Sparkling är VILD

Tiden bara rinner iväg för det är över en månad sedan jag uppdaterade er om mitt liv. Sparklings operation gick bra, de kunde se att kotleds ligamentet inte var lika skadat som de trodde från början men tyvärr var ledkapseln sprucken, han hade osteoartros och benflisor runt ligamentet. Veterinären "rensade" rent så gott som han kunde. Allt detta orsakat av akut trama så den här skadan uppkom i hagen på några sekunder.

Prognosen efter operationen var bättre än innan och de tror att han kommer kunna läka ut denna skada men det kommer att ta tid och mycket behandlingar. Rehabliteringen ligger fortfarande på 6-12månader (eventuellt längre) och det finns chans att han kan komma tillbaka helt efter detta. 

Nu har det snart gått 4veckor sedan operationen och Sparkling är VILD. Ibland går det knappt att leda honom och det går nästan inte att ha honom i hage. När han går ut i hage gör han det under min uppsikt. Han exploderar för det minsta lilla och när jag leder honom består promenaden mest av passage, stegringar eller luftsprång. 
 
Nästa vecka är det dags för Sparklings första behandling: stötvåg, IRAP och special skor. Spitfire kommer även åka med samtidigt till kliniken för en check. 


 

Sparkling... du ger mig en hjärtattack #thetypicalsparkling

Ett inlägg delat av Victoria Avellan Ryd (@victoriaavellanryd) Maj 22, 2017 kl. 5:05 PDT


RSS 2.0