sig nere vid domarna. Travdelen i programmet var fantastisk, skritten och galoppen innehöll några missar. Vi missa en skrittpiruett, ett byte efter högra galopp slutan och bytena i vart tredje. Men vi satte båda galopp piruetterna för första gången någonsin på tävling!

Domare H: 65.263%
Domare C: 64.211%
Domare M: 63.553%
Resultatet: 64.342%
 
Jag känner mig väldigt nöjd! Speciellt med tanke på hur kaos förra tävligen var. Vi gjorde tre stora missar och några små men trav delen låg på 70-75%. När vi får till galoppen och skritten lika bra så kommer procenten stiga. Detta startfält innehöll några av de bästa i denna bransh: Mads Hendeliowitz, Kristian Von Krusenstierna, Jennie Larsson, Emma Karlsson. Snart är jag och Sparkling i toppen och slåss om placeringarna med dem! 
 
 
Tack till alla som kom fram och hälsa och sa fina saker om min Sparkling! Roligast av allt var att några att hade följt mig sedan tiden med Roxelina. ♥
 
 
STORT TACK till Stockholms Dressyrklubb som arrangerat en av de bästa tävlingarna jag varit på! 
 
 

Bojan

Det finns några små detaljer som hänt i mitt liv som jag inte har berättat för er. För några veckor sedan började jag rida en häst som heter Bojan. Han står i stallet där Sparkling står uppstallad. Ägaren till "Bobo" (som pappa kallar honom haha) jobbar mycket så jag hjälper henne att träna honom. Han är ett tjeckiskt varmblod och är 16år. 

Bild lånad av hans ägare Desirée!
 
Efter mitt första pass med Bojan råkade han trampa på min fot. Det visade sig att jag brutit något ben i foten och är fortfarande lite blå och öm haha. De första veckorna kunde jag inte gå med stallskor/ridstövlar utan var tvungen att ha löst knutna converse (vilket inte är bra när man ständigt är nära hästar). Bojan är väldigt trevlig att rida: framåt & extremt känslig. Det är jätte roligt att få rida hästar utöver min egna, då utvecklas jag snabbare som ryttare!
 
Såhär såg min fot ut ↓ Gjorde bilden till en miniatyr för er som är känsliga.

RSS 2.0